Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
motorola01

#4176 Re: Android OS

Post by motorola01 »

L00d wrote:
AMD wrote:Pretplata ima 10MB free mobilnog internetaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
Ma nema toga. Meni su prije potpisivanje ove akcije od 2 godine svaki kilobajt uredno naplacivali ...
Ma ima bolan, samo pregledaj racun i vidjeces da ima. Samo ne znam ko ih nagovori na to :D .Sto je previse,previse je :D
febo_acm

#4177 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Motorola RAZR XT910, MIUI ICS 4.0.4 :D

Image

Image

Image

Image

Image
LiTtle MaN

#4178 Re: Android OS

Post by LiTtle MaN »

Odlucio sam instalirati custom rom na svoju xperiu x8 da i ja malo vidim kako to izgleda i na zadnjem koraku uvijek zapnem(ono kad jos samo trebam preko xrecoverya instalirati custom rom)..koji god custom rom probam instalirati uvijek pise sljedece:

Installing: SDCARD:update.zip
Finding update package...
Opening update package...
E: Can't open /sdcard/update.zip (bad)
Installation aborted.

I probao sam vise puta skidati isti custom rom, pomislio sam da fajl ne valja, ali uvijek isto..cak sam tri puta radio sve iznova, ali opet isto..
Zna li neko u cemu je problem???
febo_acm

#4179 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Hm... Ovako na pamet zvuči kao da ideš ides install from zip card, pa apply update ili kako već. Treba da odabereš opciju choice from SD card i onda izabereš rom koji si prebacio na SD karticu.
Opet kažem, ovo je napamet, treba mi više detalja.
LiTtle MaN

#4180 Re: Android OS

Post by LiTtle MaN »

kako god da probam pise isto..Stvarno vise nemam zivaca, da mozda ne znas koliko bi me kostalo instaliranje custom roma u kakvoj radnji s mobitelima, razmisljam da odnesem mob njima pa da oni to urade, naravno ako nije preskupo..
febo_acm

#4181 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Probaj da Custom rom koji si skinuo preimenuješ u update.zip i onda klikni apply update.zip.

A što se tiče radnje stvarno ne znam, sam sebi instaliram na sve mobitele :D

@edit
Daj malo više detalja šta si sve uradio i koji ROM pokušavaš instalirati, pa ću da ti napišem tokom dana šta i kako, ako želiš :D
LiTtle MaN

#4182 Re: Android OS

Post by LiTtle MaN »

Zhìxin wrote:Probaj da Custom rom koji si skinuo preimenuješ u update.zip i onda klikni apply update.zip.

A što se tiče radnje stvarno ne znam, sam sebi instaliram na sve mobitele :D
Probao sam i to, ali nece, opet isto...jbg, nema meni druge nego lijepo str odnijeti mobitel nekome ko o tome zna vise od mene, ali ako bude vise od 20KM radije cu se sam patiti deset dana nego njima davati pare :D ..ipak hvala tebi sto si pokusao pomoci...
febo_acm

#4183 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Imaš li drugu SD karticu, moguće je da je do nje? I zašto ne probaš još jedan ROM? Nemoj isti tri puta... Ne bi trebalo biti više od 20km, ai jato ne bih dao iz principa :D Pred xda foruma...
LiTtle MaN

#4184 Re: Android OS

Post by LiTtle MaN »

Zhìxin wrote:Imaš li drugu SD karticu, moguće je da je do nje? I zašto ne probaš još jedan ROM? Nemoj isti tri puta... Ne bi trebalo biti više od 20km, ai jato ne bih dao iz principa :D Pred xda foruma...
Imam drugu karticu, probacu preko nje, pa javim je li uspjelo..a probao sam jos romova, tri sam probao, ali uvijek isto.Ma ne bih ni ja davao pare da znam sam to uraditi, ali glup sam ja za to :D ...probacu jos zamjeniti SD karticu i sutra cu se jos patiti s tim, ako ni str ne uspijem, onda ne znam sta mi jos preostaje osim da odnesem mob strucnijoj osobi..
LiTtle MaN

#4185 Re: Android OS

Post by LiTtle MaN »

probao i sa drugom sd karticom, ali opet isto.. :x ..
Gray

#4186 Re: Android OS

Post by Gray »

Mialim da ti je iznad dobro napisao. Nemoj ici na apply update.

Prebaci rom u zip formatu na sd karticu, onda u recovery-u otidji na install zip from sd card ili slicno (ne na apply update), i onda izaberi taj file.od.custom.roma. jer prema onome sto.si napisao izgleda da ti ides na apply update from.sd card.

Sent from my Optimus 2X using Tapatalk 2
Quaresma

#4187 Re: Android OS

Post by Quaresma »

ne odgovaras mi na ss.ba reci cu ti ovde

zasto stavljas na karticu? prebaci normala na telefon, ne znam kako je kod tebe na sonyu, u mene na galaxy s+ kad udjem u recovery da izaberem install from external card ili internal, naravno ja sam prebacio na internu i kad izaberem internu nadjem taj fajl i instalira, nakon toga wipe cache, dalvik cache i factory reset, restartujem telefon i ejvola, instaliran novi custom rom

evo sad sam gledao na xda neke romove i kako se instaliraju
kad prebacis na phone rom, udjes u rekover odradis factory reset(full wipe), zatim wipe cache, advanced options i dalvik cache, zatim se onda install custom zip odaberes

koji recovery koristis?

