Android OS
Moderator: Benq
- Dr Kova
#21976 Re: Android OS
Nosaće onaj ko voli fotografiju. Da ne spamamo više Dileja, dobro je sve 
- SpecialOffer
#21977 Re: Android OS
supercali wrote:Kad ce te shvatiti da kamera nije primarni proizvod smartphone-a
Za to sluzi fotoaparat ako zelis vrhunske slike posebno po noci
Tako da ova prica kakva je kamera je meni licno glupa u raspravi kakav je koji telefon
- Quaresma
#21978 Re: Android OS
pih, a mi nekadašnji lumijaši uživali u ovome još od 2013teBuckethead wrote:mufa1 wrote:Kad već spominjete slike po mraku, evo ja cu dat bilo kome dslr kameru i objektiv od 2500 eura, i 99% ce vas napravit lošu sliku, tj mutnu (jer će 99% ljudi okrenut na automatik i slikat, kao sto slika i sa telefonima, izvadi iz dzepa i okini).. Nije poenta u tome da li telefon ima dobru optiku ili senzor, nego dacli ima pro opcije za manuelni modus slikanja, a to za sad imaju samo neki telefoni, lg je prvi poceo sa g4 modelom, samsung ima takodje, ali nema bas potpune opcije, bas danas gledam kod kolege huawei p9, strava kakve opcije ime, bas ko kod dslr, od 1/8000 sek pa do 30 sekundi. E tu se krije tajna. Uzmite jedan takav telefon, kupite onaj jedan mali stativ za telefone, stavite tajmer 5 sekundi, i onda tu ekspoziciju od 30 sekundi, i divite se nocnim slikama napravljenim sa telefonom. Jer upravo tako se slika po noci i sa dslr-om od 6500eura.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk![]()
objasnio. Pravio sam i ja čuda navečer sa manuelnim postavkama na mobu i stativom
- Dr Kova
#21979 Re: Android OS
Aha, ona Lumia 1020 što fokusira 2 sekunde 
- Quaresma
#21980 Re: Android OS
eno ga sad, zar je to sad bitno, govorimo ipak o telefonu koji je to sve započeo, a s obzirom da je fucsoft zajebao stvar, nije u stanju bio da izbaci software u skladu sa tadasnjim hardwareom, pa je tada nokia izasla sa slabijim hardwareom. dok dodaj k tome da je 808 koja je imala gotovo identican senzor, imala sa strane dodatni gpu da procesuiranje slike.
evo sad se sjetih, da je ovo mogla i nokia 808 čak,ali samo s 3rd party aplikacijom. ovo neka qler potvrdi. kakve je kontrole imala nokia 808 na stock camera app.
evo sad se sjetih, da je ovo mogla i nokia 808 čak,ali samo s 3rd party aplikacijom. ovo neka qler potvrdi. kakve je kontrole imala nokia 808 na stock camera app.
- Dr Kova
#21981 Re: Android OS
808 uhvati grbe na mjesecu
- Dr Kova
#21982 Re: Android OS
Baš fijasko Notea 7
http://mob.hr/att-i-t-mobile-prekidaju- ... oizvodnju/
P.S. @iziboy (dileja) je otišao trajno u banoviće
http://mob.hr/att-i-t-mobile-prekidaju- ... oizvodnju/
P.S. @iziboy (dileja) je otišao trajno u banoviće
- shalla
#21983 Re: Android OS
Fijasko je mala riječ definitivno. Valja sad povratiti izgubljeno povjerenje, ko će nekome od nas garantovati da nam se neki S8, S9 ili sl neće zapaliti...
Mislim da je Samsungova greška prevelika disperzija, haj što imaju high-end i low-end uređaje al oni se fokusiraju na još pun kurac nekih serija i izvedbi, mislim da im je to odvuklo fokus pa im se desilo ovo što jeste... Zinula guzica i previše jbg...
Ništa, ja im predlažem da svim korisnicima koji imaju sadašnje premium modele (7, 7 edge i note) dadnu S8 po 30% stvarne cijene

Mislim da je Samsungova greška prevelika disperzija, haj što imaju high-end i low-end uređaje al oni se fokusiraju na još pun kurac nekih serija i izvedbi, mislim da im je to odvuklo fokus pa im se desilo ovo što jeste... Zinula guzica i previše jbg...
Ništa, ja im predlažem da svim korisnicima koji imaju sadašnje premium modele (7, 7 edge i note) dadnu S8 po 30% stvarne cijene
-
quarterback
#21984 Re: Android OS
shalla wrote:Fijasko je mala riječ definitivno. Valja sad povratiti izgubljeno povjerenje, ko će nekome od nas garantovati da nam se neki S8, S9 ili sl neće zapaliti...
Ništa, ja im predlažem da svim korisnicima koji imaju sadašnje premium modele (7, 7 edge i note) dadnu S8 po 30% stvarne cijene![]()
- spree
#21985 Re: Android OS
Ja se ponadao da ce noteu spustiti cijenu iako su ga vec prodavali ljudima po ovoj visokoj, pa bi bilo nefer, ali eto opet se ponadao. Kad sipak gledam danas u univerzalnom 1600KM, a vjerovatno je kod njih ona prva verzija i bez softwerskog patcha[emoji38]. I jos njihova garancija pokriva sve [emoji23].
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
- Dr Kova
#21986 Re: Android OS
Toeto, nek se posvete Seriji S, Note i A, ovo ostalo nek razjebushalla wrote:Fijasko je mala riječ definitivno. Valja sad povratiti izgubljeno povjerenje, ko će nekome od nas garantovati da nam se neki S8, S9 ili sl neće zapaliti...
