Ni slucajno neka ne nadogradjuje na Lollipop. Jutros sam vratio KitKat, koji je mnogo stabilniji i ozbiljniji softver.Rainboow wrote:Plsss pomozite. Brat je prije par dana kupio Samsung Galaxy Grand Prime (nov). Sve u svemu solidan telefon, radi dobro za sada, ali ono što me zanima je zašto stalno izbacuje tj predlaže aktualizaciju softvera i šta će se promijeniti ako on to prihvati ?? Mobitel je došao sa android verzijom 4.4.4. Da li da prihvati tu aktualizaciju, odnosno zanima nas da li će biti nešto bolje ili da i dalje ignoriše![]()
![]()
Plssss ogovorite
Android OS
Moderator: Benq
-
wolfie
#17451 Re: Android OS
- Rainboow
#17452 Re: Android OS
Pa dobro nije žurio, htjeli smo provjeriti i pitati ostale, a nadam se da će javiti neko sa ovim modelom i reći konkretno kako bi to funkcionisalo

-
wolfie
#17453 Re: Android OS
Samo ukucaj na google Galaxy Lollipop problems i vidjeces milion stvari koje sam i licno dozivio: baterija se jako brzo trosi, lag u osnovnim aplikacijama tipa telefoniranje i kamera, ili sledi skroz pa moras restart, kozmeticka poboljsanja su isto na gore, cak sta vise, djecije uradjeno.Rainboow wrote:Pa dobro nije žurio, htjeli smo provjeriti i pitati ostale, a nadam se da će javiti neko sa ovim modelom i reći konkretno kako bi to funkcionisalo![]()
Edit: Zaboravio dodati da se pregrijava na Lollipopu iz cista mira jer u backgroundu radi neka neoptimizirana aplikacija, sto znaci da ne mozes koristiti blic na kameri ili pokretati neke druge zahtjevnije aplikacije dok je "vruc".
- Rainboow
#17454 Re: Android OS
Eeeee hvala, znači neka ostane na ovom
Samo ne znam da li se nekako može ukloniti ta aktualizacija, mislim da ikonica ne bude na početnom zaslonu u gornjem lijevom ćošku
- Rainboow
#17455 Re: Android OS
Ne znam, možda zavisi i od mobitela
Za sad je i ovako ok pa vidjet ćemo
-
merdas
#17456 Re: Android OS
Posto sam poprilican laik oko ovih update fora, zelio bih da pitam sljedece:
Ako odradim update za s4 na lollipop i bude odredjenih problema ili mi se ne svidi, kako da vratim na 4.4.2? podrazumijeva li to root telefona ili mogu nekim drugim nacinom?
hvala unaprijed
Ako odradim update za s4 na lollipop i bude odredjenih problema ili mi se ne svidi, kako da vratim na 4.4.2? podrazumijeva li to root telefona ili mogu nekim drugim nacinom?
hvala unaprijed
- Maharadza
#17457 Re: Android OS
Odinom flešaš posljednji Kitkat ROM i trebalo bi da bude udure, i ne ugrožava garanciju koliko znam!merdas wrote:Posto sam poprilican laik oko ovih update fora, zelio bih da pitam sljedece:
hvala unaprijed
-
lajkujMe
#17458 Re: Android OS
rijesen problem
Last edited by lajkujMe on 19/04/2015 22:19, edited 1 time in total.
- oldtajmer
#17459 Re: Android OS
da li utice na performanse androida ako u podesavanju pod aplikacijama onemogucim: google +,google play filmovi,vine i sl. aplikacije koje ne koristim
inace je android kitkat
inace je android kitkat
-
SM1967
#17460 Re: Android OS
SM1967 wrote:Pozdrav svima.
Koja je dobra app za gledanje TV kanala na tabletu?
Hvala
- Njanjavi
#17461 Re: Android OS
Jel ko igrao monument valley na androidu, ja sam ocaran, nisam nesta ljepse poigrao na telefonu otkako ga uzeh. Mozgalica, muzika meditacija ziva, najbolja igrica koju sam ikad igrao na telefonu, definitivno! Preporuka velika 
- Dr Kova
#17462 Re: Android OS
Ne, samo naprijed, sve to ugasi slobodnooldtajmer wrote:da li utice na performanse androida ako u podesavanju pod aplikacijama onemogucim: google +,google play filmovi,vine i sl. aplikacije koje ne koristim
inace je android kitkat
- Dr Kova
#17463 Re: Android OS
Samsung opet prvi po isporuci mobitela, S6 očigledno pun pogodak

