Android OS
Moderator: Benq
- shalla
#21676 Re: Android OS
Da ne pišem tamo da ne bude da im spamam temu, osjetljivi su pravo... Gledam početak onog predstavljanja iPhone 7 i obojica počinju sa rečenicom "we created...the best iPhone...ever" sa naglašavanjem svake riječi, kao ono najave za najveće blockbustere pa mi baš nešto smiješno koliko to oni prenapušu, jbt ljudima tačno treba skinuti kapu na poslovnoj politici sve ove godine...
Čuj we created the best iPhone ever, jok eto biće lošiji od prethodnika što je jel sasvim logično [emoji23]
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Čuj we created the best iPhone ever, jok eto biće lošiji od prethodnika što je jel sasvim logično [emoji23]
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
-
Teufik
#21677 Re: RE: Re: Android OS
Kod mene nema al sam dobro pazio da izaberem takav jer sam znao za taj problem.U pocetku kad je izasao bilo je prituzbi na izradu. Mozda su ga utegli kasnije. Ne bih znao.Mea_parvitas wrote:Citam da kod mnogih ima ovaj zazor na dnu mobitela, ima li neko da mu se isto to pojavilo?
Sent from my LG G5 using Tapatalk
- Dr Kova
#21678 Re: Android OS
Opet ti ubjeđuješ raju o kineskim telefonima. Imaš temu kineski mobiteli pa tamo spamaj... Ne znam kako ti se da više biti toliko naporan...metnem wrote:Pa broj komada govori o tome šta prolazi na tržištu kod kupaca
Samsung i Apple pogotovo, prodaju samo ime po visokoj cijeni, u suštini prodaju maglu ili muda pod bubrege naivnim
Dokaz zato je što najvažniji dio svakog miba, srce i najskuplji dio, chipset (trenutno najbolji snapdragon 820) kinezi u svojim flagshipovima prodaju za dva ili čak i tri puta nižu cijenu nego ovi razvikani brendovi.... Slično je i sa svim ostalim chipsetima u drugim kategorijama
Takva politika kineza i ovih razvikanih je i dovelo do ovih promjena među najvećim proizvođačima u svijetu, da među top 5 više nema ni lg ni sony, a da su 3 kineske firme
Lično predviđam da će uskoro huawei izbacit i apple sa drugog mjesta
- arnes_king
#21679 Re: Android OS
Ja htio komentarisati, ali kada sam vidio ko je napisao te izjave i jos neke smijesne povis, odustao samBuckethead wrote:Opet ti ubjeđuješ raju o kineskim telefonima. Imaš temu kineski mobiteli pa tamo spamaj... Ne znam kako ti se da više biti toliko naporan...metnem wrote:Pa broj komada govori o tome šta prolazi na tržištu kod kupaca
Samsung i Apple pogotovo, prodaju samo ime po visokoj cijeni, u suštini prodaju maglu ili muda pod bubrege naivnim
Dokaz zato je što najvažniji dio svakog miba, srce i najskuplji dio, chipset (trenutno najbolji snapdragon 820) kinezi u svojim flagshipovima prodaju za dva ili čak i tri puta nižu cijenu nego ovi razvikani brendovi.... Slično je i sa svim ostalim chipsetima u drugim kategorijama
Takva politika kineza i ovih razvikanih je i dovelo do ovih promjena među najvećim proizvođačima u svijetu, da među top 5 više nema ni lg ni sony, a da su 3 kineske firme
Lično predviđam da će uskoro huawei izbacit i apple sa drugog mjesta
- hakazvaka
#21680 Re: Android OS
metnem - 15 dana - off topic/trolanje
-
madmaxxl
#21681 Re: Android OS
to neko ima nešto protiv kineskih mobitela ??
i vi ostali imate zasebne teme o LG, samsungu i ostalo, čak i zasebne teme za pojedine modele, pa spamate temu koja je o OS i koja je vezana za te mobitele samo što su na androidu, kao i kinezi
zbog čega bi to onda moglo da se raspravlja o dotičnim brendovima, a o kineskim ne, koji su jednako na andoridu
i vi ostali imate zasebne teme o LG, samsungu i ostalo, čak i zasebne teme za pojedine modele, pa spamate temu koja je o OS i koja je vezana za te mobitele samo što su na androidu, kao i kinezi
zbog čega bi to onda moglo da se raspravlja o dotičnim brendovima, a o kineskim ne, koji su jednako na andoridu
-
The BEN10
#21682 Re: Android OS
I treba. Smiješno je dokle su otišli sa cijenama, čisti bezobrazluk.metnem wrote:Sve će to kinezi sjebat, odavno su među top 5 odakle su izbacili i sony i lgfriskyoreo wrote:Imam osjecaj da LG ceka ista sudbina kao i Sony... Poceli su se gubiti u ovome svemu....
