Android OS
Moderator: Benq
-
Nazif_Gljiva
#2652 Re: Android OS
Jbg, kod mene je Galaxy S, ali koristim MyICS Ultimate Fusion custom rom, tako da toga nema ovdje, sve se samo sortira...Vegetastar wrote:Probao jedno 4.879.647.256.369,11 puta. NištaNazif_Gljiva wrote:Najlogicnije mi je da probate view promijeniti, znaci grid - list - grid ili list - grid - list... Trebalo bi da ih uhaviza...
- Vegetastar
#2653 Re: Android OS
svaka častBadBoy wrote:Hahah evo sada da vas obradujem sa rješenjemAko hoćete ručno da ih vucarate onda u listi aplikacije pritisnite ono dugme Menu (ovo pod uslovom da je Samsung telefon i TouchWiz launcher) na svim aplikacijama će se pojaviti mali minus preko kojeg možete izbrisati istu, a ako pritisnite na nju i držite onda ćete je moći pomjerati i popuniti te rupe
Drugi i bolji način je aplikacija AppZorter koja automatski sortira i popunjava rupe, ima dosta opcija - pogledajte.
- valter.ba
#2654 Re: Android OS
Bravo Timotije, jeste MenuBadBoy wrote:Pa to je dugme "Menu"
-
Eborg
#2655 Re: Android OS
Hvala @BadBoy! 
- nedimaha
#2656 Re: Android OS
hoce li kada ovaj ICS na galaxy s2 na ovu nasu nesretnu mrezu doci, ima li ko kakvu info?
-
dinozzoM6
#2658 Re: Android OS
ja sam svoj update-ao preko Odin-a na ofišl EU release XXLPQ ICS 4.0.3
potraži na xdadevelopers forumu imaš uputstvo i sve
samo što ti je preporuka da odradiš full wipe, odnosno da resetuješ phone prije nego započneš update, radi kompatibilnosti aplikacija
što onda znači da ćeš sve morati ponovo (instalirati aplikacije i to)
dok kontakte, sms-ove i ostalo možeš back-up preko kies-a ili preko čega ti ćejf
samo što ti je preporuka da odradiš full wipe, odnosno da resetuješ phone prije nego započneš update, radi kompatibilnosti aplikacija
dok kontakte, sms-ove i ostalo možeš back-up preko kies-a ili preko čega ti ćejf
-
BadBoy
#2659 Re: Android OS
Samo mi reci je li ti Telecomov telefon?dinozzoM6 wrote:ja sam svoj update-ao preko Odin-a na ofišl EU release XXLPQ ICS 4.0.3
-
dinozzoM6
#2660 Re: Android OS
nije
nisam vidio da je kod tebe telecomov
hmm, instaliranje ovog ICS-a na xdadevelopers, ne moraš poslije toga root-at telefon, znači da će ti onaj count bit 0 i neće ti se pojavljivati onaj uzvičnik u žutom trouglu kad budeš palio telefon, tako da postoji mogućnost, ako se ikad nešto desi, da ovi u servisu ne primjete, al' opet, nikad ne znaš
a root-anje telefona, bilo na gingeru ili ICSu svakako skida garanciju
EDIT:
ti vidi da li ti vrijedi "poništavanje" garancije:
evo šta donosi ICS (iz prve ruke) na SGSII:
- meni najbitnije, stereo snimanje zvuka pri snimanju videa (konačno!)
- još jedna bitna stvar, baterija, odnosno njegovo "pametno" korištenje iste, primjetna je razlika, čak 2-3 h duže traje na ICS-u nego na 2.3.4, pri skoro pa istom korištenju
- i još nešto što zaslužuje veliki plus, data network management, odnosno možeš postavit warning level i limit za ono što potrošiš neta preko 3G, odnosno GPRS-a, za mene je to jako dobra stvar, jer sam sad potpisao ugovor sa BHT-om na dvije godine i imam 100 MB besplatno svaki mjesec, pa sam sebi stavio alert na 95 MB i limit na 115 MB
- promjene u UI, skoro nikakve, TouchWiz 4.0 je isti, samo lockscreen se neznatno promijenio (plus možeš ono face-unlock, a to je bespotrebna šminka po mom mišljenju), i neki elementi UI-ja
- ostalo ništa nije vrijedno spomena, eh sad, ako ti i zbog jedne ove stvari vrijedi prekršiti garanciju, uradi to, ili sačekaj na update, koji vjeruj mi, možda dođe kad ti istekne garancija (poznavajući BHT)
evo i link na gsmarenin test galaxy SII sa ICS-om, pa da objektivno znaš šta sve dobijaš http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-737.php
hmm, instaliranje ovog ICS-a na xdadevelopers, ne moraš poslije toga root-at telefon, znači da će ti onaj count bit 0 i neće ti se pojavljivati onaj uzvičnik u žutom trouglu kad budeš palio telefon, tako da postoji mogućnost, ako se ikad nešto desi, da ovi u servisu ne primjete, al' opet, nikad ne znaš
