Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dzontra_Volta

#24726 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

vješalica wrote:
Dzontra_Volta wrote:Obriši aplikacije koje si instalirala neposredno prije pojavljivanja tog problema.
Legendo sve sam probala ma ništa
Obrišem ja nju
Ali ona se novom konekcijom pojavi na telefonu
Ma haos
Ima čak na google play to džubre kao aplikacija
Čak onemogućim automatske instalacije iz nepoznatih izvora ono opet po starom
Pravi nametnik
Nisam mislio da obrišeš konkretno tu što ti se pojavljuje ponovo, nego neke druge koje bi mogle uzrokovati instaliranje te aplikacije.
Meni se nekad davno slično dešavalo, i tek kad sam obrisao neku aplikaciju za download muzike (koja mi naizgled nikad nije pravila probleme), prestali su problemi i sa ovim drugim.
vješalica

#24727 Re: Android OS

Post by vješalica »

Pa yaaa
Izbrisala sam Office,preglednike i programe
Sad je nema vidjećemo
irac300

#24728 Re: Android OS

Post by irac300 »

vješalica wrote:Pa yaaa
Izbrisala sam Office,preglednike i programe
Sad je nema vidjećemo
Ako ni to ne upali, uvijek ti ostaje vraćanje na fabričke postavke.
ug_lee

#24729 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Evo da ispricam jedno "divno" iskustvo sa Bh Telecomom i njhovom garancijom...
Imam LG G6 iz BHT, jedno vecer pred spavanje stavim na punjac kaze detektovana je vlaga u usb portu, a ono vecer, hocu da spavam nisam ga nikad u vodu stavio, i tako ponekad samo obicni charging nekad mi upali i fast charging, a nekad nece nikako. I odnesem ja u BHT na Ilidzu kaze mi zena nemamo ti mi ni jedan zamjenski da ti damo dok je ovaj na popravci, otidji na Dobrinju. Odem ja na Dobrinju kaze mi covjek (nije ni uzeo telefon u ruke nema pojma koji je telefon ni nista), cim sam rekao USB port nekad puni fast nekad ne, kaze on to je pokvasen telefon vodom ne podljeze to garanciji, ma ni da pita koji je telefon, je li vodootporan ili nesto, bukvalno nista. Ja se pokupim odem u stanica i sreca malo normalniji ljudi uzese mi telefon.
Ja ne mogu da vjerujem da je covjek rekao dijagnozu bez da pogleda telefon, bez da pita bilo sta... Haos...

E sad, kako ide sa njihovim garancijama i servisu? Koliko se zna ostati bez telefona? Onaj mi nije mogao nista reci kao ne zna, pa eto ima li ko kakvog iskustva.
skafiskafsnjak

#24730 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

ug_lee wrote:Evo da ispricam jedno "divno" iskustvo sa Bh Telecomom i njhovom garancijom...
Imam LG G6 iz BHT, jedno vecer pred spavanje stavim na punjac kaze detektovana je vlaga u usb portu, a ono vecer, hocu da spavam nisam ga nikad u vodu stavio, i tako ponekad samo obicni charging nekad mi upali i fast charging, a nekad nece nikako. I odnesem ja u BHT na Ilidzu kaze mi zena nemamo ti mi ni jedan zamjenski da ti damo dok je ovaj na popravci, otidji na Dobrinju. Odem ja na Dobrinju kaze mi covjek (nije ni uzeo telefon u ruke nema pojma koji je telefon ni nista), cim sam rekao USB port nekad puni fast nekad ne, kaze on to je pokvasen telefon vodom ne podljeze to garanciji, ma ni da pita koji je telefon, je li vodootporan ili nesto, bukvalno nista. Ja se pokupim odem u stanica i sreca malo normalniji ljudi uzese mi telefon.
Ja ne mogu da vjerujem da je covjek rekao dijagnozu bez da pogleda telefon, bez da pita bilo sta... Haos...

E sad, kako ide sa njihovim garancijama i servisu? Koliko se zna ostati bez telefona? Onaj mi nije mogao nista reci kao ne zna, pa eto ima li ko kakvog iskustva.
Ja inace nikada ne nosim u BHT...jebali ih njihovi zamjenski, kante. A plus, ako mu nesto bude, naebo si.

Ja sa Stanicem imam samo pozitivna iskustva. Prije par godina, nisu mogli popraviti g2... jave bHT-u da mi daju novi tel. Ovi nisu imali g2, i ja fasujem nov g3 :D
zdruzdjo

#24731 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Pozdrav
Da li je iko uspio "izvarati" ovaj deezer. Tacnije da li se uopste moze?

