Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
plagijator1975

#5401 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Joj kad počnete o ovim navigacijama i mapama za mobitel, kosa mi se diže na glavi, a gdje to vi putujete pa vam treba navigacija, aman sve poslovni ljudi ne izlaze iz automobila.

Nabacujete navigacije da se k.....te među rajom :lol::lol::lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
zLatk0

#5402 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Samo sam cekao ovo, haha. Treba mi za puta, uskoro idem, a put bas nije nesto, da imam rezervu za iGo ako zakaze..
plagijator1975

#5403 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

zLatk0 wrote:Samo sam cekao ovo, haha. Treba mi za puta, uskoro idem, a put bas nije nesto, da imam rezervu za iGo ako zakaze..
A gdje ideš?

Zgembo_Adislic

#5404 Re: Android OS

Post by Zgembo_Adislic »

zLatk0 wrote:To mi je 3x error izbacilo, ali to je to, iste su mape.. Nece da mi u app loada te mape, cak ni rucno.. Treba li basemap prvo ili ? U folderu mapa su, full 5.5.1.0 verzija..
Ne kontamkakve erore :-) kod mene je na microsd-u /NavitelContent/Maps , a mozes ih staviti i na SDCARD od telefona. Instalacija pravi folder NavitelContents na obe memorije. I vidi sve bez problema. Ekstenzija .nm3 :)

ernadr wrote:Joj kad počnete o ovim navigacijama i mapama za mobitel, kosa mi se diže na glavi, a gdje to vi putujete pa vam treba navigacija, aman sve poslovni ljudi ne izlaze iz automobila.

Ima toga. Da putejem cesto ne bi se za*ebavao sam ovim i baterijama losim, nego bih kupio neku profesionalniju navigaciju i opremu za auto.
Ma kakvo k**cenje, zatreba nekad da se nadje neka ulica, ako nista, a imaspri ruci. Moze se bez navigacije ali kad ima telefon GPS modul zasto ne iskorisiti :D :thumbup:
plagijator1975

#5405 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Zgembo_Adislic wrote:
zLatk0 wrote:To mi je 3x error izbacilo, ali to je to, iste su mape.. Nece da mi u app loada te mape, cak ni rucno.. Treba li basemap prvo ili ? U folderu mapa su, full 5.5.1.0 verzija..
Ne kontamkakve erore :-) kod mene je na microsd-u /NavitelContent/Maps , a mozes ih staviti i na SDCARD od telefona. Instalacija pravi folder NavitelContents na obe memorije. I vidi sve bez problema. Ekstenzija .nm3 :)

ernadr wrote:Joj kad počnete o ovim navigacijama i mapama za mobitel, kosa mi se diže na glavi, a gdje to vi putujete pa vam treba navigacija, aman sve poslovni ljudi ne izlaze iz automobila.

Ima toga. Da putejem cesto ne bi se za*ebavao sam ovim i baterijama losim, nego bih kupio neku profesionalniju navigaciju i opremu za auto.
Ma kakvo k**cenje, zatreba nekad da se nadje neka ulica, ako nista, a imaspri ruci. Moze se bez navigacije ali kad ima telefon GPS modul zasto ne iskorisiti :D :thumbup:
Upravo je poenta u tome da onaj ko za navigacijom ima potrebu u te svrhe neće koristiti mob.

A vala i kada ti zatreba neka ulica meni je ljepše nekog pitati ono starinski, vać se danima tražiti po forumima aplikacije, mape ....

Zgembo_Adislic

#5406 Re: Android OS

Post by Zgembo_Adislic »

ernadr wrote: Upravo je poenta u tome da onaj ko za navigacijom ima potrebu u te svrhe neće koristiti mob.

A vala i kada ti zatreba neka ulica meni je ljepše nekog pitati ono starinski, vać se danima tražiti po forumima aplikacije, mape ....

