Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#5226 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

insomnia78 wrote:
NeyDan wrote:Da li neko mozda zna neku app koja omogucava da uvijek se cuje onaj ton ili klik kada se pritisne bilo gdje na ekranu?

Ovako se samo cuje kada se pritisne Back tipka ili ona za postavke. Mozda ima negdje u opcijama da se postavi, ali ja nisam pronasao?
Trebalo bi biti u opcijama zvuka ili displeja

s' moje sokocalo
Nema.

Ustvari ima, ali vibrira samo kada tipkam poruke ili Back tipku, a ne bilo kada kliknem na ekran.
vatrogasac

#5227 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

NeyDan wrote:
Ustvari ima, ali vibrira samo kada tipkam poruke ili Back tipku, a ne bilo kada kliknem na ekran.
Kod mene može u postavkama. ICS.Provjerih i čuje se zvuk kada šetam po ikonama.

Image

Gdje se kod nas može nabaviti EasyAcc 12000mAh?

Image
Last edited by vatrogasac on 28/10/2012 19:17, edited 1 time in total.
zLatk0

#5228 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Image

Vidi tu u opcijama, ili da nadjes na marketu servis koji to omogacava.. Ima da ti zasvijetli gdje dotaknes, dok za vibraciju ne znam, ali vjerovatno onda na gore navedeni razlog..
arnes_king

#5229 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Zna li neko zasto kad preko moba kad hocu da skinem nesto sa nekog sajta poput rapidshare, uploaded, multiupload ili slicno samo sto krene upload odmah se prekine i nema sanse da skinem ? Probao i sa defaultnim browserom i sa dolphin i isto sa oba :/

ICS Xperia P
zLatk0

#5230 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Koji error izbaci, custom ili default ROM?
arnes_king

#5231 Re: Android OS

Post by arnes_king »

zLatk0 wrote:Koji error izbaci, custom ili default ROM?
E ne znam sad tacno sad cu probat nesto skinuti pa cu postavit ss da vidis, a nije tel ni rootovan ni nista, oficijelni ICS i obicni njegov rom
arnes_king

#5232 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Evo screenshot

Image
alibaba_i_30_godina

#5233 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

Ukljuceno mi je to u opcijama i cuje se zvuk kada kliken na neku ikonu, ali se ne cuje kada kliknem na prazan ekran ... ili mozda to uopce i ne moze, a meni upravo to treba.

Nebitno, hvala vam na pomoci. :D
Eborg

#5234 Re: Android OS

Post by Eborg »

Je li iko pronasao konkretan nacin primjene za Google Goggles? Sve nesto kontam da je to pametno imati na telefonu no nikad nista ne prepozna...
Eborg

#5235 Re: Android OS

Post by Eborg »

Eh, ali nije baš da se 3G koristi u inostranstvu, tj. roamingu. :mrgreen:

Par puta sam uspio prevesti neko uputstvo sa recimo ruskog na engleski sa nekog pakovanja no iz nekog razloga aplikacija mi sada samo nudi slične fotografije umjesto da prevede tekst.

Zar se sve slike zadržavaju u bazi, mislio sam da se to može isključiti?
lozze

#5236 Re: Android OS

Post by lozze »

Ljudi zdravo,

Mene zanima kako da koristim mobitel na kompjuteru,odnosno sta trebam da instaliram da mi se display prikaze na laptopu da ga mogu koristiti preko laptopa??
valter.ba

#5237 Re: Android OS

Post by valter.ba »

:shock:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Djubre_

#5238 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

lozze wrote:Ljudi zdravo,

Mene zanima kako da koristim mobitel na kompjuteru,odnosno sta trebam da instaliram da mi se display prikaze na laptopu da ga mogu koristiti preko laptopa??
To isto da si pito, kako laptop da nosim u djepu.. :lol:
rudy81

#5239 Re: Android OS

Post by rudy81 »

mozda je vec neko pisao o tome pa se izvinjavam unaprijed...
postoji li neka zamjena za flash player na androidu?
lozze

#5240 Re: Android OS

Post by lozze »

andr0id wrote:
lozze wrote:Ljudi zdravo,

To isto da si pito, kako laptop da nosim u djepu.. :lol:
pa imam ono D3 GO preko telemacha na mobitelu,i kod jarana je HS kablovska pa hocemo teklme sa sport kluba da gledamo,zbog toga mi treba...slika je odlicna a i ne prekida,pa zato zelim to da iskoristim
Djubre_

#5241 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

pitaj njih u telemachu cibni email, mozda oni to znaju.. a ne sumnjam, ima i ovdje znalaca dobrih, pronaci ce neko rjesenje za tebe.. do tada, malo googlaj ;)
lozze

