Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Quaresma

#25226 Re: Android OS

Post by Quaresma »

to ti je u wifi postavkama, udjes u settings, wifi, i kod mene stoji wifi preferences, zatim iskljucis opciju switch to mobile data automatically

otprilike bi trebalo biti isto i kod tebe
duffy_duck

#25227 Re: Android OS

Post by duffy_duck »

Quaresma wrote:to ti je u wifi postavkama, udjes u settings, wifi, i kod mene stoji wifi preferences, zatim iskljucis opciju switch to mobile data automatically

otprilike bi trebalo biti isto i kod tebe
Da ali mozda nije isto kao kod svakog. Mozda je noviji Android.
DonieBrasco

#25228 Re: Android OS

Post by DonieBrasco »

Da li je vrijedno kreirati samsung accaunt, zbog njihovog stora i ovih pogodnosti sto nosi ? Ili se to obicno preskace jer vecina ima google account, mada vjerovatno oba mogu biti na telefonu ?

Kolega uzeo novi Samsung pa mu iskace da se prijavi, a njemu mrsko da napravi. :D
Tesla Edison

#25229 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

DonieBrasco wrote:Da li je vrijedno kreirati samsung accaunt, zbog njihovog stora i ovih pogodnosti sto nosi ? Ili se to obicno preskace jer vecina ima google account, mada vjerovatno oba mogu biti na telefonu ?

Kolega uzeo novi Samsung pa mu iskace da se prijavi, a njemu mrsko da napravi. :D
Ja sam aktivirao i veoma je koristan. Posebno Samsung Cloud ako koristiš nativne Samsung aplikacije kao ja. Backup, Cloud i slični servisi puno bolje su riješeni nego Google.
Adem_

#25230 Re: Android OS

Post by Adem_ »

je li ima neka razlika izmedu 4g i 4g+?
diablobih

#25231 Re: Android OS

Post by diablobih »

Adem_ wrote:je li ima neka razlika izmedu 4g i 4g+?
Da. 4G+ ima vece brzine.
hopi

#25232 Re: Android OS

Post by hopi »

maloprije kao google play javi- zedge-this app may be harmful. Prvi put da sam vidio takvo šta, mada znam da je ta zedge znala raju zajebavati, ali eto ja nisam imao problema, ali sma je obrisao i ne koristim je nešto vala, samo kada tek na novi sistem da skinem pozadine i tonove i to.
diablobih

#25233 Re: Android OS

Post by diablobih »

hopi wrote:maloprije kao google play javi- zedge-this app may be harmful. Prvi put da sam vidio takvo šta, mada znam da je ta zedge znala raju zajebavati, ali eto ja nisam imao problema, ali sma je obrisao i ne koristim je nešto vala, samo kada tek na novi sistem da skinem pozadine i tonove i to.
Nista joj nije, samo si je trebao updateovati. Bug bio neki koji je ukljucivao google play protect.
hopi

#25234 Re: Android OS

Post by hopi »

ma ok nisam znao, kada zatreba lako je hinstališem jopet
avaks

#25235 Re: Android OS

Post by avaks »

Ima li neka pouzdana aplikacija ili caka da se spase fotografije/video zapisi sa Huawei telefona na kojem je mrtav display...
Znači ne radi ni touch, preko fingerprint skenera vidim da telefon radi i moguće je otključati ali touch nije u fuknciji/display crn :-)

Mate 10 Pro u pitanju...
Hi Suite nisam uspio uhafizati (ne mogu HDB opciju da upalim jbg) kao ni na windows da ga prepozna kao USB...
ug_lee

#25236 Re: Android OS

Post by ug_lee »

avaks wrote:Ima li neka pouzdana aplikacija ili caka da se spase fotografije/video zapisi sa Huawei telefona na kojem je mrtav display...
Znači ne radi ni touch, preko fingerprint skenera vidim da telefon radi i moguće je otključati ali touch nije u fuknciji/display crn :-)

Mate 10 Pro u pitanju...
Hi Suite nisam uspio uhafizati (ne mogu HDB opciju da upalim jbg) kao ni na windows da ga prepozna kao USB...
Jesi li "aktivirao" slučajno Google Photos nekad dok je radio?

Btw ljudi Google Photos za backup fotografija je najbolji. Imate unlimited storage za fotografije i videe u ok rezoluciji. Uvijek u cloudu a memoriju na telefonu oslobadjate.Mozete pristupiti na bilo kojem drugom uređaju nakon što se logujete na taj Google račun. Two factor authentication upalite i ne može bolje biti.
avaks

#25237 Re: Android OS

Post by avaks »

Ma jok, zato i pitam ima li neka druga caka :mrgreen:
Dzontra_Volta

#25238 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

ug_lee wrote:
avaks wrote:Ima li neka pouzdana aplikacija ili caka da se spase fotografije/video zapisi sa Huawei telefona na kojem je mrtav display...

