Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zLatk0

#5376 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

1. Mora ista verzija software biti, zavisi sve koji widget... Mozda ga cak ima i na Marketu

2. Mozes i sam, samo pratis uputsva i to je to
lozze

#5377 Re: Android OS

Post by lozze »

zLatk0 wrote:1. Mora ista verzija software biti, zavisi sve koji widget... Mozda ga cak ima i na Marketu

2. Mozes i sam, samo pratis uputsva i to je to
Mislio sam na accuweather koji koji dodje kad se kupi samsung galaxy s3
ovaj: http://cdn-static.cnet.co.uk/i/product_ ... -front.jpg

Jos jedno pitanjace za rootanje, mogu li nekako zakljucati telefon u tom slucaju? gdje ima pouzdano upustvo za rootanje galaxy nexusa jelly bean?

i jos jedno pitanja :) imam i sony xpera s, postoji li neki fazon da dobije update na jelly bean?
zLatk0

#5378 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Imas na Marketu taj, mozda cak i bolje..

Xda-developers.com - tu imas sve sto se tice rootanja i slicno
lozze

#5379 Re: Android OS

Post by lozze »

zLatk0 wrote:Imas na Marketu taj, mozda cak i bolje..

nema na marketu, ima accuweather al ne izgleda ovako kao na galaxy s3 nego ovako http://www.mobilemarketer.com/cms/lib/15423.png
Vannolli

#5380 Re: Android OS

Post by Vannolli »

Vozdra raja,
ja necu poceti sa onim da citam sto godina ali eto odlucih tek da se registrujem, samo cu pozdraviti.
Znaci, pozdrav svima :D

Eh prvi post pa odmah jedna mala molbica, ali sta cu...prituzilo :D
Treba mi ovaj live wallpaper, znaci ova puna verzija, sve sam probao ali nigdje je...pa ako ko moze pomoci, bio bih mnogo zahvalan jelte :)

https://play.google.com/store/apps/deta ... ar.android

Jos jednom, lijep pozdrav :) .
Last edited by Vannolli on 11/11/2012 23:10, edited 1 time in total.
vukojebina

#5381 Re: Android OS

Post by vukojebina »

pa ebemu ako toliko gori, pa plati ta 2 eura..nemoj bit tolika cicija :-)

pozdra i uzivaj...
Vannolli

#5382 Re: Android OS

Post by Vannolli »

vukojebina wrote:pa ebemu ako toliko gori, pa plati ta 2 eura..nemoj bit tolika cicija :-)

pozdra i uzivaj...
Ma nije do para buraz majke mi, nego bih sad petaka uzivo dao samo da nije preko mob-a :-D , mrsko mi se zahebavat...ma ajd nema veze, hvala na savjetu
vukojebina

#5383 Re: Android OS

Post by vukojebina »

ma salim se...pokusaj na thepiratebay, ako tamo nema, nema nigdje...a ako imas kreditnu karticu, skroz je jednostavno...nema zajebancije..
zLatk0

#5384 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

lozze wrote:
zLatk0 wrote:Imas na Marketu taj, mozda cak i bolje..

nema na marketu, ima accuweather al ne izgleda ovako kao na galaxy s3 nego ovako

Onda skini neki S3 rom, izvuci .apk od app i prebaci je sebi na telefon tj instaliraj, posto ne mozes u sistem direktno..

A ima takav skin, ja sam imao, mozda nije ta app, ali meni je ruzan iskreno, jedino sense 4x1 ili be weather 4x1/2 sto koristim..

-------

@ Teddy wp - ja sam nasao teddy bear live wp na aptoide, google ne izacuje nista ? "bear live wallpapers .apk" ?
Vannolli

#5385 Re: Android OS

Post by Vannolli »

Vannolli wrote:
vukojebina wrote:pa ebemu ako toliko gori, pa plati ta 2 eura..nemoj bit tolika cicija :-)

pozdra i uzivaj...
Ma nije do para buraz majke mi, nego bih sad petaka uzivo dao samo da nije preko mob-a :-D , mrsko mi se zahebavat...ma ajd nema veze, hvala na savjetu
Hvala ti puno :thumbup:
agent_zero

#5386 Re: Android OS

Post by agent_zero »

http://info.ba/tekstovi1_tekst.aspx?tid ... lov=Sudski preokret u Apple vs HTC sagi&podnaslov=Postignut sporazum i međusobno licenciranje patenata.

Gospodski riješeno :D
Zgembo_Adislic

#5387 Re: Android OS

Post by Zgembo_Adislic »

Skener za aplikacije u Androidu 4.2

Android 4.2 Jelly Bean sadržaće će ugrađeni skener za aplikacije koji je poput Google Play Bouncer softvera koji skenira svaku aplikaciju koja se aplouduje na Android app store.

Ukoliko rešite da sa druge lokacije skinete aplikaciju direktno na vaš telefon, Android 4.2 će tražiti od vas da je verifikujete.

Kada je složite sa verifikacijom podaci se šalju u Google gde se ona analizira i upoređuje sa poznatim softverom.

Ukoliko Googleov skener obeleži aplikaciju kao opasnu, njena instalacija biće prekinuta. Ukoliko je ona pod znakom pitanja, korisnik će biti upozoren, ali će moći da je instalira.