Koristim spotify sa vpn-om koji je slican ali mi je malo neispoliran. Ponekad me nervira bas zbog toga.
diablobih

#24732 Re: Android OS

Post by diablobih »

Mislim da je nemoguce, imas ono nekad besplatno 6 mjeseci deezer, pa iskoristi :D
shape of despair

#24733 Re: Android OS

Post by shape of despair »

Koristi li ko launchere. Imam Nova launcher prime i nije loš samo što vraćanje na home screen zaštopa često. Ima li neki light brz launcher.
Koristio bih i fabrički ali me nervira što su widgeti kad ih postavim na ekran dosta odmaknuti od gornje ivice dok je kod Nove to bolje riješeno pa ih ista postavlja na samu gornju ivicu.
beni-bu-man

#24734 Re: Android OS

Post by beni-bu-man »

shape of despair wrote:Koristi li ko launchere. Imam Nova launcher prime i nije loš samo što vraćanje na home screen zaštopa često. Ima li neki light brz launcher.
Koristio bih i fabrički ali me nervira što su widgeti kad ih postavim na ekran dosta odmaknuti od gornje ivice dok je kod Nove to bolje riješeno pa ih ista postavlja na samu gornju ivicu.
Evie Launcher
febo_acm

#24735 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Microsoft launcher :D
alibaba_i_30_godina

#24736 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

diablobih wrote:Mislim da je nemoguce, imas ono nekad besplatno 6 mjeseci deezer, pa iskoristi :D
Kako misliš 6 mjeseci, ja instalirao prije par dana i dali mi samo 15 dana premium usluge da mogu sve koristiti.

Kako ide posle kada prestane ta opcija? Jel' se moraju sve pjesme kupovati ili ove do sade što sam stavio u playlistu mogu i dalje slušati?
_coRey_

#24737 Re: Android OS

Post by _coRey_ »

sta ce ti deezer pored spotify-a
diablobih

#24738 Re: Android OS

Post by diablobih »

alibaba_i_30_godina wrote:
diablobih wrote:Mislim da je nemoguce, imas ono nekad besplatno 6 mjeseci deezer, pa iskoristi :D
Kako misliš 6 mjeseci, ja instalirao prije par dana i dali mi samo 15 dana premium usluge da mogu sve koristiti.

Kako ide posle kada prestane ta opcija? Jel' se moraju sve pjesme kupovati ili ove do sade što sam stavio u playlistu mogu i dalje slušati?
Ja dobio bio preko shake and take, coca cola nagradne igre. Uglavnom pojma nemam, ja znam da sam morao prekinuti subscription za deezer da ne bih placao nesto vise od 10 dolara mjesecno. Deezer je vrhunski kada ga imas, ali ne vrijedi ni sekunde tih para.
zdruzdjo

#24739 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

diablobih wrote: Ja dobio bio preko shake and take, coca cola nagradne igre. Uglavnom pojma nemam, ja znam da sam morao prekinuti subscription za deezer da ne bih placao nesto vise od 10 dolara mjesecno. Deezer je vrhunski kada ga imas, ali ne vrijedi ni sekunde tih para.
Ma stvarno je odlican. Spotify mu nije ni do koljena.
Pogotovo ove neke playliste i mixevi.
Volim ex yu rock onako onaj iz 70-80 ih
Ja na spotify nadjem mozda dva tri dobra mix-a
Na deezeru ih ima more.
Ali cjena je malo presrana. Ne vrijedi bas toliko.
valjuga

#24740 Re: Android OS

Post by valjuga »

zdruzdjo wrote:
diablobih wrote: Ja dobio bio preko shake and take, coca cola nagradne igre. Uglavnom pojma nemam, ja znam da sam morao prekinuti subscription za deezer da ne bih placao nesto vise od 10 dolara mjesecno. Deezer je vrhunski kada ga imas, ali ne vrijedi ni sekunde tih para.
Ma stvarno je odlican. Spotify mu nije ni do koljena.
Pogotovo ove neke playliste i mixevi.
Volim ex yu rock onako onaj iz 70-80 ih
Ja na spotify nadjem mozda dva tri dobra mix-a
Na deezeru ih ima more.
Ali cjena je malo presrana. Ne vrijedi bas toliko.
Zdrule,eee
Poslao sam ti poruku al non stop stoji u Outbox,pa sad jel ti pun inbox ili nešto treće???
arnes_king

#24741 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Pozdrav,

Imam od komsije telefon Samsung galaxy J7 koji je bio zablokirao. Preko recovery mu vratim tvornicke postavke kad trazi mu login sa prethodnim Gmail racunom, kojeg on naravno ne zna.

Skinem novi FW instaliram preko ODINA, opet mi cim se upalio izbaci poruku da je otkriveno neovlasteno vracanje na tvornicke postavke i da se povezem na wifi kako bi potvrdio identitet.

Sta da radim, ima li neko rijesenje?
Sanjarko

#24742 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Nek mu SMS-om kod posalju sa gmail-a. Ako ima broj na njemu.
valjuga

#24743 Re: Android OS

Post by valjuga »

arnes_king wrote:Pozdrav,

Imam od komsije telefon Samsung galaxy J7 koji je bio zablokirao. Preko recovery mu vratim tvornicke postavke kad trazi mu login sa prethodnim Gmail racunom, kojeg on naravno ne zna.