:thumbup:

Ovo je čisto neka prva pomoć, ako zatreba.Meni vrlo rijetko. Ne idem Bog zna gdje, da se ne mogu snaći,a ni toliko često. Nego kad već imam podršku nek' se nađe neka aplikacija. Mada je ovo sve s*anje teško u odnosu na Garmina 8-)

Ništa se ne traži danima, što zlatko ne zna namjestiti kao i ostali je druga priča! :) :D Uopšte ga ne zadajem po tim navigacijama, tj, isprobavanjima, testiranjem mapa koje su detaljnije i slično. Smaranje žestoko, stavi nešto da se nađe i vozi... :thumbup:

Tomi je stvar na zadnjem mjestu na telefonu :)
plagijator1975

#5407 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Zgembo_Adislic wrote:
ernadr wrote: Upravo je poenta u tome da onaj ko za navigacijom ima potrebu u te svrhe neće koristiti mob.

:thumbup:

Ovo je čisto neka prva pomoć, ako zatreba.Meni vrlo rijetko. Ne idem Bog zna gdje, da se ne mogu snaći,a ni toliko često. Nego kad već imam podršku nek' se nađe neka aplikacija. Mada je ovo sve s*anje teško u odnosu na Garmina 8-)

Ništa se ne traži danima, što zlatko ne zna namjestiti kao i ostali je druga priča! :) :D Uopšte ga ne zadajem po tim navigacijama, tj, isprobavanjima, testiranjem mapa koje su detaljnije i slično. Smaranje žestoko, stavi nešto da se nađe i vozi... :thumbup:

Tomi je stvar na zadnjem mjestu na telefonu :)
E to mi smeta, relativno se razumjem u telefone, i dosta ljudi u mom okruženju traži neku pomoć (de mi ovo naštimaj, ovo mi ne radi, ovo ne mogu naći itd), al kad mi neko kaže de mi nabaci navigaciju, a znam da neće dalje od Tešnja otić

Mislim, to nam je u krvi, daj da imam i ako mi ni ne treba!

Zgembo_Adislic

#5408 Re: Android OS

Post by Zgembo_Adislic »

ernadr wrote: Mislim, to nam je u krvi, daj da imam i ako mi ni ne treba!

:D I ja sam takav u nekim stvarima. :lol: :dance: :sax: :run:

Al' se traži update mapa, gdje je 1 ulica ispravljena i to pogresno :D Sta ce nama update, putevi se nisu od Tita promjenili :D
plagijator1975

#5409 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Zgembo_Adislic wrote:
ernadr wrote: Mislim, to nam je u krvi, daj da imam i ako mi ni ne treba!

:D I ja sam takav u nekim stvarima. :lol: :dance: :sax: :run:

Al' se traži update mapa, gdje je 1 ulica ispravljena i to pogresno :D Sta ce nama update, putevi se nisu od Tita promjenili :D
;)
Djubre_

#5410 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Treba posebna navigacija za SDA.. od kako su oni dosli na vlast u pojedinim gradovima i manjim mjestima.. pola su ulica promjenili :D

Ma mnogo je aplikacija koje mi ne koristimo, ali dobro dodje navigacija svakako.. jedna od boljih aplikacija u telefonu.. Kad skontas kakvih gluposti sve nabacaju u telefon.. navigacija ima barem neku prednost nad njima.. Da mi je vidjeti tog koji se ku... sa navigacijom.. nidje veze..
zdruzdjo

#5411 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Moram se upetljati. Navigacija.
Par puta sam isao na more i prema hrvatskoj preko broda sa navigacijom i bez. Razlika je nebo i zemlja. Prva stvar kamere, a druga stvar sto "vidis" situaciju i ispred sebe sto je jako korisno kod eventualnog preticanja. Pogotovo kad je mrak. Ma kako da poznas put, vrlo je korisno.

Sent from my A70S using Tapatalk 2
Cossack

#5412 Re: Android OS

Post by Cossack »

Planiram kupiti HTC One S ili Sony Xperia S. Prvi je u prosjeku nekih 100 KM skuplji. Zanima me vrijedi li dati tih 100 KM vise i generalno je li cemu ovaj HTC? Posebno me zanima kamera koja po komentarima sa weba kod HTC-a i nije nesto...

Help! :thumbup:
vukojebina

#5413 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Tesko ce ti to neko objasnit, jer dok ne uzmes u ruke telefon da vidis da li ti lezi...sve ostalo je subjektivno... po meni ne isplati se dat 100 km vise ako su slicnih specifikacija..
lozze

#5414 Re: Android OS

Post by lozze »

Cossack wrote:Planiram kupiti HTC One S ili Sony Xperia S. Prvi je u prosjeku nekih 100 KM skuplji. Zanima me vrijedi li dati tih 100 KM vise i generalno je li cemu ovaj HTC? Posebno me zanima kamera koja po komentarima sa weba kod HTC-a i nije nesto...

