Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Fauja Singh

#6026 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Jbg, ja sam preskočio ono upozorenje tako da i ne vidjeh o čemu se radi

Sent from my Galaxy Nexus
StrelacZE

#6027 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

Pozdrav ljudi.Da li neko moze da mi objasni,ko se bas razumije u ove tablet uredjaje i andrid o.s. ,zasto,npr,u mom tablet uredjaju,vec sam se bio zalio ovde ne znam tacno u kojoj temi,zasto mi koji god da program skinem za ocitavanje specifikacija sistema,pokazuje da uredjaj ima manje total ram memory,nego sto to pise u specifikacijama prodavaca-znaci,u mom slucaju,umjesto total system ram memory,da pokaze 512 mb,uvijek pokazuje tacno 354 total,i pored toga pise koliko je zauzeto,koliko slobodno,itd....,-bez obzira na program koji god da skinem,svi pokazuju isto-da li je moguce da proizvodjac prikazuje neistinite podatke o svojim uredjajima,ili mozda da sam operativni sistem ICS sam od sebe negde rezervisao tih 160mb ram,pa aplikacije ne mogu ocitati,jer svi mi gledamo kada kupujemo,kakve su specifikacije,itd....Hvala vam unaprijed na odgovorima!
vukojebina

#6028 Re: Android OS

Post by vukojebina »

jel ti radi sve kako treba, mislim jesi zadovoljan tim sta si kupio?
StrelacZE

#6029 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

pa,dobro,jesam zadovoljan,samo bih volio da web stranice ocitava malo brze,pored net brzine od 10mbit,ostalo,sve ok.
vukojebina

#6030 Re: Android OS

Post by vukojebina »

isprobaj drugi browser, recimo dolphin, operu...i ne zamaraj se glupostima...
StrelacZE

#6031 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

evo bas trenutno,radim sa operom,super je,dolphin je takodjer dobar,ali opera je extra.U pravu si,100mb ram gore dole,ne znaci nista.
Djubre_

#6032 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Strelac, tvoj tablet i ima 512 rama. samo sto su na pocetku odmah oni za sistem odvojili 150 recimo. tako da ti uvijek prikazuje oko 300 i nesto.. tako je kod svakog..
StrelacZE

#6033 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

I ja mislim da bi to tako mozda trebalo biti,da je za sistem odvojena odredjena ram memorija,jer nemaju potrebe da o tome lazu,a za ovaj novac,tablet je extra,vrtinfull hd perfektno,3D i HD takozvane igrice,i evo,bitno je samo pronaci jos dobar browser kao sto je opera,i to bi bilo to-jedino je steta sto je adobe jos prosle godine ukinuo podrsku za flash,pa se ovako covjek mora snalaziti preko neta,a tesko naci bas stabilnu verziju adobe flash podrsku za sistem ICS,pa evo,pozivam ovim putem ako neko od vas ima bas stabilnu verziju da mi izadje u susret da i ja sebi install-imam flash podrsku,instaliranu ali nekada zeza,nije bas stabilna.Kod mene je trenutno instaliran adobe flash 11.1.115.34.Pozzzz
Djubre_

#6034 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ne lazu te strelac, ok je to sve.. i kod mene pise 300 i nesto rama.. kako skidam aplikacije koje rade tako trose vise.. ali ispod 200 rama nikad ne spada jer toliko je sistem sebi povukao.. i sad doguram negdje 250 prosjek.. imam jos nesto dakle..

De sad vi meni recite, sredio sam sinoc onaj problem sto nisam mogao upaliti telefon.. vadio i bateriju i sve djaba.. uzvicnik je stajao dugo.. jer nestao mi je usb driver nije ga htio racunar nikako prepoznati.. Nakon tolike muke sinoc do 1-2 sata poslije ponoci.. usao sam ponovo u Odin i vidim da mi je prihvatio telefon.. ubacio sam onaj ariesVe.ops i dole novu update verziju koju mi je Kies izbacio a to je: I9001XXKQI_I9001XXKPM_I9001OXFKQ3_HOME.tar.md5

Dakle sad mi je XXKPM i mogu reci da mi fino izgleda sad display.. i hajmo reci da brzo radi telefon.. za razliku od pevog fabrickog Firmwarea.. sad je puno ljepsi.. i zadovoljan sam..

Ali nebi ja bio ja, kada me znatizelja nebi dalje vukla.. Mnoge sam ovdje pitao o androidu 4.0.1 koji vec ima da ugradim.. JB, ICS bla bla..