EDIT:
- još jedna bitna stvar, baterija, odnosno njegovo "pametno" korištenje iste, primjetna je razlika, čak 2-3 h duže traje na ICS-u nego na 2.3.4, pri skoro pa istom korištenju
- i još nešto što zaslužuje veliki plus, data network management, odnosno možeš postavit warning level i limit za ono što potrošiš neta preko 3G, odnosno GPRS-a, za mene je to jako dobra stvar, jer sam sad potpisao ugovor sa BHT-om na dvije godine i imam 100 MB besplatno svaki mjesec, pa sam sebi stavio alert na 95 MB i limit na 115 MB
- promjene u UI, skoro nikakve, TouchWiz 4.0 je isti, samo lockscreen se neznatno promijenio (plus možeš ono face-unlock, a to je bespotrebna šminka po mom mišljenju), i neki elementi UI-ja
- ostalo ništa nije vrijedno spomena, eh sad, ako ti i zbog jedne ove stvari vrijedi prekršiti garanciju, uradi to, ili sačekaj na update, koji vjeruj mi, možda dođe kad ti istekne garancija (poznavajući BHT)
evo i link na gsmarenin test galaxy SII sa ICS-om, pa da objektivno znaš šta sve dobijaš http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-737.php
- Dupli_skalp
#2661 Re: Android OS
nexusi već dobili 4.0.4 ICS, a neko još ni 4.0.0

- nedimaha
#2662 Re: Android OS
Prije sam ja to sve instalirao da imam prije sviju pa ovako pa onako, sada me interesuje samo ofišldinozzoM6 wrote:nije
EDIT:
Znam ja sta donosi ics, nego mi malo dojadio mob pa reko da ga malo osvjezim, ali cekam ofišl
U svakom slucaju hvala na odgovoru
-
Eborg
#2663 Re: Android OS
A kada mogu update očekivati ovi koji nisu kupili telefon kod BHT-a? Moj telefon je na BHT-u ali je skinut sa slovenačke mreže. Da li zavisim od BH Telecoma, BiH generalno, Slovenije ili nekog international updatea?
- idealnolosa
#2665 Re: Android OS
zanima me ima li neka aplikacija s kojom mozes praviti klipove,recimo da ubacis pjesmu koju zelis i slike koje zelis i dok traje pjesma da se mjenjaju slike nesto poput klipova sa You tuba?Nokia e7 i samsung S2 u sebi imaju to instalirano.Ja imam Se xperia neo?
-
dinozzoM6
#2666 Re: Android OS
Ma i ja tako, volim ofišl, al' pošto sam već dobio root-an telefon, preko Kies-a svakako nikad ne bih dobio update, a preko OTA bih se načekao, a i kad bih ga čekao, svakako bih odmah root-ao telefon, tako da mi ovo dođe na istonedimaha wrote: Prije sam ja to sve instalirao da imam prije sviju pa ovako pa onako, sada me interesuje samo ofišl
Znam ja sta donosi ics, nego mi malo dojadio mob pa reko da ga malo osvjezim, ali cekam ofišl
U svakom slucaju hvala na odgovoru
Rekli su da će ići po prioritetima, eh sad, šta su za njih prioriteti xDEborg wrote:A kada mogu update očekivati ovi koji nisu kupili telefon kod BHT-a? Moj telefon je na BHT-u ali je skinut sa slovenačke mreže. Da li zavisim od BH Telecoma, BiH generalno, Slovenije ili nekog international updatea?
Sad što se tiče BiH, ti ne zavisiš od nje, ako ti je OS iz SLO, to što možeš koristiti našu karticu znači samo da je unlocked OS, ali i dalje je to onaj koji je bio kod operatera.
Eh sad, kad su planirali SLO update, pojma nemam, sigurno je prije BiH, ali koliko prije, i kada, ne znam
-
Eborg
#2667 Re: Android OS
Hvala!
S obzirom da je 95% telefona na našem tržištu skinuto sa njemačkih, austrijskih, slovenačkih i sličnih mreža bolje bi nam onda bilo da gledamo druge zemlje nego BiH i njen update. 
- REDDEVILS
#2668 Re: Android OS
Ja sam juce dobio OTA update ice cream sandwich 4.0.3 sa HTC Sense 3.6.
HTC Sensation oficial update
HTC Sensation oficial update
- adis.p
#2669 Re: Android OS
Neki dan uzeo mob sa andr os ii ide ko lud..pa da se upisem na ovu temu, da vas mogu pratit

p.s.
I kad hocu instal media go za sony ericsson, trazi mi wxp sp3 ii sad ga nabavit.. eh, kad ga skinem sa neta, jel ga mogu samo onako nasuho stavit, il moram nosit racunar da se formatira.. ii sta se mijenja sa tim sp3, koja je razlika u odnosu sp2? Hvala
p.s.
