ovaj malac, to je on ?supercali wrote:Eto dilejele ljudi cuvajte se dolazi kitofon
Android OS
Moderator: Benq
-
quarterback
#21726 Re: Android OS
-
quarterback
#21728 Re: Android OS
cool, foesupercali wrote:Ma ja
-
quarterback
- Sarcom
#21730 Re: Android OS
Da li se stock rom moze instalirati na isti nacin kao i custom rom?
-
zdruzdjo
#21731 Re: RE: Re: Android OS
To uveliko zavisi od toga koji je telefon i koji je nacin instaliranja custom rom-aSarcom wrote:Da li se stock rom moze instalirati na isti nacin kao i custom rom?
- Maharadza
#21732 Re: Android OS
Što ne bi moglo, uvijek na XDA forumu imaš i "original android development" podforum uz onaj standardni "android development" podforum za svaki uređaj! Original znači da su ROM-ovi bazirani na stock-u (fabričkom firmware-u) datog uređaja, samo najčešće bez bloatware-a!Sarcom wrote:Da li se stock rom moze instalirati na isti nacin kao i custom rom?
Naravno, ako želiš 100% stock (bez root-a), onda najbolje koristiti alate za instalaciju fabričkih verzija, npr za samsung imaš ODIN, za LG ima onaj LG support tool itd.
- arnes_king
#21733 Re: Android OS
Android Nougat 7 je izgleda vec u fazi testiranja na Galaxy S7 Edge internationalnoj verziji 
http://www.phonearena.com/news/The-Sams ... .0_id85593
Performanse su na benchmarku vec nesto bolje nego na 6.0.1
http://www.phonearena.com/news/The-Sams ... .0_id85593
Performanse su na benchmarku vec nesto bolje nego na 6.0.1
- arnes_king
#21734 Re: Android OS
Pozdrav raja,
Molim vas za info koji telefon mislite da je najisplativije kupiti za nekih 300-350KM. Je li bolje kupiti neki nov telefon, mladji ili neki stariji polovan koji je onako bolji? Kako god, sta predlazete, molim za info? Hvala unaprijed
Molim vas za info koji telefon mislite da je najisplativije kupiti za nekih 300-350KM. Je li bolje kupiti neki nov telefon, mladji ili neki stariji polovan koji je onako bolji? Kako god, sta predlazete, molim za info? Hvala unaprijed
- mufa1
#21735 Re: Android OS
Lg g3 se može naci za te pare,i to jaca verzija, sa 3 gige rama i 32 g memorije.. I danas dan odličan telefon...ja evo vec preko godinu koristim, slusa ko i prvog dana...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
quarterback
#21736 Re: Android OS
razgovor sa agram servisom (ovlasteni za samsung)
mozete li nabaviti bateriju za note 4?
- gospodjica se dere nekome ko je negdje pored nje - mozemoooo li nabaviti baterijuuuu za noteeeee 4
- jeste li u sarajevu?
jesam
- trebate ostaviti polog
gospodjice
1. koja je cijena baterije
2. koje je vrijeme isporuke
- trebate ostaviti polog
cijena, vrijeme isporuke?
- ne znamo, to zavisi od samsunga, ne od nas
mrš
usput ovaj poziv je uslijedio nakon sto sam narucio bateriju od kimtec servisa, oni znaju cijenu, pznaju i vrijeme isporuke, medjutim danas je 15 dan tj vrijeme isporuke je upravo proslo, a na mail ne odgovaraju
usput cu spomenuti i da je kolegicu sa posla macline vozao doslovno mjesec dana da joj zamjene crknuti iphone...
predlazem kad budu sljedeci protesti da se krene od servisa za mobitele
mozete li nabaviti bateriju za note 4?
- gospodjica se dere nekome ko je negdje pored nje - mozemoooo li nabaviti baterijuuuu za noteeeee 4
- jeste li u sarajevu?
jesam
- trebate ostaviti polog
gospodjice
1. koja je cijena baterije
2. koje je vrijeme isporuke
- trebate ostaviti polog
cijena, vrijeme isporuke?