#5242 Re: Android OS

Post by lozze »

andr0id wrote:pitaj njih u telemachu cibni email, mozda oni to znaju.. a ne sumnjam, ima i ovdje znalaca dobrih, pronaci ce neko rjesenje za tebe.. do tada, malo googlaj ;)
googlo sam,ima raznih izlaza za tv,al za laptop nema, mislim znam da ima al ja ne mogu da nadjem....u telemachu oni nemaju veze s tim,oni meni daju D3 GO uslugu i ona je super,samo meni treba da prebacim prenos sa mobitela na laptop i da mogu gledati na vecem ekranu samo to...
respo

#5243 Re: Android OS

Post by respo »

stavis emulator na komp i uradis thetering s mobitela i trebalo bi da "imas" mobitel na laptopu

ili napisi sta konkretno zelis jer se to tvoje onoliko koliko sam shvatio moze izvesti na vise nacina
Eborg

#5244 Re: Android OS

Post by Eborg »

KvaziExpert wrote:Primijetio si negdje :mrgreen:
Image

Ja često koristim na fotkama naknadno opciju share, pa odaberem google googles, i kao što sam rekao, znamenitosti poput Topkapi palate, Onaj veliki most iz Šeherzade :mrgreen: i slične uredno prepozna

A za bazu mislio sam na ono što pita na kraju: Can you suggest a better result? ... pa ti uneseš sliku i opis za buduća pokoljenja :mrgreen:
Eh, a još da se potrefi i wi-fi pored takvih stvari, jedino možda u Istanbulu! :mrgreen:

Čini mi se da sam u nekom restoranu tako preveo meni na engleski, tu je fakat korisna stvar. Ali, kao što rekoh, umjesto da prikaže normalan prijevod teksta, u zadnje vrijeme samo ponudi slične fotografije (tipa ako je meni crven i ima malo odsjaja on meni ponudi crveni šank za kuhinju također sa odsjajem). :lol: Tu malo trebaju ušminkati stvari.
Dady

#5245 Re: Android OS

Post by Dady »

lozze wrote:
andr0id wrote:pitaj njih u telemachu cibni email, mozda oni to znaju.. a ne sumnjam, ima i ovdje znalaca dobrih, pronaci ce neko rjesenje za tebe.. do tada, malo googlaj ;)
googlo sam,ima raznih izlaza za tv,al za laptop nema, mislim znam da ima al ja ne mogu da nadjem....u telemachu oni nemaju veze s tim,oni meni daju D3 GO uslugu i ona je super,samo meni treba da prebacim prenos sa mobitela na laptop i da mogu gledati na vecem ekranu samo to...
A da koristis neki media server na telefonu a sadrzaj gledas pomocu nekog playera na windowsu koji podrzava UPNP/DLNA. Mislim da VLC od verzije 2.0.1 podrzava tu opciju.
Anti Anti Fa

#5246 Re: Android OS

Post by Anti Anti Fa »

Odluci i ja da odradim root na telefonu tj da pokusam al posto sam laik jel me moze neko uputiti na stranicu ili youtube clip kako i sa cime da to odradim.U pitanju je HTC

Hvala
Ray

#5247 Re: Android OS

Post by Ray »

Anti Anti Fa wrote:Odluci i ja da odradim root na telefonu tj da pokusam al posto sam laik jel me moze neko uputiti na stranicu ili youtube clip kako i sa cime da to odradim.U pitanju je HTC

Hvala
Zavisi koji ti je HTC...HTC je jedan od najgorih za rootanje i pristup sistemskih fileova...Moj buraz ima HTC Desire S na ICS-u,i jos uvijek nisam provalio kako da ga rootam,a sve sam zivo probao preko google-a ...Blago receno - Patnja.
Anti Anti Fa

#5248 Re: Android OS

Post by Anti Anti Fa »

U pitanju je HTC desire hd,dobio ga na poklon pa hocu da ga rootnem :)
respo

#5249 Re: Android OS

Post by respo »

ako si laik nemoj ni root-ati ciglovat ces mobitel
HomeArt

#5250 Re: Android OS

Post by HomeArt »

Poštovani Androidoljupci :D

Prije 2 dana sam instalirao novi android (BH Telekoma) 2.3.7 za moj Samsung galaxy Ace zajedno sa Cyanogen Mod-om 7.2.0. I sve radi super osim jednog "detalja". Tapatalk i google acount mi salju obavijesti i kad mi je iskljucen WiFi!? Kako ovo isključiti? Hoću da mi dolaze obavjesti za novi mail, sinhronizacija i sl samo kad mi je ukjučen WiFi, tako mi je bilo prije.
Inače sam pratio ovaj tutorial:

Hvala unaprijed!
Post Reply