Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bebelala

#2926 Re: Android OS

Post by bebelala »

BadBoy wrote:
bebelala wrote:pozz dakle imam samsung galaxy plus gt i9001 i jos sam pocetnik. mozete li mi objasniti kako da instaliram aplikacije i igrice na telefon? instalirala sam kies i kad odem na samsung apps pise da ne podrzavaju ovaj tip mobitela (nema ga ni na spisku telefona).sve sam pokusala a opet nemoze hvala svima :-D
Samo uđi na ikonicu Market (ili Google Play) kako se sada zove direktno preko telefona. Tu listaš ili tražiš aplikacije koje želiš, a dalje je sve vrlo jednostavno samo slijediš šta ti piše na ekranu.
hvala :)
insomnia78

#2927 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

bebelala wrote:
BadBoy wrote:
bebelala wrote:pozz dakle imam samsung galaxy plus gt i9001 i jos sam pocetnik. mozete li mi objasniti kako da instaliram aplikacije i igrice na telefon? instalirala sam kies i kad odem na samsung apps pise da ne podrzavaju ovaj tip mobitela (nema ga ni na spisku telefona).sve sam pokusala a opet nemoze hvala svima :-D
Samo uđi na ikonicu Market (ili Google Play) kako se sada zove direktno preko telefona. Tu listaš ili tražiš aplikacije koje želiš, a dalje je sve vrlo jednostavno samo slijediš šta ti piše na ekranu.
hvala :)
I ne zaboravi da moras imati google acount

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
adis.p

#2928 Re: Android OS

Post by adis.p »

Zna' neko za sta tacno sluzi ova aplikacija.. skroz sam tanak sa eng, a ovamo mi pricaju skroz kontra price, pa nezz kome da vjerujem ;-) ;-)
https://play.google.com/store/apps/deta ... lling_free
Revolucionar ★

#2929 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Taj app ti omogucava da ne moras kucat PIN i slicno kad palis fonitel, nego to zaobilazis tako da kad si konektovan na kucni Wi-Fi, telefon se sam otkljuca. Ako grijesim neka me neko ispravi
adis.p

#2930 Re: Android OS

Post by adis.p »

Aa meni su neki pricali da je ovo neki lafo wifi hacker, onda drugi da je ovo cudo da kao da upadnes nekom u konekciju il kako da se izrazim i da povecas sebi brzinu, onda neki su govorili isto to.. bilo je jos svega, al ne pada mi na pamet..

Hvala u svakom slucaju.. ;-) ;-) Nego jel ima kakva app za spajanje na wifi tacke koje su zasticene :) :)
_Reds_

#2931 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:Aa meni su neki pricali da je ovo neki lafo wifi hacker, onda drugi da je ovo cudo da kao da upadnes nekom u konekciju il kako da se izrazim i da povecas sebi brzinu, onda neki su govorili isto to.. bilo je jos svega, al ne pada mi na pamet..

Hvala u svakom slucaju.. ;-) ;-) Nego jel ima kakva app za spajanje na wifi tacke koje su zasticene :) :)
hehe, ne moze to, imaju neke fake aplicije.

WEP se moze proboti pomocu par komadi u linuxu, al WPA vrlo tesko, i onima koji puno znaju na tom polju, a kamli da probije neka aplikacija, WPA2 ne znam jel iko probio.
Nermin_BH

#2932 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Fulo
adis.p

#2933 Re: Android OS

Post by adis.p »

Eh ovako, nabavio sam wireless router i sve uredno spojio sa racunarom.. eh sad, hocu da nagodim da se mogu spojit na svoj android preko wi fi.. sta mi je cinit ;-)
respo

#2934 Re: Android OS

Post by respo »

samo ukljuci wi fi na mobitelu kad ti pronadje tvoju mrezu ukucas sifru i to je to
on to zapamti i svaki sljedeci put kad ukljucis wifi on se automatski spaja na tvoju mrezu
adis.p

#2935 Re: Android OS

Post by adis.p »

Al kad se spojam ne trazi sifru, i spojim se i kad ulazim na google play i na facebook.. pise da nema konekcije, a gore u vrhu sve crtice wifija pune.. znaci za konekciju pise da je odlicna ;-) ;-)

Image
Ovako xD
respo

#2936 Re: Android OS

Post by respo »

onda nisi stavio sifru i to je to
ako se dobro razumijemo ja ti dodjem ispred stana/kuce i samo se nakacim i koristim tvoj internet
doduse to i ja uradim kad ne koristim internet (kad sam van kuce izlazak posao itd) jer je ionako dl neogranicen pa mi niko ne moze naskoditi a nek raja skida ako nesto treba

i ne kontam ti crtez nikako
Nermin_BH

#2937 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Pomozite, nesto mi se zeznulo na mobitelu vise nece da mi zavrsi poziv kada pritisnem back dugme nego me samo vrati na pocetnu. Neo v

Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Beta-6
perfect_guy

#2938 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

Nermin_BH wrote:Pomozite, nesto mi se zeznulo na mobitelu vise nece da mi zavrsi poziv kada pritisnem back dugme nego me samo vrati na pocetnu. Neo v

Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Beta-6
ne treba ti back, u dnu displeja ti je opcija završi poziv
adis.p

#2939 Re: Android OS

Post by adis.p »

Slup'o ja ovaj router :D :D pokazem ovom jaranu sto studira na ETF kad mi se lik odvali smijat, kaze to router iz antike i ja napolje i od asfalt :dance: .. sutra ode uzet neki TP-Link ;-)
Revolucionar ★

#2940 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Cini mi se da je i kod mene slicno sa netom .. hocu i ja neki router kupit pa taman mozes objasnit kako si spojio sve
Qler

#2941 Re: Android OS

Post by Qler »

Modem spojis sa routerom, router sa kompom, na kompu konfigurises wi.fi, vrstu zastite, sifru, mac filtering, sta hcoes i to je to.
Revolucionar ★

#2942 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Da, ali vidi, kod mene je u pitanju PCi Adapter TP Link TL-WN350GD i na njemu imam samo mjesto u koje ide kabal od antene. Nezz kako ga povezat sa routerom . :-)
holowey

#2943 Re: Android OS

Post by holowey »

Revolucionar ★ wrote:Da, ali vidi, kod mene je u pitanju PCi Adapter TP Link TL-WN350GD i na njemu imam samo mjesto u koje ide kabal od antene. Nezz kako ga povezat sa routerom . :-)
jesi pokusao mreznim kablom? :D

znam da zvuci shega, ali ruter moras povezati sa racunarom mreznim kablom da bi mogao da odradis konfigurisanje...

ne znam koji ti je ruter u pitanju, mozda i moze da se nakacis wirelessom na defaultni ap pa da onda izmijenis, ali mislim da ti je bolja varijanta kablom pa da postimas sve kako hoces
Revolucionar ★

#2944 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Nisam jos kupio router, nego tip par postova iznad nesto pitao sto i mene zanima .. Dok pazarim, pa onda dumat :lol:
adis.p

#2945 Re: Android OS

Post by adis.p »

Ja danas isao kod ovih svojih likova od neta i pitao ih sta i kako.. kazu ta kartica sto imam u racunaru mi nista ne bi znacila, znaci moram 2 rutera kupovat, router ap i obicni wireless router.. znaci to bi me doslo oko 100. Puno vala, sto jest jest :-? :-?
Revolucionar ★

#2946 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Auuu pa to na kraju bi ispala velika investicija :-)
holowey

#2947 Re: Android OS

Post by holowey »

adis.p wrote:Ja danas isao kod ovih svojih likova od neta i pitao ih sta i kako.. kazu ta kartica sto imam u racunaru mi nista ne bi znacila, znaci moram 2 rutera kupovat, router ap i obicni wireless router.. znaci to bi me doslo oko 100. Puno vala, sto jest jest :-? :-?
jesu ti to nudili da kupis kod njih? :-)

imas modem? ako imas treba ti jos samo jedan wireless router, pozeljno sa bar dva utp porta da bi osim modema eventualno mogao skopcati jos jedan zicani uredjaj
adis.p

#2948 Re: Android OS

Post by adis.p »

Revolucionar ★ wrote:Auuu pa to na kraju bi ispala velika investicija :-)
Povelika Bgm :cry:

holowey wrote:
adis.p wrote:Ja danas isao kod ovih svojih likova od neta i pitao ih sta i kako.. kazu ta kartica sto imam u racunaru mi nista ne bi znacila, znaci moram 2 rutera kupovat, router ap i obicni wireless router.. znaci to bi me doslo oko 100. Puno vala, sto jest jest :-? :-?
jesu ti to nudili da kupis kod njih? :-)

imas modem? ako imas treba ti jos samo jedan wireless router, pozeljno sa bar dva utp porta da bi osim modema eventualno mogao skopcati jos jedan zicani uredjaj
A nisu mi nudili da uzmem kod njih, nego mi onaj samo rekao sta bi trebao uzet.. a imam samo ovu karticu u racunaru, i i nju ukopcan neki kabal sa vanjske antene.. :)
neo7

#2949 Re: Android OS

Post by neo7 »

prije nego kupis ista aj nam pojasni ovde par stvari.

Koji ruter imas trenutno ? Daj oznaku...
Koju karticu imas?

Ako sam dobro razumio imas bezicni internet i na njega se spajas putem kartice koja je u centralnoj, a router se nalazi negdje na spratu i od njega uzimas signal ?

Ako nije tako onda mi pojasni...

Ne trebaju ti dva routera jer ima routera koji imaju oboje u sebi i kostaju od 60-80KM, a polovne mozes naci i za 40 a u dobrom stanju.
adis.p

#2950 Re: Android OS

Post by adis.p »

Ovako, imam ovakvu antenu vani..
http://shop.imel.ba/25050023-790-thickb ... -16dbi.jpg

Onda neki crni kabl ide iz te antene kroz tavan, pa u moju sobu i u centralnu.. aa u racunaru imam neku karticu, nezz tacno.. al 99% da je ova sto se spominjala iznad.. ii imao sam neki crni, stari wireless router, vise ga nemam.. ako ti je sta nejasno, pitaj na pp, pa da to rascistimo xD :D :D
Post Reply