Kada ga budeš poklanjao stavi me prvog na listu molim te ja ću se rado zajebavati sa tim nedostatcimavukojebina wrote:da, update sam odradio na oba telefona...i zadnje su verzije os-a na njima..sa costum rom-ovima vjeruj nit imam vremena a ni volje da se zajebavam..istina, bio mi je jednom puko film i konto sam ga odnijet nekome i platit da odradi te costum rom, ali citajuci forume, ljudi se ni sa njima nisu bas usrecivali...ono, na pocetku to je to, a kasnije skontas da je to u sustini isto sranje...
naravno da sam nosio na servis, jer su oba pod garancijom (da napomenem da su razliciti operateri) i radnik A1 mreze me je odma pito da li iskljucujem telefon??? molim, reko mozete li pojasnit..kaze, pa bilo bi pozeljno da "bar" jednom dnevno iskljucim telefon, izvadim bateriju i ponovo ga upalim..na to sam se samo nasjmijao..al ono bas...i da, onda mi je ponudio da mu ostavim telefon, pa ce to oni poslat negdje da se to reinstalira, sto ce trajat par sedmica...nisam ga ostavio jer tad u trenutku sam imo bitnih stvari na njemu, brojevi, slike, sta ja znam, a on je reko da ce sve bit izbrisano...i iskreno posle nisam imo volje da to prebacujem negdje drugo..blabla...uglavnom sad imam ovu nokiu, i vjeruj zaljubljen sam u funkionalnost i cinjenicu da sve "funkcionise"...zena se zalijepila za iphone (jebo li je iphone) tak da kad i nju rijesim, e onda cu odnijet oba telefona pa nek ih jebu, popravljaju...i onda idu na prodaju, ili cu poklonit kome...
Android OS
Moderator: Benq
- valter.ba
#2476 Re: Android OS
-
BadBoy
#2477 Re: Android OS
Imate i onaj Gentle Alarm nije loš mislim da je besplatan a ima bruku opcija. Ja lično koristim Sleep as an Android. Aplikacija mi promijenila život. Radi na principu praćenja dubokog i lakog sna te zvoni kada osjeti da si u tom lakom snu da se brže probudiš. Besplatna varijanta na isti fazon je Electronic Sleep. Probajte vikendom nekada 
-
BadBoy
#2478 Re: Android OS
Hahah pa baš, i ja tako volim čačkati i popravljati stvarivalter.ba wrote:Kada ga budeš poklanjao stavi me prvog na listu molim te ja ću se rado zajebavati sa tim nedostatcimavukojebina wrote:da, update sam odradio na oba telefona...i zadnje su verzije os-a na njima..sa costum rom-ovima vjeruj nit imam vremena a ni volje da se zajebavam..istina, bio mi je jednom puko film i konto sam ga odnijet nekome i platit da odradi te costum rom, ali citajuci forume, ljudi se ni sa njima nisu bas usrecivali...ono, na pocetku to je to, a kasnije skontas da je to u sustini isto sranje...
naravno da sam nosio na servis, jer su oba pod garancijom (da napomenem da su razliciti operateri) i radnik A1 mreze me je odma pito da li iskljucujem telefon??? molim, reko mozete li pojasnit..kaze, pa bilo bi pozeljno da "bar" jednom dnevno iskljucim telefon, izvadim bateriju i ponovo ga upalim..na to sam se samo nasjmijao..al ono bas...i da, onda mi je ponudio da mu ostavim telefon, pa ce to oni poslat negdje da se to reinstalira, sto ce trajat par sedmica...nisam ga ostavio jer tad u trenutku sam imo bitnih stvari na njemu, brojevi, slike, sta ja znam, a on je reko da ce sve bit izbrisano...i iskreno posle nisam imo volje da to prebacujem negdje drugo..blabla...uglavnom sad imam ovu nokiu, i vjeruj zaljubljen sam u funkionalnost i cinjenicu da sve "funkcionise"...zena se zalijepila za iphone (jebo li je iphone) tak da kad i nju rijesim, e onda cu odnijet oba telefona pa nek ih jebu, popravljaju...i onda idu na prodaju, ili cu poklonit kome...
