Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tabijat

#21476 Re: Android OS

Post by Tabijat »

Nisam, 6.0.1 bilo prije. Sminka notifikacije i to, bezze, interesuje me baterija i performanse.
ug_lee

#21477 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Ma meni vala baterija ista.. Ne znam sta da ti kazem na to.. Kako god ne mogu izvuci vise od 3h sot-a..
zoza

#21478 Re: Android OS

Post by zoza »

Da li da uradim update j5 na marshmallow? Hoće li biti šta bolje ili gore?
zdruzdjo

#21479 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Ne znam sa kim sam komentarisao. Vezano za huawei g7 i update oko 5.1.1. i 6.0
Znaci 6.0 turski rom nece nema sile. Ne mogu ga dici na onaj 3 button fazon. Niti sta habera niti ide.
5.1.1. sam nekad davno stavio ali mi se nije pokazao bog zna sta. Telefon se restartovao sam od sebe s vremena na vrijeme. Pa sam se vratio na 4.4.4 stock.
Prije par dana citam neke komentare na nekom forumu kad bub 5.1.1. za srbija trziste. Nesto kao.
Haj reko da probam.
Uglavnim radi besprijekorno 6 dana. Ne rusi se nista, ne drlja bateriju, malkice je root bio konfuzan ali skontao sam ga pa je i to zavrseno.
Eto ko ima neka proba. Nije bezveze.
Last edited by zdruzdjo on 30/08/2016 08:39, edited 1 time in total.
bosnian batman

#21480 Re: Android OS

Post by bosnian batman »

ug_lee wrote:Ma meni vala baterija ista.. Ne znam sta da ti kazem na to.. Kako god ne mogu izvuci vise od 3h sot-a..
kako mjeriš sot
pri max napunjenoj bateriji 100% ili ... ???
meni nekad pokazuje 40 minuta a nekad 4 sata i 40 minuta (npr. baš sinoć kad mi je baterija spala na 7%) :?
sad mi evo pri 99% pokazuje 2 minuta i 57 s :lol: :lol:
Fajcion

#21481 Re: Android OS

Post by Fajcion »

zdruzdjo wrote:Ne znam sa kim sam komentarisao. Vezano za huawei g7 i update oko 5.1.1. i 6.0
Znaci 6.0 turski rom nece nema sile. Ne mogu ga dici na onaj 3 button fazon. Niti sta habera niti ide.
5.1.1. sam nekad davno stavio ali mi se nije pokazao bog zna sta. Telefon se restartovao sam od sebe s vremena na vrijeme. Pa sam se vratio na 4.4.4 stock.
Prije par dana citam neke komentare na nekom forumu kad bub 5.1.1. za srbija trziste. Nesto kao.
Haj reko da probam.
Uglavnim radi besprijekorno 6 dana. Ne rusi se nista, ne drlja bateriju, malkice je root bio konfuzan ali skontao sam ga pa je i to zavrseno.
Eto ko ima neka proba. Nije bezveze.
Moguće da si sa mnom :D . Ja sam i dalje na 4.4.4 a kontao sam na 5.1.1 . Samo nisam siguran kojim načinom to najbolje i najsigurnije odraditi :?
ug_lee

#21482 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Tabijat wrote:Nisam, 6.0.1 bilo prije. Sminka notifikacije i to, bezze, interesuje me baterija i performanse.
Koristis li wacap? Ako jesi, je li možeš vidjeti svaku poruku koja ti dodje u notifikacijama? Kod mene samo pokazuje zadnju o.O malo je smor to
Tabijat

#21483 Re: RE: Re: Android OS

Post by Tabijat »

ug_lee wrote:
Tabijat wrote:Nisam, 6.0.1 bilo prije. Sminka notifikacije i to, bezze, interesuje me baterija i performanse.
Koristis li wacap? Ako jesi, je li možeš vidjeti svaku poruku koja ti dodje u notifikacijama? Kod mene samo pokazuje zadnju o.O malo je smor to
Ne koristim, ali sumnjam da ima veze sa whatsappom, to im je nova fora/grupiranje notifikacija po aplikaciji. Ko u Windowsima. Probaj dugo pritisnuti tu notifikacija, mozda se moze isključiti.
Dr Kova

#21484 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Jebote led, konačno sam se izborio sa Fonteleom. Nakon popravka G4, tri puta sam ga vraćao i danas zvao, kad u po frke nazvaše, da dođem danas po novi telefon. Pravda je spora, ali dostižna :mrgreen:
shalla

#21485 Re: Android OS

Post by shalla »