- ne znamo, to zavisi od samsunga, ne od nas
mrš
usput ovaj poziv je uslijedio nakon sto sam narucio bateriju od kimtec servisa, oni znaju cijenu, pznaju i vrijeme isporuke, medjutim danas je 15 dan tj vrijeme isporuke je upravo proslo, a na mail ne odgovaraju
usput cu spomenuti i da je kolegicu sa posla macline vozao doslovno mjesec dana da joj zamjene crknuti iphone...
predlazem kad budu sljedeci protesti da se krene od servisa za mobitele
- Quaresma
#21737 Re: Android OS
nema šta, uhljebi na svakom koraku, dobro išta opstaje
tako sam i ja imao jednu raspravu sa zenskom iz telekoma preko telefona, vezano za one kucne bezicne telefone.
ja uradim sve kako mi je rekla, jos joj napomenuo da sam isti postupak uradio prije nego sto sam nazvao, ali telefoni jednostavno nemaju signala. ona se pocela prepirati sa mnom. i vidim da nigdje to nije vodilo i jednostavno prekinem. ovo je davno bilo
a nedavno se sa frajerom prepirem kako mi treba adsl sifra, jer je u pitanju covjek koji jednostavno nema pojma o tome, i ja mu stimao wifi postavke pa nisam mogao nastimati onda wifi. i tako zovem, molim da li postoji mogucnost da mi resetuju trenutnu sifru i da mi daju novu, ali jok, on mene negdje salje da ja udjem na email od bihneta, ja jedno on drugo, i najzad i tu morao prekinuti i otici do telekoma.
mada quarterback, u jednu ruku da žemska je i u pravu, samsung dosta hebe sa svojim telefonima, narod koji je kupovao telefone u telekomu dugo je čekao na iste
tetak je u decembru naručio s6 i čekao sve dok nije izašao s7 i na kraju uzme s7 kad je ovaj stigao u telekom. i onda skontaj koliko je čekao na jedan flagship telefon, a da ne spominjem neko ko uzima ove jeftinije telefone, takvi se vjerovatno jos vise nacekaju.
i ovi u telekomu mi kažu da nije do njih nego do samsunga
tako sam i ja imao jednu raspravu sa zenskom iz telekoma preko telefona, vezano za one kucne bezicne telefone.
ja uradim sve kako mi je rekla, jos joj napomenuo da sam isti postupak uradio prije nego sto sam nazvao, ali telefoni jednostavno nemaju signala. ona se pocela prepirati sa mnom. i vidim da nigdje to nije vodilo i jednostavno prekinem. ovo je davno bilo
a nedavno se sa frajerom prepirem kako mi treba adsl sifra, jer je u pitanju covjek koji jednostavno nema pojma o tome, i ja mu stimao wifi postavke pa nisam mogao nastimati onda wifi. i tako zovem, molim da li postoji mogucnost da mi resetuju trenutnu sifru i da mi daju novu, ali jok, on mene negdje salje da ja udjem na email od bihneta, ja jedno on drugo, i najzad i tu morao prekinuti i otici do telekoma.
mada quarterback, u jednu ruku da žemska je i u pravu, samsung dosta hebe sa svojim telefonima, narod koji je kupovao telefone u telekomu dugo je čekao na iste
tetak je u decembru naručio s6 i čekao sve dok nije izašao s7 i na kraju uzme s7 kad je ovaj stigao u telekom. i onda skontaj koliko je čekao na jedan flagship telefon, a da ne spominjem neko ko uzima ove jeftinije telefone, takvi se vjerovatno jos vise nacekaju.
