Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zLatk0

#2276 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

_Reds_ wrote:Zaboravih pitati, jel ima neka aplikacija koja bi uradila backup-e negdje na neki prostor na netu !
DropBox i MyBackUp Pro ($)
AmoK

#2277 Re: Android OS

Post by AmoK »

zLatk0 wrote:
_Reds_ wrote:Zaboravih pitati, jel ima neka aplikacija koja bi uradila backup-e negdje na neki prostor na netu !
DropBox i MyBackUp Pro ($)
Box.com | 50GB prostora
Eborg

#2278 Re: Android OS

Post by Eborg »

Nabavio i ja Android pa se evo privikavam. :-)

Da li je klasični izlazak iz aplikacija da idem na back do kraja ili da pritisnem HOME button? Nakon toga u Task manageru ubijem otvorene aplikacije i očistim ROM. Ima li neki "elegantniji" način?

BTW, postoji li neki FREE market za ove plaćene aplikacije ili svaku aplikaciju moram zasebno googlati i tražiti .apk file?
zLatk0

#2279 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ja odavno ne koristim task managere, jer sistem gasi aplikacije ukoliko mu zatreba memorije. Imas na nekim 2x back za gasenje ili menu>exit
Chuckie

#2280 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Da vam kažem jednu pametnu, task manageri su totalno nepotrebni i nanose više štete nego li koristi. :thumbup:
TAFKAP

#2281 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

Eborg wrote:Nabavio i ja Android pa se evo privikavam. :-)

Da li je klasični izlazak iz aplikacija da idem na back do kraja ili da pritisnem HOME button? Nakon toga u Task manageru ubijem otvorene aplikacije i očistim ROM. Ima li neki "elegantniji" način?

BTW, postoji li neki FREE market za ove plaćene aplikacije ili svaku aplikaciju moram zasebno googlati i tražiti .apk file?
Kad pritisnes home button dolazis do home screen, aplikacija jos uvijk ide u pozadini. Drzeci home button par sekundi pritisnut se javlja nesto kao task switcher sa zadnjih 10 koristenih aplikacija, tako da mozes brzo saltati izmedju njih. A zatvaranje aplikacije je u vecini slucajeva moguce samo preko back buttona, dok neki appovi imaju close pod settings.

Neki drugi task manager pored vec instaliranog ne bih preporucijo.
Eborg

#2282 Re: Android OS

Post by Eborg »

Tnx!

Ma i koristim stock task manager samo mi još uvijek nije jasno da li Android ima multitasking ili će to tek Ice Cream Sandwich uvesti?

BTW, gdje fakat da nabavim "free" aplikacije kao što iOS ima Cydiu npr.?
TAFKAP

#2283 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

Na samom marketu postoji kategorija free aplikacija, za ostalo se nisam trudio da potrazim, sigurno postoje stranice/blogovi sa tim stvarima
Eborg

#2284 Re: Android OS

Post by Eborg »

Znam za te aplikacije. Više me zanima free download ovih što se plaćaju, ne da mi se plaćati za nešto što mi se možda neće ni svidjeti.
BadBoy

#2285 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Eborg, Android ti od maltene prve verzije ima multitasking, zato ne sekiraj se :) a ako mislis na free aplikacije njih imas na marketu standardno. Ako zelis "free" onda se moras malo zaroviti po tim warez stranicama ;)
Chuckie

#2286 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Eborg wrote:Tnx!

Ma i koristim stock task manager samo mi još uvijek nije jasno da li Android ima multitasking ili će to tek Ice Cream Sandwich uvesti?

Blackmart, Applanet.net > google it.
Eborg

#2287 Re: Android OS

Post by Eborg »

Will do, hvala puno! :thumbup:

BTW, treba li mi neki anti-virus? Ima li nekih preporuka?
_Reds_

#2288 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Eborg wrote:Will do, hvala puno! :thumbup:

Avast, dzabe i odlican.