- oldtajmer
#17464 Re: Android OS
zahvaljujemBuckethead wrote:Ne, samo naprijed, sve to ugasi slobodnooldtajmer wrote:da li utice na performanse androida ako u podesavanju pod aplikacijama onemogucim: google +,google play filmovi,vine i sl. aplikacije koje ne koristim
inace je android kitkat
-
brazzo19
#17465 Re: Android OS
Da pitam opet, kako tj. na koju stock verziju 4.4.2 ili kit kata vratit S5 preko odina a da mi on automatski ne pockrece i skida aktualizijacu za 5.0 i kad mi skine ako ja necu da je instaliram kako da uklonim onu glupavu ikonu ili napomenu na statusnoj traci za aktualizaciju, znaci koji stock rom da instaliram a da mi ne nudi odmah azuriranje na 5.0 ?????
- Maharadza
#17466 Re: Android OS
Pa zar nisi probao ovo;brazzo19 wrote:Da pitam opet, kako tj. na koju stock verziju 4.4.2 ili kit kata vratit S5 preko odina a da mi on automatski ne pockrece i skida aktualizijacu za 5.0 i kad mi skine ako ja necu da je instaliram kako da uklonim onu glupavu ikonu ili napomenu na statusnoj traci za aktualizaciju, znaci koji stock rom da instaliram a da mi ne nudi odmah azuriranje na 5.0 ?????
A ako želiš ukloniti tu ikonu/napomenu da je update izašao, bojim se da ćeš morati odraditi root uređaja i flešati neki kuhani ROM!
-
merdas
#17467 Re: Android OS
Da se nadovezem, update za s4 sasvim solidan osim sto je mozda baterija malo kraceg roka trajanja. za sad bar nema nekih veci problema, cak ima bas poboljsanja (ranije me wi fi povezivanje zezalo, stalno nestajao wi fi, sad je to ok), za mene je sad sasvim solidno.
I da pitam za iphone 6 koji je kupljen u kini (orginal a ne kopija), da li ce raditi kod nas i koliko je ono dekodiranje ?
I da pitam za iphone 6 koji je kupljen u kini (orginal a ne kopija), da li ce raditi kod nas i koliko je ono dekodiranje ?
- plagijator1975
#17468 Re: Android OS
Android 5.1, radi perfektno na G3

- _Alcatraz_
#17469 Re: Android OS
Hvala drugmalwarebyte wrote:
Ako ODIN prepoznaje Download Mode dobro je.
Instaliraj Stock ROM (nisam se vraćao na stock rom, pa nisam siguran oko ove stranice, ako imaš provjereni stock rom još boje)
Skineš sa ove stranice http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9300
Mislim da je ovaj http://samsung-updates.com/details/3369 ... UGNG3.html (Baltic, nema BiH na listi)
Instaliraš ga preko ODINa, zatim root (http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... t-t1957273)
Kad uspješno rootaš, instaliraj Flashify (https://play.google.com/store/apps/deta ... r.flashify), u njemu Flash/Recovery Image, tu imaš listu, pronađeš I9300 skineš TWRP, kad skine odmah će ti izbaciti da li želiš uraditi flash,klikneš Yup! i trebalo bi instalirati TWRP.
Nakon toga nađeš na xda rom koji želiš i gapps, prebacis na sd, i flash, pratiš instrukcije u topicu.
Prije nego što flashas recovery, uradi backup recovery img za svaki slučaj, i prije flashanja ROMa uradiš nandroid backup isto za svaki slučaj.
Sretno sa flashanjem
-
quarterback
#17470 Re: Android OS
momci, ako moze pomoc ili bar koja pametna...
nedavno kupio note 3 n 9005, nisam pretjerano obracao paznju, poslije skontam da je stalno na E konekciji (edge) i da se nikada ne spaja na H i 3G, hajd dobro kupio sam ga polovnog od tipa sa kojim radim i nije mi ni toliko bitno jel me izradio ili nije, prebicemo to svakao preko posla medjutim zanima mene da mi to proradi ako moze
elem.... malo sam citao o tome i nasao da je samsung to uradio na note 3 modelu kao region lock, radi mobitel ali ne radi brzi internet nego samo sporija varijanta, moze se rootati i ukloniti ta zastita ali ja prvo nisam siguran da je problem u tome...
izredao sam sve one postavke koje postoje u connection / more networks / mobile networks / network mode
1 lte / wcdma / gsm
2 wcdma / gsm
3 wcdma only
4 gsm only
i mobitel se spaja kako treba samo kada je na gsm only i to je E - edge koji sam spominjao, kada prebacim na lte / wcdcma / gsm mobitel se spoji na 3G tj prikaze se 3G i pokusava da komunicira (pale se one stralice pored ikonice) ali fakticki niti uspjeva sta poslati niti primiti, ubrzo nakon toga 3G ikonica nestane i to je to, vise se ne pali.. nakon toga moram prebaciti na gsm only da ponovo proradi data
probavao sam da mi telecom ponovo posalje postavke ali nije pomoglo, sve je isto
pokusavao sam rucno mijenjati postavke ali nisam nista postigao pa bih molio ako nekome nije tesko da pogleda moje postavke i uporedi sa svojim (ispod su 3 thumbnaila)

