Android OS
Moderator: Benq
- shalla
#24676 Re: Android OS
Ja recimo nikad ne brišem apps da ih samo izbrišem već idem kroz apps, nađem aplikaciju koju želim da izbrišem, idem clean cache, clean data pa tek onda uninstall, meščini da negdje pročitah da se tako izbriše sve vezano za app...
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#24677 Re: Android OS
Hvala.mufa1 wrote:Vpn ti uključen.
- suad-sarajevo
#24678 Re: Android OS
Da li ima neka aplikacija ili način kako da na telefonu saberem ukupno vrijeme odlaznih, dolaznih poziva u minutama?
Android 7.1
Android 7.1
- suad-sarajevo
#24679 Re: Android OS
Našao.
Call History Manager
https://play.google.com/store/apps/deta ... cker&hl=en
Imam i pro verziju, ako kome treba neka se javi na PP. App je extra.

Call History Manager
https://play.google.com/store/apps/deta ... cker&hl=en
Imam i pro verziju, ako kome treba neka se javi na PP. App je extra.
-
IstinitaPoruka
#24680 Re: Android OS
Ne mogu ga pronaći jer ne dodijeli mu 'diskovni' status, već kao media... Probao sam na razne načine, ali ne može..bruteforce wrote:Instaliraj na računaru/laptopu recuva i spoji mobilni preko kabla, otvori program izaberi direktorij mobitela/memorijske kartice i sačekaj da odradi.IstinitaPoruka wrote:Iko da zna? Pokušao sam preko jednog, vidim slike i neka videa, nije sve, ali ne mogu vratiti besplatno, plaća se i skupo je bašIstinitaPoruka wrote:Pomooć..
Postoji li ijedan besplatan ili bar da malo košta program da vraća slike/videoe sa telefona koji je formatiran ? Btw. telefon je rootan
- rodjotr
#24681 Re: Android OS
Koristite li vi uvijek Fast Charging( brzo punjenje), ili samo kada ste u zurbi? Da li brzo punjenje djeluje lose na neki nacin, odnosno radi visoke temperature ostecuje li bateriju ?
- diablobih
#24682 Re: Android OS
Uvijek fast charging, nema logike da koristis sporo punjenje.
- Quaresma
#24683 Re: Android OS
na Nokiji 7 plus ne pali se odmah brzo punjenje, tek kad telefon potpuno mirujerodjotr wrote:Koristite li vi uvijek Fast Charging( brzo punjenje), ili samo kada ste u zurbi? Da li brzo punjenje djeluje lose na neki nacin, odnosno radi visoke temperature ostecuje li bateriju ?
kad brzo puni, i uzmes telefon da vidis bilo sta, onda se vrati u normalno punjenje
dok recimo kod sestrinog HTC One A9, odmah krene brzo punjenje, ne znam sad kako je kod ostalih.
-
duffy_duck
#24684 Re: Android OS
Pozdrav svima nadam se da nisam fulio mjesto za temu. Naime interesuje me gdje mogu sve naći kvalitetne usb kablove za mobitel za punjenje telefona. I zanima me da li se telefon brze puni ako je usb kabal vise para vise kvalitetniji i tako to da li ovisi od toga ?. Hvala unaprijed.
- Sanjarko
#24685 Re: Android OS
Ugasis mobitel kada ga punis i brze se napuni. Barem u mog ovog Kineza je to slucaj.rodjotr wrote:Koristite li vi uvijek Fast Charging( brzo punjenje), ili samo kada ste u zurbi? Da li brzo punjenje djeluje lose na neki nacin, odnosno radi visoke temperature ostecuje li bateriju ?
- Sanjarko
#24686 Re: Android OS
Nisam htjeo upisati nista da se ne provalim. Valjda punjenje zavisi od amperaze.duffy_duck wrote:Pozdrav svima nadam se da nisam fulio mjesto za temu. Naime interesuje me gdje mogu sve naći kvalitetne usb kablove za mobitel za punjenje telefona. I zanima me da li se telefon brze puni ako je usb kabal vise para vise kvalitetniji i tako to da li ovisi od toga ?. Hvala unaprijed.
- arnes_king
#24687 Re: Android OS
Zavisi od amperaze punjaca prvenstveno, ali naravno da kvalitet kabla utice. Imas aplikacije kojima to mozes pratiti. Ako je los kabal onda se primjeti razlika i znatno sporije puni jer ne moze iskoristiti puni potencijal punjaca i brzina tad varira.Vizionar 1985 wrote:Nisam htjeo upisati nista da se ne provalim. Valjda punjenje zavisi od amperaze.duffy_duck wrote:Pozdrav svima nadam se da nisam fulio mjesto za temu. Naime interesuje me gdje mogu sve naći kvalitetne usb kablove za mobitel za punjenje telefona. I zanima me da li se telefon brze puni ako je usb kabal vise para vise kvalitetniji i tako to da li ovisi od toga ?. Hvala unaprijed.
