Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
spree

#21826 Re: Android OS

Post by spree »

Senzor slabije reaguje na svjetlo. Nista samo ga zakljucas i otkljucas ponovo pa prekines.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
mufa1

#21827 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Imas li foliju na displeju? Zna ona zezat senzor...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
channel10

#21828 Re: Android OS

Post by channel10 »

Schlauf2 wrote:
channel10 wrote:Imam problem sa telefonom. Kad nekoga nazovem, ekran potamni i onda kad hocu prekinuti, ne mogu jer je taman ekran. Kao da ga jos uvijek drzim na uhu. Zna li neko sta bi moglo biti? Telefon sony z3 compact.
Koji je sistem na njemu?
Moguce je da mu u tom momentu zafali RAM-a.

Kad ekran potamni? Jel kad stavljas na uho ili odmah sam potamni cim pritisnes da zove?

Za sada, ako ti je samo do prekines, mozes staviti da prekidas poziv tipkom za otkljucavanje ekrana, ili da kad pocrni ekran a hoces da prekines, probudis telefon tipkom za otkljucavanje i ides na prekid. Posto je u pitanju Sony, najprije da ce biti do senzora.
Cim nekoga pozovem, ekran potamni bez obzira je li u ruci ili na uhu. Evo maloprije sam imao tri poziva i od tri poziva, dva je zezao, a treci nije.

Sto se tice tipke za otkljucavanje, zna i tada zezati, da ne reaguje. Ko da je mrtav u tim trenutcima i nemate pojma koliko me to zivcira. U par navrata mi je doslo da ga razbijem (ne iskljucujem ni tu mogucnost u buducnosti).

Postoji li rjesenje tog problema ili ce ovo ovako ostati?

edit: Softver je 6.0.1. (marshmalow).Nema folije na ekranu. Samo sad vidim da mi je u gornjem lijevom uglu ekran odvojen malo od kucista.
Schlauf2

#21829 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

channel10 wrote:
Schlauf2 wrote:
channel10 wrote:Imam problem sa telefonom. Kad nekoga nazovem, ekran potamni i onda kad hocu prekinuti, ne mogu jer je taman ekran. Kao da ga jos uvijek drzim na uhu. Zna li neko sta bi moglo biti? Telefon sony z3 compact.
Koji je sistem na njemu?
Moguce je da mu u tom momentu zafali RAM-a.

Kad ekran potamni? Jel kad stavljas na uho ili odmah sam potamni cim pritisnes da zove?

Za sada, ako ti je samo do prekines, mozes staviti da prekidas poziv tipkom za otkljucavanje ekrana, ili da kad pocrni ekran a hoces da prekines, probudis telefon tipkom za otkljucavanje i ides na prekid. Posto je u pitanju Sony, najprije da ce biti do senzora.
Cim nekoga pozovem, ekran potamni bez obzira je li u ruci ili na uhu. Evo maloprije sam imao tri poziva i od tri poziva, dva je zezao, a treci nije.

Sto se tice tipke za otkljucavanje, zna i tada zezati, da ne reaguje. Ko da je mrtav u tim trenutcima i nemate pojma koliko me to zivcira. U par navrata mi je doslo da ga razbijem (ne iskljucujem ni tu mogucnost u buducnosti).

Postoji li rjesenje tog problema ili ce ovo ovako ostati?

edit: Softver je 6.0.1. (marshmalow).Nema folije na ekranu. Samo sad vidim da mi je u gornjem lijevom uglu ekran odvojen malo od kucista.
Eh najvjerovatnije ti je ova zadnja recenica sto si stavio pod edit. To se odvajanje ekrana hoce desiti na Sony telefonima.