Izvor: b92.net

:-) :zzzz:
WildRedRose

#5388 Re: Android OS

Post by WildRedRose »

POMAGAJTE LJUDI, hitno je :D

ko ima slijedeci mob, samo ukratko je dovoljno, jeste zadovoljni ili ne...
MOTOROLA IRON max- MOTOLUX
HTC ONE S
HTC ONE X

unaprije puno hvala... :roll: :roll:
zLatk0

#5389 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ovo oko JB - imas to i sad, samo bez Google provjere, "install app from unknown source".. Suvisno, tj google hoce da te primora da uzimas sa Play Store app (kad tad)

Wild Rose - One S sa S4 chipom, malko je bolji od S3 chipa.. To ti je optimalno, One X je previse..
Zgembo_Adislic

#5390 Re: Android OS

Post by Zgembo_Adislic »

zLatk0 wrote:Ovo oko JB - imas to i sad, samo bez Google provjere, "install app from unknown source".. Suvisno, tj google hoce da te primora da uzimas sa Play Store app (kad tad)
Nema to veze sa ovim. Ici ce preko njihovih servera verifikacija. Ovo je udar na pirateriju, razno smece od aplikacija sto podvljajuju i slicno. Da mogu kupio bih neke aplikacije, kao Spirit FM,Titanium Backup itd...nisu pare problem vec tehnicka nemogucnost :D
_Reds_

#5391 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

lelooo wrote:Image
pic hosting

Da se malo pohvalim kupi ovo cudo sa ebaya, izadje ovako u paketu 82$, a sam player je oko 60 $..
Ovo je u stvari Dual Core Android sa 1Gb rama i specifikacijama skoro pa istim kao i Galaxy S3 (wireless, USB,itd...). Ja sam ga kupio primarno kao media player jer vrti sve zive video formate, ali kako ima Google Play Store, nije naodmet i koja igrica, de facto el cheapo Playstation.

I doslo to cudo nakon zeljnog cekanja i skontam ja prve probleme prakticne prirode :) Naime, ovo je velicine kao poveci stick i nije bas maleno i nije bas usko. Ako ti je TV na zidu ( a ne na stalku), nem sanse ga ugurat u HDMI port, a sa strane HDMI port opet ima "komsiluk" od portova i ne moze sirinom stati do kraja... Na kraju sam ga rastavio od kucista i nagurao onako, ko plocicu :) Naravoucenije - kupite HDMI extender sa ebaya pa ga u to stekajte.

Softver - na prvu ocaj. Nekakav kineski kvazi media interfejs, vidis ti da je to android, ali prelose, youtube se raspada sync videa i slike, filmovi kako tako, ali ruzno sve. Na kraju nadjem nekakav americki forum tipa klixa :) i tamo se naklatilo kijamet freakova i more nekog amerikanca koji se jedini konta u ovo. I Amerikanac skinuo ROM sa bogapitaj kojeg media playera (a izmijenjali su verzija 5 ovako u mjesec dana) i taj rom je u stvari jelly bean sa normalnim android interfejsom i kad sam to nabacio otkrovenje :)
Ovo je fakat cool stvarcica za relativno malo love, 60$ za samo player jer dzaba, ali tu sad ide USB HUB, mis, tastatura (ili daljinski kao kod mene), SD kartica pa eto nabere se malo vise. Uglavnom youtube radi, media radi, surfanje i ostalo extra, a racing igrice sa Marketa su isto mega cool. Mislim, Google market radi i ja nisam nasao neke vece problem, samo normalno ne mogu raditi igrice koje traze multitouch. A ove avanture i racing i FPS mislim da je sve ok, vidim raja steka i logitech joysticke i svasta nesto.
Ovo moje cudo se zove ug802, a vidim vec ima 3-4 razlicite djidje sa razlicitim chipsetima, i razlictim problemima, ako ko ovo bude uzimao nek se pripremi na malo flashanja i to je to
jesi platio porez i carinu na ovo
lelooo

#5392 Re: Android OS

Post by lelooo »

Ne. A iskopao sam staru usb 5.1 zvucnu i sad imam i 5.1 zvuk :-)
Ray

#5393 Re: Android OS

Post by Ray »

FMDzem wrote:Koja je najnovija verzija Androida za XPERIAray.
Kod mene je trenutno 2.3.4
pored svog Galaxy SII,imam i Xperia Ray...Dok sam je koristio,bila mi je verzija 4.0.4. Skini program PC Companion,i prikljuci mobitel na racunar,i sam ce ti ponuditi upgrade sistema 8-)
brazzo19

#5394 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Izasla "stable" verzija cm10 za galaxy S jel ko nabacio , jel bas stabilna ? :D
mayab

#5395 Re: Android OS

Post by mayab »

Ja sam u nedelju nabacio ovo na Galaxy S
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1618757
radi perfektno, brzo, tečno
zLatk0

#5396 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ko ono ima Navitel ? Ako bi proslijedio mape za Balkna bilo bi super, 3x mi je na kraju downloada izbacio error, tako da..

Mape za 5.5.x verziju (5.5.1.0)

Hvala :-D
Zgembo_Adislic

#5397 Re: Android OS

Post by Zgembo_Adislic »

http://download.navitel.su/Maps_Q12012/ ... 120721.nm3

Ja sam nabacio CM 10 prvi stabilni na SGS. Sljaka sve OK. Malo sam procackao, CPU Governor i namjestio:

CPU max 1200MHz, CPU min 100MHz, i Governor Conservative, stednja baterije, rijetko kad ćera na 1200MHz, samo kad mora, kod Ondemand-a, cim dotaknes ekran goni na najvecu frekvenciju :dance: :D
zLatk0

#5398 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ne prihvata mi te mape, barem ne direktni format.. Probat cu preko PCa da vidim hoce li error izbaciti. Hvala ipak
zLatk0

#5400 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

To mi je 3x error izbacilo, ali to je to, iste su mape.. Nece da mi u app loada te mape, cak ni rucno.. Treba li basemap prvo ili ? U folderu mapa su, full 5.5.1.0 verzija..
Post Reply