Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hopi

#19876 Re: Android OS

Post by hopi »

Prelistah malo prve 2-3 stranice ove teme, s početka sada "davne" 2011. Priča slična kao danas, 512 vs 768 rama, romovi, baterija. Najjače je čuđenje nad ekranom od 4,3" veličine omanjeg tv-a, i kako je maskimum 4" tj. već granica upotrebljivog. :lol:
supercali

#19877 Re: Android OS

Post by supercali »

hopi wrote:Prelistah malo prve 2-3 stranice ove teme, s početka sada "davne" 2011. Priča slična kao danas, 512 vs 768 rama, romovi, baterija. Najjače je čuđenje nad ekranom od 4,3" veličine omanjeg tv-a, i kako je maskimum 4" tj. već granica upotrebljivog. :lol:
ja i dalje stojim iza toga da je 3,5-4" sasvim dovoljno za normalnu upotrebu telefona cak i da se gledaju neki klipovi i te stvari
shalla

#19878 Re: Android OS

Post by shalla »

supercali wrote:
hopi wrote:Prelistah malo prve 2-3 stranice ove teme, s početka sada "davne" 2011. Priča slična kao danas, 512 vs 768 rama, romovi, baterija. Najjače je čuđenje nad ekranom od 4,3" veličine omanjeg tv-a, i kako je maskimum 4" tj. već granica upotrebljivog. :lol:
ja i dalje stojim iza toga da je 3,5-4" sasvim dovoljno za normalnu upotrebu telefona cak i da se gledaju neki klipovi i te stvari
Ma nemoj Respo zajebavati, kolegica ima Iphone 4, kad ga uzmem poslije mog LG G4 ili prije OnePlus One, kao da sam uzeo Siemens C25 :mrgreen: :mrgreen:
Sarajevski-Seljak

#19879 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Ja sam dugo koriatio Iphone 5 i 5s bas zbog velicine, 4" su taman. Mozes pisat poruku i kad vozis :mrgreen:
supercali

#19880 Re: Android OS

Post by supercali »

nosas daljinski od tv-a
uzmi i zalijepi neki tezi objekat za njega pa ga nosi jedno vrijeme
poslije toga skini to pa ces reci u jbt sto je lagan daljinski ko pero nikad nije bio laksi

sta hocu reci
navika
kad se naviknes na nesto sve ostalo ti se cini ne prakticnim u smislu velicine tezine ergonomije i sl
shalla

#19881 Re: Android OS

Post by shalla »

supercali wrote:nosas daljinski od tv-a
uzmi i zalijepi neki tezi objekat za njega pa ga nosi jedno vrijeme
poslije toga skini to pa ces reci u jbt sto je lagan daljinski ko pero nikad nije bio laksi

sta hocu reci
navika
kad se naviknes na nesto sve ostalo ti se cini ne prakticnim u smislu velicine tezine ergonomije i sl
Ma naravno da je navika ali evo kažem ti, pogledaj film ili utakmicu na ekranu od 4', oči će ti ispasti ;-)
supercali

#19882 Re: Android OS

Post by supercali »

a zasto bih gledao utakmicu film na mobitelu?
ima tablet ima tv za to a ne mobitel
shalla

#19883 Re: Android OS

Post by shalla »

supercali wrote:a zasto bih gledao utakmicu film na mobitelu?
Joj tebe isto dijete jbt...
Evo recimo prošla subota (ili nedjelja), ja nemam tablet, laptop treba ženi, nemam na tv-u Arene a hoću da gledam Džeku i Pjanića protiv Juventusa. Nemoj biti isključiv jbg...
supercali

#19884 Re: Android OS

Post by supercali »

shalla wrote:
Evo recimo prošla subota (ili nedjelja), ja nemam tablet, laptop treba ženi, nemam na tv-u Arene a hoću da gledam Džeku i Pjanića protiv Juventusa. Nemoj biti isključiv jbg...
evo recimo prosle 52 subote
znam da si imucniji i da si izdvajao po 5 maraka imao bi 260 maraka za koje mozes uzeti solidan tablet
nemoj ni ti biti iskljuciv a ni licemjer

ovo sada sto cu napisati se ne odnosi konkretno na tebe nego na sve koji vole da zive na visokoj nozi i opravdavaju svoje postupke a kad kazes ajde ok zivi onda uradi ovo kaze e ne moze nije to to nema para i sl
e nabijem ja takve
Nothing

#19885 Re: Android OS

Post by Nothing »

supercali wrote:
Nothing wrote:Može neko pokušati naći igru, zove se construction simulator. Tražio sam na raznim stranicama ali nisam uspio. :D
Koja verzija ti treba?
Ne znam, kako mogu provjeriti?
shalla

