Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vukojebina

#5451 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Koristis sigurno slova sa kvakicama...nemoj pa ces vidjet da ce bit 160 znakova...
Gray

#5452 Re: Android OS

Post by Gray »

ernadr wrote:
agent_zero wrote:Na gsm areni piše da će mu cijena u EU biti oko 240 eura.

O nexusu 4 govorimo. A dosad nisu puno griješili.
Pa normalno ipak je to LG

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Nažalost neće biti takva cijena, odnosno hoće ali samo kada se kupi preko Google Play. U UK je preko google play 239 funti 8gb, 279 funti 16 gb, a u drugim radnjama LG može postaviti cijenu koju želi, tako da izgleda da će staviti minimalno 400-450 eura.
burekodsira

#5453 Re: Android OS

Post by burekodsira »

nije los novi neksus, malo sam se igro :D ali ipak LG mi ne lezi :-)
Fauja Singh

#5454 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Gdje ga nađe da se igraš :smile: jel to negdje kod nas ili vani

Sent from my Galaxy Nexus
lozze

#5455 Re: Android OS

Post by lozze »

Ljudi kada rootam telefon, mogu li ga kasnije vratiti na fabricke postavke i kako?

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
zLatk0

#5456 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Da, imas unroot.. Vratis originalni softver i zakljucas ga.. Zavisi sve od telefona do telefona, ali slicno ide..
Fauja Singh

#5457 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Za Galaxy Nexus ti je najbolje koristiti Galaxy Nexus Tool Kit, prejednostavan program za koristiti, može root, unroot, flash, otključavanje bootloadera...

vukojebina

#5458 Re: Android OS

Post by vukojebina »

ja sinoc bio flashovo 4.2 i nije mi se svidio nimalo..sporije dosta...otvorim galeriju,treba godina da ucita slike...posle nabacim ovaj CM10, aj da vidimo i to...fino radi,za sad ga jos testiram..ako bude sta zapinjalo vracam na stock 4.1.2
Fauja Singh

#5459 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Vidim ima raje govori da im štuca 4.2 , meni fakat fino radi, možda mi za koju milisekundu brže zaključava mobitel na 4.1.2 i čini mi se da mi je duže baterija trajala, ovo ostalo mi je OK.
I da na 4.2 ima bug, kad se dodaje nekom kontaktu u imeniku rođendan ne može se izabrati mjesec Decembar.
Mislim da će brzo 4.2.1

lozze

#5460 Re: Android OS

Post by lozze »

skino sam galaxy nexus tool kit,al jednostavno me nesto strah da pocnem,bojim se da nesto ne zeznem na telefonu...ima li neki pouzdan tutorial da odradim root?

mogu li telefon zakljucati na neki nacin?

telefon nije kupljen u telekomu, valjda je internacionalna verzija...trenutno je 4.1.1 verzija na njemu...

ovo mi je prvi android,do sada sam imao sam iphone uredjaje,pa znam kako je zezancija oko jailbreaka,lahko se moze zakljucati...

postoji li neka fora da ja zakljucam greskom svoj telefon? hvala
valter.ba

#5461 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Fakat ne kontam zasto handrite telefone ako rade kako treba? Ne bi bio prvi koji je na ovom forumu zaplakao nakon flesanja, rootanja isl. Uzivaj u fabrickim postavkama jer pitam se sta to ne mozes normalno i sa ovim softverom¿¿¿

lozze

#5462 Re: Android OS

Post by lozze »

valter.ba wrote:Fakat ne kontam zasto handrite telefone ako rade kako treba? Ne bi bio prvi koji je na ovom forumu zaplakao nakon flesanja, rootanja isl. Uzivaj u fabrickim postavkama jer pitam se sta to ne mozes normalno i sa ovim softverom¿¿¿

pa ima nekoliko stvari koje bi izmjenio, i to samo moze rootanjem...ove dole tri touch tipke home back zelim smanjiti da budu manje, a i zelim stvaviti themu od galaxy s3 onu touchwiz 5 nature, vidio sam na youtube da ekstra radi...telefon i sad ekstra radi,sve je perfekcija,al dosadi isti interface,treba se nesto zamjeniti

da i sjetio sam se,svidja mi se onaj lockscreen od galaxy s3 pa bih i njega postavio...

