Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#22376 Re: Android OS

Post by shalla »

AmirBaa wrote:Zanimaju me iskustva iz prve ruke vezano za OnePlus mobitele? Planiram pocetkom godine uzimati neku dobru masinu, prvo sam se bio nameracio na S7 ali kad gledam ove videe OnePlus nove generacije cak se i dvoumim. Hvala unaprijed :thumbup:
Bio među prvim korisnicima OnePlus One u Sarajevu, i dan danas tvrdim da je za pare za koje sam ga kupio ubjedljivo najbolji mobitel koji sam imao. Prodao ga radnom kolegi, ponekad uzmem da vidim kako radi, ma znači apsolutno bez mane, nema restartanja, nema lagova...
Sa dvicom su ja mislim bili malo usrali motku dok je trica opet zvijer nad zvijerima...

@ Curve, pusti ba, što uopšte ideš na reply na onakav post :-)
jarobot

#22377 Re: Android OS

Post by jarobot »

Curve wrote:
jarobot wrote:Tema android a ne online prodaja i reklamiranje..
Admin zaustavi ovo...
sta places odma
tema je android i pitanje je bilo koja je preporuka zastita uredjaja koji su na androidu, konkretno s7e

niko ovdje nije dogovarao prodaju/kupnju vec pitanje gdje uzet i sta uzet da je najbolja zastita

:-) :roll:
Kakve sad ima veze zaštita za staklo sa android OS_m ili je za tebe android _os i smartfon isto...
Otvorite temu dodatna oprema za smartfone ...
Čuj neugovarš kupnju a otvoreno pitaš gdje ćeš se naći da kupiš staklo.
Uglavno je spamanje i nema veze sa android os_om
shalla

#22378 Re: Android OS

Post by shalla »

Nije on pitao, ja sam pitao gdje se možemo naći. Valjda imam pravo napisati takav post kao neko ko 10 godina sere po ovom forumu i ko je uvijek spreman da odgovori, posavjetuje, ako treba i da se posvađa...

I da, baš nam treba još jedna tema, nije dosta 1497 tema na kojima se priča o manje-više istim stvarima...
zforumas

#22379 Re: Android OS

Post by zforumas »

jarobot mog'o bi ti na Tabiju :izet:
Dr Kova

#22380 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
supercali

#22381 Re: Android OS

Post by supercali »

I ponesi silikonsku zastitu
shalla

#22382 Re: Android OS

Post by shalla »

Al nas nemoj pitati gdje da je nabaviš, nećemo to smjeti odgovoriti [emoji16]

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
AmirBaa

#22383 Re: Android OS

Post by AmirBaa »

shalla wrote:
AmirBaa wrote:Zanimaju me iskustva iz prve ruke vezano za OnePlus mobitele? Planiram pocetkom godine uzimati neku dobru masinu, prvo sam se bio nameracio na S7 ali kad gledam ove videe OnePlus nove generacije cak se i dvoumim. Hvala unaprijed :thumbup:
Bio među prvim korisnicima OnePlus One u Sarajevu, i dan danas tvrdim da je za pare za koje sam ga kupio ubjedljivo najbolji mobitel koji sam imao. Prodao ga radnom kolegi, ponekad uzmem da vidim kako radi, ma znači apsolutno bez mane, nema restartanja, nema lagova...
Sa dvicom su ja mislim bili malo usrali motku dok je trica opet zvijer nad zvijerima...

@ Curve, pusti ba, što uopšte ideš na reply na onakav post :-)
hvala puno. Najgore mi jer bi mi jaran donio taj OnePlus i ne bih ga ja mogao prije isprobati, igrati se malo s njim i to. Dok S7 znam sve kakav je i nevjerovatno je dobar telefon. Ali eto, slatke muke :D
mufa1

#22384 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Sta god ti ko kaže o oneplus telefonu, samo ce te još vise pozitivno iznenadit kad ga uzmes u ruke.. Po meni ne postoji telefon sa boljim omjerom uloženo - dobiveno. S7 siguno jeste bolji telefon, ali ne toliko da bi bio par stotina maraka skuplji..

