Je li rješenje vratiti na 5.1?Buckethead wrote:Lošija je dosta bez obzira na režim korištenja, barem 1 h manje SOT-a izvučeš. Tako je jednostavno.Dzontra_Volta wrote:LG G4 - nakon upgrate-a na 6,0 baterija se puno brže troši.
Ima li neki tipičan razlog za to ili treba čačkati da se istraži?
Marshmallow bi trebao, koliko znam, bateriju još više čuvati.
Android OS
Moderator: Benq
-
Dzontra_Volta
#21051 Re: RE: Re: Android OS
- Dr Kova
#21052 Re: RE: Re: RE: Re: Android OS
Pa realno i jeste, bolja je baterija a i nebrojeno se puta dokazalo da je najbolja verzija ona koja fabricki dodje s telefonomDzontra_Volta wrote:Je li rješenje vratiti na 5.1?Buckethead wrote:Lošija je dosta bez obzira na režim korištenja, barem 1 h manje SOT-a izvučeš. Tako je jednostavno.Dzontra_Volta wrote:LG G4 - nakon upgrate-a na 6,0 baterija se puno brže troši.
Ima li neki tipičan razlog za to ili treba čačkati da se istraži?
Marshmallow bi trebao, koliko znam, bateriju još više čuvati.
Poslano DHL-om
-
ug_lee
#21054 Re: Android OS
Ne znam za taj Showbox, a sto se tice Popcorna, on je skroz free VPN ti trazi zbog sigurnosti jer eto kao da gledas filmove Anonimusly.. Medjutim, ja evo koliko koristim to, uvijek idem na ovo Continue pored sto pise i samo mi nastavi ucitavati film i tjt.. Ne trazi nikakve registracijeTyke wrote:Ja godinama unazad koristio iPhone i odlucim se sad za Samsung S7 edge. Djasvi mi se telefon, ali jos uvijek ulazim u stos i gledam sta skinuti za gledanje filmova/serija, utakmica i sl.
Za serije sam skinuo Popcorn i Showbox.
E sad, za Showbox mi trazi registeaciju ako hocu nase titlove da koristim, ali pri registraciji trazi i broj kartice i sl. pa ne znam jel ok to ispuniti, navodno nece nista skidati!?
Popcorn mi nece pokrene filmove/serije, trazi mi "turn on VPN". Medjutim i ovdje mi pri regovanju trazi podatke o kartici, a cini mi se i da se placa ovdje mjesecno?
Moze li mi neko ukratko objasniti sta i kako da radim ili mi preporuci nesto slicno, a kako sam skonto na Play store ne mogu skidati nesto slicno radi piraterije, vec moram direkt sa stranica.
Dalje, kako da gledam utakmice uzivo? Npr. veceras ima finale EP, a uskoro pocinje i nasa liga te lige petice, pa da na vrijeme skinem potrebne aplikacije i sta sve treba.
Na Play Store takve stvari naravno ne mozes skidati ali uglavnom sve imas na netu, samo pazi sa kakvih stranica skidas. Posto si novi, android aplikacije su oznacene sa .APK tako da npr ako trazis nesto kucas "imeaplikacije.apk". Za stream utakmica ne znam stvarno
- Dr Kova
#21055 Re: Android OS
Nikad više LG 
-
Dzontra_Volta
#21056 Re: Android OS
Ma žena dobila LG G4 na poslu na korištenje i dobro je radio do prije cca 20-tak dana, kad je stigao taj upgrade (nije mi jasno kako tek sada, zar za G4 nije stigao ranije?).
Tako da izbor mobitela nije svojevoljan, nego "nametnut".
A što kažu: "Rodilo se, valja ga ljuljat'!"
Tako da izbor mobitela nije svojevoljan, nego "nametnut".
A što kažu: "Rodilo se, valja ga ljuljat'!"
- supercali
#21057 Re: Android OS
Tog ljuljati ne.moras prodas ga andji djoli ili sl osim ako firma ne uvjetuje zadrzavanje
-
Dzontra_Volta
#21058 Re: Android OS
Firmino vlasništvo, ne može se prodati. Eventualno nakon 2 godine, kad bude otplaćen, možda će firma reći "halal olsun".supercali wrote:Tog ljuljati ne.moras prodas ga andji djoli ili sl osim ako firma ne uvjetuje zadrzavanje
- MOSALJOZE
#21059 Re: Android OS
Sve spojio(dzojstik i telefon)hoce neke šklj igrice,ali kada pokrenem fifu,ne prepoznaje dzojstik 
-
quarterback
#21060 Re: Android OS
ima li kakva igra (po mogucnosti neke auto trke) da igram protiv sina, tablet vs tablet ?
hvala
hvala
-
quarterback
#21062 Re: Android OS
pa ne znam moze li 1 vs 1 ... ako moze vrlo rado, nisam igrao prijeQuaresma wrote:asphalt?
- Quaresma
#21063 Re: Android OS
Naravno da moze, igrao ja s frendom prije 2 godine, Sad ne mogu da se sjetim mislim da je islo preko wifi ali smo morali biti na istoj mrezi ili je islo preko bluetootha.
