Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
topcam
Vozim: uzbrdo

#7126 Re: Android OS

Post by topcam »

Sid the sloth

#7127 Re: Android OS

Post by Sid the sloth »

Nekatamo wrote:Molim vas.Hitno mi je potrebna neka aplikacija kojom mogu razgovore sa jednom osobom(poruke) prebaciti u tu aplikaciju i zakljucati ih da ostanu pod sifrom a da ovamo ih nema i da te brojeve telefona obrisem iz imenika
Ja koristim GoSMS Pro, dodas kontakt u Secure listu i kad dobijes poruku od te osobe prikaze ti samo da je dosao SMS ali ne i sadrzaj SMS-a. Kad hoces da otvoris tu poruku trazi ti sifru i tek onda mozes vidjet poruku, dok u listi poruka uopste ne prikazuje poruke od te osobe. Jedino ne mozes sakriti taj kontakt iz imenika, ovo je samo za poruke.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Nekatamo

#7128 Re: Android OS

Post by Nekatamo »

Sid the sloth wrote:
Nekatamo wrote:Molim vas.Hitno mi je potrebna neka aplikacija kojom mogu razgovore sa jednom osobom(poruke) prebaciti u tu aplikaciju i zakljucati ih da ostanu pod sifrom a da ovamo ih nema i da te brojeve telefona obrisem iz imenika
Ja koristim GoSMS Pro, dodas kontakt u Secure listu i kad dobijes poruku od te osobe prikaze ti samo da je dosao SMS ali ne i sadrzaj SMS-a. Kad hoces da otvoris tu poruku trazi ti sifru i tek onda mozes vidjet poruku, dok u listi poruka uopste ne prikazuje poruke od te osobe. Jedino ne mozes sakriti taj kontakt iz imenika, ovo je samo za poruke.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Hvala ti puno
itekako

#7129 Re: Android OS

Post by itekako »

fulala si temu, probaj na Ljubav :D :mrgreen:
Nekatamo

#7130 Re: Android OS

Post by Nekatamo »

Ili vi ne kontate,ili ste totalno neozbiljni i sprdate se sa svima ili ja pricam spanski a da to ne znam.Dakle sta je cudno aplikacija kao sms lock i da ubacim samo poruke sa odredjenog broja a ne sa svih.
insomnia78

#7131 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Kontamo mi ne brini.
Jasno nam je sve

s' moje sokocalo
Nekatamo

#7132 Re: Android OS

Post by Nekatamo »

Oh izvinjavam se sto sam pitala nisam znala da ovdje moras birati sta da pises i koga da pitas.Evo necu vise ni a napisati na ovom forumu.
Djubre_

#7133 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Nekatamo wrote:Ili vi ne kontate,ili ste totalno neozbiljni i sprdate se sa svima ili ja pricam spanski a da to ne znam.Dakle sta je cudno aplikacija kao sms lock i da ubacim samo poruke sa odredjenog broja a ne sa svih.
Nadji na trg playu NQ blocker antivirus. U njemu imas opciju sms lock. Kao i call lock

Evo nasao sam jednu na trg playu kucaj u search SMS Lock Lite

Mislim da je to to... zuta koverta na iconi vidjet ces..

Sent from my GT-i9001
Last edited by Djubre_ on 24/02/2013 14:31, edited 1 time in total.
insomnia78

#7134 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Nekatamo wrote:Oh izvinjavam se sto sam pitala nisam znala da ovdje moras birati sta da pises i koga da pitas.Evo necu vise ni a napisati na ovom forumu.
Pa to nije istina, vidis da si pitala i dobila odgovor.
Druga je stvar sto to sto ti trazis nije bas moralno pa te zato mali prozivamo

s' moje sokocalo
Nekatamo

#7135 Re: Android OS

Post by Nekatamo »

Nije moralno to sto ne zelim da obrisem neke poruke od bivseg radi necega sto mi treba ali ne zelim ih gledati medju sms svaki dan?Ne vidim tu nedostak moralnosti ali eto,onda nisam moralna.Prijatno i hvala
insomnia78