Eh sad znam proceduru installacije i sve naucio sam eto nesto jbg... I interesuje me sad ovaj:

Android 4.1.2 Jelly Bean Update with DoomNEXUS ROM

How to Install: http://www.ibtimes.co.uk/articles/39644 ... mnexus.htm

Samo me interesuje je li neko ima ovaj i kako mu se svidja. I da li cu imati ista veceg prostora RAM-a, ako installiram ovaj Jelly Bean, a ukinem ovaj sto sam sinoc Gingerbread XXKMP.. Zanima me da li ce uzeti puno rama.. jer imam samo 512.. tj ovih 300 i nesto sto je ostalo.. I da li ce smanjiti potrosnju baterije i sta ti ja znam.. Da li bi mogao imati kakvi problema? Jer danas vecina aplikacija novi, rade se za android 4.x.x a kod mene koji je vec 2.3.x nemam pojma.. ukratko neka mi neko kaze, mogu li ovo opaliti na Galaxy S Plus GT-I9001 bez ikakvi problema.. ovo gore sa linka.. Hvala
Ray

#6035 Re: Android OS

Post by Ray »

insomnia78 wrote:Da ponovim
Jel ima neka fora da se instalira JAVA na telefon?

s' moje sokocalo
Ja odavno to trazim,i uvijek sam nailazio na zid...Htio sam gledati filmove preko filmovizije,pa mi je za to trebala java...Negdje sam citao da moze i sam flash player mozda povuci,ali uzaludno...Prava Java,kao sto je skines na racunar,izgleda ne postoji za Android i nece vjerovatno ni postojati... :cry:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6036 Re: Android OS

Post by un1ted »

Je li neko instalriao BS PLAyER!? Meni je ovo pervezija.... Youtube klipove gledam preko bs playera (neovisno od browsera), u dolphin browseru integrira se bs player tako da i u njemu otvara preko bs-a i ne ide u full screen dok mu ja "ne kazem tako". Slusam muziku, otvorim novi tab i surfam :D Takodjer gledam film, mogu ga "smanjiti" i chatat a u drugom dijelu ekrana gledati film. Perfektna zadnja opcija za vece ekrane ili tablete.
Ray

#6037 Re: Android OS

Post by Ray »

un1ted wrote:Je li neko instalriao BS PLAyER!? Meni je ovo pervezija.... Youtube klipove gledam preko bs playera (neovisno od browsera), u dolphin browseru integrira se bs player tako da i u njemu otvara preko bs-a i ne ide u full screen dok mu ja "ne kazem tako". Slusam muziku, otvorim novi tab i surfam :D Takodjer gledam film, mogu ga "smanjiti" i chatat a u drugom dijelu ekrana gledati film. Perfektna zadnja opcija za vece ekrane ili tablete.
TO mi je jedini player koji koristim,pogotovo zbog genijalne LAN MODE opcije...Pustas filmove,muziku ...ma sta hoces sa racunara,a nema potrebe za prenosom podataka na mobitel...A nisam znao to za smanjenje i gledanje u drugom dijelu ekrana,kako to uradis? :skoljka: :mrgreen:
zLatk0

#6038 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ne podrzava Chrome Flash*
Najvise stock koristim, ostali me kad tad iznerviraju zbog neke stvari..

SRT8 DHD B)
Frtalj_Duše

#6039 Re: Android OS

Post by Frtalj_Duše »

neca1986 wrote:Dolphin, Opera ne podrzavaju Flash, sto je opet velika mana. Mislim da Chrome podrzava, za Firefox ne znam.
Stock Browser ja koristim podrzava Flash. Operu koristim za downloadovanje sa nekih hostera, jer mi se u ostalim browserima nesto pojebe stranica (Web page not available).

Evo ko voli, Vanilla izgled, brz ko munja...REQUIRES ANDROID: 4.0.3 and up

https://play.google.com/store/apps/deta ... W5pbGxhIl0.

Nesto se lozim na Vanilla stvari kod Androida :D
E stvarno ovo nisam ni primjetio, doduše i ja operu koristim samo za DL sa hosting servisa :mrgreen: ali stvarno me interesuje zašto su ukinuli podršku za flash!? Pa ranije je podržavao flash uredno, kada je stvarno bio najjači browser za android! :?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6040 Re: Android OS

Post by un1ted »

Ray wrote:

s' moje sokocalo
Ja odavno to trazim,i uvijek sam nailazio na zid...Htio sam gledati filmove preko filmovizije,pa mi je za to trebala java...Negdje sam citao da moze i sam flash player mozda povuci,ali uzaludno...Prava Java,kao sto je skines na racunar,izgleda ne postoji za Android i nece vjerovatno ni postojati... :cry:
Mozda ovo http://www.javaemulator.com/android-java-emulator.html ? Slucjano nadjoh pregledajuci galaxy ace telefon i kod nejga pise da podrzava javu uz pomoc via Java MIDP emulator
mumi80