![]()
.
- neo7
#2479 Re: Android OS
hahaha cuj to..zanimljivoBadBoy wrote:Imate i onaj Gentle Alarm nije loš mislim da je besplatan a ima bruku opcija. Ja lično koristim Sleep as an Android. Aplikacija mi promijenila život. Radi na principu praćenja dubokog i lakog sna te zvoni kada osjeti da si u tom lakom snu da se brže probudiš. Besplatna varijanta na isti fazon je Electronic Sleep. Probajte vikendom nekada
- Dupli_skalp
#2480 Re: Android OS
pa ako misliš mijenjati taj sgs1, bolje sačekaj nove sony modele (xperia S, P, U i Sola).Vegetastar wrote:Može li savjet jedan: kakvi su ovi SonyEricsson ARC S vs ARC NEO V??
ima li neke velike razlike. trenutno imam SGS I, pa u usporedbi s njim. Vidim razlika u cijeni ova dva modela je solidna, a prema karaktristikama nije neka razlika.
U globalu, ima li neko jedan od ovih mobitela, i kakvi su utisci.
Hvala
- Vegetastar
#2481 Re: Android OS
ma ne mislim još nego mi treba još jedan telefon (sad imam neku prastaru nokiu kao drugi)eyesburn wrote:pa ako misliš mijenjati taj sgs1, bolje sačekaj nove sony modele (xperia S, P, U i Sola).Vegetastar wrote:Može li savjet jedan: kakvi su ovi SonyEricsson ARC S vs ARC NEO V??
ima li neke velike razlike. trenutno imam SGS I, pa u usporedbi s njim. Vidim razlika u cijeni ova dva modela je solidna, a prema karaktristikama nije neka razlika.
U globalu, ima li neko jedan od ovih mobitela, i kakvi su utisci.
Hvala
- Quaresma
#2482 Re: Android OS
Dustupan ics za sgs2 
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
- alibaba_i_30_godina
#2483 Re: Android OS
Kod mene jos uvijek nema nikakvo obavjestenje?!Quaresma wrote:Dustupan ics za sgs2
- alica.k
#2484 Re: Android OS
i kod mene kaze "no update available"
-
Enofazni števec
#2485 Re: Android OS
Stanite u red. Skandinavci Poljaci Svabe pa onda vi
Za 2-3 Dana dolazi kod nas
tapatalk
Za 2-3 Dana dolazi kod nas
tapatalk
- skafiskafsnjak
#2486 Re: Android OS
Koja je razlika ICS i sadasnji ? ahhahahahahah
- Quaresma
#2487 Re: Android OS
sta ja znam, ovo dosad su bile leakane verzije dok je ova sad ofišl, pogledajte na samfirmware.com il sammobile.com kako se vec zove, valjda ima za citavu europu fw, pa skinete i flashate via odin 
-
new_york
#2489 Re: Android OS
Nikakav beta,ovo je oficijalna samsungova verzija,prvo dobija koreja i neke zemlje evrope,pa onda svi ostali, svi cemo dobit 
Amerika doduse zadnja
Amerika doduse zadnja
- Quaresma
#2490 Re: Android OS
i koliko prodje mjeseci dok dobiste ofišl firmware? wp7 i ios userrima dostupan je update odmah nakon izlaska, bar sam siguran da je tako kod ios 
- Dupli_skalp
#2491 Re: Android OS
evo ofišl htc ICS liste:
http://mob.hr/konacna-lista-htc-ovih-ur ... ivaju-ics/

i još jedna mala zanimljivost kako za android, tako i za iOS: http://mob.hr/nokia-maps-kao-web-aplika ... u-i-ios-u/
i još jedna mala zanimljivost kako za android, tako i za iOS: http://mob.hr/nokia-maps-kao-web-aplika ... u-i-ios-u/
-
brazzo19
#2492 Re: Android OS
Imam li samo ja problema sa aplikacijom za FB koju sa skino sa marketa na i9000 s , jedva otvara sporo ucitava sve i stopa iako je net dobar , to mi se samo desava kad otvaram fb preko te aplikacije sa marketa koja je kao oficijelna za moj telefon , dok sve ostale stranice koje otvaram preko internet explorera idu normalno ... 
