Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#23476 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Averus wrote:Gdje kupujete telefone?
Fontele, Univerzalno, Hustel, Mobil Shop ciglane?

Znam da je garancija inace truba, pa me zanima imate li preporuku
Jednom uzeo preko fontele-a i super bilo sve. Servis im odlican i tako.
Univerzalno hmmmmmm nikad nisam ali cujem svasta. I dobro i lose.
Samo mogu dati jednu iskreno toplu preporuku: NIKAKO DIGITAL CITY. Garancija je smjesna. Ali bukvalno. Ne mozes vjerovati uslove garancije kakvi su. Bolje reci "negarancije". Nista nije pokriveno. Ja mislim jedino da ti izgori u ruci u plamenovima pred njima da bi mozda dobio nesto od garancije.
Ali
Jednom nana u drenjke ide.

Iskreno najbolje je ganjati ovo telecom, mtel, eronet. Ipak je to ozbiljnije.
Better Man

#23477 Re: Android OS

Post by Better Man »

Ili Domod i Tehno mag ako kupuješ Samsunga, jer kod njih dobiješ garanciju od dvije godine i možeš kupiti na rate bez dodatnog plaćanja. A Tehno mag je mislim i ovlašteni uvoznik za Samsung.
odokativan

#23478 Re: Android OS

Post by odokativan »

tehnomag NIJE ovlašteni uvoznik samsunga nego je to firma iz Banja Luke
ali jeste uz Domod i FIS ovlasteni njihov distributer, tj.prva ruka što bi rekli i daju 2 godine garancije
mad mike

#23479 Re: Android OS

Post by mad mike »

je li zna neko koji mi je firmware potreban za Samsung Galaxy s6,zelio bih da se vratim na Marshmallow nisam zadovoljan sa Nougatom? Ne znam za koju drzavu firmware da skinem,a ne znam kako da provjerim to :?
Averus

#23480 Re: Android OS

Post by Averus »

diablobih wrote:Samo provideri kao bh telecom i mtel. Ako su kineski mobiteli, onda preko neta.
Pa svi su kinezi :D

Šalu na stranu, Huawei Honor 8 me zanima
Iskreno, dosta sam paranoičan i (pre)oprezan, pa nisam nikad naručivao skupe stvari preko neta. Ja to što naručim sve držim ispod 20€
Imaš neku preporuku?

Također, zar ne drmaju naši sad na carini sve preko 50KM?
diablobih

#23481 Re: Android OS

Post by diablobih »

Pa to se uzima kod nasih providera. Ovo ostalo sto nema, ili sto ima samo kod univerzalnog, fontele i tih kuraca palaca se uzima preko neta, jer realno, jeftinije je dosta i kad te potrefi carina, a garanciju nemas ni kod nasih. Djevojka uzela umi plus preko neta, jeftiniji 150 maraka, iako je otislo na carinu. Da nije otislo, a moze se desiti, onda bi to bilo jeftinije i vise.

Honor 8, mtel ima finu cijenu za njega, ne bih isao dalje od toga.
ug_lee

#23482 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Ima li ko da koristi haloo? Zanima me deru li guzove kad se priča sa drugim mrežama?
Prelazi mi se na haloo isključivo zbog poprilično povoljnog interneta.. ali me zanima hoće li me oderati što se tiče poziva..
odokativan

#23483 Re: Android OS

Post by odokativan »

da ti niso fulno temu
totalno
kake veze haloo ima sa android OSom
zateznistub

#23484 Re: Android OS

Post by zateznistub »

ug_lee wrote:Ima li ko da koristi haloo? Zanima me deru li guzove kad se priča sa drugim mrežama?
Prelazi mi se na haloo isključivo zbog poprilično povoljnog interneta.. ali me zanima hoće li me oderati što se tiče poziva..
Na tu temu ti je drugi sprat desno... Ima ona ovaj vs ona vs taj... Neki će pisnuti u gaće kad pročitaju da hoćeš na haloo
zdruzdjo

#23485 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

zateznistub wrote:
ug_lee wrote:Ima li ko da koristi haloo? Zanima me deru li guzove kad se priča sa drugim mrežama?
Na tu temu ti je drugi sprat desno... Ima ona ovaj vs ona vs taj... Neki će pisnuti u gaće kad pročitaju da hoćeš na haloo
E vidis moze se povezati sa androidom. Heheheh

Dual sim telefon, odredis da ti haloo kartica bude primarna za internet a primarna za zvanje vec ona koju izvorno koristis. i udri.
Jos ko ja na svom honor-u namjestis zvrcku sa hybrid dual sim+sd i sve za 5.

A jes ovaj dosadaaaaan sa svojim honor-om. Heheheh
mad mike

#23486 Re: Android OS

Post by mad mike »

mad mike wrote:je li zna neko koji mi je firmware potreban za Samsung Galaxy s6,zelio bih da se vratim na Marshmallow nisam zadovoljan sa Nougatom? Ne znam za koju drzavu firmware da skinem,a ne znam kako da provjerim to :?
Iko? Skinuo sam neki firmware,ali ne mogu otvoriti taj fajl (.tar). Sta da radim :?:
exampLe.

