hvalaBadBoy wrote:Samo uđi na ikonicu Market (ili Google Play) kako se sada zove direktno preko telefona. Tu listaš ili tražiš aplikacije koje želiš, a dalje je sve vrlo jednostavno samo slijediš šta ti piše na ekranu.bebelala wrote:pozz dakle imam samsung galaxy plus gt i9001 i jos sam pocetnik. mozete li mi objasniti kako da instaliram aplikacije i igrice na telefon? instalirala sam kies i kad odem na samsung apps pise da ne podrzavaju ovaj tip mobitela (nema ga ni na spisku telefona).sve sam pokusala a opet nemoze hvala svima
Android OS
Moderator: Benq
-
bebelala
#2926 Re: Android OS
- insomnia78
#2927 Re: Android OS
I ne zaboravi da moras imati google acountbebelala wrote:hvalaBadBoy wrote:Samo uđi na ikonicu Market (ili Google Play) kako se sada zove direktno preko telefona. Tu listaš ili tražiš aplikacije koje želiš, a dalje je sve vrlo jednostavno samo slijediš šta ti piše na ekranu.bebelala wrote:pozz dakle imam samsung galaxy plus gt i9001 i jos sam pocetnik. mozete li mi objasniti kako da instaliram aplikacije i igrice na telefon? instalirala sam kies i kad odem na samsung apps pise da ne podrzavaju ovaj tip mobitela (nema ga ni na spisku telefona).sve sam pokusala a opet nemoze hvala svima
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- adis.p
#2928 Re: Android OS
Zna' neko za sta tacno sluzi ova aplikacija.. skroz sam tanak sa eng, a ovamo mi pricaju skroz kontra price, pa nezz kome da vjerujem
https://play.google.com/store/apps/deta ... lling_free
https://play.google.com/store/apps/deta ... lling_free
- Revolucionar ★
#2929 Re: Android OS
Taj app ti omogucava da ne moras kucat PIN i slicno kad palis fonitel, nego to zaobilazis tako da kad si konektovan na kucni Wi-Fi, telefon se sam otkljuca. Ako grijesim neka me neko ispravi
- adis.p
#2930 Re: Android OS
Aa meni su neki pricali da je ovo neki lafo wifi hacker, onda drugi da je ovo cudo da kao da upadnes nekom u konekciju il kako da se izrazim i da povecas sebi brzinu, onda neki su govorili isto to.. bilo je jos svega, al ne pada mi na pamet..
Hvala u svakom slucaju..
Nego jel ima kakva app za spajanje na wifi tacke koje su zasticene

Hvala u svakom slucaju..
- _Reds_
#2931 Re: Android OS
hehe, ne moze to, imaju neke fake aplicije.adis.p wrote:Aa meni su neki pricali da je ovo neki lafo wifi hacker, onda drugi da je ovo cudo da kao da upadnes nekom u konekciju il kako da se izrazim i da povecas sebi brzinu, onda neki su govorili isto to.. bilo je jos svega, al ne pada mi na pamet..
Hvala u svakom slucaju..![]()
Nego jel ima kakva app za spajanje na wifi tacke koje su zasticene
![]()
WEP se moze proboti pomocu par komadi u linuxu, al WPA vrlo tesko, i onima koji puno znaju na tom polju, a kamli da probije neka aplikacija, WPA2 ne znam jel iko probio.
- adis.p
#2933 Re: Android OS
Eh ovako, nabavio sam wireless router i sve uredno spojio sa racunarom.. eh sad, hocu da nagodim da se mogu spojit na svoj android preko wi fi.. sta mi je cinit 
- respo
#2934 Re: Android OS
samo ukljuci wi fi na mobitelu kad ti pronadje tvoju mrezu ukucas sifru i to je to
on to zapamti i svaki sljedeci put kad ukljucis wifi on se automatski spaja na tvoju mrezu
on to zapamti i svaki sljedeci put kad ukljucis wifi on se automatski spaja na tvoju mrezu
- adis.p
#2935 Re: Android OS
Al kad se spojam ne trazi sifru, i spojim se i kad ulazim na google play i na facebook.. pise da nema konekcije, a gore u vrhu sve crtice wifija pune.. znaci za konekciju pise da je odlicna