- Qler
#2493 Re: Android OS
eyesburn wrote:evo ofišl htc ICS liste:
Ja probao sa svoje N8otvoriti ovaj link na nokia maps
Fakat, zadnji update Nokia Maps za mobitele, mislim da nisu na netu updateovali mape, ima svaka cikma u Sarajevu, sve ulice po svim gradicima BiH. Izbrisao sam Garmina...
-
Chuckie
#2494 Re: Android OS
iGo primo je tatamata svih navigacija. 
- holowey
#2495 Re: Android OS
kod mene nikako da uhvatis gps signalChuckie wrote:iGo primo je tatamata svih navigacija.
googlemaps, osmand i route66 lockaju satelit u 5-10sec, a ovaj igo satima pokusava i nista
- Dupli_skalp
#2496 Re: Android OS
pa dobio si fb aplikaciju po defaultu, koja je sasvim dostatna. ne vidim potrebu za neke druge s ex marketa.brazzo19 wrote:Imam li samo ja problema sa aplikacijom za FB koju sa skino sa marketa na i9000 s , jedva otvara sporo ucitava sve i stopa iako je net dobar , to mi se samo desava kad otvaram fb preko te aplikacije sa marketa koja je kao oficijelna za moj telefon , dok sve ostale stranice koje otvaram preko internet explorera idu normalno ...
-
Chuckie
#2497 Re: Android OS
Ne znam stvarno, ja sam na ajfonu i koristim iGo primo bez frke kači satelit za 5 sekundi, kad sam bio na androidu koristio sam iGo myway, isto brzo se kačio na satelit.holowey wrote:kod mene nikako da uhvatis gps signalChuckie wrote:iGo primo je tatamata svih navigacija.jeli ima neko podesavanje da bi igo "proradio"?
googlemaps, osmand i route66 lockaju satelit u 5-10sec, a ovaj igo satima pokusava i nista
-
Chuckie
#2498 Re: Android OS
Ja kad sam bio na androidu bila je app FriendCaster ili tako nekako, po meni najjača, na iOSu je Ace for facebook predobra. Svaka je bolja od onog sporog default shita, koji uzgred nema ni chat.eyesburn wrote:pa dobio si fb aplikaciju po defaultu, koja je sasvim dostatna. ne vidim potrebu za neke druge s ex marketa.brazzo19 wrote:Imam li samo ja problema sa aplikacijom za FB koju sa skino sa marketa na i9000 s , jedva otvara sporo ucitava sve i stopa iako je net dobar , to mi se samo desava kad otvaram fb preko te aplikacije sa marketa koja je kao oficijelna za moj telefon , dok sve ostale stranice koje otvaram preko internet explorera idu normalno ...
-
BadBoy
#2499 Re: Android OS
Ma oficijelna FB aplikacija je smeće najveće. Nedavno je bio skandal da su prikupljali SMS poruke od korisnika i uploadovali ih na svoj server. Zato toliko dugo i treba da se otvori 
-
dinozzoM6
#2500 Re: Android OS
E ljudi, treba mi pomoć
nedavno sam nabavio SGSII I-9100, na njemu je Android 2.3.4
radi savršeno
pošto sam vidio da polako puštaju ICS za ovaj telefon, spojim ga na laptop, otvorim Kies, kad piše:
Your device does not support software upgrading via Kies
i pojavljuje se onaj žuti trokut s uzvičnikom kad palim mobitel, predpostavljam da je mobitel rootan, šta sad da radim kako bi dobio official ICS... a da je što jednostavnije, da ne sjebem šta...
hvala
nedavno sam nabavio SGSII I-9100, na njemu je Android 2.3.4
radi savršeno
pošto sam vidio da polako puštaju ICS za ovaj telefon, spojim ga na laptop, otvorim Kies, kad piše:
Your device does not support software upgrading via Kies
i pojavljuje se onaj žuti trokut s uzvičnikom kad palim mobitel, predpostavljam da je mobitel rootan, šta sad da radim kako bi dobio official ICS... a da je što jednostavnije, da ne sjebem šta...
hvala