Android OS
Moderator: Benq
-
casanova123
#3376 Re: Android OS
aaa kako se prebacuju aplikacije sa kompa na telefon? u koji folder se prebaci?
-
casanova123
#3377 Re: Android OS
hmm.. pa nezz sta joj fali.. stalno fulam slova.. ali ne znam jeli to do mene jer mi je ovo tek drugi dan da uopste koristim ovakvu tastaturu ili je do mojih prstiju, ili tastature.. ali non stop fulam slova xdagent_zero wrote:Ne trebaju ti nikakvi custom romovi za taj nexus.
I šta fali default android ICS tastaturi?
- _Reds_
#3378 Re: Android OS
Nevazno, u koji hoces, samo trebas uci i pokrenuti aplikaciju.casanova123 wrote:aaa kako se prebacuju aplikacije sa kompa na telefon? u koji folder se prebaci?
- nermin.padez
#3379 Re: Android OS
Ja fulam slova posle godinu dana i nisam se bas navikao! Ne mogu brzo da kucam bez greske 
- _Reds_
#3380 Re: Android OS
Pa ukljuci ispravljanje, i pomocu predikcije malo tipkaj, i naravno okreni vodoravno lakse je.nermin.padez wrote:Ja fulam slova posle godinu dana i nisam se bas navikao! Ne mogu brzo da kucam bez greske
- nermin.padez
#3381 Re: Android OS
Fula mi predikcija rijeci, a ne znam imam li podrsku za moj jezik na ovoj stock tastaturi! Ima hrvatski samo_Reds_ wrote:Pa ukljuci ispravljanje, i pomocu predikcije malo tipkaj, i naravno okreni vodoravno lakse je.nermin.padez wrote:Ja fulam slova posle godinu dana i nisam se bas navikao! Ne mogu brzo da kucam bez greske
E iskljucio sam automatsku rotaciju, jer mi smeta ono kad malo zakrenem telefon da mi okrece ekran!
Inace dobra tastatura je Smart Keyboard Pro, ako ne i najbolja po meni
-
Fauja Singh
#3382 Re: Android OS
Casanova
Da bi mogao prebacivati podatke sa racunara na mobitel i obratno moras otici u settings, pa storage, zatim udji u meni (u donjem desnom uglu kliknes na tri tackice) zatim kliknes na usb computer connection, pa stavis kvakicu na media device(MTP)
Onda spojis mobitel sa kompjuterom i vjerovatno ce ti instalirati drivere, poslije toga ces vidjeti mobitel u my computer i prebacuj sta ti je volja
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Da bi mogao prebacivati podatke sa racunara na mobitel i obratno moras otici u settings, pa storage, zatim udji u meni (u donjem desnom uglu kliknes na tri tackice) zatim kliknes na usb computer connection, pa stavis kvakicu na media device(MTP)
Onda spojis mobitel sa kompjuterom i vjerovatno ce ti instalirati drivere, poslije toga ces vidjeti mobitel u my computer i prebacuj sta ti je volja
- Revolucionar ★
#3383 Re: Android OS
ako moze link na pp za narodnu verziju iGo 
-
Cauza
#3384 Re: Android OS
Kako vam josh nije stigao update? ja na xperiji ray imam ICS 4.0.4
- nermin.padez
#3385 Re: Android OS
Sto Media Transfer Protocol! Stoji oznaceno Mass Storage i tako treba, i SD CARD i eMMC ce vidjeti kao prikacene USBove!stroga normala wrote:Casanova
Onda spojis mobitel sa kompjuterom i vjerovatno ce ti instalirati drivere, poslije toga ces vidjeti mobitel u my computer i prebacuj sta ti je volja![]()
-
glockov kolac
#3386 Re: Android OS
Imam i ja jedan problem, mozda neko zna kako to rjesiti.
Koristim Viber, mogu slati poruke, ja cujem sugovornika al mene ne mogu cuti. Instaliran mi je 4.0.4 verzija Andrioda, a fontele je Galaxy S. Garant nesto trebam prEtisnut, jel de?
Koristim Viber, mogu slati poruke, ja cujem sugovornika al mene ne mogu cuti. Instaliran mi je 4.0.4 verzija Andrioda, a fontele je Galaxy S. Garant nesto trebam prEtisnut, jel de?
- _Reds_
#3387 Re: Android OS
Da li ti rade normalni pozivi. Viber mi je uvijek radio kako treba.glockov kolac wrote:Imam i ja jedan problem, mozda neko zna kako to rjesiti.
-
glockov kolac
#3388 Re: Android OS
radi sve, samo Viber ne radi..._Reds_ wrote:Da li ti rade normalni pozivi. Viber mi je uvijek radio kako treba.glockov kolac wrote:Imam i ja jedan problem, mozda neko zna kako to rjesiti.
- nermin.padez
#3389 Re: Android OS
Ima ona fora, da izmjenis ime telefona u build.prop u SGH-I9000 i kao radi. Nisam probavao jel ga ne koristim 
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
- _Reds_
#3390 Re: Android OS
Probaj ga izbrisati, pa ponoov instalirati, i potrazi na googlu, mozda je neko ima slican problem.glockov kolac wrote:radi sve, samo Viber ne radi..._Reds_ wrote:Da li ti rade normalni pozivi. Viber mi je uvijek radio kako treba.glockov kolac wrote:Imam i ja jedan problem, mozda neko zna kako to rjesiti.
