A sto to ne radi preko GPS-a ?burekodsira wrote:onda te locira preko gsm signala i na tih 200m ti se nalazi stub telekomavivax wrote:Kad sam konektovan na internet...on me locira u 1-2 metra..Evo sad iskljucim wi fi .. i udjem u google maps .. i baca me 200 metara...quarterback wrote:mozes li upaliti internet da se locka na poziciju i onda ugasiti ?
Android OS
Moderator: Benq
- vivax
#5051 Re: Android OS
- Frtalj_Duše
#5052 Re: Android OS
Ma znaš šta je buraz: Kupi ti sebi "ajfon", to je za tebe, pusti se komplikovanog androida!vivax wrote:.
-
quarterback
#5053 Re: Android OS
rijeseno, zakljucaj !
- vivax
#5054 Re: Android OS
Mislim da nisam trazio savjet za kupovinu telefona.Frtalj_Duše wrote:Ma znaš šta je buraz: Kupi ti sebi "ajfon", to je za tebe, pusti se komplikovanog androida!vivax wrote:.
- Qler
#5055 Re: Android OS
vivax, radi to preko GPS-a samo izadji na otvoreno, zapali cigaru, i sacekaj da uhvati dovoljan broj satelita da moze da ti da preciznu poziciju... Znaci radi GPS, samo mu treba vremena..
-
quarterback
#5056 Re: Android OS
ponesi kutiju, bice malo cigara 
- vivax
#5057 Re: Android OS
Pa tako brate, a ne k'o ovaj da me odma' napada,nesto.Ne kontam,ako nece dati savjet,kakva je korist od napadanja.:S.Vec ranije sam rekao da nisam do sada imao android, i da cu neke nebuloze pitati.Ovo kod iphona, je frceralo na ovaj nacin da kad zapamti kartu iz google mapsa, on te pozicionira u 5 sekundi kad si offline.Pa mi je sad malo cudno sto kod ovog cuda treba 10 minuta da ufati satelit.Qler wrote:vivax, radi to preko GPS-a samo izadji na otvoreno, zapali cigaru, i sacekaj da uhvati dovoljan broj satelita da moze da ti da preciznu poziciju... Znaci radi GPS, samo mu treba vremena..
-
quarterback
#5058 Re: Android OS
kod iphonea ono sto su napravili radi savrseno, android ipak nije na tom nivou (bez flejma molim, imao sam iphone i androide) ali je prenost sto je puno konfigurabilnji i generalno otvoreniji
- agent_zero
#5059 Re: Android OS
Što se tiče tog gps-a, kod nekih (novijih) modela, gps neće raditi uopšte ako nema konekcije na net. Neki modeli i nemaju odvojeno da pališ recimo samo gps ili samo wifi, nego je sve u jednom, tipa kad upališ wifi, automatski ti je i gps upaljen, samo stoji u pozadini tog ne zatreba nekoj aplikaciji.
To jest bezveze, ali šta je, tu je.
@quarteback
Kako da cashira google maps, pa da ostanu na mobu i kad nema konekcije? Ja to nisam vidio da može.
To jest bezveze, ali šta je, tu je.
@quarteback
Kako da cashira google maps, pa da ostanu na mobu i kad nema konekcije? Ja to nisam vidio da može.
-
quarterback
#5060 Re: Android OS
ja inace koristim iGO desetak godina tako da ne znam tacno za google maps medjutim programi koji rade na istom principu kao google maps (osmand i slicni) mogu uz pomoc nekih programa (pogledaj stranice proizvodjaca programa) skinuti dijelove karata kada si online i potom ih pohraniti u mobitel kako bi bili dostupni i bez internet konekcije u toku puta, predlazem da malo proguglas
- agent_zero
#5061 Re: Android OS
Zato što ne možeš sačuvati redovnim putem google mape preko aplikacije "maps".
- burekodsira
#5062 Re: Android OS
moRe brateagent_zero wrote:Zato što ne možeš sačuvati redovnim putem google mape preko aplikacije "maps".
http://www.trickyways.com/2012/09/how-t ... r-android/

- skafiskafsnjak
#5063 Re: Android OS
Da li je neko imao problema sa SOny Ericsson telefonima kupljenim u Telecomu ?
Kada pricam prekida mi nesto, te se gubi mreza i ne cujem nista... Imam taj problem, kad mi se neki dan javi komsija ista stvar u njega... Isto SE i kupljen u Telecomu .
Kada pricam prekida mi nesto, te se gubi mreza i ne cujem nista... Imam taj problem, kad mi se neki dan javi komsija ista stvar u njega... Isto SE i kupljen u Telecomu .
- Frtalj_Duše
#5064 Re: Android OS
Halali ako si stekao utisak da napadam, nego naprotiv, u najboljoj namjeri sam ti preporučio! A ujedno malo te i "testiram", jer na androidu (kao što sada sam' znaš) moraš u nekim stvarima biti max. uporan i saburli da bi uspjelo!vivax wrote:Pa tako brate, a ne k'o ovaj da me odma' napada,nesto.Ne kontam,ako nece dati savjet,kakva je korist od napadanja.:S.Vec ranije sam rekao da nisam do sada imao android, i da cu neke nebuloze pitati.Ovo kod iphona, je frceralo na ovaj nacin da kad zapamti kartu iz google mapsa, on te pozicionira u 5 sekundi kad si offline.Pa mi je sad malo cudno sto kod ovog cuda treba 10 minuta da ufati satelit.Qler wrote:vivax, radi to preko GPS-a samo izadji na otvoreno, zapali cigaru, i sacekaj da uhvati dovoljan broj satelita da moze da ti da preciznu poziciju... Znaci radi GPS, samo mu treba vremena..
