Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
respo

#5576 Re: Android OS

Post by respo »

Kapri wrote::(Meni se svako malo upali svjetlo na mobitelu i ispod pise Bih Mobile.Od cega to moze biti.Mislila sam da je zato sto sam mrezu postavila na Samo gsm ali kada sam vratila na Gsm i Wcdma opet je ista stvar
neka od aplikacija ne da da mobitel ode na sleep skontas obrises i to je to da si root-ovana ne bi morala brisati
Kapri

#5577 Re: Android OS

Post by Kapri »

Evo obrisala sam 3 aplikacije koje sam skinula o juce pa cemo da vidimo da li je od toga.Na sta da stavim ncin rada mreze,na gsm,wcdma ili wcdma i gsm? i apn- na bh mobile wap ili na bh mobile mms
febo_acm

#5578 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Idi u SMS - settings, pa potrazi CB activation(CBA ili tako nesto) i iskljuci ukoliko je ukljuceno...
Kapri

#5579 Re: Android OS

Post by Kapri »

Zhìxin wrote:Idi u SMS - settings, pa potrazi CB activation(CBA ili tako nesto) i iskljuci ukoliko je ukljuceno...
To nisam nasla.Ali nemam nikakvu poruku .Imla sam na viberu poruku koju sam tek sada procitala jeli moguce da je bilo od toga?
Revolucionar ★

#5580 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Upali se kad pritisnes home tipku :D Mozes li vjerovaaaaaaaat :D

Gdje je Qler, da prokomentarise ovo djece mi :D ..
Qler

#5581 Re: Android OS

Post by Qler »

Kapri je promijenila telefona u zadnjih dva mjeseca nego ja za zivota, a promijenio sam ih dosta :)

Na sreci, prodala je symbian, ja vise ne pruzam tehnicku podrsku, sad se malo vi bakcite :D :dance: :dance: :dance:
Kapri

#5582 Re: Android OS

Post by Kapri »

CB activation nisam nasla-Hvala u svakom slucaju ja nikada pameti necu doci da ovdje ne treba nista pitati
Revolucionar ★

#5583 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Joj Qleru, imas savrsen tajming, svaka ti dala :lol: Sad ce Android podrska imat sadrzaja za 9GAG :lol:

Hajde recimo da i ima problem, moja dijagnoza su live-wallpaperi, ukljucen Wi-FI - trazi update za neke aplikacije . Ali, privrzen sam svom visemjesecnom misljenju o trolanju
Kapri

#5584 Re: Android OS

Post by Kapri »

Na tvoju zalost,nije trolanje.Mislim da je bilo do poruke koju sam dobila na viber i nisam je procitala.Od kada procitah-ne pali se.Bar za sada vidjecemo dalje.

Ja stvarno neznam odakle skidati aplikacije sem sa Play store.Tu nemam ono sto trazim a kada ukucam na googlu izbacuje mi one koje se placaju.Moze li mi neko reci neke besplatne adrese
zLatk0

#5585 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Viber je to, on pali sam screen, ugasi u opcijama

Evo i menu sad u fb ulazi po 10-15sec i crna sllika tad, ili mi izbaci FC i onda iz sljedeceg puta je brzi malo
Last edited by zLatk0 on 24/11/2012 11:18, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#5586 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Na tvoju zalost,nije trolanje.Mislim da je bilo do poruke koju sam dobila na viber i nisam je procitala.Od kada procitah-ne pali se.Bar za sada vidjecemo dalje.<br /><br /><br />Ja stvarno neznam odakle skidati aplikacije sem sa Play store.Tu nemam ono sto trazim a kada ukucam na googlu izbacuje mi one koje se placaju.Moze li mi neko reci neke besplatne adrese
Ja idem na ipmart obicno, ali the best mi je definitivno aplikacija blackmart i aptoide. Tu u 90% slucajeva nadjem sve.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Kolt12

#5587 Re: Android OS

Post by Kolt12 »

Postoji li mogucnost da se jezik Androida 4.1 (za tablet) prebaci na neki drugi, recimo bosanski ili hrvatski?
respo

#5588 Re: Android OS

Post by respo »

zdruzdjo wrote:
Na tvoju zalost,nije trolanje.Mislim da je bilo do poruke koju sam dobila na viber i nisam je procitala.Od kada procitah-ne pali se.Bar za sada vidjecemo dalje.<br /><br /><br />Ja stvarno neznam odakle skidati aplikacije sem sa Play store.Tu nemam ono sto trazim a kada ukucam na googlu izbacuje mi one koje se placaju.Moze li mi neko reci neke besplatne adrese
Ja idem na ipmart obicno, ali the best mi je definitivno aplikacija blackmart i aptoide. Tu u 90% slucajeva nadjem sve.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
pored ovih pomenutih mobilism forum je isto fin izvor samo se mora skidati na komp pa sa kompa na mob aplikaciju pa tek onda instaliranje
zLatk0

