Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#17701 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Pa lik trola a mi se hvatamo hahahahah. Ako ne trola, onda je stvarno u zabludi...ili radi u Univerzalno ahhahahahahaha.

HDMI :lol: :lol: :lol:
NK33

#17702 Re: Android OS

Post by NK33 »

Nadam se da trola jer je nevjerovatno da neko tako samouvjereno moze napisati gomilu gluposti :lol:
Qler

#17703 Re: Android OS

Post by Qler »

Gubi gubi, ja evo imam jednu Nokiu, 6233 meni se cini, njoj je ocigledno baterija bila jedno 30kW jer sam je drzao tako cesto na punjacu, sad jedva nagura na 5 dana da traje baterija....
supercali

#17704 Re: Android OS

Post by supercali »

Da baterija gubi kad je stalno na punjacu gubi
Da gubi kao sto se ovdje pise su samo lazi
friskyoreo

#17705 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

NK33 wrote:Nadam se da trola jer je nevjerovatno da neko tako samouvjereno moze napisati gomilu gluposti :lol:
Ako je onaj za koga tvrde da jest, osmica, onda je ovo nista sta cete se jos nacitati. :D Treba malo bocnuti u BH Telecom, onda ce pokazati pravo lice.. :lol: :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#17706 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

friskyoreo wrote:
NK33 wrote:Nadam se da trola jer je nevjerovatno da neko tako samouvjereno moze napisati gomilu gluposti :lol:
Ako je onaj za koga tvrde da jest, osmica, onda je ovo nista sta cete se jos nacitati. :D Treba malo bocnuti u BH Telecom, onda ce pokazati pravo lice.. :lol: :lol: :lol:
moze i u HDMI :lol:
friskyoreo

#17707 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

skafiskafsnjak wrote:
friskyoreo wrote:
moze i u HDMI :lol:
:lol: :lol: :lol:
Schlauf2

#17708 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Ozil wrote:da li je normalno da mi se baterija mnogo brze troši kad mi je upaljen mobilni internet? uz to se i mobitel grije kao lud. u pitanju je nexus 4. nažalost primoran sam trenutno koristiti mobilni net i ova stvar me izludjuje. mozda bi problem riješio update 5.1, ali nikako mi se ne radi update
Nažalost, Nexus 4 se i inače prilično grije kad radiš nešto intenzivno što zbog stakla nazad, što zbog chipseta koji ne spada u najštedljivije i pri čijoj se izradi najviše fokusiralo na sirovu snagu (najjednostavnije rečeno). Iskreno, ne vjerujem da bi update na 5.1 riješio problem.
febo_acm

#17709 Re: Android OS

Post by febo_acm »

supercali wrote:Da baterija gubi kad je stalno na punjacu gubi
Da gubi kao sto se ovdje pise su samo lazi

Ne znam šta da ti kažem... Novije baterije i punjači su tako pravljeni da kada je baterija puna punjenje se automatski prekida... Baterija svakako gubi na kapacitetu tokom punjena i pražnjenja, sad da li ćeš je puniti 2h i ili 6h to ti ne igra neku ulogu.
krakatoa

#17710 Re: Android OS

Post by krakatoa »

Koji od ovih "velikih" proizvođača (Samsung, LG, Sony, Huawei, Alcatel, HTC,...) imaju android najbliži stock-u a da nije nexus?
amer86

#17711 Re: Android OS

Post by amer86 »

krakatoa wrote:Koji od ovih "velikih" proizvođača (Samsung, LG, Sony, Huawei, Alcatel, HTC,...) imaju android najbliži stock-u a da nije nexus?
Onaj koji si zaboravio navesti.
Motorola ima haman stok android, Imaju samo nekoliko svojih aplikacija koje nemoras ni koristiti.
Po mom misljenju imaju najbolji odnos cijene i preformanse/kvalitet.
Samo sto su kod nas slabo zastupljeni.
Dr Kova

#17712 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

krakatoa wrote:Koji od ovih "velikih" proizvođača (Samsung, LG, Sony, Huawei, Alcatel, HTC,...) imaju android najbliži stock-u a da nije nexus?

Motorola ti je stock, a od ovih što si naveo Sony je najbliži stock-u
krakatoa

#17713 Re: Android OS

Post by krakatoa »

Buckethead wrote:

Motorola ti je stock, a od ovih što si naveo Sony je najbliži stock-u
Pa zar Motorola još postoji :? :? Koliko znam oni su sada Lenovo tj. Kinez
Dr Kova

#17714 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

krakatoa wrote: Pa zar Motorola još postoji :? :? Koliko znam oni su sada Lenovo tj. Kinez

Normalno da postoji, sve je isto, samo ih je kupio Lenovo. Sad će izaći Moto X 2015
agent_zero

#17715 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Alcatel Idol 3 i sony modeli.

Mada se meni stock toliko ne sviđa, htc-ov sense je meni vrh. Nije loš ni ovaj novi LG-ev UI.

