Brickovanje jeste upravo smrt telefona (da je neupotrebljiv, da ga možeš koristiti samo kao ciglu - brick). Ako se može napraviti onda nije ni bio brickovan_Reds_ wrote:Birck ne znaci i smrt mobitele, nekad se mogu i odbrickovati.
Vrlo su male sanse da se telefon skrzo unisiti. Tako da vjerovatno ima nade. Potrazi na XDA forumu, u kategoriji za taj telefon.
Android OS
Moderator: Benq
-
Gray
#3526 Re: Android OS
-
Gray
#3527 Re: Android OS
BAXA wrote:Gray wrote:BOOM, baš zanimljivo. Moram pogledati. BOOM.NeyDan wrote: Hvala, ima interesantnih aplikacija.
Da li neko zna kako se zove ovaj app?
Unaprijed zahvaljujem
Razne su lock screen aplikacije u videu, pogledaj, za svaku kaže koja je.
- _Reds_
#3528 Re: Android OS
To sam i ja mislio, ali nekad ljudi misle da je telefon mrtav, ali nije, i imas na XDA forumu teme koje u naslovu stoji "UNBRICK tog i tog telefona".Gray wrote:Brickovanje jeste upravo smrt telefona (da je neupotrebljiv, da ga možeš koristiti samo kao ciglu - brick). Ako se može napraviti onda nije ni bio brickovan_Reds_ wrote:Birck ne znaci i smrt mobitele, nekad se mogu i odbrickovati.
Vrlo su male sanse da se telefon skrzo unisiti. Tako da vjerovatno ima nade. Potrazi na XDA forumu, u kategoriji za taj telefon.
-
Gray
#3529 Re: Android OS
_Reds_ wrote:To sam i ja mislio, ali nekad ljudi misle da je telefon mrtav, ali nije, i imas na XDA forumu teme koje u naslovu stoji "UNBRICK tog i tog telefona".Gray wrote:Brickovanje jeste upravo smrt telefona (da je neupotrebljiv, da ga možeš koristiti samo kao ciglu - brick). Ako se može napraviti onda nije ni bio brickovan_Reds_ wrote:Birck ne znaci i smrt mobitele, nekad se mogu i odbrickovati.
Pa dobro, ali ja bihg rekao da je u tom slučaju taj naziv teme malo pogrešan (vjerovatno jer se i ljudi pogrešno koriste terminom brick), jer brickovanje jeste ustvari smrt telefona ali je vjerovatno lakše tako napisati jer većina ljudi i ne zna takve stvari najbolje.
- _Reds_
#3530 Re: Android OS
Da do toga je.Gray wrote:
Pa dobro, ali ja bihg rekao da je u tom slučaju taj naziv teme malo pogrešan (vjerovatno jer se i ljudi pogrešno koriste terminom brick), jer brickovanje jeste ustvari smrt telefona ali je vjerovatno lakše tako napisati jer većina ljudi i ne zna takve stvari najbolje.
U biti ljudi koji testiraju telefone, znaci idu sa njima u krajnost kazu da su vjerovatnoce zaista pravo birckanja telefona 1 do 2 promila, ili 1 do 2 telefona na 1000 slucajeva. Znaci sa su sanse obicnom korisniku za zezne telefon zauvijek, zaista minimalne.
-
Eborg
#3531 Re: Android OS
Da li je iko koristio GPS navigaciju u inostranstvu, prvenstveno kao pjesak?
Koristio sam Navigon u Njemackoj i Francuskoj i prilicno sam zadovoljan iako grafika i preciznost (malo je strelica setala te umjesto da me stavi na trotoar prikazivala me kao nasred ulice).
Da li da se drzim Navigona ili je iGo ili neka druga aplikacija bolja?
Koristio sam Navigon u Njemackoj i Francuskoj i prilicno sam zadovoljan iako grafika i preciznost (malo je strelica setala te umjesto da me stavi na trotoar prikazivala me kao nasred ulice).
Da li da se drzim Navigona ili je iGo ili neka druga aplikacija bolja?
- zateznistub
#3532 Re: Android OS
Flash news,
odnio sam aparat pvo u servis kod texa pijace i covjek nakon sat zove mene i kaze da ne moze da napravi telefon i da je totalno mratav. Poslije toga sam aparat odnio kod onog lika pored pijace n Alipasinom polju i lik kaze da je upravo otisao boot. i da ima neki fol da se uradi u kojem uspije popravka 8 od 10 telefona. I stvarno zove covjek i kaze da je napravio ali me pita sta mi je sa displejom
kazem da je bio tip top, ali on kaze da nije dirao displej ali da isti ne radai kako treba.
odem tamo i fakat displej radi ali mu fali dosta boja.