Probaj istestirati, u toku poziva pritisni prstom taj lijevi cosak ekrana a da istovremeno ne zaklonis prstom senzor. Inace, bas se tu u lijevom uglu u blizini nalazi senzor odgovoran za paljenje/gasenje ekrana.
channel10

#21830 Re: Android OS

Post by channel10 »

To je to :). Maloprije ga pritisnuo prije nego sto cu zvati i odmah nema problema. Sigurno se ekran odvoji u tom cosku pa me zeza. Sad znam kad bude zezao kako otkloniti problem :) , a isto tako znam da sam zavrsio sa sonijem.

Hvala :thumbup:
Schlauf2

#21831 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

channel10 wrote:To je to :). Maloprije ga pritisnuo prije nego sto cu zvati i odmah nema problema. Sigurno se ekran odvoji u tom cosku pa me zeza. Sad znam kad bude zezao kako otkloniti problem :) , a isto tako znam da sam zavrsio sa sonijem.

Nema na cemu, i drugi put. Ekran tj. staklo se tu odvoji i odmah ga senzor zbog povecanja udaljenosti od sebe ocitava kao "strano tijelo", misleci da si ga ti primakao uhu.

To se moze rijesiti da stavis neku zapreku da se ne odvaja ekran ili da ti u nekom servisu neko zalijepi taj dio (pitanje je da li ce to biti odradjeno kako treba jer ako serviser odluci da za to prvo treba skinuti kompletan touch tj. staklo pa onda stavljati, onda to moze biti medvjedja usluga na kraju).
ug_lee

#21832 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Ima li neko Nova Launcher Prime apk? Neku noviju verziju :)
zateznistub

#21833 Re: Android OS

Post by zateznistub »

ug_lee wrote:Ima li neko Nova Launcher Prime apk? Neku noviju verziju :)
Kod mene neka verzija D
Fauja Singh

#21834 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

I kod mene je ta D verzija
zdruzdjo

#21835 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Imam ja 4.2.2.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#21836 Re: RE: Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

zateznistub wrote:
Kod mene neka verzija D
nova prime https://imgur.com/gallery/cl3EW

Plati pa se klati. [emoji4]

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ug_lee

#21837 Re: RE: Re: Android OS

Post by ug_lee »

suad-sarajevo wrote:
zateznistub wrote:
Kod mene neka verzija D

Platio bih ja mozda, ali fazon je sto meni isfura sve nakon 10 dana.. Svaki launcher probo, sve par dana pa daj neki novi izgled.. Zao mi nesto dati 5 dolara a mozda necu koristiti toliko mnogo..
zateznistub

#21838 Re: RE: Re: Android OS

Post by zateznistub »

suad-sarajevo wrote:
zateznistub wrote:
Kod mene neka verzija D

Ček malo, znaci što sam ranije kupio ne važi?
channel10

#21839 Re: Android OS

Post by channel10 »

Schlauf2 wrote:
channel10 wrote:To je to :). Maloprije ga pritisnuo prije nego sto cu zvati i odmah nema problema. Sigurno se ekran odvoji u tom cosku pa me zeza. Sad znam kad bude zezao kako otkloniti problem :) , a isto tako znam da sam zavrsio sa sonijem.

Nema na cemu, i drugi put. Ekran tj. staklo se tu odvoji i odmah ga senzor zbog povecanja udaljenosti od sebe ocitava kao "strano tijelo", misleci da si ga ti primakao uhu.

To se moze rijesiti da stavis neku zapreku da se ne odvaja ekran ili da ti u nekom servisu neko zalijepi taj dio (pitanje je da li ce to biti odradjeno kako treba jer ako serviser odluci da za to prvo treba skinuti kompletan touch tj. staklo pa onda stavljati, onda to moze biti medvjedja usluga na kraju).
Necu nista dirati dok (ako) ne bude nekih vecih problema. Nadam se da ih nece biti :). Hvala jos jednom :)
p206

#21840 Re: Android OS

Post by p206 »

Neka dobra aplikacija - noćni filter, koji će smanjiti osvjetljenje za lakše čitanje naveče?
Isprobao sam more njih dobro rade, ali nakon minutu dvije filter se iz nekog razloga sam ugasi i svjetlost ubi u oči,
Mommy's_little_ Monster

