Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nermin_BH

#5526 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Astrix wrote:
Nermin_BH wrote:
stroga normala wrote:Ja isto imam gel masku mada cuvam mobitel i samo mi je jednom ispao, nije bilo sa velike visine ali opet haj znaj kako bi zavrsio da nije bilo gel maske... kontam nekad mi casa ispadne na pod i ne razbije se a nekad pukne dok je perem ili jace spustim na stol... tako da covjek nikad ne zna kad ti gel maska moze spasiti mobitel... obavezno je treba mati...
e jedino je njesra sto mobitel (bar meni) 100 puta ljepse izgleda bez gel maske.
Kako bolan ti pereš čaše XD, jel te to žena teroriše hahahahahaha malo šale ne zamjeri :). Meni je ispo 100 puta i spasi ga uvjek gel maska, ko nov ništa mu nije.
Samo nek ti ispada i dalje, pa kad ti ode touch i kad budes morao dati 50 KM za popravak neces tako govoriti... :P
Pa ne mogu ja odrediti hoćel on ispasti ili ne. A nije to lg cookie da ode touch tako lahko :lol:.
Djubre_

#5527 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Astrix wrote:Ma ja kod univerzalaca, evo je...

http://www.pik.ba/artikal/1394293/gel-m ... -galaxy-s/
Sta je ovo boze dragi.. Sta ako padne na displej..
Nermin_BH

#5528 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

andr0id wrote:
Astrix wrote:Ma ja kod univerzalaca, evo je...

http://www.pik.ba/artikal/1394293/gel-m ... -galaxy-s/
Sta je ovo boze dragi.. Sta ako padne na displej..
Jedino ti može puči display ako padne u kamenje ali na ravnu površinu ne jer ima sa strana maska i ako ispadne dočekat će ga ovo okolo.
Last edited by Nermin_BH on 20/11/2012 20:42, edited 1 time in total.
Djubre_

#5529 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

pa ovaj jastuk hebeni kad stavis, ovo vise nije samsung galaxy.. ovo je neki BOSCH
Astrix

#5530 Re: Android OS

Post by Astrix »

Pa ne mozes odrediti ali mozes malo bolje paziti, meni je za godinu ispao najvise 3-4 puta,ja to cuvam ko oci u glavi, meni je kod k800i djojstik bio kao nov, raja mi se sjebavala kako sam ga uspio ocuvati.
Jedan jaran mislim da je imao Nokiu xpress music i otisao mu touch...
nermin.padez

#5531 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Heheh i ja tako mislim BOSCH. Zato sam je skinuo posle mjesec dana. Kao da imam igracku sa buvljaka i ne nemas osjecaj kad drzis u ruci kao bez tog sranja. Da ga cuvas i mazis i prodas posle godinu dvine nekom levatu preko PIKa po 3x manjoj cijeni. Sto nam to treba :grin:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Revolucionar ★

#5532 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

ma i ja jedno vrijeme pazio na telefon ko na oci, te maska, te ovo te ono .. poslije jedno dva mjeseca, ma batali jarane, razrahatio se, telefon ljepsi bez maske .. pazis jbg kako rukujes i gotovo
nermin.padez

#5533 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

@stroga normala

Onda nemoj kupovati GNEX 4, ako ces ga stavljati u neka smeca :grin:

zLatk0

#5534 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Revolucionar ★ wrote:ma i ja jedno vrijeme pazio na telefon ko na oci, te maska, te ovo te ono .. poslije jedno dva mjeseca, ma batali jarane, razrahatio se, telefon ljepsi bez maske .. pazis jbg kako rukujes i gotovo
+1

Te maske pravac ebay, ovdje grtalicom zarađuju na tome po radnjama
nermin.padez

#5535 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Ma ne valja ovo ni k***u. Kad bih nasao neku originalnu masku pa hajde. Onako nesto kao sto dodje kad kupujes HTC. Ono stavis i ne osjetis. Drug mi ima HTC HD2 nisam ni skontao da je silikonska maska na njemu ni dok je bio u ruci ni dok nije bio. To se zove kvalitet.

Ovo kinezi stancaju za dolar i po:grin:

Fauja Singh

#5536 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Nermin_BH wrote:
stroga normala wrote:Ja isto imam gel masku mada cuvam mobitel i samo mi je jednom ispao, nije bilo sa velike visine ali opet haj znaj kako bi zavrsio da nije bilo gel maske... kontam nekad mi casa ispadne na pod i ne razbije se a nekad pukne dok je perem ili jace spustim na stol... tako da covjek nikad ne zna kad ti gel maska moze spasiti mobitel... obavezno je treba mati...
e jedino je njesra sto mobitel (bar meni) 100 puta ljepse izgleda bez gel maske.
Kako bolan ti pereš čaše XD, jel te to žena teroriše hahahahahaha malo šale ne zamjeri :). Meni je ispo 100 puta i spasi ga uvjek gel maska, ko nov ništa mu nije.
Ma jooook, ne tororise, ja sam od sebe volim prati case i raditi ostale kucanske poslove dok zena gleda serije i sjedi za kompjuterom... :lol:

sad ozbilja
ne znam drug koji imas mobitel, ja ovaj svoj volim i bas bi se s*ebo da mi ispadne i npr. rikne displej, nisam ga malo platio a nisam neki hadzo koji ce danas razbiti mob. a od slijedece plate kupiti sebi novi... zato bolje nositi masku.