#19886 Re: Android OS

Post by shalla »

supercali wrote:
shalla wrote:
znam da si imucniji i da si izdvajao po 5 maraka imao bi 260 maraka za koje mozes uzeti solidan tablet

ovo sada sto cu napisati se ne odnosi konkretno na tebe nego na sve koji vole da zive na visokoj nozi i opravdavaju svoje postupke a kad kazes ajde ok zivi onda uradi ovo kaze e ne moze nije to to nema para i sl
e nabijem ja takve
Ama nije da nemam tablet što ga ne mogu priuštiti već što mi je nepotreban jebaji ga, i ovako mi puna kuća neke tehnike a mališa prohodao pa ga sve interesuje da dotakne (i obori) pa sam recimo iz toga razloga tablet dao sestri...
Odosmo nadugo i naširoko, da se vratimo na početak, počelo je sa tvojom konstatacijom da je 3,5 - 4 inča optimalno pa čak i za "klipove i te stvari", šta sam ja tebi trebao napisati, "klipovi se gledaju na tabletu ili laptopu" :mrgreen:
Ja ti opet kažem, sjedi pregledaj bilo šta što traje duže od 15 minuta na ekranu od 4 inča, vidjećeš patnje ;-) Ali apsolutno poštujem ako neko voli manje, ja sam povazdan na mobitelu i baš mi paše ovih 5,5 inča koje imam na posljednja 2 mobitela...
Last edited by shalla on 29/01/2016 14:24, edited 1 time in total.
supercali

#19887 Re: Android OS

Post by supercali »

reci gdje da ti stavim aplikaciju da upload uradim pa skidaj
Nothing

#19888 Re: Android OS

Post by Nothing »

supercali wrote:reci gdje da ti stavim aplikaciju da upload uradim pa skidaj
Ma može gdje ti je najbrže. Speedy share...
supercali

#19889 Re: Android OS

Post by supercali »

shalla wrote: Ama nije da nemam tablet što ga ne mogu priuštiti već što mi je nepotreban jebaji ga, i ovako mi puna kuća neke tehnike a mališa prohodao pa ga sve interesuje da dotakne (i obori) pa sam recimo iz toga razloga tablet dao sestri...
Odosmo nadugo i naširoko, da se vratimo na početak, počelo je sa tvojom konstatacijom da je 3,5 - 4 inča optimalno pa čak i za "klipove i te stvari", šta sam ja tebi trebao napisati, "klipovi se gledaju na tabletu ili laptopu" :mrgreen:
Ja ti opet kažem, sjedi pregledaj bilo šta što traje duže od 15 minuta na ekranu od 4 inča, vidjećeš patnje ;-) Ali apsolutno poštujem ako neko voli manje, ja sam povazdan na mobitelu i baš mi paše ovih 5,5 inča koje imam na posljednja 2 mobitela...
klipovi i te stvari traju do 3-4 minute a ne 15 minuta i duze
tako da i dalje stojim iza toga da je 3,5-4 optimum za mobitel
ok postujem i ja tvoj izbor da ti odgovara 5,5 ili koliko vec
ono sto govorim je u smislu optimuma a to sto tebi odgovara ili nekome 6,2 recimo onaj plus i sl ne znaci da je i normalna potreba za korisnike
Maharadza

#19890 Re: Android OS

Post by Maharadza »

supercali wrote:
shalla wrote:

e nabijem ja takve
Mogu i ja reći da je glupost bacati keš na 2 uređaja (npr telefon od 4 i tablet od 7 inča) kada mogu uzeti jedan smartphone od npr 5,2/5,5 inča kao kompromis za univerzalnu upotrebu. :skoljka:
supercali

#19891 Re: Android OS

Post by supercali »

samo sto ti kompromisi nikad nisu najbolji
kao sto je i slucaj sa kamerama na telefonu za koju se mnogi hvataju
sve zavisi koliko sta koristis
ako jednom u godini se desi da gledas juve na telefonu 4" onda za mene nije nikakav problem
ug_lee

#19892 Re: Android OS

Post by ug_lee »

zateznistub wrote:
Nazif_Gljiva wrote:Ovako, imam LG G2, firmware je D80230a (Android 5.0.2). Kojom metodom se root-a?
Probao sam sve sto nudi XDA forum. Najblize sam bio root-u pomocu one-click root software-a. Stane na 90% i ne mrda, telefon u download mod-u i ne mrda.
Ako ima neko iskustva sa ovim problemom...
Sini kingo root i odradi...ja radio upravo na g2
Na kingo root stranici nema u listi ni g2 ni moj telefon (lg spirit).. Jel pametno da pokusam odraditi ako nema na listi? :)
Quaresma

