Android OS
Moderator: Benq
- Optimist
#5351 Re: Android OS
Posto vidim da ovdje ima dosta strucnih ljudi koji se dobro razumiju u android, interesuje me kako iskljuciti nepotrebne aplikacije kada koristim mobilni internet? Nisam uvijek u prilici da koristim wi-fi, a kad upalim mobilni internet za 1 min mi skine 1 KM kredita, zato sto odmah update-uje vrijeme, facebook i hrpu jos drugih aplikacija. Pokusao sam sa postavljanjem limita, sa restrikcijama na aplikacije ali ne pomaze.
Dakle, kako podesiti da mi trosi mobilni internet samo na one aplikacije koje ja pokrenem? Telefon je HTC Sensation.
Dakle, kako podesiti da mi trosi mobilni internet samo na one aplikacije koje ja pokrenem? Telefon je HTC Sensation.
-
zLatk0
#5352 Re: Android OS
Imas razne app, juice defender mi prvi pada na pamet(davno sam ga koristio, iako ima sigurno nekih koji su bas za to namijenjene, ovaj je visenamjesnaki program). Imas u acc & sync da podesis, stavis sve na manual, u dosta app imas u sebi opciju preko cega da se update (npr Play Store) i slicno
- Optimist
#5353 Re: Android OS
zLatk0 wrote:Imas razne app, juice defender mi prvi pada na pamet(davno sam ga koristio, iako ima sigurno nekih koji su bas za to namijenjene, ovaj je visenamjesnaki program). Imas u acc & sync da podesis, stavis sve na manual, u dosta app imas u sebi opciju preko cega da se update (npr Play Store) i slicno
Pokusao sam to sve, medjutim postoje neke aplikacije koje se ne mogu iskljuciti, ili cak i ako sam ih iskljucio one opet trose kredit.
- _Reds_
#5354 Re: Android OS
Imas firewalle, koji nekim aplikacija ne dopustaju koristenje 3G neta, tacno mozes da dodijelis svakoj apliakciji da li moze da koristi wi-fi i 3g, ili moze samo jedno od toga dvoga.Optimist wrote:zLatk0 wrote:Imas razne app, juice defender mi prvi pada na pamet(davno sam ga koristio, iako ima sigurno nekih koji su bas za to namijenjene, ovaj je visenamjesnaki program). Imas u acc & sync da podesis, stavis sve na manual, u dosta app imas u sebi opciju preko cega da se update (npr Play Store) i slicno
Pokusao sam to sve, medjutim postoje neke aplikacije koje se ne mogu iskljuciti, ili cak i ako sam ih iskljucio one opet trose kredit.
- Optimist
#5355 Re: Android OS
R_v_P20 wrote:Uzmi sebi mobilni paket,,,jebo te smartphone bez neta!Optimist wrote:Posto vidim da ovdje ima dosta strucnih ljudi koji se dobro razumiju u android, interesuje me kako iskljuciti nepotrebne aplikacije kada koristim mobilni internet? Nisam uvijek u prilici da koristim wi-fi, a kad upalim mobilni internet za 1 min mi skine 1 KM kredita, zato sto odmah update-uje vrijeme, facebook i hrpu jos drugih aplikacija. Pokusao sam sa postavljanjem limita, sa restrikcijama na aplikacije ali ne pomaze.
Prvo bih htio da naucim kako kontrolisati pojedine aplikacije.
- Mommy's_little_ Monster
#5356 Re: Android OS
Kada idem na flash ClockWorkMod recovery trebam da biram "phone model" ali na listi nema mog telefona...jel mogu bilo koji da instaliram ili?KvaziExpert wrote:instaliraš ROM Manager premium i preko njega flash-as ClockWorkMod recovery, pa onda Download ROM, pa onda Install ROM from SD CardMommy's_little_ Monster wrote:Ima li neko uputstvo for dummieskako da instaliram CyanogenMod na galaxy mini? Rootovan je telefon...
A prije svega toga sačekaj komentare, jer ima i drugih načina, pa vidi koji ti je najbolji
-
zLatk0
#5357 Re: Android OS
Moras naci odgovarajuci za tvoj.. Vidi u temama ROMova koji preporucuju recovery
#5358 Re: Android OS
Nasao sam i po nekom uputstvu sam flehovao, uradio wipe i kada sam restartovao mob, samo mi se vrti logo samsunga, nece da boota...jesam li ga zeznuo skroz ili ima pomoci?
