Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
quarterback

#3151 Re: Android OS

Post by quarterback »

Edinho2011 wrote:
quarterback wrote:
Edinho2011 wrote: Ma i ja sam svoj SGS2 preko Kiesa ! :thumbup:
na ICS drug ?
Da, SGS2 na ICS (4.0.3) preko Kiesa !
meni kies sinoc javio da za moju verziju nije jos izasao ...
:(
quarterback

#3152 Re: Android OS

Post by quarterback »

Koristim iGO negdje od 2004 ili 2005, sto se mene tice najdetaljnije karte BiH su te koje su u njemu...

Inace koliko znam karte prave nezavisne firme, dakle nema igo neke svoje karte nego karte pravi navteq i njima slicni.

Ako se ne varam domaci Atlant radi sa Navteqom
Nermin_BH

#3153 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Kako uraditi screenshot na mobitelu, na GB je bilo lahko samo držim power tipku malo i ima ono uslikaj ekran i spremi se slika ali na ICS-u nema te opcije :roll:

@edit: Našo na google tipku za smanjivanje i power tipku zajedno drzati.
zlatandr

#3154 Re: Android OS

Post by zlatandr »

Raja imam vam jednu mobu. imam Xperiu mini HD, verzija androida 2.3.4. E sad hocu da inastaliram na njega neki besplatni english to english rijecnik koji radi u offline modu, ali ne mogu nikako da ga inastaliram, trazi mi da se ubacim tu preko mobitela na svoj mail pa da mi tu posalju, itd. prave komplikacije za mene, a posto nemam interneta na mobitelu osim ako se negdje u kaficu na Wifi ne nakacim, ne znam to izvesti. ako moze neko na mail da mi poslaje taj rijecnik da ja to staromodno instaliram preko kompjutera na mobitel, posto ne znam drugacije :) moj mail je [email protected] pa ako nekom bude usput da mi to poslaje bio bi mu jako zahvalan :) pozdrav svima
Edinho2011

#3155 Re: Android OS

Post by Edinho2011 »

Nermin_BH wrote:Kako uraditi screenshot na mobitelu, na GB je bilo lahko samo držim power tipku malo i ima ono uslikaj ekran i spremi se slika ali na ICS-u nema te opcije :roll:

@edit: Našo na google tipku za smanjivanje i power tipku zajedno drzati.
.
Static-X

#3156 Re: Android OS

Post by Static-X »

Sta je fazon rootovanja telefona?
adis.p

#3157 Re: Android OS

Post by adis.p »

Pisalo se 10tak + stranica unazad :-)
_Reds_ wrote:
adis.p wrote:Vjerujem da se ranije pisalo o tome, al' ne da mi se vraćat unazad 100 stranica :-D nego imal neko samo da mi objasni šta ću ja dobit ako rootam mobitel, a šta izgubit.. osim garancije :D
Telefon koji nije rootan neam sistemske ovlasti, ne mozes raditi nista na sistemom nivou, nego samo na nivou aplikacija. Dakle nece ti raditi niti jedna aplikacija koja zahtjeva root, tipa određene za back up, vjerovatno neces moci ubaciti custom ROM-ove.

Sa ROOT-anim telefonom dobijas sistemske ovlasti, tj. administratorske ovlasti nad tvojim telefonom.
;-) ;-)
staradis

#3158 Re: Android OS

Post by staradis »

Imam galaxy ace i postao je uzasno spor,da li imate savjete kako ovo podesiti.

Vodim racuna o aplikacijama i ramu ali je opet spor do bola.