Kod kineza dobiješ najbolji omjer uloženo-dobijeno.
- Dr Kova
#21683 Re: Android OS
ima tema kineski mobitelimadmaxxl wrote:to neko ima nešto protiv kineskih mobitela ??
-
madmaxxl
#21684 Re: Android OS
Buckethead wrote:ima tema kineski mobitelimadmaxxl wrote:to neko ima nešto protiv kineskih mobitela ??
-
quarterback
#21685 Re: Android OS
cestitke na prvom postu na forumumadmaxxl wrote:to neko ima nešto protiv kineskih mobitela ??
- Dr Kova
#21686 Re: Android OS
Ima lik 7 nickova spremnih, pa kako ga banuju samo mijenja...quarterback wrote:
cestitke na prvom postu na forumu
-
quarterback
#21687 Re: Android OS
pa da, tip organizovan, na vrijeme je registrovao nekoliko da ne bude bas danasnja registracijaBuckethead wrote:Ima lik 7 nickova spremnih, pa kako ga banuju samo mijenja...quarterback wrote:
cestitke na prvom postu na forumu
covjek je planirao ban i pripremio se na vrijeme
- Mea_parvitas
#21688 Re: RE: Re: Android OS
Ja vjerujem da ce se i tebi vremenom, ako budes cesto vadio bateriju, pojaviti taj problem. Zaista su mi ti moduli obicna glupost, bolje da su stavili bateriju 3000 mAh i da se regularno skida poklopac nego ovo, ali eto...Teufik wrote:Kod mene nema al sam dobro pazio da izaberem takav jer sam znao za taj problem.U pocetku kad je izasao bilo je prituzbi na izradu. Mozda su ga utegli kasnije. Ne bih znao.
Uspio sam pronaci zaista odlicnu ponudu na netu za Samsung S7 ("obicni") + Gear VR + Samsung tablet Tab E, sve za 550 eura, sto mi bas izgleda predobro, jedino sto se mora cekati na 1-3 mjeseca na isporuku, ali eto i ne zuri mi se plaho.
- Dr Kova
#21689 Re: RE: Re: Android OS
Mea_parvitas wrote:
Uspio sam pronaci zaista odlicnu ponudu na netu za Samsung S7 ("obicni") + Gear VR + Samsung tablet Tab E, sve za 550 eura, sto mi bas izgleda predobro, jedino sto se mora cekati na 1-3 mjeseca na isporuku, ali eto i ne zuri mi se plaho.
- Mea_parvitas
#21690 Re: Android OS
Koja nije uspjela izdržati dok makar ne dodjem kuci sa posla pa da narucim
Pretpostavljam da je odmah i planulo jer je tako fantasticna ponuda.
Sada je ostalo jedino S7 + tablet E za 550 eura, sto mi i ne zvuci toliko primamljivo... Jbga, ne dade se usranom do potoka
Ako neko zeli, evo link ponude, a ispod link je od te ponude koju sam naveo a koje vise nema. Ovi imaju na stanju, pa ko ima nekoga u Njemackoj, moze naruciti.
http://www.redcoon.de/rc-tabebundle
http://www.redcoon.de/B666433-Samsung-G ... ne-Vertrag
Sada je ostalo jedino S7 + tablet E za 550 eura, sto mi i ne zvuci toliko primamljivo... Jbga, ne dade se usranom do potoka
Ako neko zeli, evo link ponude, a ispod link je od te ponude koju sam naveo a koje vise nema. Ovi imaju na stanju, pa ko ima nekoga u Njemackoj, moze naruciti.
http://www.redcoon.de/rc-tabebundle
http://www.redcoon.de/B666433-Samsung-G ... ne-Vertrag
-
Teufik
#21691 Re: Android OS
Ma naletit ces na nesto povoljno garant. Sve najbolje, pa sta god uzeo.
