Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

ug_lee

#25251 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Gerro wrote:Ne znam imal tema za Samsung mobitele... ali zanima me misljenje o Samsung A40 kontam da uzmem pa kakav je imal ga neko ?
Zavisi za šta ti treba. Cackao sam malo a50 i sasvim solidan telefon, imaš sve funkcionalnosti na ovom One UI kao i na recimo s10. Tako da mislim da nećeš osjetiti neku veliki razliku izmedju a40 i a50, dobro su ih uradili...samo eto uvijek je bilo što veći broj u nečemu je sigurno i bolji, tako da ti je a50 nešto bolji što se procesora tiče a i veći je ako ti to odgovara. Ako ti nije puno dodati aprox 100KM kupi a50.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#25252 Re: Android OS

Post by Gerro »

ug_lee wrote:
Gerro wrote:Ne znam imal tema za Samsung mobitele... ali zanima me misljenje o Samsung A40 kontam da uzmem pa kakav je imal ga neko ?
Zavisi za šta ti treba. Cackao sam malo a50 i sasvim solidan telefon, imaš sve funkcionalnosti na ovom One UI kao i na recimo s10. Tako da mislim da nećeš osjetiti neku veliki razliku izmedju a40 i a50, dobro su ih uradili...samo eto uvijek je bilo što veći broj u nečemu je sigurno i bolji, tako da ti je a50 nešto bolji što se procesora tiče a i veći je ako ti to odgovara. Ako ti nije puno dodati aprox 100KM kupi a50.
Ahaa a procitao sam da se ljudi koji su uzeli A40 u telecomu zale na kvarove i da su ga povukli iz prodaje. Ja bih ga uzimao u eronetu al me opet strah malo
Tesla Edison

#25253 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

Gerro wrote:
ug_lee wrote:
Ahaa a procitao sam da se ljudi koji su uzeli A40 u telecomu zale na kvarove i da su ga povukli iz prodaje. Ja bih ga uzimao u eronetu al me opet strah malo
Ja imam A40, uzet u Kimtecu koji je dobavljač telekomu. Nikakvih problema. Htio sam i A50 ali jednostavno ne vrijedi tu razliku u novcu. Ovaj A40 mi idealan i po veličini (6") i po specifikacijama a naravno i po cijeni.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#25254 Re: Android OS

Post by Gerro »

Koliko si ga platio ako mozes napisati ?

Edit : Ja ga u Eronetu mogu dobitiza 304 KM jer sam korisnik njihov i imam tarifu 30. Sad ne znam kolika je njegova cijena
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#25255 Re: Android OS

Post by Gerro »

@TESLA_EDISON gledam neke recenzije za mobitel pa me zanima kakvo je stanje s notifikacijama, jel mi dođe poruka na viberu, odnosno SMS ili moram ulaziti svaki put u aplikaciju da vidim ?
Tesla Edison

#25256 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

Gerro wrote:Koliko si ga platio ako mozes napisati ?

Edit : Ja ga u Eronetu mogu dobitiza 304 KM jer sam korisnik njihov i imam tarifu 30. Sad ne znam kolika je njegova cijena
460 KM ali tek kad je izašao, direktno u Kimtecu. Sada je jeftiniji. Naravno otključan za sve mreže ali sa BH Telecom verzijom software-a tj sa njihovim bloatware-om. Vjerovatno je ta serija bila namjenjena za BH Telecom.
Tesla Edison

#25257 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

Gerro wrote:@TESLA_EDISON gledam neke recenzije za mobitel pa me zanima kakvo je stanje s notifikacijama, jel mi dođe poruka na viberu, odnosno SMS ili moram ulaziti svaki put u aplikaciju da vidim ?
Što se notifikacija tiče, sve zavisi od same aplikacije. Ja koristim samo Viber i meni je fenomenalno urađena. Markiranje poruke kao pročitana i odgovor na poruku se može direktno poslati iz notifikacijskog bara, bez da se ulazi u samu aplikaciju. Isto je i za SMS i za e-mail. Za WTSP i FBM ne znam jer ih ne koristim ali trebalo bi biti identično.

Ono što se meni posebno sviđa i što mi je jako bitno je pozivost. Naime, telefon prepoznaje sve moguće kanale za WiFi AC standard. Dakle i one preko 100 i ispod 50. Zatim, za 4G mrežu je CAT12 tj. LTE-A ili kako ga u SAD zovu 5Ge :D. Bluetooth je 5.0 LE i bez problema se spaja na audio sistem u autu a zanemarivo troši bateriju.

Sve u svemu, za mene idealan telefon za ovaj novac. Naravno ima jeftinijih Xiaomija i sl. ali nakon sankcija SAD-a, nije mi više ništa sigurno iz Kine a sama podrška i servis su mi najbitniji ako dođe do "ne daj Bože".
Dzontra_Volta

#25258 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

TESLA_EDISON wrote:
Sve u svemu, za mene idealan telefon za ovaj novac. Naravno ima jeftinijih Xiaomija i sl. ali nakon sankcija SAD-a, nije mi više ništa sigurno iz Kine a sama podrška i servis su mi najbitniji ako dođe do "ne daj Bože".
Zar nije Trump ukinuo sankcije?
Tesla Edison

#25259 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

Dzontra_Volta wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Ma kakavi. I Mate 30 nema Google servise. ZTE je odavno na crnoj listi, sad Huawei, sutra Xiaomi, Oppo,... ko zna ko još.
Dzontra_Volta