-
zLatk0
#5359 Re: Android OS
Jesi install from sd ? Xd
Moguce da trebas 5-10 min sacekati prvi put
Moguce da trebas 5-10 min sacekati prvi put
-
zmajce87
#5360 Re: Android OS
POMOC 
Imam Galaxy Ace s 5830, uradila sam mu CM7 preko CWM-a, medjutim
sada zelim nazad. Imala sam 2.3.3 GB.
Molim vas pomagajte, pocetnik sam, tako da bi mi trebala detaljnija uputstva.
#5361 Re: Android OS
Skinuo sam fajl update-CWM-5.2.0.8-touch-squadzone.zip, restartovao u recovery i instalirao taj fajl sa sd. Ponovo boootao u recovery i uradio wipe...opet reboot i od tada se vrti logo samsung (doduse nisam cekao deset minuta) Da ostavim duze da radi?. Mogu uci i u download
-
zLatk0
#5362 Re: Android OS
Isto kao i za CM.. Skines GB na sd, full wipe i instaliraj rom (imas u temi ROMa uputstvo takodjer)zmajce87 wrote:POMOC
Sad sam ti na pm rekao, uglavnom fali ti ROM, zato nece.. Prebaci ga na sd preko usb-a,( ili to download, ne znam kako to ide, htc imam) imas u recoveryu..Mommy's_little_ Monster wrote:Skinuo sam fajl update-CWM-5.2.0.8-touch-squadzone.zip, restartovao u recovery i instalirao taj fajl sa sd. Ponovo boootao u recovery i uradio wipe...opet reboot i od tada se vrti logo samsung (doduse nisam cekao deset minuta) Da ostavim duze da radi?. Mogu uci i u download
- valter.ba
#5363 Re: Android OS
Sto ljudi sami sebi belaj natovare:lol:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
zLatk0
#5364 Re: Android OS
A jbg, zajebunio se covjek, nakon pogresnog .zip odradio full wipe
. Nista nije zeznuo, samo ROM prebaci na SD i to je to..
Zato ja uvijek imam instalaciju na SD, jednom mi draga zakljucala pattern, a ne mogu net da upalim da uđem preko gmaila.. Automatski backup poruka ujutro svaki dan, samo ga reinstall
Zato ja uvijek imam instalaciju na SD, jednom mi draga zakljucala pattern, a ne mogu net da upalim da uđem preko gmaila.. Automatski backup poruka ujutro svaki dan, samo ga reinstall
#5365 Re: Android OS
Hvala jos jednomzLatk0 wrote:A jbg, zajebunio se covjek, nakon pogresnog .zip odradio full wipe. Nista nije zeznuo, samo ROM prebaci na SD i to je to..
a u pravu je covjek...sto sam sebe mozes zeyabat
- mayab
#5366 Re: Android OS
Jedno pitanje za poznavaoce:
kod mene je Galaxy S sa XXJVQ firmverom, da li se smije raditi update na npr. XXJW4 firmver i custom verzije bazirane na istom, ili samo na one koje su bazirane na prvopomenuti XXJWQ
Ne kontam ovo bas....
kod mene je Galaxy S sa XXJVQ firmverom, da li se smije raditi update na npr. XXJW4 firmver i custom verzije bazirane na istom, ili samo na one koje su bazirane na prvopomenuti XXJWQ
-
zLatk0
#5367 Re: Android OS
Da, stavis novi, haman isto kao rom, samo sto u bootloaderu ga mijenjas
-
zLatk0
#5368 Re: Android OS
Zavisi koliku ti podrzava telefon karticu, vece igre se obicno mogu na SD prebaciti.. Ne sve, a i ako imas pristup rootu, pobrises suvisne sisttemske aplikacije..