#5589 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Kolt12 wrote:Postoji li mogucnost da se jezik Androida 4.1 (za tablet) prebaci na neki drugi, recimo bosanski ili hrvatski?
Settings > Languages - ako ima, tu ima.. Drugo rjesenje je update ( ako ima ) ili ako je rootovan ubaciti neki nas domaci jezik..
Kapri

#5590 Re: Android OS

Post by Kapri »

Stranica s kojeg mi je prijatelj skidao bila je www.androidpit.com/en/android-market.Kada ukucam u google izbaci mi da se ta stranica skida i onda ako hocu da je skinem pise da radi sigurnosnih razloga nece :sad:
nermin.padez

#5591 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

SignApk - Sign Your APK Android File

Instruction :
1) Download Attached "SignApk.rar";
2) Unrar "SignApk.rar" to any folder (for example C:\);
3) Copy your apk to be signed to SignApk dir;
4) Open command Prompt and go to SignApk dir;
5) Type the following command:

signapk.jar certificate.pem key.pk8 your-app.apk your-signed-app.apk

Code: Select all

https://dl.dropbox.com/u/42473074/SignApk-%20www.SiNfuLAndroid.com%20-.rar
Naravno prije svega treba extract-ovati sadrzaj APK-a pomocu WinRAR-a, editovati po zelji i opet vratiti u isti APK!

Kako nema nista korisno u temi vec duze vremena, jedna korisna stvar barem meni, pa odlucih da podijelim sa drugima :D Radi sve u dure, duze vremena koristim :thumbup:
Kolt12

#5592 Re: Android OS

Post by Kolt12 »

zLatk0 wrote:
Kolt12 wrote:Postoji li mogucnost da se jezik Androida 4.1 (za tablet) prebaci na neki drugi, recimo bosanski ili hrvatski?
Settings > Languages - ako ima, tu ima.. Drugo rjesenje je update ( ako ima ) ili ako je rootovan ubaciti neki nas domaci jezik..
Hvala, nasao i prijatno iznenadjen, postoji hrvatski jezik. Ima li bosanski jezik u Androidu? Kod mene ga nema.

Sasvim OK fercera. U stvari nije Android 4.1, nego 4.04 onaj kolacic ili kako se zove.

Novo pitanje, kako stvar u Androidu fercera sa update-om? Da li postoji ta stvarcica u Androidu? Recimo update sa 4.04 na 4.1? Ne radi se o telefonu, nego tabletu.
zLatk0

#5593 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Servisi sto nude prijevod, obicno ne ubace bosanski..

Update - settings, about phone, software updates
Kapri

#5594 Re: Android OS

Post by Kapri »

Koja je najjednostavnija aplikacija da tel vibrira s vremena na vrijeme i pali se svjetlo kada imas propusten poziv ili poruku
Djubre_

#5595 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Kapri wrote:Koja je najjednostavnija aplikacija da tel vibrira s vremena na vrijeme i pali se svjetlo kada imas propusten poziv ili poruku
Probaj ovu

https://play.google.com/store/apps/deta ... YmxpbmsiXQ..

ili ovu ako podrzava tvoj tel

https://play.google.com/store/apps/deta ... bmFnZXIiXQ..
Kapri

#5596 Re: Android OS

Post by Kapri »

Prvu sam probala ali ne radi mi,drugu ne podrzava.Nekada sam imala jednu ne sjecam se imena,blicao je ekran i vibrirao tel dok ne procitas poruku ili ne vidis poziv
Vegetastar

#5597 Re: Android OS

Post by Vegetastar »

Kolega upravo došao sa novim LG Nexus-om 4.

Iako sam bio skeptičan prema LG-u, ovo je daleko najbolji NEXUS do sada. Strašna mašina.
inSighT
Vozim: na guranje

#5598 Re: Android OS

Post by inSighT »

Vegetastar wrote:Kolega upravo došao sa novim LG Nexus-om 4.

Iako sam bio skeptičan prema LG-u, ovo je daleko najbolji NEXUS do sada. Strašna mašina.
Samo neka se pazi:

http://www.droid-life.com/2012/11/26/ne ... lass-back/

Image
But back to these two cracked backs – both of which cracked without a drop. Let me say that again – both the Optimus G and Nexus 4 cracked in my possession without ever dropping them. You know what did it? Setting them down gently onto my room temperature stone countertop. That’s it. The temperature change after it went from my warm hand to a room temperature countertop was apparently enough to split both devices’ glass backs almost directly down the middle.
:lol:
Kapri wrote:Prvu sam probala ali ne radi mi,drugu ne podrzava.Nekada sam imala jednu ne sjecam se imena,blicao je ekran i vibrirao tel dok ne procitas poruku ili ne vidis poziv
Najiskrenije: Kupi si ajfon i fertig! Tamo sve radi, sve podržava, ma ljepota! :thumbup:
Kapri

#5599 Re: Android OS

Post by Kapri »

Nasla aplikaciju koja mi odgovara -Missed Message Flasher
Djubre_

#5600 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Kapri wrote:Nasla aplikaciju koja mi odgovara -Missed Message Flasher
Podjeli nekad sa nama aplikacije :)

https://play.google.com/store/apps/deta ... ageflasher
Post Reply