Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#5176 Re: Android OS

Post by Eborg »

Meni je najbolji Onavo za pracenje i regulaciju potrosnje. BTW, dobio sam Google Play update iako sam jos uvijek na ICS-u. Konacno da se uklone one izbrisane aplikacije.
adnansax

#5177 Re: Android OS

Post by adnansax »

Hitno potrebna pomoc ako neko zna...
Ovako na htc inspire imao sam instaliran custom mod Sabsa Prime v6.5 i nije mi dao djavo mira i instaliram V8.0 i sve je proslo ok ali pri restartu, tel samo prikaze screen za ukucavanje pina kartice i nakon toga opet ide u restart i tako ukrug.

Nemogu da udjem u recovery mod da flashujem ponovo mob, ne znam na koji nacin ovo rijesiti pa ako neko zna, molio bih da napise
zLatk0

#5178 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Imas u temi fix, samo ga flash.. Idi preko Power i Vol. Down u recovery

--------------------------------------
U prodaji
- Canon Cano Scan Lide 100
- 2x 5050 smd led sijalice, 16 dioda 41mm
- Game Boy Color sa svim papirima + 6 igri
adnansax

#5179 Re: Android OS

Post by adnansax »

zLatk0 wrote:Imas u temi fix, samo ga flash.. Idi preko Power i Vol. Down u recovery
Prilikom restarta nece sa power vol. down, pokusavam i ugasiti mob pa prilikom starta ali nece
zLatk0

#5180 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Mora moci tako.. Izvadi bateriju pa onda pokusaj tu kombinaciju.

Meni je dHD, isti je telefon..

U prodaji
adnansax

#5181 Re: Android OS

Post by adnansax »

pokusam vol- i power pri startu, ali tel se upali normalno (nece u recovery) , ili nemoze ili ja nesto pogresno radim..uglavnom izludi me jbm mu htc.. :)
zLatk0

#5182 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Do tebe jarane. Pokusaj cim ga krenes paliti power i vol. Down ili upalis, 0.1 sec nakon toga kombinaciju

U prodaji
adnansax

#5183 Re: Android OS

Post by adnansax »

zLatk0 wrote:Do tebe jarane. Pokusaj cim ga krenes paliti power i vol. Down ili upalis, 0.1 sec nakon toga kombinaciju
Sad je sve uredu oko ulaska u recovery ali je ovaj mod izgleda los ili jednostavno nece da se pokrene, tako da cu vratiti na sabsa prime v6.5.. hvala na pomoci :)
zLatk0

#5184 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ja sam na TrickDroid v3, nisam jos probao v4, da vidim reakcije na sense 4.1. Nista, sretno :D

U prodaji
Frtalj_Duše

#5185 Re: Android OS

Post by Frtalj_Duše »

adnansax wrote:
zLatk0 wrote:Do tebe jarane. Pokusaj cim ga krenes paliti power i vol. Down ili upalis, 0.1 sec nakon toga kombinaciju
Sad je sve uredu oko ulaska u recovery ali je ovaj mod izgleda los ili jednostavno nece da se pokrene, tako da cu vratiti na sabsa prime v6.5.. hvala na pomoci :)
Ako vec ne znas, samo da napomenem da recovery NEMA nikakve veze sa samim romom, a 100% ima sa kernelom koji koristiš. Pa ako imaš problema sa jednim, probaj prvo saznati da li postoje drugi kerneli za dati rom prije nego isti izbrišeš i zamijeniš drugim. Nije mi se jednom desilo da neki rom sa svojim 'stock' kernelom ne radi ni priblizno dobro kao sa nekim drugim. ;)

From SGSII with Tapatalk 2.
zLatk0

#5186 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Izasao je v8.5, tu je akoro sve rijeseno, a pogotovo gore navedeni problem, tako da mozes update :D

U prodaji
alibaba_i_30_godina

#5187 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

Ja sam sinoc otisao na update da provjerim je li ima nesto kad javi da ima ... i tako se ono brzo skine i instalira, ali nisam primijetio nista novo, osim kada zakljucam mobitel pojavi se ona mustra na nekoliko sekundi i onda nestane (a to se ranije nije desavalo).

Trenutna verzija je 4.0.4 a mobitel je Samsung Galaxy II.