#6041 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Pozdrav svima!
Uradio sam Root na SGA2 prema uputama sa XDA i kada sam upalio mob nisam primjetio nikakve promjene.
Instalirao sam root checker i tamo mi piše "Due to security concerns, Google bans applications from providing root access.Will not root this device. Will verify proper root installation".
E sad, nije mi jasno na koji način Google to zabranjuje, da li treba nešto podesit u telefonu prije root-a?
Da napomenem da sam stavio kvačicu na usb debuging i omugućio nepoznate izvore.
Hvala!
Ray

#6042 Re: Android OS

Post by Ray »

mumi80 wrote:Pozdrav svima!
Uradio sam Root na SGA2 prema uputama sa XDA i kada sam upalio mob nisam primjetio nikakve promjene.
Instalirao sam root checker i tamo mi piše "Due to security concerns, Google bans applications from providing root access.Will not root this device. Will verify proper root installation".
E sad, nije mi jasno na koji način Google to zabranjuje, da li treba nešto podesit u telefonu prije root-a?
Da napomenem da sam stavio kvačicu na usb debuging i omugućio nepoznate izvore.
Hvala!
Ne znam kako si to uspio,ali na koji si nacin rootao? :D

Ima vise nacina,probaj nesto drugo :skoljka:
Ray

#6043 Re: Android OS

Post by Ray »

un1ted wrote:
Ray wrote:

s' moje sokocalo
Mozda ovo http://www.javaemulator.com/android-java-emulator.html ? Slucjano nadjoh pregledajuci galaxy ace telefon i kod nejga pise da podrzava javu uz pomoc via Java MIDP emulator
Vidio sam to,ali to je izgleda za igranje igrica i nije onaj pravi smisao Jave... :|
mumi80

#6044 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Ray wrote: Ne znam kako si to uspio,ali na koji si nacin rootao? :D

Koristio sam se ovim uputstvom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2006183
Ali nakon roota nisam pirmjetio nikakve promjene na telefonu te sam instalirao root checker na kojem mi je pisalo to što sam naveo.
Ray

#6045 Re: Android OS

Post by Ray »

mumi80 wrote:
Ray wrote: Ne znam kako si to uspio,ali na koji si nacin rootao? :D

Koristio sam se ovim uputstvom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2006183
Ali nakon roota nisam pirmjetio nikakve promjene na telefonu te sam instalirao root checker na kojem mi je pisalo to što sam naveo.
Probaj skinuti program sa marketa - "Root Uninstaller" -https://play.google.com/store/apps/deta ... YWxsZXIiXQ

Ako ne uspijes pobrisati sve sto zelis,probaj ponoviti proces rootanja...Citao sam ove komentare na XDA na ovoj temi,svima uspijeva. Znaci sigurno je do tebe nesto :evil:
mumi80

#6046 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Pokušat ću i to. A ponavljao sam proces 2 puta i opet isto. Da li ima veze što sam na kompu prilikom roota bio prijavljen na google play?
Mada sam se poslije odjavio i ponovio proces i opet isto.
jahh

#6047 Re: Android OS

Post by jahh »

ES File Explorer ubjedljivo najbolji, može raditi i to što radi root uninstaller. Plus je džaba (mada u BiH to nema razlike :D).
mumi80

#6048 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Ne kontam drug šta mi može pomoć ES ukoliko mi nije uspio root? Usput rečeno, imam instaliran ES.

Evo instalirao sam root uninstaller i uspio sam obrisati google+ koji ranije nisam mogao brisati. Jel to znači da mi je root uspio bez obzira na onu poruku na root checker-u? I kako u biti znati da li je root prošao uspješno? Hvala!
StrelacZE

#6049 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

Pozdrav raja.Primjetili ste mozda po prijasnjim mojim postovima da sam ja pocetnik po pitanju koriscenja android sistema i tablet uredjaja,tako da vas pitam,da li je bolje uredjaj koristiti pod opcijom root ili pod opcijom unroot,a pomocu programa superuser mogu da ga koristim kao unroot?Ja sam ovaj tablet kupio nov,i dosao je kao root_an uredjaj,a to znam zato sto,kada sam htio install D3GO aplikaciju nije dozvolio,pa sam morao skinuti program superuser da postavim kao unroot da bih mogao pokrenuti navedenu aplikaciju....znam da root znaci administratorske ovlasti,itd,ali me zanima,ovako kako sam dobio uredjaj,da li je bolje koristiti pod opcijom kako sam ga i dobio-root,ili pomocu ovog programa,superuser,da koristim uvijek,pod opcijom unroot?Ovo vas pitam,cisto zbog toga sto se po prvi put susrecem sa android o.s,a do sada nisam imao bilo kakvog posla sa ovim sistemom.Pozdrav.
quarterback

#6050 Re: Android OS

Post by quarterback »

ima li i jedan clock widget da pokazuje sutrasnje vrijeme (ne danasnje), da se klikom na vrijeme otvara podesavanje alarma a klikom na vrijeme pregled vremena za par dana
Post Reply