-
Schlauf2
#21738 Re: Android OS
Bolje ti je traziti ovu drugu varijantu, tj. stariji koji je bolji. Novim telefonima godiste dize cijenu iznad onoga sto bi bilo realno po karakteristikama kad se usporedi sa starijim telefonima istih karakteristika. Ima izbora za te pare, u tu cijenu mogu se uklopiti (polovni) HTC One M8, Samsung S5, mozda i LG G3 (cak i onaj od 3GB ako uspijes naci za jeftino). Zavisi od tebe sta ti treba.arnes_king wrote:Pozdrav raja,
- Maharadza
#21739 Re: Android OS
Ja mislim da je tu G3 best buy ali onaj sa 32GB ako nađe! Jedino ako baš želi moćne stereo zvučnike i metalno kućište (po cijenu lošije kamere), u tom slučaju onda HTC One M8!Schlauf2 wrote:Bolje ti je traziti ovu drugu varijantu, tj. stariji koji je bolji. Novim telefonima godiste dize cijenu iznad onoga sto bi bilo realno po karakteristikama kad se usporedi sa starijim telefonima istih karakteristika. Ima izbora za te pare, u tu cijenu mogu se uklopiti (polovni) HTC One M8, Samsung S5, mozda i LG G3 (cak i onaj od 3GB ako uspijes naci za jeftino). Zavisi od tebe sta ti treba.arnes_king wrote:Pozdrav raja,
-
quarterback
#21740 Re: Android OS
nisam ja rekao da je do kimteca agrama ili samsunga, ako je kimtec rekao isporuka 10-15 dana ja nisam pitao sto nije 5, ja sam rekao ok, neka je 15, 15ti dan je danas prosao i ne bi se ni javili daQuaresma wrote: mada quarterback, u jednu ruku da žemska je i u pravu, samsung dosta hebe sa svojim telefonima, narod koji je kupovao telefone u telekomu dugo je čekao na iste
1. prvo nisam poslao mail pa pitao kada ce biti baterija
na mail nisu odgovorili 4 sata, pa je slijedilo ovako
2. potom sam nazvao agram da vidim imaju li oni bateriju (vec poznato iz gornjeg posta) i skontao da su potpuni idioti
posto treceg ovlastenog servisa nema uslijedilo je:
3. potom sam se javio samsung bih na facebook i pitao kakav status mi koji koristimo samsung imamo kod njih? jesmo li zadnja rupa na svirali ili smo iza nje te opisao problem
4. potom sam kimtecu poslao jos jedan mail sa 2 ebay linka gdje mogu kupiti baterije ako se oni ne jave momentalno
nakon toga se javio i samsung i kimtec, prvi sa izvinjenjem dali svoj support broj, a drugi da jave da ce baterija biti sutra u sarajevu i da je mogu preuzeti prekosutra
ne mogu ja kao kupac da ulazim u to da li je samsung ovakav ili onakav, ako je kimtec rekao mi cemo dobiti bateriju od samsunga za 10-15 dana onda je za ocekivati da oni znaju koliko treba i ja ocekujem to tada...
(i jedna zanimljiva informacija (bar meni) broj koji je njihov pozivni centar za BH je 055 233 999 , javio se tip sa zestokim HR naglaskom, pretpostavljam da isto kao i Microsoft (a vjerujem i drugi) pokrivaju BH iz Hrvatske, tako da cisto sumnjam da sam tipa pitao - e gdje je moja baterija koju sam narucio u kimtecu, da bi mi mogao dati bilo kakvu smislenu informaciju... jednako je nekoristan bio tip iz bosanskog, pardon hrvatskog Microsoft supporta) ...
- arnes_king
#21741 Re: Android OS
Hvala puno na savjetima. Eh sad, ovo ja pitam za kolegicu, a problem je tu sto je brine kupiti polovan telefon na koji nema nikakve prave garancije. Imam ja lika iz Zenice koji mi je 100% siguran i ne bi bilo problema da vrate ako se sta desi s telefonom, ali moze se isto tako desiti nakon godinu, eh to je vec problematicno. A na nove telefone je skoro uvijek 2 godine garancija a i novi su, manje brige sta se sve prije s njima desavalo.Maharadza wrote:Ja mislim da je tu G3 best buy ali onaj sa 32GB ako nađe! Jedino ako baš želi moćne stereo zvučnike i metalno kućište (po cijenu lošije kamere), u tom slučaju onda HTC One M8!Schlauf2 wrote:Bolje ti je traziti ovu drugu varijantu, tj. stariji koji je bolji. Novim telefonima godiste dize cijenu iznad onoga sto bi bilo realno po karakteristikama kad se usporedi sa starijim telefonima istih karakteristika. Ima izbora za te pare, u tu cijenu mogu se uklopiti (polovni) HTC One M8, Samsung S5, mozda i LG G3 (cak i onaj od 3GB ako uspijes naci za jeftino). Zavisi od tebe sta ti treba.arnes_king wrote:Pozdrav raja,
Ja sam joj tako i predlozio kako ste pisali, pa ce razmisliti, a da li mi mozete reci u toj cijenovnoj klasi sta bi bio best buy od novih uredjaja?