Inace ja sve update radim direktno preko telefona, ne koristim nikakve te romove i slicno.
Frtalj_Duše

#5188 Re: Android OS

Post by Frtalj_Duše »

NeyDan wrote:Ja sam sinoc otisao na update da provjerim je li ima nesto kad javi da ima ... i tako se ono brzo skine i instalira, ali nisam primijetio nista novo, osim kada zakljucam mobitel pojavi se ona mustra na nekoliko sekundi i onda nestane (a to se ranije nije desavalo).

Inace ja sve update radim direktno preko telefona, ne koristim nikakve te romove i slicno.
Žali Bože neiskorištene "mašine" od fontela! :mrgreen:
febo_acm

#5189 Re: Android OS

Post by febo_acm »

:D
nermin.padez

#5190 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Frtalj_Duše wrote:
NeyDan wrote:Ja sam sinoc otisao na update da provjerim je li ima nesto kad javi da ima ... i tako se ono brzo skine i instalira, ali nisam primijetio nista novo, osim kada zakljucam mobitel pojavi se ona mustra na nekoliko sekundi i onda nestane (a to se ranije nije desavalo).

Rutovan Android sa Custom ROM-om je sasvim neka druga prica :dance: :mrgreen: :thumbup:
agent_zero

#5191 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Pa ti i nisi imao izbor inače bi vječno zurio u ginger.

On ne mora, dobit će zvanično i JB.
adnansax

#5192 Re: Android OS

Post by adnansax »

zLatk0 wrote:Izasao je v8.5, tu je akoro sve rijeseno, a pogotovo gore navedeni problem, tako da mozes update :D
vidim, sad cu da probam i ovu verziju.. popravljene su ove greskice koje sam i ja imao, pa cemo vidjeti..

pokusavao sam i ovu trickdroid verziju v4 ali nije mi se nesto svidjela, ali sve u svemu dobro je sto ima ovih custom romova vise, nije covjek ogranicen samo na jedan :-D
alibaba_i_30_godina

#5193 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

Frtalj_Duše wrote:

A zasto neiskoristena, zbog toga sto cekam zvanicni update na JB?! :roll:

Kao sto agent rece, dok neki moraju skidati romove, ja cu dobiti zvanicni update. :D
adnansax

#5194 Re: Android OS

Post by adnansax »

Zato ces se nacekati za njega... bar je dosad bilo tako..kazu bice nekad u 5 mjesecu neki offical rom a dobijes ga u 9om..jbt onda i to..ali u svakom slucaju bolje da i ima ovih customa nego da nema..
febo_acm

#5195 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Zvanični će se moći skinuti i naknadno instalirati ako zatreba za garanciju :D

Ja imam na disku ROM koji je došao na mom S3, a na njemu vrtim JB. Baš sam nakon instalacije vratio na ICS i regularno radio update preko KIES :D Znači, mogu se fino igrati sa S3 :D
respo

#5196 Re: Android OS

Post by respo »

po meni je dovoljno telefon samo rootovati i vec imas zvjer bez ikakvih problema sa custom romovima i fazonima
samo kod mene je recimo jedini minus sto ne mogu prebacivati aplikacije na sd kao ranije preko app2sd
Ray

#5197 Re: Android OS

Post by Ray »

Jaguar84 wrote:novi sam u android svijetu pa bi volio i da probam rootovati ovu moju skalameriju,imate li neki sajt sa objasnjenjem i downlad linkom....gazim neki jeftini tablet na 1 ghz i 512 rama...cini mi se 4.0 android.....sta bi mi preporucili ? Sta dobijam rootovanjem? Na iphonu jailbreakom sam stvarno puno dobio( cydia aplikacije,mogucnost skidanja aplikacija koje se placaju instalousom itd) hvala unaprijed!

