Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
xamp

#4401 Re: Android OS

Post by xamp »

Uspio sam i ja google kontakte na telefon, ali nisam uspio sa telefona prebacit na google contacts...
Ti uspio?
nermin.padez

#4402 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Lud i ponosan wrote:Nakon ispitivanja trzista, :D iskustava, savjeta, itd., shvatio sam da je Navigon daleko najbolja opcija za Android. Prije iGo i bilo koje druge navigacije.

Koristi Garmin karte (Navigon je dio Garmin kompanije), ali cu danas u toku dana testirati po gradu i javiti utiske.

Uglavnom, prebaci se .apk fajl na telefon (nekih 15ak mb), instalira se, a sve ostalo sto je potrebno se skida preko Wi-Fi-a (karte), karte se automatski update-uju i to mi apsolutno odgovara.
Hajd' pa podjeli iskustvo sa nama! Mada, ja sam cuo da je iGO za nas najbolji :)
zLatk0

#4403 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

xamp wrote:Uspio sam i ja google kontakte na telefon, ali nisam uspio sa telefona prebacit na google contacts...
Ti uspio?
Da, idi na google i tu sredi kontakte sve..
skafiskafsnjak

#4404 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

MOze mi ko dati link za iGo aplikaciju i mape te... :P
zLatk0

#4405 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Imas na Aptoide i v4.5 cini mi se.. Ja dok sam ga imao bio je los, u gradu 5ulica ima..

Neko pomenu iGo Primo - ak' moze apk na PM, da uporedim sa trenutnim My Way
citadela

#4406 Re: Android OS

Post by citadela »

Lud i ponosan wrote:Nakon ispitivanja trzista, :D iskustava, savjeta, itd., shvatio sam da je Navigon daleko najbolja opcija za Android. Prije iGo i bilo koje druge navigacije.

Koristi Garmin karte (Navigon je dio Garmin kompanije), ali cu danas u toku dana testirati po gradu i javiti utiske.

Uglavnom, prebaci se .apk fajl na telefon (nekih 15ak mb), instalira se, a sve ostalo sto je potrebno se skida preko Wi-Fi-a (sistemski fajlovi, te karte), karte se automatski update-uju i to mi apsolutno odgovara.
Navteq karte koristi i iGo, ili ne?

Javi nam utiske :-D
dinoo1898

#4407 Re: Android OS

Post by dinoo1898 »

meni nikako ne rade te navigacije :? :? pokusavao sam sa vise aplikacija, i navigonom, i igo, i osmand,... i ni jedna mi ne radi na gps. svaka radi preko konekcije ali preko gps ne moze da me locira nema sanse :-)

ima li ko kakvu pomoc?? :D
zLatk0

#4408 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Nađi neki patch za gps.. xda-developers.com
nermin.padez

#4409 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Lud i ponosan wrote:RS je opet online...

Da ne dajem svima linkove, ne znam rezolucije, ovdje je tema pa skinite ono sto vama treba...

http://rapidserbia.com/viewtopic.php?f=31&t=265851

Nema nikakav direktan link ka pirateriji, tako da se nadam da nisam prekrsio forumska pravila.
Mora da je zaspao DDoS-er :D Kako nije direktan link, :-) :D

Jesu ga zakomplikovali ima 10 tema, i neuredno je napisano sa ogromnim fontom ima i sto treba i ne treba :-)

Instaliro sam novi iGo dobro radi, ubacio sam sprski Lang i Voice, jer nije bilo i naravno mape i poi! :) Najbolja mapa je LOCAL Providers (Jugoistocna Evropa) iz jula 2011 jbg :-?
respo

#4410 Re: Android OS

Post by respo »

citadela wrote:

Uglavnom, prebaci se .apk fajl na telefon (nekih 15ak mb), instalira se, a sve ostalo sto je potrebno se skida preko Wi-Fi-a (sistemski fajlovi, te karte), karte se automatski update-uju i to mi apsolutno odgovara.
Navteq karte koristi i iGo, ili ne?

Javi nam utiske :-D
igo koristi i navteq i tom tom zavisi koji igo koristis
respo

#4411 Re: Android OS

Post by respo »

Lud i ponosan wrote:Ipak sam se prevario, definitivno, NAVTEQ nije najbolja opcija... ;)

Trenutno, meni pise da je karta "2011 Navigo Sistem d.o.o", koja je detaljnija od NAVTEQ 2012 (iz jula mjeseca). ;)
A skinuo sam je sa linkova ispod naslova "TOPMAP (local providers) 2012 Eastern Europe maps"...
Ima oko 5MB, iz juna 2011. Da li neko zna ima li sta novije eventualno? To mi se pokazalo kao najbolje rjesenje i najdetaljnije. Bez ikakve dileme. Mada, Garmin koristi detaljnije mape, a izgleda ova firma Navigo pruza te informacije za njih (tacnije, kreiraju Adria Route za BiH i Hrvatsku), ali za Primo to nije slucaj. :?:

Srbija je pokrivena Contrastom, tu su i 3D orijentiri, zgrade, ali kod nas jos uvijek toga nema.
da ti nisi nesto pomijesao?
citadela

#4412 Re: Android OS

Post by citadela »

Lud i ponosan wrote:Ma sve je na prvom linku, klikni na odgovarajucu rezolucija i tu skini sta ti nude... Unutra su najnovije mape.

Koje Garmin koristi mape? To su ove AdriaRoute?