#7136 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Nekatamo wrote:Nije moralno to sto ne zelim da obrisem neke poruke od bivseg radi necega sto mi treba ali ne zelim ih gledati medju sms svaki dan?Ne vidim tu nedostak moralnosti ali eto,onda nisam moralna.Prijatno i hvala
Ma zalibo me.
Samo lose trolas

s' moje sokocalo
Djubre_

#7137 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Eto.. probaj ovu naci sa tel.m

https://play.google.com/store/apps/deta ... +lock+lite

Sent from my GT-i9001
insomnia78

#7138 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Nekatamo wrote:Nije moralno to sto ne zelim da obrisem neke poruke od bivseg radi necega sto mi treba ali ne zelim ih gledati medju sms svaki dan?Ne vidim tu nedostak moralnosti ali eto,onda nisam moralna.Prijatno i hvala
Pa ako ih ne zelis gledati u porukama samo ih prebaci u jedan folder i izbrisi ih tamo u porukama i izbrisi broj
Ali ne, tebi treba zastita sa sifrom da ih sadasnji nebi vidio?

s' moje sokocalo
itekako

#7139 Re: Android OS

Post by itekako »

insomnia78 wrote:
Pa ako ih ne zelis gledati u porukama samo ih prebaci u jedan folder i izbrisi ih tamo u porukama i izbrisi broj

s' moje sokocalo
joj tebe, pa treba joj da sakrije sama od sebe. kako ne razumijes!? :D :mrgreen:
insomnia78

#7140 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

itekako wrote:
insomnia78 wrote:

s' moje sokocalo
joj tebe, pa treba joj da sakrije sama od sebe. kako ne razumijes!? :D :mrgreen:
:mrgreen:

s' moje sokocalo
jubix

#7141 Re: Android OS

Post by jubix »

pozdrav
koji file manager moze da otvori ext hdd kad konektujem preko onog adaptera, ono usb to micro usb, mobitel je neo V?
hvala puno
Nermin_BH

#7142 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

jubix wrote:pozdrav
koji file manager moze da otvori ext hdd kad konektujem preko onog adaptera, ono usb to micro usb, mobitel je neo V?
hvala puno
Bilo koji, jesi li instalirao neki kernel koji podržava da možeš prikljuciti ext hdd?
jubix

#7143 Re: Android OS

Post by jubix »

Nisam nista ubacivao, stock je sve na telefonu, kupio u bht, ali nije bitno, da li moze usb, ne mora ext hdd da se spoji
Nermin_BH

#7144 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

jubix wrote:Nisam nista ubacivao, stock je sve na telefonu, kupio u bht, ali nije bitno, da li moze usb, ne mora ext hdd da se spoji
Ne može moraš instalirati neki custom kernel koji to može.
zdruzdjo

#7145 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

jubix wrote:Nisam nista ubacivao, stock je sve na telefonu, kupio u bht, ali nije bitno, da li moze usb, ne mora ext hdd da se spoji
Samo cu ti reci SRETNO. Cesto Marfi zna da umjesa prste za tako nesto.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
zLatk0

#7146 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Exportujes SMS poruke i imas ih na PCu pristup u .xml formatu ( cini mi se da je taj ) ili preko MyBackup spasis poruke koje ti trebaju i mozes ih ucitati iz tog zip foldera i procitati, ali ih onda trebas obrisati sa mobitela..
jubix

#7147 Re: Android OS

Post by jubix »

zdruzdjo wrote:
Samo cu ti reci SRETNO. Cesto Marfi zna da umjesa prste za tako nesto.
A jel istina da se mobiteli kupljeni u bhtu ne mogu rootovati i nabaciti custom rom jer su zakljucani?
Evo ja pokusava, ali nikako ne mogu da ubacim cwm
zLatk0

#7148 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Instaliras cwm kao apk običnu? Pa to ne možeš ni na onom iz radnje.. BHT zakljucaje samo za karticu, dok za to sto ti zelis ti treba root i busybox, ali ti time gubis garanciju, osim ako ga unroot u slučaju za ne daj Bože da ga moraš nositi na servis pod garancijom
jubix

#7149 Re: Android OS

Post by jubix »

zLatk0 wrote:Instaliras cwm kao apk običnu? Pa to ne možeš ni na onom iz radnje.. BHT zakljucaje samo za karticu, dok za to sto ti zelis ti treba root i busybox, ali ti time gubis garanciju, osim ako ga unroot u slučaju za ne daj Bože da ga moraš nositi na servis pod garancijom
garancija je istekla.
ma znam da cwm ide preko odina, radio sam vec root na galaxy ace, 2x na s2 i jednom na s3 a na neo V ne mogu nikako..

skontao sam ovo preko fastboota kako kernel ubaciti ali ne mogu da telefon pokrenem u taj mod.. evo sta pise..
Image

Uploaded with ImageShack.us
zLatk0

#7150 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Je li imaš drajvere od telefona instalirane, jer bez toga meni zeza preko usb-a
Post Reply