- Sarajevski-Seljak
#21742 Re: Android OS
http://www.olx.ba/artikal/21055392/xiao ... -i-silver/arnes_king wrote:Hvala puno na savjetima. Eh sad, ovo ja pitam za kolegicu, a problem je tu sto je brine kupiti polovan telefon na koji nema nikakve prave garancije. Imam ja lika iz Zenice koji mi je 100% siguran i ne bi bilo problema da vrate ako se sta desi s telefonom, ali moze se isto tako desiti nakon godinu, eh to je vec problematicno. A na nove telefone je skoro uvijek 2 godine garancija a i novi su, manje brige sta se sve prije s njima desavalo.
Ja sam joj tako i predlozio kako ste pisali, pa ce razmisliti, a da li mi mozete reci u toj cijenovnoj klasi sta bi bio best buy od novih uredjaja?
- arnes_king
#21743 Re: Android OS
Hvala, kakvi su ovi Xiaomi u praksi? Nesto ja bas ne volim ove kineze jer na papiru su to sve zvijeri a uzivo kada uzmes telefon totalno loseg kvaliteta i lose funkcionalnosti. Ovo govorim direktno za one UMI ROME telefone, zato i pitam da li je i kod Xiaomi takav slucaj ili su oni bolja klasa?Sarajevski-Seljak wrote:http://www.olx.ba/artikal/21055392/xiao ... -i-silver/arnes_king wrote:Hvala puno na savjetima. Eh sad, ovo ja pitam za kolegicu, a problem je tu sto je brine kupiti polovan telefon na koji nema nikakve prave garancije. Imam ja lika iz Zenice koji mi je 100% siguran i ne bi bilo problema da vrate ako se sta desi s telefonom, ali moze se isto tako desiti nakon godinu, eh to je vec problematicno. A na nove telefone je skoro uvijek 2 godine garancija a i novi su, manje brige sta se sve prije s njima desavalo.
- Sarajevski-Seljak
#21744 Re: Android OS
Ne moze se UMI porediti sa Xiaomiem.
Xiaomi pravi pravo dobre telefone, i 100% se nece pokajati. Ako hoce dobar tel za male pare.
Xiaomi pravi pravo dobre telefone, i 100% se nece pokajati. Ako hoce dobar tel za male pare.
- mufa1
#21745 Re: Android OS
Kod kineza imas xiaomi, oppo, huawei, oneplus, lenovo, meizu i jos neke koji su vrhunski telefoni, naravno imas ih po razlicitim cjenovnim kategorijama.. Tako imas xiaomija od 170eura i od 400 eura, i normalno da neces imat isto iskustvo na ova dva telefona, kao sto neces imati i na samsungu s7 i j5..kolko para toliko muzike. I imas recimo oneplus koji izbacuje samo flagship modele, i tu je vrhunsko iskustvo zagarantovano.
Dok sa druge strane imas dogee, umi, kitafoni razni, koji se sklapaju vjerovatno negdje po podrumima, bez neke kontrole kvaliteta.. Sto ne znaci naravno da i takvi telefoni nece dobro posluzit, ali u vecini slučajeva, to su losi i nekvalitetni uredjaji...
Dok sa druge strane imas dogee, umi, kitafoni razni, koji se sklapaju vjerovatno negdje po podrumima, bez neke kontrole kvaliteta.. Sto ne znaci naravno da i takvi telefoni nece dobro posluzit, ali u vecini slučajeva, to su losi i nekvalitetni uredjaji...
- spree
#21746 Re: Android OS
Danas u kini izasao leeco le pro 3. Soc 821, 6gb rama, baterija 4070 mAh. U kini ce kostati 537KM.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
Schlauf2
#21747 Re: Android OS
Xiaomi je daleko ispred UMI-a, sve ovo sto je Sarajevski-Seljak rekao po ovom pitanju stoji.arnes_king wrote:Hvala, kakvi su ovi Xiaomi u praksi? Nesto ja bas ne volim ove kineze jer na papiru su to sve zvijeri a uzivo kada uzmes telefon totalno loseg kvaliteta i lose funkcionalnosti. Ovo govorim direktno za one UMI ROME telefone, zato i pitam da li je i kod Xiaomi takav slucaj ili su oni bolja klasa?Sarajevski-Seljak wrote:http://www.olx.ba/artikal/21055392/xiao ... -i-silver/arnes_king wrote:Hvala puno na savjetima. Eh sad, ovo ja pitam za kolegicu, a problem je tu sto je brine kupiti polovan telefon na koji nema nikakve prave garancije. Imam ja lika iz Zenice koji mi je 100% siguran i ne bi bilo problema da vrate ako se sta desi s telefonom, ali moze se isto tako desiti nakon godinu, eh to je vec problematicno. A na nove telefone je skoro uvijek 2 godine garancija a i novi su, manje brige sta se sve prije s njima desavalo.