Mate 10 Pro u pitanju...

Btw ljudi Google Photos za backup fotografija je najbolji. Imate unlimited storage za fotografije i videe u ok rezoluciji. Uvijek u cloudu a memoriju na telefonu oslobadjate.Mozete pristupiti na bilo kojem drugom uređaju nakon što se logujete na taj Google račun. Two factor authentication upalite i ne može bolje biti.
Nije bas unlimited. Imas 15 GB koje raspoređujes na sve Google servise.
gidra

#25239 Re: Android OS

Post by gidra »

Dzontra_Volta wrote:
ug_lee wrote:

Mate 10 Pro u pitanju...

Nije bas unlimited. Imas 15 GB koje raspoređujes na sve Google servise.
Jeste "free unlimited za high qaulity" gdje je opet odlicna rezolucija slika. (Google Photos ti odradi kompresiju slika), ovo podešavas u settingsu aplikacije.
To sto ti navodis je ako koristis original size of photos onda ti se dijeli sa ostalim servisima i imas 15 GB free.

Dodao bih jos pored Photos ako hocete da cuvate u originalnoj velicini slike skinete i Mega Cloud, odlicna i jednostavna, 50 GB free.
sencobih

#25240 Re: Android OS

Post by sencobih »

Pozdrav. Može li se kako ukinuti pokretanje kamere sa zaključanog ekrana? One dvije ikonice dolje ono snimanje zvuka i pokretanje kamere? Slučajno se nekako povuče u džepu i slika, troši bateriju... itd
kokuz_sa

#25241 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

avaks wrote:Ma jok, zato i pitam ima li neka druga caka :mrgreen:
Spojis drugi display i spasis sta treba..

Btw
Hoces prodat taj mate 10 pro tako razbijen?
diablobih

#25242 Re: Android OS

Post by diablobih »

sencobih wrote:Pozdrav. Može li se kako ukinuti pokretanje kamere sa zaključanog ekrana? One dvije ikonice dolje ono snimanje zvuka i pokretanje kamere? Slučajno se nekako povuče u džepu i slika, troši bateriju... itd
Pocket mode, nadaj se da imas to :D
victom

#25243 Re: Android OS

Post by victom »

Imal dobar Android devloper, da mi razvije par app-ova ?
Last edited by victom on 01/03/2021 03:00, edited 2 times in total.
avaks

#25244 Re: Android OS

Post by avaks »

kokuz_sa wrote:

Btw
Sto je najgore nije razbijen :lol:
Ali je rikno ekran...
Nego jesi li ti u veleprodaji iza Grasa tamo (Dzemala Bijedica ako se ne varam)?!
sencobih

#25245 Re: Android OS

Post by sencobih »

diablobih wrote:
sencobih wrote:Pozdrav. Može li se kako ukinuti pokretanje kamere sa zaključanog ekrana? One dvije ikonice dolje ono snimanje zvuka i pokretanje kamere? Slučajno se nekako povuče u džepu i slika, troši bateriju... itd
Pocket mode, nadaj se da imas to :D
fercera. hvala diablo :thumbup:
kokuz_sa

#25246 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

avaks wrote:
kokuz_sa wrote:

Btw
Sto je najgore nije razbijen :lol:
Ali je rikno ekran...
Nego jesi li ti u veleprodaji iza Grasa tamo (Dzemala Bijedica ako se ne varam)?!
Budem ponekad..
diablobih

#25247 Re: Android OS

Post by diablobih »

Kakvi xiaomi, gledaj ovo:

https://www.androidauthority.com/oppo-reno-ace-1038572/

450 dolara, 4000 mAh za 30 minuta napuni. Flagship jednostavno, samo tesko ce ga biti nabaviti :(
andi

#25248 Re: Android OS

Post by andi »

Ima li jos neko da je primjetio u zadnje vrijeme bug na Viberu da se ne moze ponekad otvoriti poruka? Problem mi se javlja na Huawei-u kao i na Xiaomi-u.
Sanjarko

#25249 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

andi wrote:Ima li jos neko da je primjetio u zadnje vrijeme bug na Viberu da se ne moze ponekad otvoriti poruka? Problem mi se javlja na Huawei-u kao i na Xiaomi-u.
Tema, Viber problem. Žalili se na njoj neki.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#25250 Re: Android OS

Post by Gerro »

Ne znam imal tema za Samsung mobitele... ali zanima me misljenje o Samsung A40 kontam da uzmem pa kakav je imal ga neko ?
Post Reply