Buckethead wrote:Jebote led, konačno sam se izborio sa Fonteleom. Nakon popravka G4, tri puta sam ga vraćao i danas zvao, kad u po frke nazvaše, da dođem danas po novi telefon. Pravda je spora, ali dostižna :mrgreen:
Opaaaa, dakle dernek :mrgreen:
Šta su ti dali?
Dr Kova

#21486 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

shalla wrote:
Buckethead wrote:Jebote led, konačno sam se izborio sa Fonteleom. Nakon popravka G4, tri puta sam ga vraćao i danas zvao, kad u po frke nazvaše, da dođem danas po novi telefon. Pravda je spora, ali dostižna :mrgreen:
Šta su ti dali?
Nemam pojma, odoh do kuće po kutiju i to, pa pravac dole... Šta god realno, samo da se više ne peglam... Garant opet G4, ali nema veze, valjda je novija serija, da ne rikne matična :mrgreen:
shalla

#21487 Re: Android OS

Post by shalla »

Buckethead wrote:
shalla wrote:
Šta su ti dali?
Nemam pojma, odoh do kuće po kutiju i to, pa pravac dole... Šta god realno, samo da se više ne peglam... Garant opet G4, ali nema veze, valjda je novija serija, da ne rikne matična :mrgreen:
Ništa, sad S7 parnim a G4 neparnim danima :lol: :lol:
Bio je ovdje neko zainteresovan da kupi LG, možda ti se javi, ne sumnjam da će otići ko halva
Dr Kova

#21488 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Pokloniću ga starom, da ga ispoštujem...
shalla

#21489 Re: Android OS

Post by shalla »

Buckethead wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Pokloniću ga starom, da ga ispoštujem...
Eeee plaho, plaho, nek ga hairli služi
Dr Kova

#21490 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Hvala. Živio
moke_31

#21491 Re: Android OS

Post by moke_31 »

Ima li iko od proizvođača telefona, pogotovo ovih većih, da je u Marshmallow-u ostavio opciju "adaptive storage"? Koliko sam upratio Samsung i Sony su je izbacili a šta je sa HTC-om, kinezima i sl., odnosno je li je ijedan proizvođač ostavio?
ug_lee

#21492 Re: RE: Re: Android OS

Post by ug_lee »

Tabijat wrote:
ug_lee wrote:
Ne koristim, ali sumnjam da ima veze sa whatsappom, to im je nova fora/grupiranje notifikacija po aplikaciji. Ko u Windowsima. Probaj dugo pritisnuti tu notifikacija, mozda se moze isključiti.
Ne može sve živo pritisko i ne može, Gmail to radi savršeno to sa Bundle notifikacijama ali eto ne znam sta je sad sa wacapom.. :(
Tabijat

#21493 Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by Tabijat »

ug_lee wrote:
Tabijat wrote:
ug_lee wrote: Koristis li wacap? Ako jesi, je li možeš vidjeti svaku poruku koja ti dodje u notifikacijama? Kod mene samo pokazuje zadnju o.O malo je smor to
Ne može sve živo pritisko i ne može, Gmail to radi savršeno to sa Bundle notifikacijama ali eto ne znam sta je sad sa wacapom.. :(
Evo guglam, izgleda da je to samo neki bug s whatsappom. Čekaj update aplikacije, riješit će oni to skoro ;)
Dzontra_Volta

#21494 Re: RE: Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

moke_31 wrote:Ima li iko od proizvođača telefona, pogotovo ovih većih, da je u Marshmallow-u ostavio opciju "adaptive storage"? Koliko sam upratio Samsung i Sony su je izbacili a šta je sa HTC-om, kinezima i sl., odnosno je li je ijedan proizvođač ostavio?
U mene na htc e8 ima ta opcija, ali nekad davno kad sam to pokušavao, prijavljivao mi je grešku da mi kartica nema dovoljnu brzinu (iako je klasa 10). Ali pošto se spremam odavno za reset telefona, pokusacu ponovo.
zdruzdjo

#21495 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Fajcion wrote: Moguće da si sa mnom :D . Ja sam i dalje na 4.4.4 a kontao sam na 5.1.1 . Samo nisam siguran kojim načinom to najbolje i najsigurnije odraditi :?
Znaci Step 1
Mislim ali nisam siguran da bi trebao otkljucati bootloader. Ja sam ga nekad davno otkljucao pa ne znam da li je on prijeko potreban prilikom update-a

Step 2
Rom koji skines raspakujes sa 7zip-om(bas njim jer za winrar-om zna prijaviti greske prilikom raspakivanja)

Step 3
Kopiras onako kako je raspakovano na sd karticu telefona(moras imati na istoj minimum 3 gb slobodnog prostora za update)

Step 4
ugasis telefon i onda pritisnes Vol down + Vol up + Power i drzis par sekundi i trebalo bi da krene update.

