Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zateznistub

#19951 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Zasto ljudi ne odobrite da se sike uploaduju na google photos i onda te briga jel ih ko nehotice obrisao sa telefona... :-)
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#19952 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Imam ponudu da svoj LG G2 16 GB kupljen u bh telecomu, mijenjam za SAMSUNG GALAXY NOTE 3 LTE N9005 32GB. Realno, koliko bih trebao doplatiti i koji bi to iznos bio. Hvala.
ja nisam ja

#19953 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

sta bi preporucili kñsinici.
sony z5 ili lg g4
Radar71

#19954 Re: Android OS

Post by Radar71 »

zateznistub wrote:Zasto ljudi ne odobrite da se sike uploaduju na google photos i onda te briga jel ih ko nehotice obrisao sa telefona... :-)
malo 15 giga :-?
AmirBaa

#19955 Re: Android OS

Post by AmirBaa »

zateznistub wrote:Zasto ljudi ne odobrite da se sike uploaduju na google photos i onda te briga jel ih ko nehotice obrisao sa telefona... :-)
prespor upload na telecomu :lol: :lol: sala drug :D i dropbox je odlican kome nije zao davati 5 dolara mjesecno :D
super_bayern

#19956 Re: Android OS

Post by super_bayern »

ja nisam ja wrote:sta bi preporucili kñsinici.
sony z5 ili lg g4
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=7534

iako mi se sony-ev interfejs sa njihovim ikonama nikad nije sviđao i baterija je mrvu slabija od g4, ipak bih izabrao z5 i to pinkasti :razz:
.
Image
ja nisam ja

#19957 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

ok te usporedbe,kontam onako iz zivota koji se pokazao bolji
zateznistub

#19958 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Radar71 wrote:
malo 15 giga :-?
:bije:
Naravno da je malo kad stalno mećeš slike...
zateznistub

#19959 Re: Android OS

Post by zateznistub »

AmirBaa wrote:
prespor upload na telecomu :lol: :lol: sala drug :D i dropbox je odlican kome nije zao davati 5 dolara mjesecno :D
Jeste spor a činiti se da se i on plaća. Ali zato odrediš da ti upload radi samo na wi fi i mirna bosna.
Naravno da je i dropbox ok.
supercali

#19960 Re: Android OS

Post by supercali »

ja nisam ja wrote:ok te usporedbe,kontam onako iz zivota koji se pokazao bolji
E jbg sada trazis puno
Naci ces 4-ero ljudi koji imaju svi različita iskustva jednom valja g drugom ne valja trecem valja z cetvrtom ne valja itd
ja nisam ja

#19961 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Koliko znam lg je prodavaniji e sad .....:)
zateznistub

#19962 Re: Android OS

Post by zateznistub »

supercali wrote:
ja nisam ja wrote:ok te usporedbe,kontam onako iz zivota koji se pokazao bolji
E jbg sada trazis puno
Naci ces 4-ero ljudi koji imaju svi različita iskustva jednom valja g drugom ne valja trecem valja z cetvrtom ne valja itd
nista dok na kafu pa joj objasnis... :skoljka:
sagosen

#19963 Re: Android OS

Post by sagosen »

Već četiri dana koristim Huawei P7, telefon je zmaj. Bez štekanja (mada se koristi tek 4 dana), kamere su odlične, pogtovo prednja sa 8mpx, koristio sam i P8 i mogu da kažem da nema prevelike razlike u prednjim kamerama koje su obje 8mpx, iako ima razlike ne primijeti je prosječan korisnik kao ja :) Telefon elegantno izrađen, dosta lagan (svega 124g) i tanak (6,5mm) sa metalnim lajsnama. Mnogo mi se sviđa ovaj njihov EMUI iako dosta podsjeća na iOS ali su baš pogodili sa dizajnom, a čini se da je i dobro optimizovan bar na ovom uređaju. Sve preporuke za telefon.
Quaresma

#19964 Re: Android OS

Post by Quaresma »

I ja fino pod ruku sa Xperiom z5 u naredne dvije godine, valjda ce sony izdrzati pa da ne predstavi sad z6 na mwc.u, da se bar malo duze dicim s nekim flagshipom xD

Btw sve je na mjestu, 5.1.1 je i dalje tu, odradio sam odmah update na zadnji firmware preko xperiacompaniona koji je odmah puknuo hard reset.

Nedostaje mi homescreen sa windows phonea (ne nudite mi druge launchere, znam za to, al ja volim stock) osjecam se nekako uskracen za neke informacije, gdje kod wp.a cim otkljucam telefon sve je tu.
Zatim fali mi mytube, ostao sam i uskracen za hrpu pjesama koje sam imao spasene preko iste aplikacije, nekako, a falice mi i ficri koje je mytube imao, zatim ovaj instagram je crap naspram 6tag, ko da sam zaglavio na samom pocetku kad su navedene aplikacije izbacene.

Glance screen takodjer, OMG.

Vec mi nedostaje lumia 1020.
zateznistub

#19965 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:I ja fino pod ruku sa Xperiom z5 u naredne dvije godine, valjda ce sony izdrzati pa da ne predstavi sad z6 na mwc.u, da se bar malo duze dicim s nekim flagshipom xD

Btw sve je na mjestu, 5.1.1 je i dalje tu, odradio sam odmah update na zadnji firmware preko xperiacompaniona koji je odmah puknuo hard reset.