Sent from my jeftini tablet using Tapatalk 2
Preleti malo po googleu,ima vjerovatno mogucnost da se roota...Uglavnom,dobijes totalno kontrolu nad uredjajem,mozes bukvalno obrisati sta hoces iz mobitela/tableta od cak aplikacija kamere i ostalih stvari...Štimaš sebi kako ti odgovara,a za skidanje aplikacija skupih sa Google Play-a ... samo na google kucas naziv,dodas .apk i eto je :D
juan

#5198 Re: Android OS

Post by juan »

Ljudovi treba mi pomoc, il sam budala il nesto ne radi kako treba.

jucer kupio meni i hanumi 2 ultra kartice. za HTC Desire (android vers. 2.2.2) i Sumsang Galaxy s plus (android vers. 2.3.6). Prijavim se ono sms-om za onu UltraSmart tarifu. i podesim postavke ovako:
Pitanje: Kako da na mobitelu sa Android operativnim sistemom koristim GPRS i MMS usluge?

Odgovor:
Podešavanje GPRS profila
U glavnom meniju izabrati Postavke, pa Postavke povezivanja, zatim Postavke mobilne mreže, pa onda Pristupne tačke. Nakon toga izabrati opciju Novi APN koji se pojavi na displeju i ukucati sljedeće:
Ime: BHMobile WAP - pa uredu
APN: active.bhmobile.ba - pa uredu ako se radi o Ultra net kartici onda ukucati minternet.bhmobile.ba
Sve ostalo u profilu treba ostaviti prazno, i ništa ne ukucavati. Nakon ovoga izabrati Spremi.
Zatim iz menija koji se pojavi izabrati Pristupne tačke i kliknuti na profil koji smo kreirali u ovom slučaju profil BHMobile Wap ( treba pored profila da bude zelena tačka koja označava da je profil izabran kao osnovni). Ovim je konfiguracija za uslugu GPRS-a na ANDROID platformi završena.

Podešavanje profila za MMS
Glavni meni - Postavke - Postavke povezivanja - Postavke mobilne mreže - Pristupne tačke. Izabrati opciju Novi APN i ukucati sljedeće:
Ime: BHMobile MMS - pa uredu
APN. mms.bhmobile.ba - pa uredu
Na dnu profila potrebno je ukucati sljedeće:
MMSC: http://mms.bhmobile.ba/cmmsc/post - pa uredu
MMS proxy: 195.222.056.041 - pa uredu
MMS ulaz: 8080 - pa uredu
U profil ne treba ništa više ukucavati.
Sada izabrati Spremi. Ovim je i profil za MMS konfigurisan. Ostale postavke za MMS profil su već postavljene u telefonu i nije ih potrebno mijenjati.
Nema shamse da mi udje u internet! ni prvim ni drugim telefonom. jel se sta promjenilo uvezi APN il do cega je?
kredita ima dovoljno, tek kupljene kartice.
Na HTC-u sam probao ove MMS postavke, one rade, vidim pali mi 3G mrezu. Al da surfam nema shamse!

hvala unaprijed!
respo

#5199 Re: Android OS

Post by respo »

najbolje je postaviti automatske postavke koje ti skine mobitel ili ti posalje telecom a ne rucno
respo

#5200 Re: Android OS

Post by respo »

Jaguar84 wrote:
Ray wrote:
Jaguar84 wrote:novi sam u android svijetu pa bi volio i da probam rootovati ovu moju skalameriju,imate li neki sajt sa objasnjenjem i downlad linkom....gazim neki jeftini tablet na 1 ghz i 512 rama...cini mi se 4.0 android.....sta bi mi preporucili ? Sta dobijam rootovanjem? Na iphonu jailbreakom sam stvarno puno dobio( cydia aplikacije,mogucnost skidanja aplikacija koje se placaju instalousom itd) hvala unaprijed!

Preleti malo po googleu,ima vjerovatno mogucnost da se roota...Uglavnom,dobijes totalno kontrolu nad uredjajem,mozes bukvalno obrisati sta hoces iz mobitela/tableta od cak aplikacija kamere i ostalih stvari...Štimaš sebi kako ti odgovara,a za skidanje aplikacija skupih sa Google Play-a ... samo na google kucas naziv,dodas .apk i eto je :D
Znaci postoji mogucnost da ga nemogu rootovati? Da li u settings negdje mogu vidjeti tacno koji je android i npr da li je rootan? Ako se neko najde sa kvalitetnim linkom neka oplete slobodno!

sve se moze rootovati
u settings i about phone ili tako nesto vidis verziju androida na telefonu
a za provjeru root-a ti je ipak potrebam malo programcic da budes 100% siguran koji se zove root checker znaci samo za to napravljen
Post Reply