Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shape of despair

#24526 Re: Android OS

Post by shape of despair »

Imam telefon sa androidom 7 (ako to išta znači). Da li se telefon usporava ako snimim recimo 20 aplikacija koje otvaram samo povremeno. Da li one iako ih recimo dnevno provjeravam samo 2-3 puta rade ipak nešto u pozadini. Ako rade moze li se to ograniciti da su potpuno neaktivne kada ih ne koristim
arnes_king

#24527 Re: Android OS

Post by arnes_king »

shape of despair wrote:Imam telefon sa androidom 7 (ako to išta znači). Da li se telefon usporava ako snimim recimo 20 aplikacija koje otvaram samo povremeno. Da li one iako ih recimo dnevno provjeravam samo 2-3 puta rade ipak nešto u pozadini. Ako rade moze li se to ograniciti da su potpuno neaktivne kada ih ne koristim
Da, rade u pozadini, i da moze se ograniciti ili iskljuciti, ali napisi prvo koji je tel pa ce ti neko tacno objasniti kako.
shape of despair

#24528 Re: Android OS

Samsung J5 2017
arnes_king

#24529 Re: Android OS

Post by arnes_king »

shape of despair wrote:Samsung J5 2017
Pogledaj da li imas u postavkama baterije da li imas opciju aplikacije u stanju mirovanja. Ako imas, udji tu i ubaci sve aplikacije koje imas.

A imas i drugo rijesenje koje ima na svakom androidu. Ali za to prvo moras otkljucati postavke programera. Da bi to uradio idi u postavke, pa o telefonu, pa nadji verziju softvera onda broj podverzije. Na taj broj klikci uzastopno i pocet ce ti odbrojavati, kada dovoljan broj puta pritisnes vratis se nazad u postavke i tu imas novi meni pod nazivom "Postavke programera" ili "Developer options".

U tim postavkama imas opciju da ogranicis pozadinske procese na 0, tako da svaka aplikacija cim je napustis brise se iz rama.

Ja ti to ne bih preporucio jer ce ti mob biti dosta sporiji i sigurno vuci vise baterije jer svaki put mora ponovo pokretati aplikacije, a plus ne vjerujem da ces dobijati obavijestenja. Nemoj to da te puno zamara, jer za to sluzi ram, za zadrzavanje aplikacija u pozadini, a ako ga zafali sistem automatski gasi po potrebi.
shape of despair

#24530 Re: Android OS

arnes_king wrote:
shape of despair wrote:Samsung J5 2017
Pogledaj da li imas u postavkama baterije da li imas opciju aplikacije u stanju mirovanja. Ako imas, udji tu i ubaci sve aplikacije koje imas.

A imas i drugo rijesenje koje ima na svakom androidu. Ali za to prvo moras otkljucati postavke programera. Da bi to uradio idi u postavke, pa o telefonu, pa nadji verziju softvera onda broj podverzije. Na taj broj klikci uzastopno i pocet ce ti odbrojavati, kada dovoljan broj puta pritisnes vratis se nazad u postavke i tu imas novi meni pod nazivom "Postavke programera" ili "Developer options".

U tim postavkama imas opciju da ogranicis pozadinske procese na 0, tako da svaka aplikacija cim je napustis brise se iz rama.

Ja ti to ne bih preporucio jer ce ti mob biti dosta sporiji i sigurno vuci vise baterije jer svaki put mora ponovo pokretati aplikacije, a plus ne vjerujem da ces dobijati obavijestenja. Nemoj to da te puno zamara, jer za to sluzi ram, za zadrzavanje aplikacija u pozadini, a ako ga zafali sistem automatski gasi po potrebi.
E hvala.
Imam u bateriji opciju always sleeping apps i tamo ubacim koje hocu aplikacije da nisu aktivne u pozadini
l33t

#24531 Re: Android OS

Post by l33t »

najsigurnija stranica za crackane apk fajlove?
Maharadza

#24532 Re: Android OS

Post by Maharadza »

l33t wrote:najsigurnija stranica za crackane apk fajlove?
https://forum.mobilism.org

Otkad sam na androidu (2009) znam za nju i nikada niti jedan problem sa apk/obb/data fajlovima! :thumbup:

Imaju i svoj app koji preporučujem; https://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=399&t=214777 :thumbup:
l33t

#24533 Re: Android OS

Post by l33t »

Maharadza wrote:
l33t wrote:najsigurnija stranica za crackane apk fajlove?
https://forum.mobilism.org

Otkad sam na androidu (2009) znam za nju i nikada niti jedan problem sa apk/obb/data fajlovima! :thumbup:

Imaju i svoj app koji preporučujem; https://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=399&t=214777 :thumbup:
hopi