Imas strasnu zastitu protiv kradje. Isprobao licno. Znaci bukvalno telefonom mozes da radis sta hoces, sa drugog telefona. Cim se u njega ubaci druga kartica, telefon saljs sms na brojeve koje si ti definisao u kojem navodi gps lokaciju telefona i sim karticu koja ga korisiti, a njemu se pojavlje poruka da je telefon izgubljen ili ukaredn, Odonoso ono sto ti napises. Komadama mozes vuci sa telefona sta hoces, kontakte, poruke, pozive, ma bukvlano sve.
Quaresma

#2289 Re: Android OS

Post by Quaresma »

ima kao neki multitasking, al ni jedan os nema kao symbian, tj da aplikacije rade u pozadini, a ne da prelaskom na drugu prethodna ostane zamrznuta

free aplikacije imas na googleu, samo kucaj ime aplikacije i npr dodas apk download, bar tako ja radim

:thumbup:

jedva cekam da izadje nasljednik N8, ne mogu ja vise na ovome
valter.ba

#2290 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Drustvo kako i odakle instalirati free Skype na android? Isao na android.com spojio telefon i odradio do installed ali nigdje ga ne vidim. Kontam nesto da je neophodan wi-fi ali da li je:) Inace imam onaj Astro file manager ako to nesto znaci. Lafonten svima:)
skafiskafsnjak

#2291 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam normalno instalirao s marketa... Medju aplikacijama mi je. Ali vala nisam ga pokusao otvoriti bez wi-fi :P
valter.ba

#2292 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Ma ne zezaj me mozda sam se odrazio neprecizno :D . Nisam ga pokusao pokrenuti bez wi-fi vec ga uopste ne vidim u aplikacijama :lol: . Inace kada pogledam na kompu u My library nadjem ga kao installed kao i sve ostale aplikacije koje sam skidao.
skafiskafsnjak

#2293 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

valter.ba wrote:Ma ne zezaj me mozda sam se odrazio neprecizno :D . Nisam ga pokusao pokrenuti bez wi-fi vec ga uopste ne vidim u aplikacijama :lol: . Inace kada pogledam na kompu u My library nadjem ga kao installed kao i sve ostale aplikacije koje sam skidao.
mislim da je do odraza ipak ...

PS: nosi mobitel u servis, nista od njega :lol: :lol:
TAFKAP

#2294 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

Eborg wrote:Will do, hvala puno! :thumbup:

Procitaj ovo:
http://www.av-test.org/fileadmin/pdf/av ... nglish.pdf
ili
http://www.av-test.org/fileadmin/pdf/av ... german.pdf
_Reds_

#2295 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

valter.ba wrote:Drustvo kako i odakle instalirati free Skype na android? Isao na android.com spojio telefon i odradio do installed ali nigdje ga ne vidim. Kontam nesto da je neophodan wi-fi ali da li je:) Inace imam onaj Astro file manager ako to nesto znaci. Lafonten svima:)
Sasvim normalno radi sa marketa onaj. Meni radio i video call.

Mada mi je Viber zakon za VoIP pozive.
_Reds_

#2296 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Quaresma wrote:

ima kao neki multitasking, al ni jedan os nema kao symbian, tj da aplikacije rade u pozadini, a ne da prelaskom na drugu prethodna ostane zamrznuta

free aplikacije imas na googleu, samo kucaj ime aplikacije i npr dodas apk download, bar tako ja radim

:thumbup:

jedva cekam da izadje nasljednik N8, ne mogu ja vise na ovome
Android 2.x.x. Nema MT. 3.x.x ima neku vrstu MT ako je on za teblete. 4.X.X. ima multitasking, nabacio sam prije par dana betu četvroke, pa testiram. Posto je imam Xperia, skinuo sam ovu od SE beta. Manje više sve radi, al mi izgled i nije nesto.
Dupli_skalp

#2297 Re: Android OS

Post by Dupli_skalp »

@eborg

što se tiče task managera, već je napisano da mogu napraviti više štete, nego koristi. i to je tačno.

p.s. šta si uzeo?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2298 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

eyesburn wrote:@eborg

što se tiče task managera, već je napisano da mogu napraviti više štete, nego koristi. i to je tačno.

p.s. šta si uzeo?
Sta tacno mogu uraditi???
valter.ba

#2299 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Imam android 2.3.6 i jednu glupost nikako ne mogu da shvatim. Naime nevjerovatno mi je da ne mogu nista podesiti u aplikaciji "Poruke". Zelio sam podesiti neke detalje kao sto je npr. povratna informacija da je poruka koju sam poslao dostavljena. Nema uopste ta opcija na telefonu samo "compose new" i prikaze inbox wtf :? .
Ima li slucajno neka aplikacija da se skine sa marketa koja rjesava ovaj problem? Hvala.
Chuckie

#2300 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Kad si u porukama, imaš valjda neki option key ispod ekrana, ne znam koji ti je telefon, pritisno ti pa odaberi settings i tamo upali delivery report.
Post Reply