Moracu jos malo citati... :D

Ali, neki rekose da je Navigon znatno bolja od iGo (a imaju zavidne rute), ali za Sarajevo ocigledno da nije. Ja sam se u to uvjerio za relativno kratku relaciju. Ali, opet, nije mi jasno koje Navigon karte koristi, zato sto se skidaju automatski... I karta za biH je 9mb, a ova u iGo-u ima 2-3 mb manje, sto bi znacilo da ima manje informacija... ali, meni se ispostavilo obrnuto.

I da, kad se skine sa tog foruma, sve kamere su ucrtane i ogranicenja brzine. Sve je tacno koliko sam primjetio, nema fule. :D I pojavljuju se policijska kola na mjestima gdje znaju biti patrole, sto je jos jedna dobra opcija. :D

Zbuni ti mene skroz. :-D

(Mislim da) Navigon koristi isto Navteq karte, barem otkako su pridruzeni Garmin-u. A Garmin koristi Navteq karte
http://www8.garmin.com/pressroom/corporate/111607.html :D

iGO, koliko znam, koristi razlicite karte -od podrucja do podrucja. Koriste Navteq karte, ali ne znam da li i za BiH. Ocito ne, ako kazes da se karte razlikuju po velicini i detaljima. Tako iGO koristi Contrast za Srbiju (valjda).

I sta je sad bolje? :D
nermin.padez

#4413 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Probao sam jutros novi iGO, sasvim OK! Nema bolje od iGO za nase prostore sigurno ne vrijedi tragati! Nasao mi je satelit za 2 sekunde, uz ukljucen internet, nije ranije bilo tako....odlican je iGo Primo 2, sve radi OK :-D
nermin.padez

#4414 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Lud i ponosan wrote: Sta ti je iGo Primo 2?
Primo 2.0 (9.6.7.235654) U naslovima tema pise iGo Primo 2 Final Edition :-)
insomnia78

#4415 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Neka app za upload slika, sto jednostavnija, znaci nista efekti i ostale gluposti, samo stavi sliku i uzmi link :)

s' moje sokocalo
shiljak

#4416 Re: Android OS

Post by shiljak »

osmand je open street map aplikacija za mobitele.
https://play.google.com/store/apps/deta ... c21hbmQiXQ..
Image

Sto je najvaznije, moguce je skinuti komplet mapu na mobitel od jedne drzave (karta za Bosnu je oko 100MB) i sve je automatizovano (skidas mape preko te aplikacije i radi ti offline). Osim tog dobijes i informacije tipa gdje je benzinska pumpa, hotel, restoran itd... i posto ima ucrtane karte za BiH, moze ti odrediti put do nekog mjesta!

Takodjer je moguce odabrati mapu tipa google maps, bing maps itd... ali nisma siguradan da li i te rade offline.
zLatk0

#4417 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ima gresaka u navigaciji, kroz zabrane stepenice i slicno, ali POI su za 10+
shiljak

#4418 Re: Android OS

Post by shiljak »

ja sam je koristio vec jednom i meni je radila. Imas opciju da odaberes jel ides sa autom ili pjeske itd.. mozda si zato niz stepenice isao? :-D Jedina mana u odnosu na iGO jeste ta sto je spora mapa ako imas vise od jedne mape offline, onda sto ti on nadje samo jedan pravac a ne vise njih i treba dosta dug vremena da to izracuna (cak par minuta). Ali opet jedostavna instalacija mape i download mapa tako da je odlicno :-D
Bigtaurus

#4419 Re: Android OS

Post by Bigtaurus »

Zdravo,

Korisnik sam LG Optimus L7 P700 i imam jedno pitanje u vezi ovog telefona ako neko ima iskustvo sa njim.Prilikom otkljucavanja telefona u samom pocetku mi malo sporije reaguje al nakon par sec bude sve ok i jos kad mi zvoni telefon prilikom javljanja treba malo duze kad kliknem da se javim da pogune se slusalica tj da se uspostavi veza a takodje i prilikom zavrsetka razgovora par sec sto na display-u da je veza prekinuta al stoji slika razgovora a ne pocetnicki zaslon,to takodje traje nekoliko sec.Interesuje me dali se moze nekako to ubrzat da to traje krace?Jos ako neko ima iskustva s ovim mobitelom kratak opis loseg ili dobrog iskustva :-D .
insomnia78

#4420 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

KvaziExpert wrote:
insomnia78 wrote:Neka app za upload slika, sto jednostavnija, znaci nista efekti i ostale gluposti, samo stavi sliku i uzmi link :)

s' moje sokocalo
Imageshack.us
Lahva drug.
Skino, fercera.
Nisam znao da postoji na androidu

s' moje sokocalo
Bigtaurus

#4421 Re: Android OS

Post by Bigtaurus »

Potrazio sam to al la nema te opcije i ima operativni Android OS, v4.0.3 (Ice Cream Sandwich)
Bigtaurus

#4422 Re: Android OS

Post by Bigtaurus »

Dali je moguce uraditi nadogradnju sa Android OS, v4.0.3 (Ice Cream Sandwich) na Android 4.1 Jelly Bean na LG Optimus L7 P700?
shiljak

#4423 Re: Android OS

Post by shiljak »

Ja mislim da ne dobijes nista novo, nego samo da im platis kao donacija. Moguce da sada ima neki limit za mape (koliko mapa mozes skinuti), to bude na pocetku kad tek instaliras pa je moguce da je to neograniceno nakon kupovine.
laptop123

#4424 Re: Android OS

Post by laptop123 »

Jel neko uspio instalirati iGo na HTC EVO 3D, posto mu je rezolucija displeja: 540 x 960 pixels ??
zLatk0

#4425 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Samo skin te rezolucije skines i radit ce
Post Reply