Skinem novi FW instaliram preko ODINA, opet mi cim se upalio izbaci poruku da je otkriveno neovlasteno vracanje na tvornicke postavke i da se povezem na wifi kako bi potvrdio identitet.

Flashaj stariji neki rom,meni je tako uspjelo.
kokuz_sa

#24744 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

FRP

Factory reset protection..
ug_lee

#24745 Re: Android OS

Post by ug_lee »

arnes_king wrote:Pozdrav,

Koja je verzija Androida? Kucaj android *verzija* frp bypass i naći ćeš riješenje. Radi se preko kalkulatora najcesce i realterm. Najbolje ti je skinuti što stariji OS koji podržava telefon jer imaju više propusta. Sad na Oreo je jako tesko, kod Samsunga skoro pa nemoguće na taj način, mora se skidati binary os da bi uspio.
zippoo87

#24746 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

jos malo pa ce ljudi poceti zakljucavati i samsung urrdjaje a sve sto su tuke i veze nemaju cemu sta sluzi
mnogi misle da je samsung account ustvari gmail account i kucaju svoje mailove i neke sifre koje inace ne koriste i eto belaja,ne moze se telefon vratiti na fabricke bez sifre
a prilikom podesavanja fino ima da se preskoci i dodje do pocetnog ekrana
jucer gledam momka,25-26 godina,ne zna napraviti email i ukucati u telefon a kupio smart phone
ovakvih kojima neko drugi napravi mail ima milion
ug_lee

#24747 Re: Android OS

Post by ug_lee »

zippoo87 wrote:jos malo pa ce ljudi poceti zakljucavati i samsung urrdjaje a sve sto su tuke i veze nemaju cemu sta sluzi
mnogi misle da je samsung account ustvari gmail account i kucaju svoje mailove i neke sifre koje inace ne koriste i eto belaja,ne moze se telefon vratiti na fabricke bez sifre
a prilikom podesavanja fino ima da se preskoci i dodje do pocetnog ekrana
jucer gledam momka,25-26 godina,ne zna napraviti email i ukucati u telefon a kupio smart phone
ovakvih kojima neko drugi napravi mail ima milion
Slazem se, jako mnogo ljudi ne zna, hajde ovi stari inekako ali omladina........
Prodajem nedavno s7, kaze lik de mozes li sacekati da mi pomognes ne znam ja ovo kad se resetuje. Ono covjece, to ti je unesi email unesi sifru, stavi fingerprint ako hoces i tjt. Haos... Ali eto bitno je da ljudi lete za sto boljim a sta imaju ne znaju ni sami. Strasno..
Jos jedan slucaj, evo jedan video na koji sam naletio, kupilo ono sebi iphone Xs, ali ne moze odmah da koristi jer...
https://youtu.be/ZMU5AAz0dWk?t=6m19s (6:19)
zippoo87

#24748 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

hahaha kakva je ovo klinka...ne zna ni upaliti telefon ili ti ga "programirati,to ce profesionalac da uradi" hahah ,jos ga mal ne razbi,ispade joj hahah
nije ni cudo sto su djeca otisla u K,sada svi hoce da budu juTjuberi :D

sto se iPhonea tice,dodju djevojke,hoce iPhone a ne znaju ni apple ID napraviti :D
isto kao i ova mala sa klipa haha
diablobih

#24749 Re: Android OS

Post by diablobih »

zippoo87 wrote:hahaha kakva je ovo klinka...ne zna ni upaliti telefon ili ti ga "programirati,to ce profesionalac da uradi" hahah ,jos ga mal ne razbi,ispade joj hahah
nije ni cudo sto su djeca otisla u K,sada svi hoce da budu juTjuberi :D

sto se iPhonea tice,dodju djevojke,hoce iPhone a ne znaju ni apple ID napraviti :D
isto kao i ova mala sa klipa haha
Najgore sto ovako malo dijete ima vise od 500k subscribeova. Ovo neko gleda i ovo mu je uzor.
kokuz_sa

#24750 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

Pa sta se cudite..
Svakodnevno se ma poslu susrecem sa situacijama da
U radnje dolaze ljudi od 20 pa eto i do 35g koji
Ne znaju staviti karticu u mobitel
Ne znaju kako se prijaviti na FB
Ne znaju napraviti gmail i da to ikako treba za mob
Ne znaju promjeniti sa Bosanskog na engleski i obratno jezik
Kad kupuju punjac za telefon koji je micro ulaz obicno ponesu komplet svoj punjac i kabal da pokazu koji im treba
Ne znaju da se moze kupiti kabal odvojeno od adaptera
Kad im kazes da ima punjac od 0.7A...1A..2A..2.1A gledaju u tebe ko tele u sarena vrata i pitaju zaato to tako i svaki kazu moze puniti S8.
Donesu telefon kazu nece da puni..u utoru za konektor smeca do vrha..puhnes 2x i naplatis 30KM
Nemaju logike da sami skontaju da prljavstina smeta da se stavi kabal..

Al hajd zato znaju da ima. 3miliona. Okusa nargile
Post Reply