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
vukojebina

#5463 Re: Android OS

Post by vukojebina »

lozze wrote:skino sam galaxy nexus tool kit,al jednostavno me nesto strah da pocnem,bojim se da nesto ne zeznem na telefonu...ima li neki pouzdan tutorial da odradim root?

telefon nije kupljen u telekomu, valjda je internacionalna verzija...trenutno je 4.1.1 verzija na njemu...

ovo mi je prvi android,do sada sam imao sam iphone uredjaje,pa znam kako je zezancija oko jailbreaka,lahko se moze zakljucati...

ma samo backup napravi, i sa clockworkmod-om mozes apsolutno sve vratit u pocetno stanje...vidjeces, nakon prvog puta, pravo ce ti jednostavno izlgedati posle...

evo ti ovdje malo prelistaj sta i kako..pozzz

http://galaxynexusroot.com/galaxy-nexus-faq/
lozze

#5464 Re: Android OS

Post by lozze »

vukojebina wrote:
lozze wrote:skino sam galaxy nexus tool kit,al jednostavno me nesto strah da pocnem,bojim se da nesto ne zeznem na telefonu...ima li neki pouzdan tutorial da odradim root?

ma samo backup napravi, i sa clockworkmod-om mozes apsolutno sve vratit u pocetno stanje...vidjeces, nakon prvog puta, pravo ce ti jednostavno izlgedati posle...

hvala na kratkom i jasnom objasnjenju :)
evo ti ovdje malo prelistaj sta i kako..pozzz

http://galaxynexusroot.com/galaxy-nexus-faq/
zLatk0

#5465 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Kako prebaciti poruke na drugi broj, cura mi je promjenila telefon pa da joj posaljem poruke? Pokusao sam preko MyBackup, kao treba Pro ako je sa drugog telefona, skinem Pro - izbaci kao posiljaoca njen broj, a ne moj..
kojeime

#5466 Re: Android OS

Post by kojeime »

Cossack wrote:
Chuckie wrote:Istresati veliku lovu u danasnje vrijeme mimo Nexusa4 je veliki promasaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jos je daleko Nexus4... :roll:
Ma treba cekati Nexus5, pa 6, pa...
kojeime

#5467 Re: Android OS

Post by kojeime »

sadalius wrote:pitanje za android aplikacije:

imam S3 i kada god hocu nesto download-ovati odem na opciju restirctions kako bih vidio uslove. u masi tih palikacija vidim kako traze pristup pozvima, imeniku, sms porukama, gps lokaciji i slicnim stvarima. zbog toga i ne skidam aplikacije koje bih htio imati.

imajuci u vidu kako sam jako osjetljiv na privatnost, pitanje je koja je svrha trazenja pristupa svim tim podacima?
kakva su vasa misljenja ili samo skidate ne obracajuci paznju na te stvari?
ima li neka stranica gdje mogu skidati aplikacije koje ne traze pristup tim podacima?
postoji li neki nacin skinuti te aplikacije ali blokirati pristup tim podacima?
Ukljucis zdrav razum. Ako je aplikacija tipa SMS scheduler, normalno je da trazi pristup imeniku i tako dalje. Ako je u pitanju kalkulator ili stoperica i trazi pristup imeniku, ja ne bih takvu aplikaciju stavio.
Revolucionar ★

#5468 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Po toj logici gledanja na privatnost, ostaje ti nekih 2 % upotrebljivih aplikacija. Ne znam tacno kako djeluju te dozvole za imenik i slicno, ali mislim da ima veze sa sinhronizovanim racunima, recimo kod mene je masa telefonskih brojeva povezana sa profilima tih osoba na drustvenim mrezama, tako da mozda na taj nacin aplikacija salje neke reklame ili slicno na profil doticnih. U zadnje vrijeme, masa " sponzorisanih " reklama mi se pomice na Fejsu, tako da bi to moglo biti to
Gray

#5469 Re: Android OS

Post by Gray »

zLatk0 wrote:Kako prebaciti poruke na drugi broj, cura mi je promjenila telefon pa da joj posaljem poruke? Pokusao sam preko MyBackup, kao treba Pro ako je sa drugog telefona, skinem Pro - izbaci kao posiljaoca njen broj, a ne moj..

Sms backup and restore
kojeime

#5470 Re: Android OS

Post by kojeime »

Revolucionar ★ wrote:Po toj logici gledanja na privatnost, ostaje ti nekih 2 % upotrebljivih aplikacija. Ne znam tacno kako djeluju te dozvole za imenik i slicno, ali mislim da ima veze sa sinhronizovanim racunima, recimo kod mene je masa telefonskih brojeva povezana sa profilima tih osoba na drustvenim mrezama, tako da mozda na taj nacin aplikacija salje neke reklame ili slicno na profil doticnih. U zadnje vrijeme, masa " sponzorisanih " reklama mi se pomice na Fejsu, tako da bi to moglo biti to
Pa 2% je dovoljno :). Ja imam aplikacije koje mi stvarno trebaju, nemam ni jednu zato sto je cool. Imam osim onih aplikacija koje su dosle instalisane i ne mogu ih skinuti jer nisam rootovao telefon jos samo 5 aplikacija koje sam stavio naknadno. Pa posto ne stavljam aplikaciju samo zato sto dobro izgleda mogu malo poostriti kriterije.
Revolucionar ★