Ništa, ja im predlažem da svim korisnicima koji imaju sadašnje premium modele (7, 7 edge i note) dadnu S8 po 30% stvarne cijene![]()
- shalla
#21987 Re: Android OS
Ma lud je ko ga uzme, al bez zeze. Kažem ti kad mi je ovaj drug koji radi u Samsungu ovdje rekao da ga je vratio, sve mi je bilo jasno...
- Dr Kova
#21988 Re: Android OS
Optimista sam... Samsung je realno jedna od najvećih korporacija na svijetu, ljudi sve prave. Ovo će ih uzdrmati dobro, ali izaće S8 obični i Edge i Note i oni će svi prekucati...
-
Hakiz
#21989 Re: Android OS
I izgube stotine miliona kupaca iz siromašnijih zemalja Azije i Afrike. Šta bi ti radije, da ti 100 ljudi ili hljadu ljudi kupi mobitel koji prodaješ za 1.500 KM ili da ti milion kupaca kupi mobitel koji prodaješ za 100 ili 200 KM?Buckethead wrote:Toeto, nek se posvete Seriji S, Note i A, ovo ostalo nek razjebushalla wrote:Fijasko je mala riječ definitivno. Valja sad povratiti izgubljeno povjerenje, ko će nekome od nas garantovati da nam se neki S8, S9 ili sl neće zapaliti...
- shalla
#21990 Re: Android OS
Pa ne bih baš rekao da su takvi omjeri. Mislim da je broj kupaca njihovih flagship mobitela dooooooosta veći a ako problemi potraju i počnu se prenositi na neke sljedeće generacije onda će izgubiti te kupce pa ti onda izračunaj i skontaj bez koje bi klijentele Samsung volio ostatiHakiz wrote:I izgube stotine miliona kupaca iz siromašnijih zemalja Azije i Afrike. Šta bi ti radije, da ti 100 ljudi ili hljadu ljudi kupi mobitel koji prodaješ za 1.500 KM ili da ti milion kupaca kupi mobitel koji prodaješ za 100 ili 200 KM?Buckethead wrote:Toeto, nek se posvete Seriji S, Note i A, ovo ostalo nek razjebushalla wrote:Fijasko je mala riječ definitivno. Valja sad povratiti izgubljeno povjerenje, ko će nekome od nas garantovati da nam se neki S8, S9 ili sl neće zapaliti...
-
Teufik
#21991 Re: Android OS
Svakom se to moze desiti. Isplivat ce oni.
Sent from my LG G5 using Tapatalk
-
zdruzdjo
#21992 Re: Android OS
isplivace ali ti ostaje "red flag" iznad glave.Teufik wrote:Svakom se to moze desiti. Isplivat ce oni.
Lancia se nikad nije oporavila od afere u 80-im kad im je hrdja znala na haubi probiti. i dan danas ih prati to iako je to bilo u samo dva-tri modela ali....
-
Teufik
#21993 Re: Android OS
Lancia nije samo radi toga u toj poziciji. Svakodnevno se desavaju opozivi, pogotovo u auto industriji pa ti giganti i danas pale i zare. Zbog brzog razvoja i borbe za trziste to je ocekivati i u tehnoloskoj sferi. Ovo jest udar na Samsung ali imaju i imat ce veliki dio trzista. Poostrit kontrolu proizvodnje i kvalitetu proizvoda, duze testirat i bit ce to vjerujem ok. Ovo je po meni i dobro nekad da se desi radi samih korisnika njihovih proizvoda koji bi u sljedecim generacijama tih proizvoda trebali dobiti vecu kvalitetu. Ja ih ne mirisem, nista nemam kontra, gotivim LG i HTC ali priznam da su uvijek vrh ponude sto se tice flagshipova i zato smatram da ce isplivati.
- shalla
#21994 Re: Android OS
Po meni je čak veći blam ovo što su kao zamijenili uređaje i onda se na nekoliko aparata desilo isto, dakle samo si bezveze tvrdio da si skontao u čemu je problem, ovako ispadoše još neozbiljniji [emoji23]
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
-
zdruzdjo
#21995 Re: Android OS
E ovo je telefon za pravog muskarca
Stavis ga za pojas a pored njega u futroli desert eagle i ni jedan se ne stidi ovog drugog.
Dosao u bh telecom.
http://www.gsmarena.com/cat_s60-7928.php
Stavis ga za pojas a pored njega u futroli desert eagle i ni jedan se ne stidi ovog drugog.
Dosao u bh telecom.
http://www.gsmarena.com/cat_s60-7928.php
- shalla
#21996 Re: Android OS
Dakle, nastavak na jučerašnju priču:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sams ... 24880.aspx
Pričajte vi šta hoćete, ovo je OGROMAN fail, ono iPhone-ovo savijanje je mala maca za ovo...
Pričajte vi šta hoćete, ovo je OGROMAN fail, ono iPhone-ovo savijanje je mala maca za ovo...
-
quarterback
#21997 Re: Android OS
jesteshalla wrote:Dakle, nastavak na jučerašnju priču:
-
zdruzdjo
#21999 Re: RE: Re: Android OS
Ma potkopali se sebe za svaki naredni model. Ovo ce im se obiti o glavu samo tako. Perjanica sto se tice "velikih" mobitela i sa ovakvom greskom. Mogu komotno ugasiti "note" program.shalla wrote:Dakle, nastavak na jučerašnju priču:
A za svaki naredni model davati najmanje 3 godine teh. podrske i garancije da bi vratii povjerenje kupaca.
A konkurencija ce jedva docekati.
- shalla
#22000 Re: Android OS
Ono što je meni ostalo nedorečeno, nisam nigdje upratio da su objašnjavali, šta oni misle do čega je u stvari?
Do baterije, pregrijavanja, neke od komponenti?
Do baterije, pregrijavanja, neke od komponenti?