- Maharadza
#21748 Re: RE: Re: Android OS
Onda joj predloži da traži polovan koji je kupljen kod nekog operatera jer oni to nabavljaju od distributera i imaju oficijelnu garanciju, samo neka uzme u obzir da su ti telefoni zaključani na određenu mrežu pa neka traži ovisno od SIM kartice koju misli korisiti u njemu. Možda će malo duže tražiti ali barem si siguran da je garancija ona prava ako se pojavi problem.arnes_king wrote:Hvala puno na savjetima. Eh sad, ovo ja pitam za kolegicu, a problem je tu sto je brine kupiti polovan telefon na koji nema nikakve prave garancije. Imam ja lika iz Zenice koji mi je 100% siguran i ne bi bilo problema da vrate ako se sta desi s telefonom, ali moze se isto tako desiti nakon godinu, eh to je vec problematicno. A na nove telefone je skoro uvijek 2 godine garancija a i novi su, manje brige sta se sve prije s njima desavalo.Maharadza wrote:Ja mislim da je tu G3 best buy ali onaj sa 32GB ako nađe! Jedino ako baš želi moćne stereo zvučnike i metalno kućište (po cijenu lošije kamere), u tom slučaju onda HTC One M8! [emoji106]Schlauf2 wrote:
Bolje ti je traziti ovu drugu varijantu, tj. stariji koji je bolji. Novim telefonima godiste dize cijenu iznad onoga sto bi bilo realno po karakteristikama kad se usporedi sa starijim telefonima istih karakteristika. Ima izbora za te pare, u tu cijenu mogu se uklopiti (polovni) HTC One M8, Samsung S5, mozda i LG G3 (cak i onaj od 3GB ako uspijes naci za jeftino). Zavisi od tebe sta ti treba.
- Del_Boy1
#21749 Re: RE: Re: Android OS
Tako sam i ja uradio, čovjek kupio 27.4 Sony M4 aqua u BH Telecomu a ja ga 28-og kupio od njega za 160 KM manjoj cijeni nego u telekomu da sam uzeo bez ugovora, dobio garanciju i sve što ide uz telefon, čak mu ni foliju sa displeja nije bio skinuo.Maharadza wrote:Onda joj predloži da traži polovan koji je kupljen kod nekog operatera jer oni to nabavljaju od distributera i imaju oficijelnu garanciju, samo neka uzme u obzir da su ti telefoni zaključani na određenu mrežu pa neka traži ovisno od SIM kartice koju misli korisiti u njemu. Možda će malo duže tražiti ali barem si siguran da je garancija ona prava ako se pojavi problem.
- Maharadza
#21750 Re: RE: Re: Android OS
To ti govorim jer uzeo sam na isti fazon barem 7 uređaja u posljednjih 7-8 god. i nikada nikakvih problema!Del_Boy1 wrote:Tako sam i ja uradio, čovjek kupio 27.4 Sony M4 aqua u BH Telecomu a ja ga 28-og kupio od njega za 160 KM manjoj cijeni nego u telekomu da sam uzeo bez ugovora, dobio garanciju i sve što ide uz telefon, čak mu ni foliju sa displeja nije bio skinuo.Maharadza wrote:Onda joj predloži da traži polovan koji je kupljen kod nekog operatera jer oni to nabavljaju od distributera i imaju oficijelnu garanciju, samo neka uzme u obzir da su ti telefoni zaključani na određenu mrežu pa neka traži ovisno od SIM kartice koju misli korisiti u njemu. Možda će malo duže tražiti ali barem si siguran da je garancija ona prava ako se pojavi problem.