Dobio sam savjet da formatiram sd card i da telefon vratim na fabricke postavke.
laptop123

#3159 Re: Android OS

Post by laptop123 »

Jel se gubi garancija kad se updajetuje telefon preko Odina sa oficijalnim frimwerom.
Imam SGS i prije neki 2-3 mjeseca sam ga updejtovo na oficijalni 2.3.5 Frimware od Samsunga, medjutim sad mi je koliko sam ja skonto crkla interna memorija telefona. Moje pitanje je znaci: Dali imam i dalje garanciju na njega ???
Static-X

#3160 Re: Android OS

Post by Static-X »

adis.p wrote:Pisalo se 10tak + stranica unazad :-)
_Reds_ wrote:
adis.p wrote:Vjerujem da se ranije pisalo o tome, al' ne da mi se vraćat unazad 100 stranica :-D nego imal neko samo da mi objasni šta ću ja dobit ako rootam mobitel, a šta izgubit.. osim garancije :D
Telefon koji nije rootan neam sistemske ovlasti, ne mozes raditi nista na sistemom nivou, nego samo na nivou aplikacija. Dakle nece ti raditi niti jedna aplikacija koja zahtjeva root, tipa određene za back up, vjerovatno neces moci ubaciti custom ROM-ove.

Sa ROOT-anim telefonom dobijas sistemske ovlasti, tj. administratorske ovlasti nad tvojim telefonom.
;-) ;-)
Ako ne zelim ubacivati nove romove i back up i slicne fazone, jel vrijedno i jos bitnije sigurno uraditi root?
_Reds_

#3161 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Ako te to ne zanima i ne treba ti ROOT! Tj. ako nisi napredni korisnik androida nemas potrebe za tim, to sto imas ti je sasvim dovoljno.
________________________________________________________________________________________________

Da li neko zna neku aplikaciju za 3G/WiFi u kojoj bi mogao tacno oredjenoj aplikaciji naznaciti da moze recimo net korisiti samo preko WiFi, dok bi nekoj drugoj mogao da stavim i 3G i WiFi.
Revolucionar ★

#3162 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

staradis wrote:Imam galaxy ace i postao je uzasno spor,da li imate savjete kako ovo podesiti.

Dobio sam savjet da formatiram sd card i da telefon vratim na fabricke postavke.
Skloni nepotrebne widgete sa backgrounda, ako imas previse gluposti instaliranih tipa raznih mjeraca stanja baterije, saliniteta mora i cjenovnika prodavacica ljubavi u ukrajini ( :lol: ), pobrisi to , samo ce ti kreirati razne sistemske procese koji jedu ram .
laptop123

#3163 Re: Android OS

Post by laptop123 »

Jel zna neko dali Samsung galaxy S ima frimware counter zbog garancije ??
BadBoy

#3164 Re: Android OS

Post by BadBoy »

_Reds_ wrote:Ako te to ne zanima i ne treba ti ROOT! Tj. ako nisi napredni korisnik androida nemas potrebe za tim, to sto imas ti je sasvim dovoljno.
________________________________________________________________________________________________

Da li neko zna neku aplikaciju za 3G/WiFi u kojoj bi mogao tacno oredjenoj aplikaciji naznaciti da moze recimo net korisiti samo preko WiFi, dok bi nekoj drugoj mogao da stavim i 3G i WiFi.
Pokušaj sa nekom Firewall aplikacijom tipa DroidWall. Samo moraš biti Rootan za njega.
žuti

#3165 Re: Android OS

Post by žuti »

da li je neko igrao ovu stvar
https://play.google.com/store/apps/deta ... dDlNSE0iXQ..

i koliko vi uopste kupujete sa Android marketa?
_Reds_

#3166 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

staradis wrote:Imam galaxy ace i postao je uzasno spor,da li imate savjete kako ovo podesiti.

Nadjes neki costum ROM koji odgovara tvojim zahtjevima i onda ce biti puno bolje, sve ne nepotrebne gluposti ce biti izbacene.
_Reds_

#3167 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

žuti wrote:da li je neko igrao ovu stvar

Kupujemo, ali na drugai nacin, ako zelis koji javi se na pp.
BadBoy wrote:
_Reds_ wrote:Ako te to ne zanima i ne treba ti ROOT! Tj. ako nisi napredni korisnik androida nemas potrebe za tim, to sto imas ti je sasvim dovoljno.