- beni-bu-man
#24688 Re: Android OS
koje su aplikacije koje to pratearnes_king wrote: Zavisi od amperaze punjaca prvenstveno, ali naravno da kvalitet kabla utice. Imas aplikacije kojima to mozes pratiti. Ako je los kabal onda se primjeti razlika i znatno sporije puni jer ne moze iskoristiti puni potencijal punjaca i brzina tad varira.
- arnes_king
#24689 Re: Android OS
Ampere - Pokazuje brzinu punjenja, praznjenja kao i druge korisne podatke.beni-bu-man wrote:koje su aplikacije koje to pratearnes_king wrote: Zavisi od amperaze punjaca prvenstveno, ali naravno da kvalitet kabla utice. Imas aplikacije kojima to mozes pratiti. Ako je los kabal onda se primjeti razlika i znatno sporije puni jer ne moze iskoristiti puni potencijal punjaca i brzina tad varira.
https://play.google.com/store/apps/deta ... dev.ampere
- beni-bu-man
#24690 Re: Android OS
bas cu da vidimo ono iz zajebancijearnes_king wrote:Amperebeni-bu-man wrote:koje su aplikacije koje to pratearnes_king wrote: Zavisi od amperaze punjaca prvenstveno, ali naravno da kvalitet kabla utice. Imas aplikacije kojima to mozes pratiti. Ako je los kabal onda se primjeti razlika i znatno sporije puni jer ne moze iskoristiti puni potencijal punjaca i brzina tad varira.
https://play.google.com/store/apps/deta ... dev.ampere
malo kolegu da peglam pati za dobrim kablom al cigan nece da plati, i stalno od mene trazi kabal
kazem ja njeu " imas u Didakti, 22KM boli glava" hoce infrakt da ga spuca
- vatrogasac
#24691 Re: Android OS
Neki Samsungov flagship je došao sa kraćim kablom u odnosu na prthodnika i neki su to u recenzijama kritikovali dok su drugi hvalili kako će imati brže punjenje. Ima tu niz sitnica koje doprinose bržem punjenju.
- beni-bu-man
#24692 Re: Android OS
sa ili bez fast charge mogucnosti ?vatrogasac wrote:Neki Samsungov flagship je došao sa kraćim kablom u odnosu na prthodnika i neki su to u recenzijama kritikovali dok su drugi hvalili kako će imati brže punjenje. Ima tu niz sitnica koje doprinose bržem punjenju.
- vatrogasac
#24693 Re: Android OS
Mislim da je bilo riječi o Note 5 koji nije imao fast charge pa vjerovatno su mu zato skratili kabal.beni-bu-man wrote:sa ili bez fast charge mogucnosti ?vatrogasac wrote:Neki Samsungov flagship je došao sa kraćim kablom u odnosu na prthodnika i neki su to u recenzijama kritikovali dok su drugi hvalili kako će imati brže punjenje. Ima tu niz sitnica koje doprinose bržem punjenju.

- Mea_parvitas
#24694 Re: Android OS
Izgleda da mi je otisao usb konektor u mobu za punjenje. Zna li neko gdje se moze popraviti i gdje je najjeftinije, ako je ganjao to u zadnje vrijeme. Hvala
- semirsar
#24695 Re: Android OS
mozda nije on, mozda je oni hepek na kablu, umalo i ja ne zaplatih iz neznanja, slucajno ubodoh pogresan kabal od drugog punjaca i skontahMea_parvitas wrote:Izgleda da mi je otisao usb konektor u mobu za punjenje. Zna li neko gdje se moze popraviti i gdje je najjeftinije, ako je ganjao to u zadnje vrijeme. Hvala
- Mea_parvitas
#24696 Re: Android OS
Probao sam sa 2 kabla, ali nece da ostane unutra, prvo nije htio uci nikako nesto ga blokiralo, a onda sam cackao tankim sarafcigerom i sad moze uci i puniti ali ispada kabal, pa treba unutra onaj hepek zamijeniti. Ali mislim da to ne bi trebalo biti skupo, negdje sam nekad naletio menn se cini da je neko napisao cijenu popravkasemirsar wrote:mozda nije on, mozda je oni hepek na kablu, umalo i ja ne zaplatih iz neznanja, slucajno ubodoh pogresan kabal od drugog punjaca i skontahMea_parvitas wrote:Izgleda da mi je otisao usb konektor u mobu za punjenje. Zna li neko gdje se moze popraviti i gdje je najjeftinije, ako je ganjao to u zadnje vrijeme. Hvala
- semirsar
#24697 Re: Android OS
nisam siguran, ali miscini @kokuz_sa da je o cijenama dijelova i opravki pis'oMea_parvitas wrote:Probao sam sa 2 kabla, ali nece da ostane unutra, prvo nije htio uci nikako nesto ga blokiralo, a onda sam cackao tankim sarafcigerom i sad moze uci i puniti ali ispada kabal, pa treba unutra onaj hepek zamijeniti. Ali mislim da to ne bi trebalo biti skupo, negdje sam nekad naletio menn se cini da je neko napisao cijenu popravkasemirsar wrote:mozda nije on, mozda je oni hepek na kablu, umalo i ja ne zaplatih iz neznanja, slucajno ubodoh pogresan kabal od drugog punjaca i skontahMea_parvitas wrote:Izgleda da mi je otisao usb konektor u mobu za punjenje. Zna li neko gdje se moze popraviti i gdje je najjeftinije, ako je ganjao to u zadnje vrijeme. Hvala
- friskyoreo
#24698 Re: Android OS
New pipe vise ne radi.. Ima li dostojna alternativa?