Nedostaje mi homescreen sa windows phonea (ne nudite mi druge launchere, znam za to, al ja volim stock) osjecam se nekako uskracen za neke informacije, gdje kod wp.a cim otkljucam telefon sve je tu.
Zatim fali mi mytube, ostao sam i uskracen za hrpu pjesama koje sam imao spasene preko iste aplikacije, nekako, a falice mi i ficri koje je mytube imao, zatim ovaj instagram je crap naspram 6tag, ko da sam zaglavio na samom pocetku kad su navedene aplikacije izbacene.

Kad prestanes cmizdriti opali koju sliku pa postavi...
Maharadza

#19966 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:I ja fino pod ruku sa Xperiom z5 u naredne dvije godine, valjda ce sony izdrzati pa da ne predstavi sad z6 na mwc.u, da se bar malo duze dicim s nekim flagshipom xD

I na androidu imaš nešto što se zove widget, nabacaš istih i imaš svaku informaciju koju želiš čim otključaš telefon! :P

Za skidanje youtube klipova imaš tubemate ili snaptube! Skidaš klip u video formatu ili u mp3 formatu! :thumbup:

Best Instagram Alternatives

http://beebom.com/2015/08/instagram-alternative-apps
escobar__

#19967 Re: Android OS

Post by escobar__ »

Meni, da budem iskren, ništa ne nedostaje sa WP. Još nisam uzeo flagship već Xperia M4, ti šuti živ bio. :D
Quaresma

#19968 Re: Android OS

Post by Quaresma »

zateznistub wrote: Kad prestanes cmizdriti opali koju sliku pa postavi...
Imaš li kakvu muzičku?
Maharadza wrote:[
I na androidu imaš nešto što se zove widget, nabacaš istih i imaš svaku informaciju koju želiš čim otključaš telefon! :P

Za skidanje youtube klipova imaš tubemate ili snaptube! Skidaš klip u video formatu ili u mp3 formatu! :thumbup:

Best Instagram Alternatives

http://beebom.com/2015/08/instagram-alternative-apps
Stvar je u tome sto sam ja to sve imao upakovano u jednu aplikaciju

Jel jos ziva ona app Pvstar, ona mi je bila dobra, nema je na storeu
zateznistub

#19969 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:
Imaš li kakvu muzičku?
Ne stvrno me zanima kakve slike pravi. Sta je problem
Quaresma

#19970 Re: Android OS

Post by Quaresma »

zateznistub wrote:
Quaresma wrote:
Imaš li kakvu muzičku?
Ne stvrno me zanima kakve slike pravi. Sta je problem
Pricekaces se do daljnjeg, cmizdrim za lumijom jos, i za 41mpx senzorom.
zateznistub

#19971 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Quaresma wrote: Pricekaces se do daljnjeg, cmizdrim za lumijom jos, i za 41mpx senzorom.
Zato me i kopka, jer znam šta si ostavio... a ovo "cmizdris" nisi valjda razumio nikako drugacije nego šalu??? :shock:
ja nisam ja

#19972 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

go launcher.....Danas sam ga instalirala.Ne vidim da on ima bedzeve kao obavjesti za viber fb i ostalo.
Druga stvar,ne mogu naci kako sada da dodam widgete na ekran ,na obicnom je bilo da se drzi prst,sada tako pokazuje teme,i jos nesto ali nema widgeta
Quaresma

#19973 Re: Android OS

Post by Quaresma »

zateznistub wrote:
Quaresma wrote: Pricekaces se do daljnjeg, cmizdrim za lumijom jos, i za 41mpx senzorom.
Zato me i kopka, jer znam šta si ostavio... a ovo "cmizdris" nisi valjda razumio nikako drugacije nego šalu??? :shock:
Slabo ti ja to kontam preko interneta, bolje uzivo :razz:
zateznistub

#19974 Re: Android OS

Post by zateznistub »

ja nisam ja wrote:go launcher.....Danas sam ga instalirala.Ne vidim da on ima bedzeve kao obavjesti za viber fb i ostalo.
Druga stvar,ne mogu naci kako sada da dodam widgete na ekran ,na obicnom je bilo da se drzi prst,sada tako pokazuje teme,i jos nesto ali nema widgeta
Moja topla preporuka za launcher Nova + ako mozes kupi kljuc za profi ver. Što se tice widgeta ako ne moras, a ne moras nemoj ih stavljati, samo ti bezze trosi i memoriju (radnu) a i bateriju i nerijetko i internet. a ako bas ne mozes be njega, zavisi od telefona, negdje je pritisnes dugo na ekran, negdje je home tipka (dugo) a negdje kad uđeš u meni pa kad izlistas sve stranice sa aplikacijama pocnu sa widgetima
zateznistub

#19975 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:
zateznistub wrote:
Slabo ti ja to kontam preko interneta, bolje uzivo :razz:
Pa eto, nekad kad pristavis (kafu) da malo procaprkam uzivo peticu...
Post Reply