I kad hocu instal media go za sony ericsson, trazi mi wxp sp3 ii sad ga nabavit.. eh, kad ga skinem sa neta, jel ga mogu samo onako nasuho stavit, il moram nosit racunar da se formatira.. ii sta se mijenja sa tim sp3, koja je razlika u odnosu sp2? Hvala
-
Eborg
#2670 Re: Android OS
Koristi li iko eBay aplikaciju? Trebao bih dobiti podsjetnik za artikle koji uskoro isticu medjutim nema nicega, samo standardni e-mail. Obavijesti li ikoga u samom Androidu ili sam ja nesto pogresno protumacio?
- amortizer
#2671 Re: Android OS
Dobijes upozorenje i preko aplikacije.Eborg wrote:Koristi li iko eBay aplikaciju? Trebao bih dobiti podsjetnik za artikle koji uskoro isticu medjutim nema nicega, samo standardni e-mail. Obavijesti li ikoga u samom Androidu ili sam ja nesto pogresno protumacio?
-
Eborg
#2672 Re: Android OS
E ne znam što neće onda. Pretpostavljam da nema veze jesam li stavio na "watch listu" preko računara ili telefona, isti je account.
- mr.torture
#2673 Re: Android OS
I za tacno sta ti treba MediaGo? Samo jos jedan od onih brendiranih bloated software-a koje ti upakuju sa proizvodom, bilo da je digitalna kamera, mobitel, ili nesto trece. Apsolutno ni za sta ti ne treba, osim ako zelis program koji je prilicno zahtjevan za resurse compa, a ne radi nista specijalno. Muziku i filmove na mob sigurno neces prebacivati putem MediaGo, nego standardno usb mass storage putem, jer je jednostavno brze i jednostavnije. Niti ces se truditi da nesto sortiras muziku i filmove putem MediaGO jer i za to imas bezbroj boljih programa za windows ako te vec to interesuje.adis.p wrote:I kad hocu instal media go za sony ericsson, trazi mi wxp sp3 ii sad ga nabavit.. eh, kad ga skinem sa neta, jel ga mogu samo onako nasuho stavit, il moram nosit racunar da se formatira.. ii sta se mijenja sa tim sp3, koja je razlika u odnosu sp2? Hvala
Ja koristim SE Android telefon godinu i pol, i dobronamjeran savjet ti je da ne trosis vrijeme na te gluposti. Ja ga drzao jedan dan instaliranog i ukinuo ga.
Jedini software koji ti treba je SE PC Companion ili SE Update Service, ako nekad u buducnosti budes htio update-ovati software, ili ako ti zatreba da odradis hard reset telefona (cistu instalaciju softwarea).
Nego fino, idi istrazuj kako da rootas telefon, kako da uklonis smece od aplikacija koje su ti dosle po defaultu, koje defaultne aplikacije da zamijenis kojim sa Marketa, itd...
- amortizer
#2674 Re: Android OS
Nema veze, povezani su, odnosno aplikacija se konektuje i kupi sa tvog ebay racuna informacije (isto tako i salje).Eborg wrote:E ne znam što neće onda. Pretpostavljam da nema veze jesam li stavio na "watch listu" preko računara ili telefona, isti je account.
Nemam pojma sta je fol. Probaj je ponovo instalirati
- adis.p
#2675 Re: Android OS
imas ppmr.torture wrote:I za tacno sta ti treba MediaGo? Samo jos jedan od onih brendiranih bloated software-a koje ti upakuju sa proizvodom, bilo da je digitalna kamera, mobitel, ili nesto trece. Apsolutno ni za sta ti ne treba, osim ako zelis program koji je prilicno zahtjevan za resurse compa, a ne radi nista specijalno. Muziku i filmove na mob sigurno neces prebacivati putem MediaGo, nego standardno usb mass storage putem, jer je jednostavno brze i jednostavnije. Niti ces se truditi da nesto sortiras muziku i filmove putem MediaGO jer i za to imas bezbroj boljih programa za windows ako te vec to interesuje.adis.p wrote:I kad hocu instal media go za sony ericsson, trazi mi wxp sp3 ii sad ga nabavit.. eh, kad ga skinem sa neta, jel ga mogu samo onako nasuho stavit, il moram nosit racunar da se formatira.. ii sta se mijenja sa tim sp3, koja je razlika u odnosu sp2? Hvala
Ja koristim SE Android telefon godinu i pol, i dobronamjeran savjet ti je da ne trosis vrijeme na te gluposti. Ja ga drzao jedan dan instaliranog i ukinuo ga.
Jedini software koji ti treba je SE PC Companion ili SE Update Service, ako nekad u buducnosti budes htio update-ovati software, ili ako ti zatreba da odradis hard reset telefona (cistu instalaciju softwarea).
Nego fino, idi istrazuj kako da rootas telefon, kako da uklonis smece od aplikacija koje su ti dosle po defaultu, koje defaultne aplikacije da zamijenis kojim sa Marketa, itd...