I evo jedna svježa vijest:

http://www.gsmarena.com/android_m_will_ ... -12395.php
krakatoa

#17716 Re: Android OS

Post by krakatoa »

Ni lolija nisu zategnuli do kraja a već M izlazi.
zipoo

#17717 Re: Android OS

Post by zipoo »

getriba wrote:
zipoo wrote:Moto g2 (nov)kako se kreće cijena ? I hoću li se prevariti ako nexus 5 zamjenim za motorolu ?
Ako ćeš mijenjati Moto za N5 to svakako.
Ako ćeš mijenjati N5 za Moto (kao što si napisao) to NIKAKO
agent_zero wrote:
zipoo wrote:Moto g2 (nov)kako se kreće cijena ? I hoću li se prevariti ako nexus 5 zamjenim za motorolu ?
Mijenjaj odmah, ja ne bih nikakve dileme imao (pišem kao srećom bivši korisnik n5).
Hvala na odgovorima momci. Najvjerovatnije da cu zamijeniti i to najviše zbog baterije.
Njanjavi

#17718 Re: Android OS

Post by Njanjavi »

Ljudi imal ikakve sanse da povratim obrisanu data na mail klientu.
Nestali mi svi mail accounti a ne znam rucno dodat nit znam sve sifre.
Odstrihano je na tell ono backup my data, jel ima sanse sad ikakve da povratim to obrisano.
U pitanju je type mail aplikacija.
Schlauf2

#17719 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Ozil wrote:
Schlauf2 wrote:
Ozil wrote:da li je normalno da mi se baterija mnogo brze troši kad mi je upaljen mobilni internet? uz to se i mobitel grije kao lud. u pitanju je nexus 4. nažalost primoran sam trenutno koristiti mobilni net i ova stvar me izludjuje. mozda bi problem riješio update 5.1, ali nikako mi se ne radi update
Nažalost, Nexus 4 se i inače prilično grije kad radiš nešto intenzivno što zbog stakla nazad, što zbog chipseta koji ne spada u najštedljivije i pri čijoj se izradi najviše fokusiralo na sirovu snagu (najjednostavnije rečeno). Iskreno, ne vjerujem da bi update na 5.1 riješio problem.
imam nexus 4 vec duze od pola godine tako da znam vrlo dobro kako se grije. ono sto se meni desavalo je bilo stvarno ludo i nenormalno, sreca pa se mobitel nije pokvario. u medjuvremenu sam uradio update i problem je nestao, baterija traje kao i prije, mobitel se grije manje nego prije.
Odlično.
phillie

#17720 Re: Android OS

Post by phillie »

Imam problem na Samsung Galaxy s2. Naime jucer mi se iz cista mira poceo pojavljivati pop-up sa voice command i ono kao "car mode" koje nikako ne mogu iskljuciti (cak sam vracao i na fabricke postavke, ali dzaba) isto tako, ne mogu napuniti bateriju kako treba, kao da gubi kontakt sa punjacem (probao sam tri razlicita punjaca, ista stvar se desava), da li bi ove dvije stvari mogle biti povezane, a ako nisu, sto se tice punjenja, dal je do baterije ili mozda ulaza za punjac na telefonu? (NIkad kraci post sa vise pitanja :D )

Hvala svima....
holowey

#17721 Re: Android OS

Post by holowey »

phillie wrote:Imam problem na Samsung Galaxy s2. Naime jucer mi se iz cista mira poceo pojavljivati pop-up sa voice command i ono kao "car mode" koje nikako ne mogu iskljuciti (cak sam vracao i na fabricke postavke, ali dzaba) isto tako, ne mogu napuniti bateriju kako treba, kao da gubi kontakt sa punjacem (probao sam tri razlicita punjaca, ista stvar se desava), da li bi ove dvije stvari mogle biti povezane, a ako nisu, sto se tice punjenja, dal je do baterije ili mozda ulaza za punjac na telefonu? (NIkad kraci post sa vise pitanja :D )

Hvala svima....
voice command se pokrece kada dvaput kliknes home dugme... moguce da ti je home dugme labavo pa ti se zato slucajno pokrece voice command... s obzirom da imas problem i sa konektorom za punjenje, a kako je to dvoje jedno blizu drugog, pretpostavljam da su ta dva problema povezana... mozda je samo telefon zaprljan, otvori i pokusaj ocistiti... ako ti to ne pomogne, imas ebay sa dijelovima, i youtube sa instrukcijama kako da zamijenis dijelove
phillie

#17722 Re: Android OS

Post by phillie »

Hvala holowey
Primjetio sam da kad nekako ugajgulim da se puni, kad ga ponovo iskljucim, ikonica baterije pokazuje jos par sekundi da se kao puni, a dole pise npr "punjenje 55%" :-)
Njanjavi

#17723 Re: Android OS

Post by Njanjavi »

Njanjavi wrote:Ljudi imal ikakve sanse da povratim obrisanu data na mail klientu.
Nestali mi svi mail accounti a ne znam rucno dodat nit znam sve sifre.
Odstrihano je na tell ono backup my data, jel ima sanse sad ikakve da povratim to obrisano.
U pitanju je type mail aplikacija.
Iko?
supercali

#17724 Re: Android OS

Post by supercali »

Ima posebno ako ti je telefon rootan
Njanjavi

#17725 Re: Android OS

Post by Njanjavi »

supercali wrote:Ima posebno ako ti je telefon rootan
A nije jbemga :-?
Post Reply