Inače, taj agps kod android-a, barem kod ovih uređaja što sam ja imao, nije baš pouzdan, barem ne za lock-anje satelita, nekada ga "ubode" iz prve za min-dva, nekada mu treba pola sahata a nekada neće ni da mu mes'cini spustim onaj satelit na metar od njega! Ali zato kada "ufati", onda ne pušta, sve dok ga ti naravno ne ukineš!
Inače, koliko sam ja skontao, dosta igra ulogu i to kako ti je namješten taj agps unutar fontela, tj. na koje satelite je primarna pretraga; američke i/ili evropske itd. On inače skenira sve, samo što to duže traje što ih je više navedeno tamo!? Ja npr. na svome SGS2 imam custom rom i kernel sa opcijom odabira kontinenta i koje od tih satelita da prvo traži! Ne znam iskreno da li je isto moguće i na stock android-u bez "kuhanog" kernela!?
-
quarterback
#5065 Re: Android OS
koji ti je custom rom, nisam nikada vidio tu opciju a bilo bi dobro podesiti
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5066 Re: Android OS
Pokusavam da instaliram gapps ali nece skinuo odavde za cm7 nece skidao jos sa googla ni jedan nece zna li neko do cega je
-
casanova123
#5067 Re: Android OS
evo ga dosao meni 4.1.2 update na mobitel.. cekam da mi se napuni telefon pa da updateujem 
radi se o galaxy nexusu..
-
febo_acm
#5068 Re: Android OS
Danas su pustili JB i za Nexus i S3 u Sveckojcasanova123 wrote:evo ga dosao meni 4.1.2 update na mobitel.. cekam da mi se napuni telefon pa da updateujem
-
Fauja Singh
#5069 Re: Android OS
Ja sam updateovao i sa 49% baterije, mislim da ti uopste baterija ne mora biti puna, samo trebas imati dovoljno da ti se mobitel ne ugasi u sred instalacije.casanova123 wrote:evo ga dosao meni 4.1.2 update na mobitel.. cekam da mi se napuni telefon pa da updateujem
- Frtalj_Duše
#5070 Re: Android OS
Radi se o Resurrection Remix JB v3.0.9 romu, samo što sam ja mes'cini flešao drugi kernel (Dorimanx) naknadno gdje sam imao tu opciju oko gps-a! Pošto mislim da je to u stvari opcija koju kernel mora imati, bez obzira na rom! Provjerim pa javim!quarterback wrote:koji ti je custom rom, nisam nikada vidio tu opciju a bilo bi dobro podesiti
EDIT: Jeste Dorimanx u pitanju:
*Added new button at extweaks for checking current gps zone config.
*Fixed GPS region tweak
Znači ovaj skini: Kernel_Dorimanx-V5.85--03-56--04-10-12-SGII-PWR-CORE.zip i to odavde:
http://dorimanx.shine.sk/
Sretno!
-
quarterback
#5071 Re: Android OS
hvala drugar, kod mene je CM 9, mislim da on toga nemam, ako se usudim flesovacu 
- Frtalj_Duše
#5072 Re: Android OS
np. Možeš ga flešati kao 2nd rom ako ne želiš riskirati, valjda taj cm9 podržava dual boot!? Ili još bolje, uradiš nandroid backup svoga roma i isprobaš ovaj, ako ne upali ili ti se ne svidi, samo opališ restore i fertig, kao da nikad ništa nisi dirao! Zato i volim android, možeš mu raditi šta hoćeš, dok god imaš nandroid backup (clockworkmod folder) zaštekan na kompu, nema zime!quarterback wrote:hvala drugar, kod mene je CM 9, mislim da on toga nemam, ako se usudim flesovacu
-
quarterback
#5073 Re: Android OS
znam prijatelju ali ja sam old school, flesao sam ih dok je jos bio aktivan windows mobile 2003 i dok nije bilo povratka nazad nego ili uspijes ili imas jako lijep i skup drzac za knjige pa mi od tada uvijek svoji kamen u stomaku kada pritisnem da flesovanje pocne 
hvala ti
ps
cm je jedan od najpoznatijih modova, odlicno radi
hvala ti
ps
cm je jedan od najpoznatijih modova, odlicno radi
- vukojebina
#5074 Re: Android OS
Kod mene jos nista na telefonu... Na tabu dobio prosle sedmice...stroga normala wrote:Ja sam updateovao i sa 49% baterije, mislim da ti uopste baterija ne mora biti puna, samo trebas imati dovoljno da ti se mobitel ne ugasi u sred instalacije.casanova123 wrote:evo ga dosao meni 4.1.2 update na mobitel.. cekam da mi se napuni telefon pa da updateujem
-
Fauja Singh
#5075 Re: Android OS
Probaj sa onim da odes u Setings, Apps, nadjes Google service freamwork, stopiraj ga i u njemu obrisi data, pa onda otidji i provjeri update.