Xperia s je dobat uredjaj, mrni iskreno ljepsi

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Fauja Singh

#5415 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Nabacio sam 4.2
Bojao sam se da ne osjetim da je pravljen za jači hardware ali nema šta, zaista je odličan.

Sent from my Galaxy Nexus
zdruzdjo

#5416 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

R_v_P20 wrote:Valjda na preticanje misli sta ce biti u narednih 500 metara, put koji se ukljucuje, krivina, ili bilo kakva situacija kojune moze vidjeti okom dok ne dodje do te tacke, a u kojoj ne bi trebao preticati :)
O tome i pricam
Iako sam stavio navodnike, nekima treba crtati. Vozis iza kamiona koji gusla a ne znas cestu, noc. Sta se pruza iza sljedece okuke. Cak i kad znas cestu dobro, vrlo je korisno.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
agent_zero

#5417 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Cossack wrote:Planiram kupiti HTC One S ili Sony Xperia S. Prvi je u prosjeku nekih 100 KM skuplji. Zanima me vrijedi li dati tih 100 KM vise i generalno je li cemu ovaj HTC? Posebno me zanima kamera koja po komentarima sa weba kod HTC-a i nije nesto...

Iako preferiram htc, mislim da se ne isplati 100km više.

Samo ne znam kako si našao taj da je 100km skuplji, evo gledam po netu cijena im je tu negdje.
Quaresma

#5418 Re: Android OS

Post by Quaresma »

ipak bih ja na One S, sta ja znam, nekako mi djeluje ozbiljnije
Frtalj_Duše

#5419 Re: Android OS

Post by Frtalj_Duše »

Evo malo i review-a:

Lično bi uzeo Sony, evo zašto:
EKRAN:

xperia s
Size 720 x 1280 pixels, 4.3 inches (~342 ppi pixel density)

Htc one s
540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density)

Razlika u kvaliteti diplay-a je STRAŠNA!

Storage:

Sony 32GB>>>> 16GB Htc (a pošto nijedan nema slot za microSD kartice, sony def. bolji izbor ako ti je do multimedije i igara, od kojih zahtjevnije zauzimaju pozamašno prostora, npr. Fifa12 traži 1.5GB, NOVA3 1.8GB itd.)

Kamera:

Sony 12MP >>>>> 8MP HTC

Lično mi je, pored toga što ima i bolje spec., i ljepši telefon ali to je pitanje ukusa, a o tome se ne raspravlja! :mrgreen:
Cossack

#5420 Re: Android OS

Post by Cossack »

@Frtalj_Duše hvala na pomoci! :thumbup:
PeppermintSA

#5421 Re: Android OS

Post by PeppermintSA »

ja imam xperiju s

nemoj se dvoumiti, druže - telefon GRMI!
Chuckie

#5422 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Istresati veliku lovu u danasnje vrijeme mimo Nexusa4 je veliki promasaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fauja Singh

#5423 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Chuckie wrote:Istresati veliku lovu u danasnje vrijeme mimo Nexusa4 je veliki promasaj.

:thumbup: :dance:
Frtalj_Duše

#5424 Re: Android OS

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:Istresati veliku lovu u danasnje vrijeme mimo Nexusa4 je veliki promasaj.

Slažem se s ovim 100%, samo što će isti kod nas biti poskup, ali barem će dalje sniziti cijene ovih ostalih high-end uređaja tipa sgs3 itd. ;-)

From my SGSII via Tapatalk 2.
elmirčo

#5425 Re: Android OS

Post by elmirčo »

o cemu ljudi ovjde pricaju :D druga planeta za mene, realno :D

nego gdje mogu skinuti drajvere, da pokusam konacno lgGW620 sa 1.5 prebaciti na 2.2 froyo? i ima li neko kakvih iskustava?
i jos jedno pitanje: ( ko pita ne skita :mrgreen: ) posto je na ovoj verziji bluetooth samo za handsfree, da li ce se na 2.2 moci vrsiti trasnfer podataka, kao kod svih inasana xd ?
Post Reply