#24534 Re: Android OS

Post by hopi »

ima li iko problem sa youtube
ne mogu više preskočiti video tj. ne mogu na traci pritisnuti gdje hoću da video gledam, klikam ne može, probao restart telefona i update apliakcije ali nije pomoglo, video ide ok ali nema preskakanja

ne bi me čudilo da su se sjetili da ovo počnu naplaćivati
arnes_king

#24535 Re: Android OS

Post by arnes_king »

hopi wrote:ima li iko problem sa youtube
ne mogu više preskočiti video tj. ne mogu na traci pritisnuti gdje hoću da video gledam, klikam ne može, probao restart telefona i update apliakcije ali nije pomoglo, video ide ok ali nema preskakanja

ne bi me čudilo da su se sjetili da ovo počnu naplaćivati
I ja sam primjetio, cudilo me. Ali mozes tako sto onaj krugic dokle je doslo pomjeris naprijed ili nazad.
hopi

#24536 Re: Android OS

Post by hopi »

evo probao, može tako, haj valjda je ovo neki bug pa ga isprave
Quaresma

#24537 Re: Android OS

Post by Quaresma »

nije valjda da su to izbacili, tako je kod iOSa duze vrijeme, i to je baš ono što ja lično stalno koristim.

Probajte Vanced You Tube, modana verzija youtubea a i imate dark mode.

ja koristim neko vrijeme, super stabilna aplikacija, inace mi je official youtube pravio probleme, znalo se desiti da zamrzne video i moram gasiti pa paliti aplikaciju, kod ovog sve dere bez problema, uz to dark mode ekstra, tacno te tjera da jos vise koristis yt :D

https://forum.xda-developers.com/androi ... n-t3758757
diablobih

#24538 Re: Android OS

Post by diablobih »

Da niste bolesni malo? Sve radi kao i prije, 2 put desno premota 10 sec, dole traku mozes motati gdje hoces.
arnes_king

#24539 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Zna li ko gdje je najsigurnije i koliko kosta da se zamijeni zadnje staklo na galaxy s6 edge?

Mogao bih to i sam uraditi ali ne znam kakvog su kvaliteta stakla sa ebaya?
Cecilija

#24540 Re: Android OS

Post by Cecilija »

Imam jedno glupo pitanje, moj android više ne može primati SMS, već nekoliko dana mi šalje poruku da je memorija puna. Nemam pojma šta to znači jer nemam nijedne poruke na mobitelu (sve brišem nakon čitanja). Čujem zvuk dolaska SMS, vibraciju ali poruke nema. Vjerovatno je memorijska otišla.

Pošto mi je hitno željela bih znati postoji li neki način da očitam svoje dolazne poruke na portalu BH telecoma ili sl.?
duffy_duck

#24541 Re: Android OS

Post by duffy_duck »

Zna li ko gdje je najsigurnije i koliko kosta da se zamijeni staklo na LG G4
avaks

#24542 Re: Android OS

Post by avaks »

Kod majstora u servisu...
kokuz_sa

#24543 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

duffy_duck wrote:Zna li ko gdje je najsigurnije i koliko kosta da se zamijeni staklo na LG G4
Koje staklo
Zastitno

Ili touch?
kokuz_sa

#24544 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

arnes_king wrote:Zna li ko gdje je najsigurnije i koliko kosta da se zamijeni zadnje staklo na galaxy s6 edge?

Slaba su..pucaju kao ledenica..i tanka su..

Radije uzmi original pa cak i polovno..
Ogromna razlika u kvalitetu..
arnes_king

#24545 Re: Android OS

Post by arnes_king »

kokuz_sa wrote:
arnes_king wrote:Zna li ko gdje je najsigurnije i koliko kosta da se zamijeni zadnje staklo na galaxy s6 edge?

Ma to me i brine ali kako znati koje je original kad svi na svakom pisu da jeste a znam da nisu. Kontam cak sa pika da narucim eno po 20KM nije ni skupo svakako se nosi nazad zastita pa bi valjda bilo dovoljno.
kokuz_sa

#24546 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

arnes_king wrote:
kokuz_sa wrote:

Ma to me i brine ali kako znati koje je original kad svi na svakom pisu da jeste a znam da nisu. Kontam cak sa pika da narucim eno po 20KM nije ni skupo svakako se nosi nazad zastita pa bi valjda bilo dovoljno.
Veleprodajna cijena originalng polovnog je 29KM..dodje sa staklom kamere..
Kinezi su po 12KM..bez stakla kamere dodju
arnes_king

#24547 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Kokuz_sa

Mozes li mi poslati link gdje mogu da narucim, nije bitno kod nas ilu preko neta?

Hvala
duffy_duck

#24548 Re: Android OS

Post by duffy_duck »

kokuz_sa wrote:
duffy_duck wrote:Zna li ko gdje je najsigurnije i koliko kosta da se zamijeni staklo na LG G4
Koje staklo
Zastitno

Ili touch?
Touch ima mi linija preko displeja koja mi smeta i nervira me pa da zamjenim to.
kokuz_sa

#24549 Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

duffy_duck wrote:
kokuz_sa wrote:
Koje staklo
Zastitno

Ili touch?
Touch ima mi linija preko displeja koja mi smeta i nervira me pa da zamjenim to.
Ide u kompletu zamjena..cca 120+ KM
duffy_duck

#24550 Re: Android OS

Post by duffy_duck »

Gdje mogu zamjeniti ?
Post Reply