#19893 Re: Android OS

Post by Quaresma »

supercali wrote:
dovoljno za tebe, za mene nije, ja hocu veci display, trenutno sam na lumiji 1020 sa 4.5 incha, + mesa sa strane koliko hoćeš

lg sa g serijom je odradio vrhunski posao

opet, svakom svoje
supercali

#19894 Re: Android OS

Post by supercali »

Quaresma wrote:
supercali wrote:
dovoljno za tebe, za mene nije, ja hocu veci display, trenutno sam na lumiji 1020 sa 4.5 incha, + mesa sa strane koliko hoćeš

lg sa g serijom je odradio vrhunski posao

opet, svakom svoje
govorim o optimumu za sve ne za mene za tebe i sl
uvijek ces imati odstupanja gore ili dole
nekome je dovoljan jos 3310 ili mojoj majci nokia neka 2100 ili tako nesto jer kaze ne koristim telefon ni za sta drugo osim za pozive

slozit ces se da vecina raje nosi takve i sl telefone zbog preseravanja i pokazivanja a ne zato sto im istinski treba takav telefon?
a to je ono sto razlikuje dovoljno za tebe i za mene od optimuma
skafiskafsnjak

#19895 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Ja koristim G3 sa 5,5incha... ali realno, G2 i 5,2 incha mi je ideeealno, ali idealno. Dovoljno velik ekran, a telefon generalno upotrebljiv jednom rukom jer su tih 5.2 pravo strpali .
zateznistub

#19896 Re: Android OS

Post by zateznistub »

ug_lee wrote: Na kingo root stranici nema u listi ni g2 ni moj telefon (lg spirit).. Jel pametno da pokusam odraditi ako nema na listi? :)
E jbg ja radio i root i unroot na g2 a evo i viodeo na yt ima

Quaresma

#19897 Re: Android OS

Post by Quaresma »

supercali wrote: govorim o optimumu za sve ne za mene za tebe i sl
uvijek ces imati odstupanja gore ili dole
nekome je dovoljan jos 3310 ili mojoj majci nokia neka 2100 ili tako nesto jer kaze ne koristim telefon ni za sta drugo osim za pozive

slozit ces se da vecina raje nosi takve i sl telefone zbog preseravanja i pokazivanja a ne zato sto im istinski treba takav telefon?
a to je ono sto razlikuje dovoljno za tebe i za mene od optimuma
naravno, ali valjda više nismo dijeca, svako gleda svoj ćejf
ja jedino gledam da se maknem od ovih uređaja kojeg svaki drugi stanonvik bih ima, samsung i iphone ponajviše

sad mi je u planu xperia z5, ali sa sigurnošću mogu reći da mi je ovo posljednji smartphone što ću uzeti, ubuduće idem na midrangere
supercali

#19898 Re: Android OS

Post by supercali »

Ne znam zasto bih se micao od samsunga ako neki njegov model meni odgovara
Boli me briga sta ostali nose
Ja gotivim sony recimo i sreca moja je sto imaju compact modele koji meni odgovaraju
Sto se mene tice svih 3.5 miliona u bih mogu imati raznorazne sony mobitele to me ne dotice

Zar i midrange nije smartphone?
Mozda si mislio da ti je to zadnji flagship?
febo_acm

#19899 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ja 5 sedmica koristim Note 5 i ovo mi je prvi put da se ne igram sa romovima, rootom i bilo cim... za tih sedmica nijednom nisam uradio ni hard reset sto je za mene nepojmljivo... :D
SpecialOffer

#19900 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

supercali wrote:
shalla wrote: Ama nije da nemam tablet što ga ne mogu priuštiti već što mi je nepotreban jebaji ga, i ovako mi puna kuća neke tehnike a mališa prohodao pa ga sve interesuje da dotakne (i obori) pa sam recimo iz toga razloga tablet dao sestri...
klipovi i te stvari traju do 3-4 minute a ne 15 minuta i duze
tako da i dalje stojim iza toga da je 3,5-4 optimum za mobitel
ok postujem i ja tvoj izbor da ti odgovara 5,5 ili koliko vec
ono sto govorim je u smislu optimuma a to sto tebi odgovara ili nekome 6,2 recimo onaj plus i sl ne znaci da je i normalna potreba za korisnike
Pa optimalno tebi, nije svima :wink:

Isto tako, nekoj je optimalno 15 a nekoj 20 cm :D
Post Reply