-
feningas
#3391 Re: Android OS
Evo da se i ja pohvalim. Postao sam vlasnik Xperie Arc S, prvi android do sad, imao sam iOS. Prezadovoljan sam za sad, pogotovo sto nema jbnog iTunesa. Nervira me konstantno ispravljanje pri kucanju poruka, eto on zna sta sam ja zamislio reci, opciju da iskljucim nisam ni trazio, vjerovatno moze. Gomilu sam nekih aplikacija instalirao, samo mi jos navigacija fali. Vidim preporucuje se iGo pa ako nije problem nekome ko je vec instalirao odgovarajucu da okaci neki link da mi lijeni ne trazimo, unaprijed zahvalan

- _Reds_
#3392 Re: Android OS
feningas wrote:Evo da se i ja pohvalim. Postao sam vlasnik Xperie Arc S, prvi android do sad, imao sam iOS. Prezadovoljan sam za sad, pogotovo sto nema jbnog iTunesa. Nervira me konstantno ispravljanje pri kucanju poruka, eto on zna sta sam ja zamislio reci, opciju da iskljucim nisam ni trazio, vjerovatno moze. Gomilu sam nekih aplikacija instalirao, samo mi jos navigacija fali. Vidim preporucuje se iGo pa ako nije problem nekome ko je vec instalirao odgovarajucu da okaci neki link da mi lijeni ne trazimo, unaprijed zahvalan![]()
![]()
Malo se vrati unazad na temi, imas o IGO, upustvko, kako gdje, i zasto.
-
Fauja Singh
#3393 Re: Android OS
@nermin.padez
Nema sanse to kod galaxy nexusa, ja sam se slomio reinstalirajuci drivere i gledajuci zasto ga ne prepoznaje kao mass storage i onda na xda forumu vidim da na nexusu nema mass storage nego koristiti ili MTP ili PTP .
http://mobile.theverge.com/android/2011 ... torage-mtp
Nema sanse to kod galaxy nexusa, ja sam se slomio reinstalirajuci drivere i gledajuci zasto ga ne prepoznaje kao mass storage i onda na xda forumu vidim da na nexusu nema mass storage nego koristiti ili MTP ili PTP .
http://mobile.theverge.com/android/2011 ... torage-mtp
Last edited by Fauja Singh on 06/06/2012 12:17, edited 2 times in total.
-
casanova123
#3394 Re: Android OS
eh super.. idemo dalje 
kako rootati telefon i sta mu to sada znaci? install sam ovu avast mobile security app i za pola opcija treba imati rootovan telefon..
kako rootati telefon i sta mu to sada znaci? install sam ovu avast mobile security app i za pola opcija treba imati rootovan telefon..
- _Reds_
#3395 Re: Android OS
ROOT znaci da aplikacija ima sistemske ovlasti na tvojim telefonom, odnosno administratorske.casanova123 wrote:eh super.. idemo dalje
ode na XDA foruma, i nadejs temu root za tvoj telefon, i samo slijedis.
-
casanova123
#3396 Re: Android OS
ja jos uvijek odusevljen ovim cudom 
i btw, skinuo sam neku navigaciju sygic i skinuo sam kartu BiH i hrvatske iako tu nema BiH ni B
nikako da nadjem neku dobru offline navigaciju koja ima dobre mape BiH, Hrvatske, Slovenije i Austrije i Njemacke.. mislim samo je BiH problemm
i btw, skinuo sam neku navigaciju sygic i skinuo sam kartu BiH i hrvatske iako tu nema BiH ni B
nikako da nadjem neku dobru offline navigaciju koja ima dobre mape BiH, Hrvatske, Slovenije i Austrije i Njemacke.. mislim samo je BiH problemm
- _Reds_
#3397 Re: Android OS
IGo sa Navigon mapama.casanova123 wrote:ja jos uvijek odusevljen ovim cudom
-
casanova123
#3398 Re: Android OS
pa odakle mi IGO ako ga nema na playu 
ja se izvinjavam na glupavim pitanjima ali tek sam poceo sa androidom
ja se izvinjavam na glupavim pitanjima ali tek sam poceo sa androidom
- valter.ba
#3399 Re: Android OS
Kada sam presao na Android nasao sam ovu temu i krenuo sa citanjem od 1 stranice upravo da ne bih zamarao ljude ovakvim pitanjima !!! Znaci kliknes na keca i furaj lagano
. U suprotnom zagusicemo temu ponavljanjima, fršten 
-
feningas
#3400 Re: Android OS
Ma to je nesto do njih bilo. Mene stari neki dan pita sta je ovo, kakav je ovo broj? Upravo ta nula ubacena i nije mu ocitao ko ga je zvao iako ima broj u imeniku, pa covjek pola sata duma ko li jeEborg wrote:Nisu mi kontakti vezani sa Gmailom već su samo na telefonu, tj. njegovoj memoriji.
Šta se tu ima ispravljati, npr. +387 61 XXX XXX je ispravan format?