- supercali
#21692 Re: Android OS
Background activities ili kako se vec zove
- Quaresma
#21693 Re: RE: Re: Android OS
sve je to lijepo, ali šta od tog na slici 820 nema?m a l a c wrote:Quaresma wrote: i kakav bi bio upgrade u perfomansama sa 820 na 821?
ja koliko sam upoznat, 821 će biti 10% brži od 820, sd821 će raditi na 2.4ghz, dok 820 radi na 2.2ghz, također, 820 će imati 5% boosta kod gpu
820 kao i 821 će podržavati Google Daydream vr, samo što će kod 821 kao trošiti manje resursa.
- supercali
#21694 Re: Android OS
A ti nisi cuo za prodajnu strategiju?m a l a c wrote:A šta ti misliš da se tako lako preko noći može doći do nekih spektakularnih poboljšanja
To lako možeš uporedit sa maximalnim brzinama high end auta tipa ferarija ili lambordžinija, pomak je sa svakim novim modelom za nekih 5 do 10 km/h sad je negdje ta granica oko 340/350 km/h
Neće sljedeći model bit preko noći 400 na sat
Visoke su to tehnologije, iza svakog i malog pomaka stoje hiljade sati rada inženjera
Ja se kladim da oni (svi proizvodjaci u svemu) sutra mogu napraviti stvari duplo brze bolje u odnosu na zadnji model
Al sto bi to radili kad malo poboljsaju postojeci i godinu dana gule raju i prodaju im skoro isti proizvod po astronomskim cijenama
- supercali
#21695 Re: Android OS
Nikakva teorija zavjere nego cisti profitm a l a c wrote:Ode ti daleko, u teorije zavjere, NLO i slično što bi se dalje moglo očekivat u raspravi
Tako je kako je, ko misli da može promjenit, bujrum.... u biznis... A ne laprdanje i pametovanje Bosanaca/Balkanaca o svemu i svačemu kao nasljeđe socijalističkog mentaliteta mlaćenja prazne slame, ali kad treba zapet i dokazat se... tuta
-
zdruzdjo
#21696 Re: RE: Re: Android OS
Budimo realni, uopste nije nerealno. Uspon procesora i generalno hardwarea u posljednje vrijeme je gotovo pa linearan.m a l a c wrote:Ode ti daleko, u teorije zavjere, NLO i slično što bi se dalje moglo očekivat u raspravi
Tako je kako je, ko misli da može promjenit, bujrum.... u biznis... A ne laprdanje i pametovanje Bosanaca/Balkanaca o svemu i svačemu kao nasljeđe socijalističkog mentaliteta mlaćenja prazne slame, ali kad treba zapet i dokazat se... tuta
Eto uzmi ove na drugoj temi pu,pu gluho bilo iphone i jucerasnje predstavljanje.
Covjece svaki novi model je blago napredniji od proslog. Nema nekog hyper-skoka sa npr 64 gb na 500gb.
Znaci laaaaagano cuclanje trzista i ne postavljanje nekog visokog rekorda u bilo cemu. Jer se onda javi neko ko zeli da ga srusi i kad srusi onda haj opet upri.
- supercali
#21697 Re: Android OS
Nije u pitanju moze li on sljedeci korak duplati nego sto mu ode zarada
Zasto bi isao sa 125 giga na 500 kad moze lagano 200 pa 300 400
To je minimalno 3 generacije telefona nek je po 2 godine to je 6 godina a pogledaj sta je bilo aktuelno 2010-e
Zasto bi isao sa 125 giga na 500 kad moze lagano 200 pa 300 400
To je minimalno 3 generacije telefona nek je po 2 godine to je 6 godina a pogledaj sta je bilo aktuelno 2010-e
- supercali
#21698 Re: Android OS
Pa vidis li ti da si sada kontradiktoran samom sebi?
- Quaresma
#21699 Re: Android OS
ja nisam nigdje rekao da je trebao biti osjetan skok perfomansi sa 820 na 821, nego se osvrćem na jednog forumaša koji je bio izgleda razočaran s time da V20 ne dolazi sa SD821. i da nije nikakav upgrade sa G5
- supercali
#21700 Re: Android OS
Ma dokazano je da se u tehnologiji uduplaju stvari svakih 15 mjeseci a ovi jos uvijek guraju 64gige interne i sl
Zasto?
Zato jer zele zaraditi
Zasto?
Zato jer zele zaraditi