Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
adnandus

#3301 Re: Android OS

Post by adnandus »

LeonardoAC wrote:Koju android navigaciju vi koristite !?
Ja imam ovaj iGo - i za razliku od Garmina - iGo je igračka bez ikakvih opcija -
:thumbup: slazem se i meni se iGO ne svida na omniji i900 garmin mi radi ko sat :thumbup:
A na Ace-u mi je truba iako dosta ljepse izgleda osim vizuelnog sve su prednosti na Garminu
Fauja Singh

#3302 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

SmartBeat wrote:
stroga normala wrote:Pa na prijasnjem telefonu (k800i) mi nije uvijek bio ukljucen mobilni internet nego kad dobijem mms on ga aktivira i downloaduje sliku, a sad mora biti stalno aktivan sto mi nabija racun.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Koristim Desire HD, Android 2.3.5, mobilni internet uglavnom držim na isključno, u slučaju kada primim MMS internet se automatski uključi, preuzme poruku i opet isključi... mislim da MMS koristi drugačiji Acces Point Name - APN mms.bhmobile.ba, dok mobilni internet koristi APN active.bhmobile.ba, to je vjerovatno razlog zašto mogu primiti MMS i kada je mobilni internet isključen (ovo važi za bhtelecom ne znam za ostale).
Imam i ja posebno APN za BHmobile i za MMS, ali nece da mi primi MMS bez da mi nije ukljucen mobilni internet sto po meni nije bilo logicno, ali eto ubjedise me da je to normalno... vidim kod tebe radi onako kako bi ja htio... na 1444 me nista ne kontaju i samo mi znaju ponovno poslati postavke...
Nista drzat cu mobilni internet stalno ukljucen a update i sinhronizaciju cu podesiti da radi samo na wifi-u
LeonardoAC

#3303 Re: Android OS

Post by LeonardoAC »

adnandus wrote:
Ja imam ovaj iGo - i za razliku od Garmina - iGo je igračka bez ikakvih opcija -
:thumbup: slazem se i meni se iGO ne svida na omniji i900 garmin mi radi ko sat :thumbup:
A na Ace-u mi je truba iako dosta ljepse izgleda osim vizuelnog sve su prednosti na Garminu
ja sam na Symbianu ranije imao Garmin - mape su perfektne, pumpe, hoteli, restorani, aerodromi... sve ukucano. dok na iGo nema nista od toga... Cudi me da Garmin nema za Android ili IOS, a ima za Symbian.
Dady

#3304 Re: Android OS

Post by Dady »

LeonardoAC wrote:
adnandus wrote:
ja sam na Symbianu ranije imao Garmin - mape su perfektne, pumpe, hoteli, restorani, aerodromi... sve ukucano. dok na iGo nema nista od toga... Cudi me da Garmin nema za Android ili IOS, a ima za Symbian.
To je do Garmina, nije nikada uradio aplikaciju za Android.
Ali iGO podrzava sve mape bilo Teleatlas ili Navteq. Podrzava istu mapu koju ima Garmin od Navigo-sistem-a. Tu su i svi POI kao i na Garminu, samo trebas odabrati koje ces da ti prikazuje.
Istina da je iGO sucelje minimalisticko, i sa manje opcija nego na Garminu, ali trenutno ima najbolje mape za nase krajeve. Ako trebate navigaciju za zapadnu evropu onda toplo preporucujem Sygic, Navigon ili nDrive...
respo

#3305 Re: Android OS

Post by respo »

Dady wrote:To je do Garmina, nije nikada uradio aplikaciju za Android.
Ali iGO podrzava sve mape bilo Teleatlas ili Navteq. Podrzava istu mapu koju ima Garmin od Navigo-sistem-a. Tu su i svi POI kao i na Garminu, samo trebas odabrati koje ces da ti prikazuje.
Istina da je iGO sucelje minimalisticko, i sa manje opcija nego na Garminu, ali trenutno ima najbolje mape za nase krajeve. Ako trebate navigaciju za zapadnu evropu onda toplo preporucujem Sygic, Navigon ili nDrive...
grijesis garmin ima za android al samo za jedanog proizvodjaca u kojeg su integrisane garmin mape tj garmin aplikacija
Fauja Singh

#3306 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Pa onda isto kao i da nema.

respo

#3307 Re: Android OS

Post by respo »

skoro da i nema
ipak ima pa cemo vidjeti nesto
Fauja Singh

#3308 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Imam Galaxy Nexus koji nije skinut ni sa jedne mreze, na njemu je trenutno stock ROM za koji svaki cas treba da izadje OTA update, jel to znaci da cu preko wifi-a i ja dobiti update ili to ovisi o BH Telekomu? Znam da mi na Galaxy S nije nikad nudio update nego sam morao rucno preko ODIN-a nadograditi rom.
quarterback