Sent from my XT1562 using Tapatalk
valjuga

#22385 Re: Android OS

Post by valjuga »

Imam ja i OPO i OP3 i stvarno su oba ,bar za mene perfektna.A S7 je bolji naravno al eto ja volim uvik kontra :lol:
radiostar

#22386 Re: Android OS

Post by radiostar »

ponosni vlasnik oneplus one vec malo vise od dvije godine, k'o bombona i dan danas fercera na 6.0.1 androidu. povremeno dodjem na ideju da promijenim, ali onda skontam da apsolutno nemam razloga za to :-D
malwarebyte

#22387 Re: Android OS

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 25/10/2021 00:20, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#22388 Re: Android OS

Post by DonieBrasco »

Nece biti Nogata za Z2 Tablet stariji je uređaj.
Sarajevski-Seljak

#22389 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

DonieBrasco wrote:Nece biti Nogata za Z2 Tablet stariji je uređaj.

Mislim da je kolega bio malo sakrastican :mrgreen:
quarterback

#22390 Re: Android OS

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote:Djeca razbila digitizer na xperia z2 tabletu. LCD je ostao čitav. Da li se može zamijeniti samo digitizer, ili mora oboje? Ima li neko procjenu koliki je finansijski dio zijana?

A kad sve to jednog dana završim, kako ću ga updateovati na Nougat? :D

pošto je tema android OS :D
moze drug, moj malac je uradio isto pa sam malo zaguglao, kimtec je trazio 110 maraka za zamjenu, a digitizer kosta 8$ i malo truda (ima i preko pika 35 km sa dostavom)...
samo ukucaj u google tablet digitizer i vidjeces da vjerovatno i sam to mozes uraditi, ja cekam da nadjem malo vremena da na ovom svom probam
liberouno

#22391 Re: Android OS

Post by liberouno »

U 3. kvartalu Samsung i Apple zabilježili novi pad tržišnog udjela, Kinezi rastu…

Najnovije statističke podatke o prodaji smartfona u 3. kvartalu ove godine danas je iznio Gartner. Prvi na listi je i dalje Samsung sa 71 milijun isporučenih uređaja, što je osjetno manje u odnosu na isto razdoblje lani, kad je zabilježeno 83 milijuna prodanih primjeraka. Jedan od razloga za ovakav pad svakako je i povlačenje Notea 7 s tržišta. Pad prodaje je u konačnici utjecao i na pad tržišnog udjela, pa Samsung tako sada drži 19,2%, dok je lani u istom kvartalu držao 23,6% tržišta.

Drugi na listi je i dalje Apple s 43 milijuna prodanih iPhonea, što također predstavlja pad u odnosu na godinu ranije, kada je prodao 46 milijuna. Tržišni udio mu je isto tako pao, i to s 13% na 11,5%.

Tamo gdje su Samsung i Apple izgubili, profitirali su kineski proizvođači. Tako se Huawei s lanjskih 27 milijuna prodanih uređaja u 3. kvartalu popeo na 32 milijuna u ovom, a i tržišni udio mu je sa 7,7% skočio na 8,7%.

Četvrti je Oppo, kojemu je udio na tržištu s lanjskih 3,4% skočio na 6,7% ove godine, a peti BBK telecommunications, koji pod sobom, pored Oppa, drži Vivo i OnePlus brandove, ali Gartner iz nekog razloga vodi odvojenu statistiku.

http://www.gartner.com/newsroom/id/3516317
http://mob.hr/samsung-i-apple-u-3-kvart ... ezi-rastu/
Image
mufa1

#22392 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Pa djesi dileja junačino. Mali je uporan ko mazga [emoji23] [emoji23]

Sent from my XT1562 using Tapatalk
Fauja Singh

#22393 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Ogadit ce mi Xiaomi i Kineze a taman se zagrijao :)
liberouno

#22394 Re: Android OS

Post by liberouno »

KvaziExpert wrote:ima li gdje finansijski udio u tržištu, ne broj komada? Tu je vjerovatno Apple biti bez premca, oni nemaju jeftinih uređaja, da nabiju broj prodatih komada.
Apple zabilježio pad profita i pad prodaje svih uređaja
http://www.klix.ba/biznis/apple-zabilje ... /161026012
Godišnja prodaja za fiskalnu 2016. godinu koja je okončana 30. septembra iznosi 198 milijardi eura, dok je taj podatak 2015. godine iznosio 215 milijardi eura.
Procentualno, radi se o padu prodaje od oko 8 posto. Profit kompanije je time pao za 14 posto i ove fiskalne godine iznosi 42 milijarde eura.