Ovako xD

Ovako xD
- respo
#2936 Re: Android OS
onda nisi stavio sifru i to je to
ako se dobro razumijemo ja ti dodjem ispred stana/kuce i samo se nakacim i koristim tvoj internet
doduse to i ja uradim kad ne koristim internet (kad sam van kuce izlazak posao itd) jer je ionako dl neogranicen pa mi niko ne moze naskoditi a nek raja skida ako nesto treba
i ne kontam ti crtez nikako
ako se dobro razumijemo ja ti dodjem ispred stana/kuce i samo se nakacim i koristim tvoj internet
doduse to i ja uradim kad ne koristim internet (kad sam van kuce izlazak posao itd) jer je ionako dl neogranicen pa mi niko ne moze naskoditi a nek raja skida ako nesto treba
i ne kontam ti crtez nikako
-
Nermin_BH
#2937 Re: Android OS
Pomozite, nesto mi se zeznulo na mobitelu vise nece da mi zavrsi poziv kada pritisnem back dugme nego me samo vrati na pocetnu. Neo v
Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Beta-6
- perfect_guy
#2938 Re: Android OS
ne treba ti back, u dnu displeja ti je opcija završi pozivNermin_BH wrote:Pomozite, nesto mi se zeznulo na mobitelu vise nece da mi zavrsi poziv kada pritisnem back dugme nego me samo vrati na pocetnu. Neo v
- adis.p
#2939 Re: Android OS
Slup'o ja ovaj router
pokazem ovom jaranu sto studira na ETF kad mi se lik odvali smijat, kaze to router iz antike i ja napolje i od asfalt
.. sutra ode uzet neki TP-Link 
- Revolucionar ★
#2940 Re: Android OS
Cini mi se da je i kod mene slicno sa netom .. hocu i ja neki router kupit pa taman mozes objasnit kako si spojio sve
- Qler
#2941 Re: Android OS
Modem spojis sa routerom, router sa kompom, na kompu konfigurises wi.fi, vrstu zastite, sifru, mac filtering, sta hcoes i to je to.
- Revolucionar ★
#2942 Re: Android OS
Da, ali vidi, kod mene je u pitanju PCi Adapter TP Link TL-WN350GD i na njemu imam samo mjesto u koje ide kabal od antene. Nezz kako ga povezat sa routerom . 
- holowey
#2943 Re: Android OS
jesi pokusao mreznim kablom?Revolucionar ★ wrote:Da, ali vidi, kod mene je u pitanju PCi Adapter TP Link TL-WN350GD i na njemu imam samo mjesto u koje ide kabal od antene. Nezz kako ga povezat sa routerom .
znam da zvuci shega, ali ruter moras povezati sa racunarom mreznim kablom da bi mogao da odradis konfigurisanje...
ne znam koji ti je ruter u pitanju, mozda i moze da se nakacis wirelessom na defaultni ap pa da onda izmijenis, ali mislim da ti je bolja varijanta kablom pa da postimas sve kako hoces
- Revolucionar ★
#2944 Re: Android OS
Nisam jos kupio router, nego tip par postova iznad nesto pitao sto i mene zanima .. Dok pazarim, pa onda dumat 
- adis.p
#2945 Re: Android OS
Ja danas isao kod ovih svojih likova od neta i pitao ih sta i kako.. kazu ta kartica sto imam u racunaru mi nista ne bi znacila, znaci moram 2 rutera kupovat, router ap i obicni wireless router.. znaci to bi me doslo oko 100. Puno vala, sto jest jest

- Revolucionar ★
#2946 Re: Android OS
Auuu pa to na kraju bi ispala velika investicija 
- holowey
#2947 Re: Android OS
jesu ti to nudili da kupis kod njih?adis.p wrote:Ja danas isao kod ovih svojih likova od neta i pitao ih sta i kako.. kazu ta kartica sto imam u racunaru mi nista ne bi znacila, znaci moram 2 rutera kupovat, router ap i obicni wireless router.. znaci to bi me doslo oko 100. Puno vala, sto jest jest![]()
imas modem? ako imas treba ti jos samo jedan wireless router, pozeljno sa bar dva utp porta da bi osim modema eventualno mogao skopcati jos jedan zicani uredjaj
- adis.p
#2948 Re: Android OS
Povelika BgmRevolucionar ★ wrote:Auuu pa to na kraju bi ispala velika investicija
A nisu mi nudili da uzmem kod njih, nego mi onaj samo rekao sta bi trebao uzet.. a imam samo ovu karticu u racunaru, i i nju ukopcan neki kabal sa vanjske antene..holowey wrote:jesu ti to nudili da kupis kod njih?adis.p wrote:Ja danas isao kod ovih svojih likova od neta i pitao ih sta i kako.. kazu ta kartica sto imam u racunaru mi nista ne bi znacila, znaci moram 2 rutera kupovat, router ap i obicni wireless router.. znaci to bi me doslo oko 100. Puno vala, sto jest jest![]()
imas modem? ako imas treba ti jos samo jedan wireless router, pozeljno sa bar dva utp porta da bi osim modema eventualno mogao skopcati jos jedan zicani uredjaj
- neo7
#2949 Re: Android OS
prije nego kupis ista aj nam pojasni ovde par stvari.
Koji ruter imas trenutno ? Daj oznaku...
Koju karticu imas?
Ako sam dobro razumio imas bezicni internet i na njega se spajas putem kartice koja je u centralnoj, a router se nalazi negdje na spratu i od njega uzimas signal ?
Ako nije tako onda mi pojasni...
Ne trebaju ti dva routera jer ima routera koji imaju oboje u sebi i kostaju od 60-80KM, a polovne mozes naci i za 40 a u dobrom stanju.
Koji ruter imas trenutno ? Daj oznaku...
Koju karticu imas?
Ako sam dobro razumio imas bezicni internet i na njega se spajas putem kartice koja je u centralnoj, a router se nalazi negdje na spratu i od njega uzimas signal ?
Ako nije tako onda mi pojasni...
Ne trebaju ti dva routera jer ima routera koji imaju oboje u sebi i kostaju od 60-80KM, a polovne mozes naci i za 40 a u dobrom stanju.
- adis.p
#2950 Re: Android OS
Ovako, imam ovakvu antenu vani..
http://shop.imel.ba/25050023-790-thickb ... -16dbi.jpg
Onda neki crni kabl ide iz te antene kroz tavan, pa u moju sobu i u centralnu.. aa u racunaru imam neku karticu, nezz tacno.. al 99% da je ova sto se spominjala iznad.. ii imao sam neki crni, stari wireless router, vise ga nemam.. ako ti je sta nejasno, pitaj na pp, pa da to rascistimo xD

http://shop.imel.ba/25050023-790-thickb ... -16dbi.jpg
Onda neki crni kabl ide iz te antene kroz tavan, pa u moju sobu i u centralnu.. aa u racunaru imam neku karticu, nezz tacno.. al 99% da je ova sto se spominjala iznad.. ii imao sam neki crni, stari wireless router, vise ga nemam.. ako ti je sta nejasno, pitaj na pp, pa da to rascistimo xD