#25260 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

TESLA_EDISON wrote:
Dzontra_Volta wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Ma kakavi. I Mate 30 nema Google servise. ZTE je odavno na crnoj listi, sad Huawei, sutra Xiaomi, Oppo,... ko zna ko još.
Znam da je neprovjereno, ali priča se...
http://www.ka5an.ba/2019/10/15/kinezi-d ... androidom/
diablobih

#25261 Re: Android OS

Post by diablobih »

ZTE odavno nije na crnoj listi.
Quaresma

#25262 Re: Android OS

Post by Quaresma »

jebo ga ja ko vise pise ove clanke, cuj sa full androidom, sta je to full android?

haj sve to, al i sto na internetu dalje citam, kazu, necemo kupiti huawei jer ne dolazi sa androidom
majkaro, gdje iskopa ovu stranicu
holowey

#25263 Re: Android OS

Post by holowey »

Quaresma wrote:jebo ga ja ko vise pise ove clanke, cuj sa full androidom, sta je to full android?

haj sve to, al i sto na internetu dalje citam, kazu, necemo kupiti huawei jer ne dolazi sa androidom
majkaro, gdje iskopa ovu stranicu
full fullova :lol:
Quaresma

#25264 Re: Android OS

Post by Quaresma »

holowey wrote: full fullova :lol:
Mozda su mislili sa full opremom
Tesla Edison

#25265 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

Quaresma wrote:
holowey wrote: full fullova :lol:
Mozda su mislili sa full opremom
Pa kad su ti što pišu članke glupi ko k...., ne kontaju oni ni šta je Google ni Android.

Sjećam se reklame za Hayat Play gdje ga voditeljica reklamira i kaže "Nemam pojma kako ovo radi i kako svi ti video stanu u ovo (tablet)" :lol:

Takvi su nažalost i ti što pišu te članke.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#25266 Re: Android OS

Post by Gerro »

Samsung A 40 odlican. Masinerija
djuzepee

#25267 Re: Android OS

Post by djuzepee »

Od jutros nemam story-a.. ni svog ni od drugih.. iako sam dodao jucer jedan.. obrisao cache, reinstalirao..palio gasio.. :D i opet isto..

Image
Averus

#25268 Re: Android OS

Post by Averus »

Koji telefon uzeti poslije fantasticnog LG G4, koji sluzi vec skoro 4 godine, s tim da mu je sad baterija vec malo klimava?

Glavni aspekt je kamera. Ovo cudo ima kameru s kojom se po mom mišljenju vecina danasnjih flagshipa ne moze nositi (ne pricam o megapixelima nego o fokusu, aperture i generalnom kvalitetu fotografija)
diablobih

#25269 Re: Android OS

Post by diablobih »

Cini ti se da se ne moze nositi. Do koliko si para spreman dati? Znaci iskljucivo ti kamera bitna ?
Quaresma

#25270 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Averus wrote:Koji telefon uzeti poslije fantasticnog LG G4, koji sluzi vec skoro 4 godine, s tim da mu je sad baterija vec malo klimava?

Glavni aspekt je kamera. Ovo cudo ima kameru s kojom se po mom mišljenju vecina danasnjih flagshipa ne moze nositi (ne pricam o megapixelima nego o fokusu, aperture i generalnom kvalitetu fotografija)
:lol:
Averus

#25271 Re: Android OS

Post by Averus »

diablobih wrote:Cini ti se da se ne moze nositi. Do koliko si para spreman dati? Znaci iskljucivo ti kamera bitna ?
Pa i ovaj je placen 600KM, ne bih isao preko 650KM (raid se o zeninom tel)
Uporedili smo fotke sa mojim Honor8, drugaricin Honor10 i kolegi. Samsung A70 i iskreno - ova sa G4 opet nekako ljepse... Ne znam opisati, jednostavno ih je ljepse gledati

Quaresma wrote:
Ignorisacu te :D
diablobih

#25272 Re: Android OS

Post by diablobih »

E cuj bolja kamera od A70 i od honor 10 :S

Ne znam, mozda da probas sa Xiaomi 9T, malo je to realno para za normalan mobitel. Mozda i neka nokia.
Averus

#25273 Re: Android OS

Post by Averus »

Ne kazem da je obkektivno ljepsa, ali slike su ljepse za oko

Tipa portreti, full body shots, instagram fazoni, selfiji itd
Npr na H10 i h8 nekako izoblici lice
dadoka84

#25274 Re: Android OS

Post by dadoka84 »

Averus wrote:Ne kazem da je obkektivno ljepsa, ali slike su ljepse za oko

Tipa portreti, full body shots, instagram fazoni, selfiji itd
Npr na H10 i h8 nekako izoblici lice
Moguće da su kamere dosta šire. Pa zato izoblice kadar.
arnes_king

#25275 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Averus wrote:
diablobih wrote:Cini ti se da se ne moze nositi. Do koliko si para spreman dati? Znaci iskljucivo ti kamera bitna ?
Pa i ovaj je placen 600KM, ne bih isao preko 650KM (raid se o zeninom tel)
Uporedili smo fotke sa mojim Honor8, drugaricin Honor10 i kolegi. Samsung A70 i iskreno - ova sa G4 opet nekako ljepse... Ne znam opisati, jednostavno ih je ljepse gledati

Quaresma wrote:
Ignorisacu te :D
Od kad su ti gore navedeni flagship telefoni tih proizvodjaca?
Post Reply