Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mumi80

#6726 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Isti razlog zbog kojeg PC sporo diže sistem, nakupilo ti se raznoraznog smeća koje trebaš očisiti, također provjeri šta ti sve starta prilikom dizanja sistema jer puno aplikacija u startaup-u usporava dizanje sistema. pozzz
StrelacZE

#6727 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

Sve sam cistio,podesavao start up,cak sinoc frisko instalirao ponovo android ics sistem,pa ispocetka sve morao podesavati,i opet isto-kontam da nije zbog externe sdhc kartice,jer na njoj je vecina instalirano aplikacija,ali do nedavno,sve je bilo ok,zasto sada,ako je do kartice?Drugi launcheri,npr.apex,ili neki drugi,sve ok prilikom starta sistema,ali ovaj me zeza od pre par dana,a zaista,oprobao sam razne launchere,ali ovaj je extra ,bar za moj tablet,znaci,vrh je.Pozzzz...

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
zLatk0

#6728 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Imas li puno ikonica?
StrelacZE

#6729 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

pa,imam poprilicno.....
zLatk0

#6730 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Smanji pa pokusaj onda
StrelacZE

#6731 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

Oprobati cu i to....

zLatk0

#6732 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Backup desktop data, i onda stavi samo nekoliko, ako nije do toga, samo vratis backup
Djubre_

#6733 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Nova je malo vise vizuelna.. stekala je i meni.. tako da sam ostao na apexu.

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2 Beta-5
Djubre_

#6734 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Image

Tralalalala tapatalk :)

Sent from my GT-i9001
F16HT3R

#6735 Re: Android OS

Post by F16HT3R »

Imam jedno interesantno pitanje, koje je povezano sa ovom temom, tj Android programerima?

Koliko naplaćujete izradu neke aplikacije?

Naravno, tu imaju više faktora, složenost aplikacije i slično.

Ali recimo apliakcija koja je malo "naprednija", tj u sebi ima integrisano registrovanje korisnika, login korisnika, pregled sadržaja, pretragu, listanje sadržaja na osnovu kategorije, neke funkcionalnsoti tipa rad sa kamerom i slične stvari.

Bilo bi zanimljivo da čujemo i ostala mišljenja, ne mora samo za ovakav tip aplikacije.
StrelacZE

#6736 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

zLatk0 wrote:Backup desktop data, i onda stavi samo nekoliko, ako nije do toga, samo vratis backup
Nista,sredio sam,uklonio par ikonica,i primjetio sam da,kada dizem sistem na tabletu,da ako sacekam 3-5 sekundi prije nego se logujem,tada se ikone normalno i lijepo ucitaju,sto znaci,da ih izgleda imam previse instalirano,tacno 119 aplikacija,ali zaista,sve i jednu koristim,jer da mi ne trebaju,ne bih toliko instalirao-za apex launcher nemam rijeci hvale,dobar je za fon,ali za tablet je bezzze skroz,to je moje misljenje-nova launcher prime zaista je za tablet,vrh vrhova launcher,a probao sam ih vise,i to sve pro verzije.Naravno svako ima svoj ukus.Pozzz...

Baba_Droga

#6737 Re: Android OS

Post by Baba_Droga »

Eh ovako, imam jedan problem. Prije nego ga iznesem...zamolila bih one koje ova tematika ne zanima, da me postede negativnih i suvisnih komentara. Nemam kad da ih citam :D

Ovako :)
U pitanju je mobitel Alcatel 997d
OS Adnroid 4.0.4.
Sve je super...ALI kada koristim Viber ima poteškoca u razgovoru. Ja svoje sagovornike super cujem, ali moj glas njima zvuci robotizirano :D kao promukao... jedva da me iko ista razumi :(

Viber je bio instaliran...pa deinstaliran...pa mobitel je bio vracan na fabricke postavke....pa mjenjale se kartice...svasta se probalo...ali Viber i problem stoje.

Naglasavam da je mobitel kupljen prije 10-tak dana...Nije koristen prije mene...Nov novcat :)

Pada li ikome ista na pamet...sta bi moglo da bude ???

Hvala
nenadjebivi_2

#6738 Re: Android OS

Post by nenadjebivi_2 »

Baba_Droga wrote:Eh ovako, imam jedan problem. Prije nego ga iznesem...zamolila bih one koje ova tematika ne zanima, da me postede negativnih i suvisnih komentara. Nemam kad da ih citam :D

OS Adnroid 4.0.4.
Sve je super...ALI kada koristim Viber ima poteškoca u razgovoru. Ja svoje sagovornike super cujem, ali moj glas njima zvuci robotizirano :D kao promukao... jedva da me iko ista razumi :(

Viber je bio instaliran...pa deinstaliran...pa mobitel je bio vracan na fabricke postavke....pa mjenjale se kartice...svasta se probalo...ali Viber i problem stoje.