Kazem mu da je displej bio normalan ali covjek i dalje tvrdi da nije nista radio. Odem kod onog prvog te i on isto tvrdi. Sta sad da radim, najvjerovatnije cu morati mijenjati displej ali mi je krivo sto me je jedan od njih presvukao a ja nikako ne mogu dokazati koji.
odnio sam aparat pvo u servis kod texa pijace i covjek nakon sat zove mene i kaze da ne moze da napravi telefon i da je totalno mratav. Poslije toga sam aparat odnio kod onog lika pored pijace n Alipasinom polju i lik kaze da je upravo otisao boot. i da ima neki fol da se uradi u kojem uspije popravka 8 od 10 telefona. I stvarno zove covjek i kaze da je napravio ali me pita sta mi je sa displejom
Kazem mu da je displej bio normalan ali covjek i dalje tvrdi da nije nista radio. Odem kod onog prvog te i on isto tvrdi. Sta sad da radim, najvjerovatnije cu morati mijenjati displej ali mi je krivo sto me je jedan od njih presvukao a ja nikako ne mogu dokazati koji.
-
Gray
#3533 Re: Android OS
zateznistub wrote:Flash news,
odnio sam aparat pvo u servis kod texa pijace i covjek nakon sat zove mene i kaze da ne moze da napravi telefon i da je totalno mratav. Poslije toga sam aparat odnio kod onog lika pored pijace n Alipasinom polju i lik kaze da je upravo otisao boot. i da ima neki fol da se uradi u kojem uspije popravka 8 od 10 telefona. I stvarno zove covjek i kaze da je napravio ali me pita sta mi je sa displejomkazem da je bio tip top, ali on kaze da nije dirao displej ali da isti ne radai kako treba.
Pa što nisi pokušao sam prvo jesi li ga pokušao staviti u download mode kako sam ti napisao?
- plejka2
#3534 Re: Android OS
Ako si isao kroz rom menager sa ubacivanjem to te zajebalo jel ace brickuje isti.Popravit se da vrlo lako i zajebala su te obadvojca(ili jedan od tih). 
Nemoze tu displej otici jedino da neki od mudraca nije otvaro telefon pa sjebo displej.
Nemoze tu displej otici jedino da neki od mudraca nije otvaro telefon pa sjebo displej.
- zateznistub
#3535 Re: Android OS
Ma jesam prob'o. Ni da dahne. Nece u download mode. halam covjek ga je napravio' ali je neko ujeb'o displej.Gray wrote:zateznistub wrote:Flash news,
odnio sam aparat pvo u servis kod texa pijace i covjek nakon sat zove mene i kaze da ne moze da napravi telefon i da je totalno mratav. Poslije toga sam aparat odnio kod onog lika pored pijace n Alipasinom polju i lik kaze da je upravo otisao boot. i da ima neki fol da se uradi u kojem uspije popravka 8 od 10 telefona. I stvarno zove covjek i kaze da je napravio ali me pita sta mi je sa displejomkazem da je bio tip top, ali on kaze da nije dirao displej ali da isti ne radai kako treba.
Pa što nisi pokušao sam prvo jesi li ga pokušao staviti u download mode kako sam ti napisao?
- zateznistub
#3536 Re: Android OS
prvo sam probao instal sa sd kartice, pa onda drugi preko odina i desilo se sta se desilo. Znam i ja da me je jedan zajebo za displej, ali ne mogu dokazati ni jednom.plejka2 wrote:Ako si isao kroz rom menager sa ubacivanjem to te zajebalo jel ace brickuje isti.Popravit se da vrlo lako i zajebala su te obadvojca(ili jedan od tih).
- nermin.padez
#3537 Re: Android OS
Koji telefon! Ne diraj u buduce nista u vezi tih Bootloadera (nista ga ne oznacavaj u Odinu)! Sta god da uradis sem toga sve mozes OK odraditi i sam! Taj Boot je vrlo za*ebano srediti nikad i nemoguce!zateznistub wrote:Flash news,
Taj problem nidje veze sa displayom vjerovatno neko od njih skinuo stari u uvalili neki neispravan, zatrebalo im jbg
-
Chuckie
#3538 Re: Android OS
Nevjerovatno, gotovo nemoguće je da si sjebao boot i telefon. Mlate ti praznu slamu. Neki od njih ti je mazno displej.
Ja sam flashovao i rootao moja 2 android telefona 100 puta, prekidao u toku flasha ma sve zivo i uvijek su se mogli uvaliti u download mode za flash sa Odinom. Nisi ti to trebao nositi, vjerovatno si mogao kuci srediti.