#3309 Re: Android OS

Post by quarterback »

igo dolazi u bar 2 verzije, igo amigo i igo primo, za android je koliko znam izasla samo verzija amigo koja je jad i bijeda, verzija primo postoji za windows mobile i ios i totalno je druga prica...
nermin.padez

#3310 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Imas igo my way ja ga koristim dobar je ...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
MGB

#3311 Re: Android OS

Post by MGB »

vozdra raja, imam na xperia arc android 2.3.4, i dobio sam preko PC Companion vijest da mogu raditi UPDATE na 4.0, ali na dosta mjesta sam citao da 4.0 nije bas tako stabilan i da šteka na Wireless i Bluetooth konekciji...

Treba mi pomoc, sta mi predlazete? :D
insomnia78

#3312 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Ne znam za tvoj tel kod mene je sg2 update na cetvorku vjeruj da se ne skidam sa wi fi i sekunde ne stopa

Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
quarterback

#3313 Re: Android OS

Post by quarterback »

preporucio bih http://www.juicedefender.com/ baterija mi prije jedva pregura dan sada je na 50% na kraju dana
alenthekiller

#3314 Re: Android OS

Post by alenthekiller »

Vidicu bas taj JuiceDefender. Ovaj Galaxy S, ma generator da nosim na ledjima ne pomaze. Jos cim sam dobio da se igram malo reko, i ubacim ICS. 3 i po sata da stoji na stolu i da nista ne radim jedva istraje. Pomagajte :D
MGB

#3315 Re: Android OS

Post by MGB »

jel jos neko uradio update na Android 4.0? Kakve su prve reakcije, zakljuchci, iskustva i misljenja...
i da li neko ima ICS na Xperia Arc/ Arc S? :-)
nermin.padez

#3316 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

alenthekiller wrote:Vidicu bas taj JuiceDefender. Ovaj Galaxy S, ma generator da nosim na ledjima ne pomaze. Jos cim sam dobio da se igram malo reko, i ubacim ICS. 3 i po sata da stoji na stolu i da nista ne radim jedva istraje. Pomagajte :D
To je bag ICS-a na SGSu da baterija krace traje! Kod mene na GB-u XXJW4 po 2 dana normalnog koriscenja! Nestabilan je jos uvijek ICS na SGS-u!

Primjetio sam da ga je opteretio malo ovaj TW4, zna ponekad zalagovati, dok se ne razradi, pogotovo prilikom zatvaranja/otvaranja app-ova, da li je i kod drugih tako! :D Sa TW3 je bilo podmazano! :-? 8-)
Nermin_BH

#3317 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Pozz, Kako da napravim da mi se kontakti automatski spremaju na sim karticu ili da ih ja mogu prebacivati ?
Fauja Singh

#3318 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Evo jedna preporuka za tastaturu, "A.i.type keyboard" ja na njoj skoro i da ne grijesim kad pisem, a na standardnoj moram svaku drugu rijec ispravljati.

_Reds_

#3319 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

stroga normala wrote:Evo jedna preporuka za tastaturu, "A.i.type keyboard" ja na njoj skoro i da ne grijesim kad pisem, a na standardnoj moram svaku drugu rijec ispravljati.

Zna li ko kako iskljuciti nasa slova na tastaturi, jer kad tipkam ono mi prebaci č.ć. i tako ta slova, i ond ami pise da imam 2-3 poruke,i telecom mi zbog tih karaketa poruku naplati 20-30kf
Fauja Singh

#3320 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Mislim da u postavkama tastature ima da se izabere jezik, ako stavis na engleski trebalo bi da ne pojavljuje nasa slova "š,đ.č..." Bar je kod mene tako a i iskljucio sam opciju "auto-correction"
skafiskafsnjak

#3321 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Hoce li vise biti tog ICS za Neo v?
perfect_guy

#3322 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

L00d wrote:Hoce li vise biti tog ICS za Neo v?
ja kod sebe instalirao. Jednom morao vaditi bateriju jer nije bilo drugačijeg načina da telefon dođe sebi
skafiskafsnjak

#3323 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

kako to? meni ne pokazuje da ima novi ...
perfect_guy

#3324 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

L00d wrote:kako to? meni ne pokazuje da ima novi ...
kad sam skopčao na komp, PC companion mi je pokazao da postoji mogućnost updatea
skafiskafsnjak

#3325 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

"Your phone is up to date !

How yes no ! :lol:
Post Reply