#21841 Re: Android OS

Post by Mommy's_little_ Monster »

p206 wrote:Neka dobra aplikacija - noćni filter, koji će smanjiti osvjetljenje za lakše čitanje naveče?
Isprobao sam more njih dobro rade, ali nakon minutu dvije filter se iz nekog razloga sam ugasi i svjetlost ubi u oči,
Meni ova ok fercera
https://play.google.com/store/apps/deta ... towl&hl=en
shalla

#21842 Re: Android OS

Post by shalla »

Mommy's_little_ Monster wrote:
p206 wrote:Neka dobra aplikacija - noćni filter, koji će smanjiti osvjetljenje za lakše čitanje naveče?
Meni ova ok fercera
Čekaj, zar nije dovoljno što zatamniš ekran smanjujući brightness?
Mommy's_little_ Monster

#21843 Re: Android OS

Post by Mommy's_little_ Monster »

shalla wrote:
Mommy's_little_ Monster wrote:
Meni ova ok fercera
Čekaj, zar nije dovoljno što zatamniš ekran smanjujući brightness?
Ovim ga jos dodatno zatamnis, nije losa stvar, narocito navecer.
shalla

#21844 Re: Android OS

Post by shalla »

Ma meni oči ispadnu već kada ga zatamnim na 0 tako da... :mrgreen:
Mustang1

#21845 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

Jel neko uradio update na marshmalow ili kako vec na samsungu j5. Evo izbaci mi sad a nisam siguran da ce dobri raditi. Da mi ne poremeti sta jer je ovako sasvim dobar.
shalla

#21846 Re: Android OS

Post by shalla »

Navratim na onu temu "Nokia Lumia & WP" i skontam da su tamo redom mazohisti :mrgreen:
senturk

#21847 Re: Android OS

Post by senturk »

shalla wrote:Navratim na onu temu "Nokia Lumia & WP" i skontam da su tamo redom mazohisti :mrgreen:
Ne generalizuj s tim "svi", nekima se svidja wp i ono sto nudi je sasvim ok i dovoljno za korisnika, :D
shalla

#21848 Re: Android OS

Post by shalla »

senturk wrote:
shalla wrote:Navratim na onu temu "Nokia Lumia & WP" i skontam da su tamo redom mazohisti :mrgreen:
Ne generalizuj s tim "svi", nekima se svidja wp i ono sto nudi je sasvim ok i dovoljno za korisnika, :D
Nisam ni rekao svi ;-)
2 rođaka koriste WP jer moraju zbog posla tako da ne mogu sviju trpati u isti koš al gledam raju koliko se jebe sa nekim stvarima, patnja...
Adm1ral

#21849 Re: RE: Re: Android OS

Post by Adm1ral »

Mustang1 wrote:Jel neko uradio update na marshmalow ili kako vec na samsungu j5. Evo izbaci mi sad a nisam siguran da ce dobri raditi. Da mi ne poremeti sta jer je ovako sasvim dobar.
Uradio maloprije update, sve dobro fercera. Samo sam morao bruku programa izbrisati pa ponovo instalirati zbog nedovoljno prostora na internoj memoriji. I kod mene je j5, marshmalow za sad [emoji108]

Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk
senturk

#21850 Re: Android OS

Post by senturk »

shalla wrote:
senturk wrote:
Nisam ni rekao svi ;-)
2 rođaka koriste WP jer moraju zbog posla tako da ne mogu sviju trpati u isti koš al gledam raju koliko se jebe sa nekim stvarima, patnja...
Joj halali, nisam vidio, jbg sve zavisi kome sta odgovara al i ja kao korisnik wp nisam najzadovoljniji uslugom koju pruzaju al mi za sada odgovara, cim mi trebadne nesto vise mijenjaj i to je sasvim ok,
Post Reply