Profit Samsungovog mobilnog odjela u 3. kvartalu opao za čak 96% u odnosu na prošlu godinu!
http://www.balkangadgets.com/profit-sam ... lu-godinu/

P.S.
neki nisu još saznali da su Motorola mobiteli u vlasništvu Kineza :D
Logovan

#22395 Re: Android OS

Post by Logovan »

Pomagajte... :skoljka: :D
Odjednom mi dođe obavještenje da mi je "prazna SD kartica ili s nepodržanim sustavom". :? Aplikacije koje su na SD kartici su zatamnjene, ali kad kliknem na jednu od njih piše "aplikacija nije instalirana". Slike koje su na SD kartici su nestale.

Restartovao sam mobitel - ništa. Izvadio sam SD karticu, pa je vratio - ništa. Pokušao sam da mi učita karticu preko "postavke", pa "spremanje", pa "umetnite SD karticu" - opet ništa.

Nisam imao instaliran antivirus, pa sam ga tek sada instalirao i kao eto aplikacija je riješila par problema na mobitelu, ali ovo sa karticom je i dalje problem.

Šta sada? SD kartica krepala, da kupim novu? Ili se može riješiti problem oko ove?
liberouno

#22396 Re: Android OS

Post by liberouno »

SD karticu u adapter i u PC i sve će ti bit jasno
ako je i PC "ne prepozna" onda je kaput

ili nađi drugu SD pa ubaci u mob i ako je ona ok znači tvoja je kaput
ako ni nju mob ne poznaje onda ti je otišao slot moba ili softver managment za sd card
Logovan

#22397 Re: Android OS

Post by Logovan »

KvaziExpert wrote: zvuči kao da je krepala. probaj je gdje ubaciti u čitač u računar
Hoću, hvala.
liberouno wrote:SD karticu u adapter i u PC i sve će ti bit jasno

ako ni nju mob ne poznaje onda ti je otišao slot moba ili softver managment za sd card
Ok, hvala.

Jebem ti tehnologiju. :lol: :roll:
Logovan

#22398 Re: Android OS

Post by Logovan »

Logovan wrote:
KvaziExpert wrote: zvuči kao da je krepala. probaj je gdje ubaciti u čitač u računar
Hoću, hvala.
liberouno wrote:SD karticu u adapter i u PC i sve će ti bit jasno

Ok, hvala.

Jebem ti tehnologiju. :lol: :roll:
Izgleda da je krepala.
Uzeo sam drugi mobitel i opet mi se isto pojavilo. Obavještenje da je kartica prazna i da se ne može učitati.

Zaboravio sam reći da je u pitanju Galaxy 3.
kokuz_sa

#22399 Re: RE: Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

malwarebyte wrote:Kad ste već kod OPO, imam ga i ja, stvarno je ekstra telefon.
Prije neka 2 mjeseca mi je prestao raditi onaj dio dole gdje je menu, home, back i nekih 1-2 cm ekrana.
Jel neko kupovao LCD + digitizer i da li ima neki oficijelni shop gdje mogu ovo naručiti (ja nisam našao), ili neka stranica gdje prodaju original djelove ?
Uzmi komplet...tesko da kod nas neko moze kvalitetno odraditi zamjenu digitizera za OPO..

Za Z2.. npr nigdje se nije moglo naci da ga zamjene nego komplet zamjenu radio

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
valjuga

#22400 Re: Android OS

Post by valjuga »

Ja sam mijenjao sebi digitizer na lg g2 sa onom folijom,i radi sve super,al ne bi preporučio nikom.V idi se na mjestima da sam pritisnuo po ekranu.Staro ljepilo jedva očistio itd itd,ćoškovi nisu zalijepljeni ono 100% ali da se razumijemo,ko ne zna da sam mijenjao neće ni služiti,jer sam ja malo peka pa sve vidim.
Post Reply