da nije kod mene negdje nesto drugacije
mislim da sam ovaj problem imao nekada davno na galaxy 2 i da sam rijesio tako sto sam preko nekog koda usao u neki servisni meni mobitela i resetovao "modem" medjtutim problem je sto se tog koda vise ne sjecam a i svi ti kodovi koje sam nasao na netu ne radi mi na note 3 (tj neki rade ali nije ni jedan taj sto mi treba)...
OS je 5.0 ali isto je bilo i na 4.4.2
hvala puno na eventualnoj pomoci i savjetima !
nedavno kupio note 3 n 9005, nisam pretjerano obracao paznju, poslije skontam da je stalno na E konekciji (edge) i da se nikada ne spaja na H i 3G, hajd dobro kupio sam ga polovnog od tipa sa kojim radim i nije mi ni toliko bitno jel me izradio ili nije, prebicemo to svakao preko posla medjutim zanima mene da mi to proradi ako moze
elem.... malo sam citao o tome i nasao da je samsung to uradio na note 3 modelu kao region lock, radi mobitel ali ne radi brzi internet nego samo sporija varijanta, moze se rootati i ukloniti ta zastita ali ja prvo nisam siguran da je problem u tome...
izredao sam sve one postavke koje postoje u connection / more networks / mobile networks / network mode
1 lte / wcdma / gsm
2 wcdma / gsm
3 wcdma only
4 gsm only
i mobitel se spaja kako treba samo kada je na gsm only i to je E - edge koji sam spominjao, kada prebacim na lte / wcdcma / gsm mobitel se spoji na 3G tj prikaze se 3G i pokusava da komunicira (pale se one stralice pored ikonice) ali fakticki niti uspjeva sta poslati niti primiti, ubrzo nakon toga 3G ikonica nestane i to je to, vise se ne pali.. nakon toga moram prebaciti na gsm only da ponovo proradi data
probavao sam da mi telecom ponovo posalje postavke ali nije pomoglo, sve je isto
pokusavao sam rucno mijenjati postavke ali nisam nista postigao pa bih molio ako nekome nije tesko da pogleda moje postavke i uporedi sa svojim (ispod su 3 thumbnaila)

mislim da sam ovaj problem imao nekada davno na galaxy 2 i da sam rijesio tako sto sam preko nekog koda usao u neki servisni meni mobitela i resetovao "modem" medjtutim problem je sto se tog koda vise ne sjecam a i svi ti kodovi koje sam nasao na netu ne radi mi na note 3 (tj neki rade ali nije ni jedan taj sto mi treba)...
Last edited by quarterback on 21/04/2015 23:13, edited 1 time in total.
-
brazzo19
#17471 Re: Android OS
Imal ovaj 5.0.1 za s5 , izludi me vise ovaj 5.0 svaki dan moram restartovati telefon jer kameru mi zablokira kad je pokrenem i bude samo crn ekran .....
- Sarajevski-Seljak
#17472 Re: Android OS
quarterback wrote:momci, ako moze pomoc ili bar koja pametna...
1 lte / wcdma / gsm
2 wcdma / gsm
3 wcdma only
4 gsm only
x#x#4636#x#x --> Service Menu (umjesto X stavjaj zvijezdice, ****ove mi male ovdje****)
Dalje ti nemogu pomoci, nisam imao taj problem, pokusao sam malo gospodina google upitati... I koliko upratih moze biti svasta, ali najcesce se rijesi novim room-om....
- MeanMachine
#17473 Re: Android OS
Hajde u Settings/About device/Status provjeri je li ti upisan IMEI broj ili piše samo "0" (ili je možda skroz prazno to polje)? Ako je "0" ili prazno mogao bi to biti uzrok problema sa data konekcijom.quarterback wrote:momci, ako moze pomoc ili bar koja pametna...
1 lte / wcdma / gsm
2 wcdma / gsm
3 wcdma only
4 gsm only
-
quarterback
#17474 Re: Android OS
Hvala MM, upisani su i imei i sn i odgovaraju onima koji pisu ispod baterije.MeanMachine wrote: Hajde u Settings/About device/Status provjeri je li ti upisan IMEI broj ili piše samo "0" (ili je možda skroz prazno to polje)? Ako je "0" ili prazno mogao bi to biti uzrok problema sa data konekcijom.
probao sam, hvala ti, ali mobitel javlja invalid codeSarajevski-Seljak wrote:x#x#4636#x#x --> Service Menu (umjesto X stavjaj zvijezdice, ****ove mi male ovdje****)
- Sarajevski-Seljak
#17475 Re: Android OS
quarterback wrote:Hvala MM, upisani su i imei i sn i odgovaraju onima koji pisu ispod baterije.MeanMachine wrote: Hajde u Settings/About device/Status provjeri je li ti upisan IMEI broj ili piše samo "0" (ili je možda skroz prazno to polje)? Ako je "0" ili prazno mogao bi to biti uzrok problema sa data konekcijom.
probao sam, hvala ti, ali mobitel javlja invalid codeSarajevski-Seljak wrote:x#x#4636#x#x --> Service Menu (umjesto X stavjaj zvijezdice, ****ove mi male ovdje****)
Nazovi onda svog provjadera, i reci da moras promjeniti SMS Centralu a ne mozes u postavkama... Tako sam ja doso do koda za Huawei