Naglasavam da je mobitel kupljen prije 10-tak dana...Nije koristen prije mene...Nov novcat :)

Hvala

A da se malo približiš ruteru..:D
Baba_Droga

#6739 Re: Android OS

Post by Baba_Droga »

nenadjebivi_2 wrote:A da se malo približiš ruteru..:D
A ruter je prva stvar koje je probana. Nije do toga 100 %

A da čujem dalje, ili je to samo to od tebe???
nenadjebivi_2

#6740 Re: Android OS

Post by nenadjebivi_2 »

Baba_Droga wrote:
nenadjebivi_2 wrote:A da se malo približiš ruteru..:D
A ruter je prva stvar koje je probana. Nije do toga 100 %

A da čujem dalje, ili je to samo to od tebe???
Pa to je do mreze (mislim te internet konekcije) nije nidoceg drugog.:D Ako se cuju ti robotizirani zvukovi.
A mozda je tim tvojim sagovornicima konekcija slaba . Nije nidoceg drugog.:D
Baba_Droga

#6741 Re: Android OS

Post by Baba_Droga »

Dobro, hvala !!!
ALI ima li neko drugo misljenje, jer ja nesta ne mogu da vjerujem da je do toga...

hvala....

IKO...jos druga misljenja :-)
zLatk0

#6742 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Viber, haha. Jednostavno serveri ili konekcije zezaj i to je to .. Probaj sa druge wifi lokacije
BadBoy

#6743 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Baba_Droga wrote:Eh ovako, imam jedan problem. Prije nego ga iznesem...zamolila bih one koje ova tematika ne zanima, da me postede negativnih i suvisnih komentara. Nemam kad da ih citam :D

OS Adnroid 4.0.4.

Hvala
Nema hiljadu mišljenja za ovo. Mogu biti dvije stvari, ili mikrofon na mobitelu ili internet konekcija. Ako te ostali fino čuju za vrijeme normalnih razgovora telefonom, onda je u pitanju samo internet konekcija i Viber. Koju internet konekciju imaš kući, koja je brzina?
Baba_Droga

#6744 Re: Android OS

Post by Baba_Droga »

zLatk0 wrote:Viber, haha. Jednostavno serveri ili konekcije zezaj i to je to .. Probaj sa druge wifi lokacije
:-) :-) :-) ne mogu da ne kolutam ocima :D

Probano...probano...probano...vise puta, sa vise lokacija, sa razlicitih konekcija...

Jel to samo to...ili ima jos neko produktivniji, ozbiljniji i manje sarkastičniji...( da ne kazem pametniji) ???
valter.ba

#6745 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Ima. Servis! Ali problem je sto ces ti i servisera razvaliti jer si najpametnija:razz:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Djubre_

#6746 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Konekcija ti je slaba druze... to se desava i na skypeu, msnu.. kad je cam, mikrofon upaljen.. jednostavno dodje do zabusenja mreze.. zbog lose konekcije. To je kod nas inace problem kod interneta...

Druga stvar, telefon slabije provodi internet zarazliku racunara gdje ide kabal direktno.. brzina 100 mbps, dok to na telefonu varira 20-75 mbps prosjek.. pa ti zagusi konekciju i proizvodi taj zvuk..

Nego pitanje za ostale..

Skinuo sam neku apk gdje mogu gledati neke utakmice espn kanal i mnoge druge preko streama.. ucita sve,ali slika mi blica...

Imam i adobe flash player ovaj zadnji..ali opet..

Sent from my GT-i9001
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6747 Re: Android OS

Post by un1ted »

ne valja ti net kao i ovoj za viber :mrgreen:
M3n0

#6748 Re: Android OS

Post by M3n0 »

Viber je aplikacija VOIP tipa koja zahtjeva neke odredjene standarde medju kojima su i "stabilnost" veze (Internet veze u ovom slucaju). Obzirom da vecina korisnika pokusava koristit Viber sa nekih wlan hotspot-ova kao sto su kafici i najcesce se nalaze na nekim otvorenim konekcijama - nemaju dovoljno resursa (citaj "nije dovoljno stabilno") da bi se poziv normalno odvijao. Obzirom da je u klasicnoj telefoniji standard kasnjenja do maksimalnih 500ms (0,5 sec) na VOIP-u bez stabilnosti za ocekivati je cak i vece kasnjenje jer VOIP ima drugaciji set QoS. Jos jedna kljucna cinjenica - Viber je nesavrsena aplikacija - sto znaci da cak i uz dobru konekciju moguci su kako ti rece "robotizirani glasovi". Podrazumijeva se da je "stabilna" konekcija sa obe strane poziva.

Ovo je neko polu-strucno objasnjenje tvog problema. Moguca rjesenja koja ja vidim:

1. Kupi telefon koji nije Alcatel
2. Koristi klasicne nacine uspostave poziva (gsm, 2g, 3g...)
3. Nadji bolju lokaciju za uspostavu poziva (blize anteni rutera - ako je kucna varijanta i naravno reci sagovorniku da uradi isto - iako ovo ne mora doprinijeti znacajnim poboljsanjem kvalitete poziva)
StrelacZE

#6749 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

nenadjebivi_2 wrote:

OS Adnroid 4.0.4.

Hvala

A da se malo približiš ruteru..:D
:-) ))))))))))))))))))))))))

zLatk0

#6750 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Baba_Droga wrote:
zLatk0 wrote:Viber, haha. Jednostavno serveri ili konekcije zezaj i to je to .. Probaj sa druge wifi lokacije
:-) :-) :-) ne mogu da ne kolutam ocima :D

Probano...probano...probano...vise puta, sa vise lokacija, sa razlicitih konekcija...

Jel to samo to...ili ima jos neko produktivniji, ozbiljniji i manje sarkastičniji...( da ne kazem pametniji) ???
Nazoves normalno onda, hoces dzabaluka i da cujes komarca kako leti - ne mere :P
Post Reply