-
zdruzdjo
#24699 Re: Android OS
Evo iz prve ruke
Kablovi novi neizhabani.
Telefon xiaomi 5plus. Podrzava brzo punjenje ali uz njega ne dolazi brzi punjac u paketu.
Uzmem huawei quick charge punjac i huawei kabl original ukljucim, telefon ukljuci quick charge punjenje. Uzmem xiaomi kabl i ukljucim u taj isti punjac, on opet ukljuci qiick charge. Uzmem "no name" kabl od 1.5$ sa ebay nema nista normalno puni. Mada kabl radi i ima i data transfer sa racunarom.
Uzmem neki jos losiji kabl koji se motao po kuci, prikaze da ce se telefon napuniti za 5 sati.
Imao sam nekada honor 8. Na njemu je usb-c. Tu sam ispipao kablova i kablova. Uvijek trazim duze kablove radi uticnice u spavacoj sobi. I vjerovali ili ne jedini koji sam uspio naci da je dug(2 metra) i da okine quick charge bio je jedan koji sam kupio u "primark" u Becu.
Znaci uveliko je do kabla.
Kablovi novi neizhabani.
Telefon xiaomi 5plus. Podrzava brzo punjenje ali uz njega ne dolazi brzi punjac u paketu.
Uzmem huawei quick charge punjac i huawei kabl original ukljucim, telefon ukljuci quick charge punjenje. Uzmem xiaomi kabl i ukljucim u taj isti punjac, on opet ukljuci qiick charge. Uzmem "no name" kabl od 1.5$ sa ebay nema nista normalno puni. Mada kabl radi i ima i data transfer sa racunarom.
Uzmem neki jos losiji kabl koji se motao po kuci, prikaze da ce se telefon napuniti za 5 sati.
Imao sam nekada honor 8. Na njemu je usb-c. Tu sam ispipao kablova i kablova. Uvijek trazim duze kablove radi uticnice u spavacoj sobi. I vjerovali ili ne jedini koji sam uspio naci da je dug(2 metra) i da okine quick charge bio je jedan koji sam kupio u "primark" u Becu.
Znaci uveliko je do kabla.
- kokuz_sa
#24700 Re: Android OS
Od kablova napraviste nauku..
Kvalitetan kabal je prioritetniji od adaptera..
Adapter daje 5V obicno punjenje i 9V fast punjenje
Sad original adapteri daju konstantan napon
No name adapteri znaju varirati u davanju konstantnog napona..
I razlike su od zivotnog vijeka adaptera..
Kabal..varijacija milion
U kablu moze biti cip..kondenzator..
Koji regulira napon ili protok struje..
Da nekako pojednostavimo
Originalni kablovi imaju vise zica od obicnih kablova
Uglavnom ide to ovako sto se zica tice
Pozitivna
Negativna
Data transfer ..
Kvalitetni kablovi imaju jos 1 ili 2 dodatne u smislu ojacanja..
Ko ima kod kuce unimetar ili voltmetar .okrene onu kazaljku na ono zvonce..pa kad se spoje zice + i - ono zuji..
Sada ako spojis plus na kraj kabla a minus na pocetak kabla..
Svaki originqlni kabal ce da daje zvuk..
A obicni no name..su bez zvuka..
Kad spojite iphone npr na neki no name kabal..moze puniti..moze prebacivati sve transfer podatke..
Al kad treba sistemski fajl prebacit..to se moze samo sa originalnim ili sa Fox kablom..
Kvalitetan kabal je prioritetniji od adaptera..
Adapter daje 5V obicno punjenje i 9V fast punjenje
Sad original adapteri daju konstantan napon
No name adapteri znaju varirati u davanju konstantnog napona..
I razlike su od zivotnog vijeka adaptera..
Kabal..varijacija milion
U kablu moze biti cip..kondenzator..
Koji regulira napon ili protok struje..
Da nekako pojednostavimo
Originalni kablovi imaju vise zica od obicnih kablova
Uglavnom ide to ovako sto se zica tice
Pozitivna
Negativna
Data transfer ..
Kvalitetni kablovi imaju jos 1 ili 2 dodatne u smislu ojacanja..
Ko ima kod kuce unimetar ili voltmetar .okrene onu kazaljku na ono zvonce..pa kad se spoje zice + i - ono zuji..
Sada ako spojis plus na kraj kabla a minus na pocetak kabla..
Svaki originqlni kabal ce da daje zvuk..
A obicni no name..su bez zvuka..
Kad spojite iphone npr na neki no name kabal..moze puniti..moze prebacivati sve transfer podatke..
Al kad treba sistemski fajl prebacit..to se moze samo sa originalnim ili sa Fox kablom..