Pokušaj sa nekom Firewall aplikacijom tipa DroidWall. Samo moraš biti Rootan za njega.
Hvala isprobacu ovo sada.
zaritisinebrute

#3168 Re: Android OS

Post by zaritisinebrute »

Imam Samsung Galaxy Google Nexus (ili kago god vec da mu je ime) i baterija mi traje jedva dan ako ga koristim ono sms, internet, aplikacije (mahom fejs i twitter) ... je li to normala ili ipak nesto drugo ... ????
hopi

#3169 Re: Android OS

Post by hopi »

jedno pitanje dobio sam mobitel LG optimus L3 E400 android je, i kada sam ubacio moju sim karticu (ultra bh telecom) i mob je izgleda kodiran za eronet mrežu, neće moju karticu- ne mogu zvati, niti odabrati mrežu itd. Pretpostavljam da se može otključati, mogu li nekako ja to sam uraditi ili da nosim negdje u servis?
plejka2

#3170 Re: Android OS

Post by plejka2 »

_Reds_ wrote:
žuti wrote:da li je neko igrao ovu stvar

Kupujemo, ali na drugai nacin, ako zelis koji javi se na pp.
BadBoy wrote:

Hvala isprobacu ovo sada.
de meni taj nacin objasnider :razz:
plejka2

#3171 Re: Android OS

Post by plejka2 »

zaritisinebrute wrote:Imam Samsung Galaxy Google Nexus (ili kago god vec da mu je ime) i baterija mi traje jedva dan ako ga koristim ono sms, internet, aplikacije (mahom fejs i twitter) ... je li to normala ili ipak nesto drugo ... ????
normala.nemoj koristit nikako wireless a prije toga narokaj bateriju pa ces vidjet koliko ce da traje.npr na s2 galaxiju traje 2 dana uz umjereno koristenje neta i sl....
_Reds_

#3172 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

plejka2 wrote:
zaritisinebrute wrote:Imam Samsung Galaxy Google Nexus (ili kago god vec da mu je ime) i baterija mi traje jedva dan ako ga koristim ono sms, internet, aplikacije (mahom fejs i twitter) ... je li to normala ili ipak nesto drugo ... ????
normala.nemoj koristit nikako wireless a prije toga narokaj bateriju pa ces vidjet koliko ce da traje.npr na s2 galaxiju traje 2 dana uz umjereno koristenje neta i sl....
Sa stock androidom i koristenje igrica i wirelessa i ne moze vise od dana, ako hoce da prilagodis telefon sebi onda nadjes custom rom koji odgovara najvise tvojim navikama.

Za ono gore imas pp.
plejka2

#3173 Re: Android OS

Post by plejka2 »

ty man :thumbup:
Qler

#3174 Re: Android OS

Post by Qler »

danas je premija kad imas tel kojem baterija traje dva dana. Sjecam se da sam sa Sony j70 otisao na exkurziju 7 dana bez punjaca, jos se u busu igrao onih majmuna sto se gadjaju bananama :) sad na N8 baterija traje dva dana haman pa u minutu. Doduse wi-fi je uvijek upaljen, 3G, i fm transmitter u autu...
BadBoy

#3175 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Qler wrote:danas je premija kad imas tel kojem baterija traje dva dana. Sjecam se da sam sa Sony j70 otisao na exkurziju 7 dana bez punjaca, jos se u busu igrao onih majmuna sto se gadjaju bananama :) sad na N8 baterija traje dva dana haman pa u minutu. Doduse wi-fi je uvijek upaljen, 3G, i fm transmitter u autu...
Pa dobro teško je očekivati da moderna čudovišta sa dual core procesorima i 1GB memorije, a da ne spominjemo HD rezolucije i ogromne displeje ne troše više od starih telefona koji su bili samo telefoni. Kad se usporedi napredak hardware-a i tehnologija baterije - baterije praktično tapkaju u mjestu. Još uvijek se čeka veća revolucija u tehnologiji baterija, do tada puniti telefon svaku noć i to je to.
Post Reply