-
bilicx
#5369 Re: Android OS
Zdravo, trebam pomoc, do sada sam koristio iOS-ove telefone, i nedavno sam kupio android,
kupio sam LG Optimus Black, i njegova android verzija je 2.2. Zanima me kako da ga upgradeujem, i do kojeg upgradea mogu ici, moze li mu ovaj novi 4.0
kupio sam LG Optimus Black, i njegova android verzija je 2.2. Zanima me kako da ga upgradeujem, i do kojeg upgradea mogu ici, moze li mu ovaj novi 4.0
-
FMDzem
#5370 Re: Android OS
Koja je najnovija verzija Androida za XPERIAray.
Kod mene je trenutno 2.3.4
Kod mene je trenutno 2.3.4
-
Nermin_BH
#5371 Re: Android OS
Cuj 4 GB malo kako je meni sa 250 mb, rootaj ga i podesi link2sd onda mozes sve prebaciti na sd karticu.Jaguar84 wrote:Nema mi nista gore sto nemogu da instaliram npr malo vece igrice na sd karticu,ja ko levat kupio 32 gb karticu al se mogu slikat s njom izgleda....4 gb je definitivno malo interne memorije.....brate na apple proizvodima u startu platis i dobijes minimum 8 gb i opleti to sto nemoze sd kartica sad kad skontam i nije neki nedostatak ....ili postoji rjesenje?
Sent from my jeftini tablet using Tapatlk 2
-
zLatk0
#5372 Re: Android OS
Ja mogu podesavati internu memoriju preko recoverya, iako je ovo default postavka..

-
Nermin_BH
#5373 Re: Android OS
Morat ces ga onda rootat i izbrisati tu sd particiju i prebaiti na internu, tako da je onda sd ustvari prava sd kartica a ne virtualna. Proguglaj malo po tom pitanju ili napisi model mobitela.Jaguar84 wrote:Vidi novi sam relativno u android svijetu,da li mislis na sd ili extsd ? To me je malo bunilo na pocetku postoji kao sd ali to je ustvari memorija uredjaja a extsd je kartica na koju koliko vidim nemogu nista install
Sent from my jeftini tablet using Tapatlk 2
-
lelooo
#5374 Re: Android OS

pic hosting
Da se malo pohvalim kupi ovo cudo sa ebaya, izadje ovako u paketu 82$, a sam player je oko 60 $..
Ovo je u stvari Dual Core Android sa 1Gb rama i specifikacijama skoro pa istim kao i Galaxy S3 (wireless, USB,itd...). Ja sam ga kupio primarno kao media player jer vrti sve zive video formate, ali kako ima Google Play Store, nije naodmet i koja igrica, de facto el cheapo Playstation.
I doslo to cudo nakon zeljnog cekanja i skontam ja prve probleme prakticne prirode
Softver - na prvu ocaj. Nekakav kineski kvazi media interfejs, vidis ti da je to android, ali prelose, youtube se raspada sync videa i slike, filmovi kako tako, ali ruzno sve. Na kraju nadjem nekakav americki forum tipa klixa
Ovo je fakat cool stvarcica za relativno malo love, 60$ za samo player jer dzaba, ali tu sad ide USB HUB, mis, tastatura (ili daljinski kao kod mene), SD kartica pa eto nabere se malo vise. Uglavnom youtube radi, media radi, surfanje i ostalo extra, a racing igrice sa Marketa su isto mega cool. Mislim, Google market radi i ja nisam nasao neke vece problem, samo normalno ne mogu raditi igrice koje traze multitouch. A ove avanture i racing i FPS mislim da je sve ok, vidim raja steka i logitech joysticke i svasta nesto.
Ovo moje cudo se zove ug802, a vidim vec ima 3-4 razlicite djidje sa razlicitim chipsetima, i razlictim problemima, ako ko ovo bude uzimao nek se pripremi na malo flashanja i to je to
-
lozze
#5375 Re: Android OS
Imam 2 pitanja...mogu li nekako postaviti accuweather widget od galaxy s3 i note 2 na galaxy nexus? Drugo pitanje je, bil trebao rootati ovaj telefon galaxy nexus i dal preporucujete da ga sam rootam il da odnesem negdje u gradu da neko uradi? Inace, prije sam ima sve uredjaje iphine-a i uvijek sam ih jalbrekovo i radio softwere bez problema, nisam bas laik, al eto da vidim vasa iskustva sa rootanjem...ovo mi je prvi android uredjaj.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2