#5471 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Pa dobro, zavisi sve od korisnika do korisnika. Ja uglavnom brisem aplikacije koje ne koristim, mada imam i veliki broj onih koje rijetko koristim, a neko bi i takve brisao. Doduse, nemam nesto posebno na telefonu da bih brinuo za privatnost
kojeime

#5472 Re: Android OS

Post by kojeime »

Revolucionar ★ wrote:Pa dobro, zavisi sve od korisnika do korisnika. Ja uglavnom brisem aplikacije koje ne koristim, mada imam i veliki broj onih koje rijetko koristim, a neko bi i takve brisao. Doduse, nemam nesto posebno na telefonu da bih brinuo za privatnost
Imas. Ako nista imas Google racun u koji ti se telefon automatski loguje. Ako ti neko ukrade telefon a ti recimo imas Gmail moze ti na taj nacin doci do Gmaila a tu su ti razne adrese, ko zna koje privatne informacije u Emailovima, ako preko Gmaila dobijas informacije od svoje banke onda i te informacije kradljivac ima, ako je dobar haker a ti placas recimo praking mobitelom ili saljes naloge banci da vrsi isplate sa tvog bankovnog racuna onda moze doci i do tvog novca na racunu, tako da nije da nemas nista na telefonu sto te ne bi trebalo zabrinuti ako ti neko ukrade telefon.

Ja kada budem kupovao novi telefon ovaj koji sada imam i na kojem je Google racun nece ici u prodaju kao polovan vec cu unistiti. Mozda sam paranoican, ali za svaki slucaj.
Revolucionar ★

#5473 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Ne, ne bih se nikada zajebao da nesto platim putem telefona, mislim koristeci net na telefonu, a i gmail acc koji je syncovan na telefonu i koji koristim na PC, je iskljucivo za zajebanciju, dakle standardno, google+, youtube i slicno. Mada, imas pravo u svakom slucaju, jer masa je takvih korisnika koji te osjetljive informacije vjerovatno imaju na telefonu, tako da i predstavlja opasnost u nekom slucaju kradje, kradje podataka i slicno. A telefon ne moras unistavat, pa hard reset i gotovo. Ili u krajnjem slucaju, izbrisi sve zivo i nabaci novi ROM
kojeime

#5474 Re: Android OS

Post by kojeime »

Revolucionar ★ wrote:Ne, ne bih se nikada zajebao da nesto platim putem telefona, mislim koristeci net na telefonu, a i gmail acc koji je syncovan na telefonu i koji koristim na PC, je iskljucivo za zajebanciju, dakle standardno, google+, youtube i slicno. Mada, imas pravo u svakom slucaju, jer masa je takvih korisnika koji te osjetljive informacije vjerovatno imaju na telefonu, tako da i predstavlja opasnost u nekom slucaju kradje, kradje podataka i slicno. A telefon ne moras unistavat, pa hard reset i gotovo. Ili u krajnjem slucaju, izbrisi sve zivo i nabaci novi ROM
Ne, nisam mislio da su ti informacije na telefonu. Ako ti se telefon uloguje automatski na Google racun, onda imas pristup tvom racunu kao da si se ulogovao sa kompnjutera. Jedino sta je dobrom hakeru potrebno je bilo koji nacin da ti se uloguje. Telefon mu treba samo zbog automatskog logovanja, ne mora ni jedna informacija biti bas na telefonu, jedino je potrebno i dovoljno da imas racun podesen na telefonu koji sa automatski loguje. I to je sve za sta telefon treba. Kada ti udje na racun preko telefona, onda ti promijeni lozinku, i onda se uloguje preko racunara, telefon mu vise ne treba. A ti ne mozes vise prici svom racunu preko racunara jer je loziinka promijenjena. A onda, ako ti je na Gmailu neki ppodatak, haker ga ima. A ako jos sinhronizujes i ostale racuna, recimo Yahoo, Facebook, i bilo koji drugi sa tim Google racunom koji ti je provaljen, onda ti haker ima sve podatke. I zamisli da si sinhronizovao rbankovni racun sa Google racunom. Ostade bez novca. Kod nas se to jos ne radi, ali u svijetu ljudi standardno preko racunara daju banci naloge za uplate i i splate (eBanking). I tada si donji. Identity theft je popularan, a i kod nas postaje sve popularniji.

Jasam paranoik za sada, ali sve ce se to poceti desavati i nama, prije ili kasnije.
Revolucionar ★

#5475 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Nista, najsigurniji ti je onda dumbphone, da ne dolazis u iskusenje :D
Post Reply