Ovdje imas rom-ova
http://www.ministryofsolutions.com/2016 ... l.html?m=1
I ovdje
http://www.carbontesla.com/firmware-ota ... mware-ota/

Ovaj rom koji sam ja skinuo se zove
Huawei G7 Firmware(G760-L01, Android 5.1.1, EMUI 3.1, C432B350CUSTC432D002, CEE&Nordic Europe)
Telefon fakat fino radi.

E sad ne znam da li imas neki custom recovery. ako imas bilo bi dobro da uradis back-up u slucaju da ti se ne svidi ovaj ili nesto. Iako postoji varijanta da se vratis na stock istim nacinom kao gore. skines stock rom i isto uradis sve.

Postoji i 6.0 tzv "turski rom" kako ga zovu na forumima
http://www.carbontesla.com/2016/07/down ... re-turkey/
Ali ja ga nisam uspio natjerati ovom kombinacijom da krene sa update-om
Tabijat

#21496 Re: Android OS

Post by Tabijat »

ug_lee wrote:Ma meni vala baterija ista.. Ne znam sta da ti kazem na to.. Kako god ne mogu izvuci vise od 3h sot-a..
Nećeš ni vidjeti SOT...navodno je Doze poboljšan, pa tel "u mirovanju" manje troši. a to da ćeš dobiti više ekrana...klinac.
Mada iskreno da ti kažem, ja ne vidim baš nikakvu značajnu razliku, u odnosu na M.
Fajcion

#21497 Re: Android OS

Post by Fajcion »

@zdruzdjo

Jučer sam upravo skinuo istu verziju 5.1.1 iako sam instalirao na malo drugačiji način. Ono što mogu reći je da radi super i puno brže, jedino mi čini da je baterija malo slabija. Ne znam možda da sam uradio i hard reset ali ima vremena. Bilo bi dobro da šta smute i za ovaj Marshmallow iako ni ovako nije loše.
Svakako hvala za instrukcije :thumbup:
zdruzdjo

#21498 Re: RE: Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Fajcion wrote:@zdruzdjo

Jučer sam upravo skinuo istu verziju 5.1.1 iako sam instalirao na malo drugačiji način. Ono što mogu reći je da radi super i puno brže, jedino mi čini da je baterija malo slabija. Ne znam možda da sam uradio i hard reset ali ima vremena. Bilo bi dobro da šta smute i za ovaj Marshmallow iako ni ovako nije loše.
Svakako hvala za instrukcije [emoji106]
Sve zavisi od cust number-a. Ako se poklapaju onda moze da se instalira preko onog update-a na samoj update sekciji. Ako ne, onda mora se ici na ovaj "na silu" sa tipkama.
Ja sam napravio backup pa srusio skroz u custom recovery i onda digao sve novo.
Meni baterija drzi skroz dobro.

Ali meni nece ovaj "turski" ni sa tipkama. Malo sam sarao po xda developers ali tamo furaju vecinom CM pa se niko i ne zadaje puno oko drugih.
A u cm-u ima bug-ova tona.
Fajcion

#21499 Re: RE: Re: Android OS

Post by Fajcion »

zdruzdjo wrote:Sve zavisi od cust number-a. Ako se poklapaju onda moze da se instalira preko onog update-a na samoj update sekciji. Ako ne, onda mora se ici na ovaj "na silu" sa tipkama.
Ja sam napravio backup pa srusio skroz u custom recovery i onda digao sve novo.
Meni baterija drzi skroz dobro.

Ali meni nece ovaj "turski" ni sa tipkama. Malo sam sarao po xda developers ali tamo furaju vecinom CM pa se niko i ne zadaje puno oko drugih.
A u cm-u ima bug-ova tona.
Ma kakav CM , strpiti se se dok ne izbace za Europe pa probati.
skupljac_zeljeza

#21500 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

bosnian batman wrote:Dat za mobitel 2 milje, a koji ama baš ništa nije bolji od onog za 4 do 5 stoja, može samo ismompleksirana budala ili neko ko je došo do para bez rada i truda ili kriminalom
To si bio izgleda u pravu. :shock:
Samsung reportedly stops distribution of Galaxy Note7 units in Korea
One theory states that this is related to several incidents of a Note7 exploding during charging - 5 people have made this claim over the last week. Photos have been posted on Internet forums, though obviously a more serious investigation into the matter is needed before we conclude anything.

Image

http://www.gsmarena.com/samsung_reporte ... -20248.php
Post Reply