Zhìxin, dobro ako je tako onda neka prebaci na memorijsku, ali on ne radi bas sve kako treba, il je do njega ili je do recoverya koji mozda ne podrzava neke custom romove
Last edited by Quaresma on 12/08/2012 01:01, edited 2 times in total.
febo_acm

#4188 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Kod nekih ne može na internu memoriju, ne mogu da se sad sjetim koji tačno, ali znam da sam kod nekog Androida morao na SD. I dosta mobitela nema jaku internu memoriju :D
Cracked

#4189 Re: Android OS

Post by Cracked »

preko recovery se i treba ici preko interne memorije a.k.a interna sd. Nisam siguran dali je uopste moguce preko externe update raditi. Usput jel skidas tacan custom rom za tvoj mob?

PS: kod mene CM10 alpha solidno ide, JB 4.1
LiTtle MaN

#4190 Re: Android OS

Post by LiTtle MaN »

na internu memoriju ne mogu prebaciti, mogu samo na sd karticu...koristim xrecovery, probao sam preko njega instalirati froyobread, gingerbread, i jos neki, ne mogu se sjetiti imena, ali za svaki izbaci istu poruku.i hvala vama koji pokusavate pomoci :)
Quaresma

#4191 Re: Android OS

Post by Quaresma »

eto uradi kako sam ti rekao

prebaci rom na sd karticu
udji u recovery
1. Factory reser (full wipe)
2. wipe cache
3. probaj otici na advanced settings i vidi ima li dalvik cache
4. onda ides install custom zip-choose custom zip from sd card
i to bi trebalo biti to
brazzo19

#4192 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Ima li neko da je nabacio cm 10 i kakva je razlika izmedju cm 10 i cm 9 koji ja imam , imal ikakve razlike "vizuelno" ili tako nesto ako nije nesto drasticno da ne diram ovo , za sad sam zadovoljan sa ovim svojim cm9 ajs krim sendvic :D

p.s naravno telefon je i9000
arnes_king

#4193 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Imam problem na mobitelu koji me bas iritira, nije velik problem ali mi ide na zivce ....

xperia p je u pitanju ne znam je li i mjesec dana ima od kada sam je kupio, ovo mi se isto prije mozda sedmicu desavalo i prestalo odjednom i evo sad opet, zakljucan telefon ugasen display i odjednom zasvijetli (upali se display kao da pritisnem tipku za otkljucavanje) i kad krene k'o lud, zna zaredat sve zaredom pali gasi itd a nekada stoji ugasen mozda minutu-dvije pa opet.. ....

Zna li neko sta me zeza ?

Nisam u zadnje vrijeme nista novo ni instalirao ni ubacivao ni mijenjao ...... Gasio sam telefon i ponovo palio ali opet isto

P.S. android 2.3.7
_Reds_

#4194 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Postoji aplikacija koja vam je aktivna u pozadini, i pali displej, vidite tamo koje su vam aktivne aplikacije.
Revolucionar ★

#4195 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

meni je problem pravio live wallpaper, ako ste inst. neke nove u zadnje vrijeme, obrisi
arnes_king

#4196 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Nista novo nisam instalirao niti mijenjao zadnjih par dana, a danas mi je samo poceli i evo cijeli dan tako :/

Live wallpaper ugasen, wifi, data, gps sve je pogaseno a ako to radi neka od pokrenutih appova kako da znam koja i zasto to nije radila recimo jucer a danas radi ?
alibaba_i_30_godina

#4197 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

arnes_king wrote:Nista novo nisam instalirao niti mijenjao zadnjih par dana, a danas mi je samo poceli i evo cijeli dan tako :/

Live wallpaper ugasen, wifi, data, gps sve je pogaseno a ako to radi neka od pokrenutih appova kako da znam koja i zasto to nije radila recimo jucer a danas radi ?
Moguce da je u pitanju app za vrijeme (weather app), mozda je u opcijama namjesteno da se vrijeme samo update-ira, pa se zbog toga pali display jer je ugasen wifi i data transfer?
cx6

#4198 Re: Android OS

Post by cx6 »

Evo da ponovim pitanje.Android 2.2 (valjda) ne radi kalendar.Kliknem na ikonicu i nista.Gasio aparat,vadio bateriju i nemoze.Nista cackao nisam,nijedne dodatne aplikacije nema snimljene.
arnes_king

#4199 Re: Android OS

Post by arnes_king »

NeyDan wrote:
arnes_king wrote:Nista novo nisam instalirao niti mijenjao zadnjih par dana, a danas mi je samo poceli i evo cijeli dan tako :/

Moguce da je u pitanju app za vrijeme (weather app), mozda je u opcijama namjesteno da se vrijeme samo update-ira, pa se zbog toga pali display jer je ugasen wifi i data transfer?
Nastimano mi je svakih 30 minuta a ne znam ne vjerujem da je do toga ali et .... iskljucio bih skroz to automatsko azuriranje vremena ali imam li onda opciju da to manuelno uradim kada zelim ?

Sada sam upalio wifi da vidim hoce li se desavati ....
Nermin_BH

#4200 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

arnes_king wrote:
NeyDan wrote:

Nastimano mi je svakih 30 minuta a ne znam ne vjerujem da je do toga ali et .... iskljucio bih skroz to automatsko azuriranje vremena ali imam li onda opciju da to manuelno uradim kada zelim ?

Sada sam upalio wifi da vidim hoce li se desavati ....
Iskljuci, mozeš vrijeme ažurati tako što samo pređeš preko wethera desno lijevo.
Post Reply