#23487 Re: Android OS

Post by exampLe. »

mad mike wrote:
mad mike wrote:je li zna neko koji mi je firmware potreban za Samsung Galaxy s6,zelio bih da se vratim na Marshmallow nisam zadovoljan sa Nougatom? Ne znam za koju drzavu firmware da skinem,a ne znam kako da provjerim to :?
Iko? Skinuo sam neki firmware,ali ne mogu otvoriti taj fajl (.tar). Sta da radim :?:
Skini firmware sa sammobilea i na dnu imas uputstvo kako flashovati firmware preko Odina.
zdruzdjo

#23488 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

mad mike wrote:

Buraz ne shvati pogresno, ali fakat malo na xda developers procitaj tutoriala. To je flagship i ima doata sigurno. Ne solim ti pamet sa visine ali te stvari su dosta osjetljive i ako nesto sjebes mozes ostati sa skupim prtiskivacem za papir.
Samsung je dosta dobar i siguran po tom pitanju ali bolke je znati.
mad mike

#23489 Re: Android OS

Post by mad mike »

Hvala na odgovoru..ma da se ne bi ja zajebavao sa ovim,odnijet ću u servis pa nek oni to regulišu :D
zdruzdjo

#23490 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

,,
Last edited by zdruzdjo on 31/05/2017 22:36, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#23491 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

mad mike wrote:Hvala na odgovoru..ma da se ne bi ja zajebavao sa ovim,odnijet ću u servis pa nek oni to regulišu :D

pa bili te bilo stid?

Extract (unzip) the firmware file
Download Odin v3.11.1
Extract Odin ZIP file
Open Odin v3.11.1
Reboot Phone in Download Mode (press and hold Home + Power + Volume Down buttons)
Connect phone and wait until you get a blue sign in Odin
Add the firmware file to AP / PDA
Make sure re-partition is NOT ticked
Click the start button, sit back and wait few minutes
ug_lee

#23492 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Imam jedan čudan problem
Danas sam išao na factory reset i nakon svog procesa, upali se i sve to.. sve radi samo neće ono kad duže držim na homescreen i da mi se prikažu opcije i isto tako ne mogu ni jednu aplikaciju obrisati ni dodati na homescreen.. Sgs6 je u pitanju
zdruzdjo

#23493 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

ug_lee wrote:Imam jedan čudan problem
Danas sam išao na factory reset i nakon svog procesa, upali se i sve to.. sve radi samo neće ono kad duže držim na homescreen i da mi se prikažu opcije i isto tako ne mogu ni jednu aplikaciju obrisati ni dodati na homescreen.. Sgs6 je u pitanju
Negdje je zakljucano editovanje homescreen-a.
Prehargaj malo opcije oko display-a.
Sanjarko

#23494 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Mogu li se aplikacije drzati neazurirane, stalno.
holowey

#23495 Re: Android OS

Post by holowey »

Vizionar 1985 wrote:Mogu li se aplikacije drzati neazurirane, stalno.
samo odcheckiras automatsko auziriranje
Sanjarko

#23496 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

holowey wrote:
Ma znam to. Ne mislim na to. Nego da ne azuriram aplikacije nikako. Mogu li to. Posto telefon nema puno memorije, a sve vise imam aplikacija.
holowey

#23497 Re: Android OS

Post by holowey »

Vizionar 1985 wrote:
holowey wrote:
Ma znam to. Ne mislim na to. Nego da ne azuriram aplikacije nikako. Mogu li to. Posto telefon nema puno memorije, a sve vise imam aplikacija.
promijeni lozinku na googlu pa vrati na fabricke postavke...kod nove prijave nemoj google account prijavljivati pa ti se nista nece azurirati... po potrebi nadji apk aplikacije koja ti treba i instaliraj mimo google playstorea
Sanjarko

#23498 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

holowey wrote: promijeni lozinku na googlu pa vrati na fabricke postavke...kod nove prijave nemoj google account prijavljivati pa ti se nista nece azurirati... po potrebi nadji apk aplikacije koja ti treba i instaliraj mimo google playstorea
Pa mislio sam vratit na fabricki. Zar bi se sve vratilo. Vracao sam par puta prije pa nije, istina nije mi imao net mobitel tada. Sa pleja kontam skinut ponovo sve ali samo vise ne azurirat, pa me zanima moze li to. Jel bi normalno aplikacije radile.

Ovo ne bi znao ja nista ni uradit sta si napisao.

Znaci samo kontam vratit na fabricko ili deinstalirat azurirano, i dalje vise ne azurirat, uopste. Mane telefon memorije, a nemam na sta da prebacim bilo sta.

Hvala ti na odgovorima. :kiss:
spree

#23499 Re: Android OS

Post by spree »

pa ako skines sa playa iste aplikacije opet neces imati prostora. najbolje vrati na fabricke postavke. stavi da se ne azuriraju aplikacije, a skini neke koje ti bas trebaju ili eventualno instaliraj starije verzije preko apk.
Sanjarko

#23500 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

spree wrote:pa ako skines sa playa iste aplikacije opet neces imati prostora. najbolje vrati na fabricke postavke. stavi da se ne azuriraju aplikacije, a skini neke koje ti bas trebaju ili eventualno instaliraj starije verzije preko apk.
Hvala na odgovoru. Vec sam stavio da se automatski itd. ne azuriraju. Valjda nece kad resetujem.
Post Reply