Sent from my E6653 using Tapatalk
-
quarterback
#21064 Re: Android OS
hvala drug!Quaresma wrote:Naravno da moze, igrao ja s frendom prije 2 godine, Sad ne mogu da se sjetim mislim da je islo preko wifi ali smo morali biti na istoj mrezi ili je islo preko bluetootha.
- Radar71
#21065 Re: Android OS
Nemoj tako, dobar je LGBuckethead wrote:Nikad više LG
- Dr Kova
#21066 Re: Android OS
Radar71 wrote:Nemoj tako, dobar je LGBuckethead wrote:Nikad više LG
-
adincebic
#21067 Re: Android OS
G4 je jos dobar telefonKvaziExpert wrote:opasan otpad, nizasta drugoQuaresma wrote:a g4 godinu dana star
- Quaresma
#21068 Re: RE: Re: Android OS
Alo chmoljo rodjace reaguj, ovaj troler jos uvijek nije banovanadincebic wrote:G4 je jos dobar telefonKvaziExpert wrote:opasan otpad, nizasta drugoQuaresma wrote:a g4 godinu dana star
- Quaresma
#21069 Re: Android OS
Zavadio si ljude pa se sad izvlacis
-
zdruzdjo
#21070 Re: Android OS
Obzirom da znam da ovdje je neka "ANTI-LG" atmosfera ipak odlucih da upitam.
Supruga ima LG G4 Stylus.
Najvaznija stavka koju ona trazi na telefonu je sto veci ekran. Ok.
I super je sve to radilo za njene potrebe dok jedan dan ne dodje ponuda za update na android 6.0.
I uradila update i sve je isto tako radilo super ali....
Sistem se "rasirio" i sad stalno kuburi sa slobodnim prostorom.
Pokusao da vratim na 5-icu ali nece pa nece.
Nadjem kdz file, dignem onaj lg flash tool, odemo u download mode, krene sve i onda mi mi se prikaze kako on nije mogao da kontaktira neki server i ostane na tome.
U svim how to pise da trebam sacekati dok on pocne na telefonu sam neku aktivnost cak i pored te greske, ali kod mene se nista ne desava.
Grijesim li negdje (osim izbora telefona).
I super je sve to radilo za njene potrebe dok jedan dan ne dodje ponuda za update na android 6.0.
Nadjem kdz file, dignem onaj lg flash tool, odemo u download mode, krene sve i onda mi mi se prikaze kako on nije mogao da kontaktira neki server i ostane na tome.
U svim how to pise da trebam sacekati dok on pocne na telefonu sam neku aktivnost cak i pored te greske, ali kod mene se nista ne desava.
Last edited by zdruzdjo on 14/07/2016 01:21, edited 1 time in total.
- Laertes
#21071 Re: Android OS
Svaka ista... Samo nek' je što većizdruzdjo wrote:Obzirom da znam da ovdje je neka "ANTI-LG" atmosfera ipak odlucih da upitam.
- Montana
- Quaresma
#21073 Re: Android OS
a jesi li radio hard reset nakon apdejta na 6.0 ?zdruzdjo wrote:Obzirom da znam da ovdje je neka "ANTI-LG" atmosfera ipak odlucih da upitam.
- supercali
#21074 Re: Android OS
Suprugu postavi na koljenazdruzdjo wrote:Obzirom da znam da ovdje je neka "ANTI-LG" atmosfera ipak odlucih da upitam.
Pogacu od pola marke koja odstoji par dana stavi na glavu
U obiju kupi macolu.tezine 9kg
Zamah I udari po pogaci
I tako 3 puta nek dodje sebi sto je uzela lg
Lg se uzima samo klima reci joj
-
macchiato
#21075 Re: Android OS
evo i mene sa eldzijem
mozda nije bas za ovu temu, ali imate li ideju gdje kupiti bateriju za LG g2 MINI jer je totalno crkla? obisla sam SVE moguce radnje i ama bas niko nema.
poslije sam naknadno saznala da jeste teze za pronaci jer obicni LG g2 kod sebe nema bateriju, ali zar je moguce da cu morati mjenjati mobitel (s kojim sam btw vrlo zadovoljna) jer ne mogu pronaci bateriju za njega?
jedina opcija naruciti preko interneta, al' kako? na piku nema, sa nekih hrvatskih/srpskih stranica pretpostavljam da ne mogu, a ebay i sl. stranice ne koristim.
sta covjek da radi
mozda nije bas za ovu temu, ali imate li ideju gdje kupiti bateriju za LG g2 MINI jer je totalno crkla? obisla sam SVE moguce radnje i ama bas niko nema.
poslije sam naknadno saznala da jeste teze za pronaci jer obicni LG g2 kod sebe nema bateriju, ali zar je moguce da cu morati mjenjati mobitel (s kojim sam btw vrlo zadovoljna) jer ne mogu pronaci bateriju za njega?
jedina opcija naruciti preko interneta, al' kako? na piku nema, sa nekih hrvatskih/srpskih stranica pretpostavljam da ne mogu, a ebay i sl. stranice ne koristim.
sta covjek da radi