Ja sam flashovao i rootao moja 2 android telefona 100 puta, prekidao u toku flasha ma sve zivo i uvijek su se mogli uvaliti u download mode za flash sa Odinom. Nisi ti to trebao nositi, vjerovatno si mogao kuci srediti.
- plejka2
#3539 Re: Android OS
Znaci sa odinom si zajebo?Mozda nisi poredao fajlove kako treba koliko se sjecam za tvornicki rom ide samo cooper ops i firmware(md5 oznaka)....zateznistub wrote:prvo sam probao instal sa sd kartice, pa onda drugi preko odina i desilo se sta se desilo. Znam i ja da me je jedan zajebo za displej, ali ne mogu dokazati ni jednom.plejka2 wrote:Ako si isao kroz rom menager sa ubacivanjem to te zajebalo jel ace brickuje isti.Popravit se da vrlo lako i zajebala su te obadvojca(ili jedan od tih).
Sa sd kartice moze ako si predhodno rutovo i onda instalirao recovery-clockwork-5.0.2.6.....al prije toga se mora vidjet koji je android u njemu ako je ispod 2.3.4 mora se flesovat na 2.3.4 ili 2.3.6 pa tek onda root i recovery-clockwork-5.0.2.6....
Steta uglavnom sto prije svega nisi pitao(otvorio temu)... moglo se sve izbjeci...
- nermin.padez
#3540 Re: Android OS
Moguce je, oznacio ga je u Odinu, mozda se nesto prekinulo ko zna, i odmah s*eban telefonChuckie wrote:Nevjerovatno, gotovo nemoguće je da si sjebao boot i telefon. Mlate ti praznu slamu. Neki od njih ti je mazno displej.
- _Reds_
#3541 Re: Android OS
Ja bih reko da ta prvi zajn za displej, jer ti je reakao da je telefon mrtav, a nije bio. On je mislio da ces ti taj telefon halaliti pa ti je podvalio pokvaren displej.
- zateznistub
#3542 Re: Android OS
Zahvaljujuci jednom forumasu ja sam svoj gt i901 flashovao par puta sa odinom i sve je islo ko po loju, ali sa ovim je otislo gdje ne treba.Chuckie wrote:Nevjerovatno, gotovo nemoguće je da si sjebao boot i telefon. Mlate ti praznu slamu. Neki od njih ti je mazno displej.
Ebiga je chuckie, ne mogu nista dokazati. Morao sam mu vjerovati. Znam jedno-nikada vise ne caprkam po telefonu.
@reds, vjerovatno je to istina ali sam cuo za njega da je fer posten i da je vjernik. ŽAli se nikada ne mozes zakleti ni u sta.
- Revolucionar ★
#3543 Re: Android OS
Sta nam ovaj covjek zbori ovo 
- zateznistub
#3544 Re: Android OS
Ma i njemu brickovan, pa se zali k'o ja.Revolucionar ★ wrote:Sta nam ovaj covjek zbori ovo
- mousstapha
#3545 Re: Android OS
Valjda neki Poljak zaglavio u Ugandi. Trazi pomoc, a nalazi se u ovom hotelu.Revolucionar ★ wrote:Sta nam ovaj covjek zbori ovo
- Quaresma
#3546 Re: Android OS
zateznistub to brickovao telefon?
- zateznistub
#3547 Re: Android OS
Dzaba sto si me ucio. Usr'o do kragne. Jos me u servisu presvuku za displej. Ma ljepota.Quaresma wrote:zateznistub to brickovao telefon?
- nermin.padez
#3548 Re: Android OS
Mora da si vec u ozbiljnim godinama....zateznistub wrote:Dzaba sto si me ucio. Usr'o do kragne. Jos me u servisu presvuku za displej. Ma ljepota.Quaresma wrote:zateznistub to brickovao telefon?
Prebaci vodove na noseći stub, oni su izdrzljiviji
- zateznistub
#3549 Re: Android OS
Nije lijepo vrijedjat'nermin.padez wrote:Mora da si vec uzateznistub wrote:Dzaba sto si me ucio. Usr'o do kragne. Jos me u servisu presvuku za displej. Ma ljepota.Quaresma wrote:zateznistub to brickovao telefon?....ozbiljnim godinama![]()
Prebaci vodove na noseći stub, oni su izdrzljiviji
Nije noseci izdzljiv za to sluzi terminalni
- forzamilan
#3550 Re: Android OS
ovako raja treba mi preporuka za neki custom rom za moj galaxy mini. imam 2.3.6. stock dosadio mi pa da šta novo probam. bitno je da radi wifi i ovo osnovno...