@nermin.padez
Ma ukaze li se prilika za povoljnu kupovinu uzet cu ga pa makar, nabacim masku za svakodnevnu upotrebu a kad se hocu pohvaliti i druge impresionirati :mrgreen: onda je fino skinem... naravno prije toga se dobro naspavam, popijem kafu... refleksi i koncetracija moraju biti na nivou :)
VeDooo1gim

#5537 Re: Android OS

Post by VeDooo1gim »

Ljudi Offtopic , ima li neko od vas da posjeduje S3 i ima problema sa memorijom ? tacnije sa prebacivanjem App-data na SD karticu ili postavljanjem nove SD kartice za primarnu memoriju, google ne pomaze bas ima tutoriala ne jasnih pa ako ima neko ko je izveo ovo neka mi se javi na pm :) hvala pozz :sax:
nermin.padez

#5538 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

R_v_P20 wrote:Tapatalk zadnja verzija, facebook aplikacija isto: Image

Kako rijesiti ovaj dio sto nestane da vidim kada kucam !? Moram li napomenuti da je prije sve bilo ok :S

U pitanju je samsung i9000
Šta ti smeta na 3 sekunde što se pojavi :-)
nermin.padez

#5539 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Image
MujkicHaris

#5540 Re: Android OS

Post by MujkicHaris »

:sax:
Last edited by MujkicHaris on 21/02/2019 11:06, edited 1 time in total.
zenny

#5541 Re: Android OS

Post by zenny »

uzeo starom galaxy i7500, dobio ga jeftino jer mu je sistem pojeban, neko ubacio u njega 2.3.3 iako je predvidjen za 1.6 kako sam skonto pa radi k'o u slowmotionu.. po netu sam vidio da moze na 2.2 da radi sasvim solidno ali sam ja mislio da ga spustim na 2.1 cisto da se osiguram

pregledao sam dosta tutorijala po netu ali kako vidim za vecinu mobitela je razlicito pa nebih da eksperimentisem jer prelos sam sa androidom..
sta savjetujete da radim, ima li neki tutorijal za ovaj mobitel da mi preporucite, odakle skidam sta..... hvala unaprijed :-D
insomnia78

#5542 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

R_v_P20 wrote:Neka Facebook aplikacija a da nije Friendcaster pro ili obicna Facebook aplikacija !?
Imas onaj HD facebook

s' moje sokocalo
zLatk0

#5543 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Dropbox npr..

QuickOffice Pro - 0.77€
alibaba_i_30_godina

#5544 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

Da li i vi u posljednje vrijeme imate manjih problema sa official FB aplikacijom? Naime, nikako ne mogu da loadiram notifikacije, i kad ima novih i kad ih nema, uvijek se pojavi neka greska.

Ovo se pocelo nedavno dogadjati, mislim cak od posljednjeg update.
zLatk0

#5545 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Meni je jedno 2-3 dana zezao chat na fb, na obje app, nesto su pravili, ali sad je ok sa notifikacija.. Clear data od fb pa pokusaj
Revolucionar ★

#5546 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

nervira me sto mi izbacuje notifikacije o stvarima koje sam vec vidio na PC - u .. recimo pregledao notifikacije, procitao poruke i slicno na PC, za par sati udjem preko mob-a, on izbacuje te iste notofikacije i poruke ..

Pitanje za SD karticu .. hocu da zamjenim ovu postojecu, da li ce applikacije i ostalo radi ako samo copy-paste sadrzaj jedne prebacim na drugu ?
zLatk0

#5547 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Unsync, do njih vjerovatno...

Da, prvo format i prebaci samo neophodno, ostalo ce se samo kreirati i slicno, da ne stvaras odmah manjak prostora starim podacima koji ti ne trebaju
nermin.padez

#5548 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Revolucionar ★ wrote: Pitanje za SD karticu .. hocu da zamjenim ovu postojecu, da li ce applikacije i ostalo radi ako samo copy-paste sadrzaj jedne prebacim na drugu ?
Koliko znam, on ne premjesta DATA na tu eksternu SD karticu,nego na internu SD :-) :-) Tako je kod mene na SGS-u, racunam ina drugim modelima :-) :zzzz:
VeDooo1gim

#5549 Re: Android OS

Post by VeDooo1gim »

nermin.padez wrote:
Revolucionar ★ wrote: Pitanje za SD karticu .. hocu da zamjenim ovu postojecu, da li ce applikacije i ostalo radi ako samo copy-paste sadrzaj jedne prebacim na drugu ?
Koliko znam, on ne premjesta DATA na tu eksternu SD karticu,nego na internu SD :-) :-) Tako je kod mene na SGS-u, racunam ina drugim modelima :-) :zzzz:
Ne premjesta i ja imam isti problem , medjutim nasao sam rjesenje malo je teze za izvesti ali je izvodivo ( telefon mora biti rootan)

pozz :thumbup:
agent_zero

#5550 Re: Android OS

Post by agent_zero »

NeyDan wrote:Da li i vi u posljednje vrijeme imate manjih problema sa official FB aplikacijom?
Ja imam od samih početaka :D , nemam opciju za naša slova kad prebacim u password polje, dok na username polju imam :-)

Tako da mi je beskorisna i nekoristim je. :lol:
Post Reply