Ocisti cache od kamere, ako imas wiber i od njega, i odradi wipe cache partition pa vidi hoce onda zezati, meni je to pomoglo i vise nemam tog problema.saxton wrote:Pozdrav raja, zanima me da li je jos i kod koga ko ima update na Lollipop 5.0 pojavio se žderač baterije mm-qcamera daemon...
Imao sam problema kad sam imao Jelly bean 4.4.2, koristim S5 i mislio sam da ce se taj problem rijesiti kad se nabaci update na Lollipop, medjutim taj žderač baterije mm-qcamera daemon i dalje hara ne samo na mom tel. nego sa mnogima koji imaju isti tel. to sam licno vidio, jer me je zanimalo kako kod drugih ljudi to radi...mnogi cak nisu ni znali za taj problem!
Od aplikacija ne koristim nista puno, facebook, viber, whzup, i tako slicne aplikacije...nista sto nije sumnjivo i sve instalirano sa play butika.
Isao sam u app manager i obrisao sam cash sve sto mi je bilo sumnjivo sto je se nalazilo na tel, ali to cudo i dalje guta bateriju.
Najradije bih tel root-ao i nabacio neki custom rom, medjutim tel je pod garancijom pa ne bih da je izgubim...
Interesuje me da li je neko od vas forumasha nasao trajno rijesenje ovog problema, jer bez obzira koliko god da brisem cash sa tel opet se prokletinja vrati![]()
![]()
Pozz svima![]()
Android OS
Moderator: Benq
-
axe22
#16676 Re: Android OS
-
saxton
#16677 Re: Android OS
axe22 wrote:Ocisti cache od kamere, ako imas wiber i od njega, i odradi wipe cache partition pa vidi hoce onda zezati, meni je to pomoglo i vise nemam tog problema.saxton wrote:Pozdrav raja, zanima me da li je jos i kod koga ko ima update na Lollipop 5.0 pojavio se žderač baterije mm-qcamera daemon...
Imao sam problema kad sam imao Jelly bean 4.4.2, koristim S5 i mislio sam da ce se taj problem rijesiti kad se nabaci update na Lollipop, medjutim taj žderač baterije mm-qcamera daemon i dalje hara ne samo na mom tel. nego sa mnogima koji imaju isti tel. to sam licno vidio, jer me je zanimalo kako kod drugih ljudi to radi...mnogi cak nisu ni znali za taj problem!
Od aplikacija ne koristim nista puno, facebook, viber, whzup, i tako slicne aplikacije...nista sto nije sumnjivo i sve instalirano sa play butika.
Isao sam u app manager i obrisao sam cash sve sto mi je bilo sumnjivo sto je se nalazilo na tel, ali to cudo i dalje guta bateriju.
Najradije bih tel root-ao i nabacio neki custom rom, medjutim tel je pod garancijom pa ne bih da je izgubim...
Interesuje me da li je neko od vas forumasha nasao trajno rijesenje ovog problema, jer bez obzira koliko god da brisem cash sa tel opet se prokletinja vrati![]()
![]()
Pozz svima![]()
Cache sam sav obrisao, nije bitno da li je bio viber, facebook, ili nesto drugo nikad ne mozes biti siguran u tako nesto sta moze da pokrene mm-qcamera daemon.... kad sam obrisao sav cache i restovao tel opet je isto krenulo da jede bateriju, pitanje se postavlja sta moze da bude.
Slican sam problem imao prije par sedmica, i pisao sam ovdje na forumu, tad sam imao 4.4.2 Jelly bean i kontao sam da je neki bug u androidu, a kad dodje update na Lizalo da ce biti bolje i da ce taj problem nestati, ali izgleda da je neka aplikacija koja to povlaci, a ne mogu da znam....
Izgleda da je jedino rijesenje wipe cache partition jedino rijesenje za ove stvari.
Hvala za tips and tricks
Ako ima jos neko neka podijeli svoje iskustvo sa nama
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#16678 Re: Android OS
4.4.2 je kit kat
- dzemaludin007
#16679 Re: Android OS
Sta ce ti app za to, po defaultu to radi. Kad je ulljucen WiFi nekaktivan je mobile data, kad nema WiFi aktivan je.Qler wrote:Ima li neka aplikacija, da ne trazi root, koja pali i gasi wifi i mobile data sama. Npr. ako imam wifi da ugasi mobile data i obrnutu, ako nema wifi da upali mobile data. Da ne trosi bateriju bezveze. Na symbianu je bila takva aplikacija, i to mi bas fali i na WP-u i na andoridu...
- Qler
#16680 Re: Android OS
dzemaludin007 wrote:Sta ce ti app za to, po defaultu to radi. Kad je ulljucen WiFi nekaktivan je mobile data, kad nema WiFi aktivan je.Qler wrote:Ima li neka aplikacija, da ne trazi root, koja pali i gasi wifi i mobile data sama. Npr. ako imam wifi da ugasi mobile data i obrnutu, ako nema wifi da upali mobile data. Da ne trosi bateriju bezveze. Na symbianu je bila takva aplikacija, i to mi bas fali i na WP-u i na andoridu...
Nije bas tako jednostavno, wifi antena radi, mobilni internet opet trosi bateriju...
-
saxton
#16681 Re: Android OS
Eto vidis koliko me je to iznerviralo da ne znam vise koji je 4.4.2bordo gandalf wrote:4.4.2 je kit kat
- Maharadza
#16682 Re: Android OS
Ma precijenjeni i jedan i drugi, pogotovu kada skontaš da ovi na zapadu mogu za svega 300 Eura nabavit npr. onePlus one!TheHound wrote:Kod nas je jedino dobro sto kod Samsung uredjaja cijena puno brze pada. Posto kontam kupiti Note 4 i pratim cijene, evo sad vec ima za 950KM dok iPhone 6 jos uvijek ne mozes naci ispod 1200KM.Buckethead wrote:Slažem se, papreno je skup. Milja i pol, možeš auto kupitiTheHound wrote:
I kazu iPhone skupvec odavno je Samsung stigao Apple po cijenama flagship uredjaja.
, mogu misliti kod naših šanera će biti 1.800 minimalno..
- NK33
#16683 Re: Android OS
Meni licno OnePlus One nije primamljiv sve i da ga mogu kupiti za 300E ili cak 300$. Ne svidja mi se Cyanogen nesto a i uredjaj kompletan mi se ne svidja ni sam ne znam zasto. Definitivno je best buy s obzirom da za poprilicno nisku cijenu dobijes high end uredjaj, a mislim da bi se i kod nas trebao moci valjda uskoro naruciti.Maharadza wrote: Ma precijenjeni i jedan i drugi, pogotovu kada skontaš da ovi na zapadu mogu za svega 300 Eura nabavit npr. onePlus one!
- felix10
#16684 Re: Android OS
Molim vas treba mi pomoc.
Prije par dana sam otkrio da kad mi baterija dodje do 12% pocne se u prosjeku svakih 6-7 sec. smanjivati za 1% sto znaci da mi se sa 12% isprazni za minutu i ugasi se. Ima li neko slicnih problema. Telefon je alcatel ot idol 2 4.2.2 android. Da li je do nekog njihovog update ili se radi o unutrasnjem kvaru. Svaka pomoc je dobrodosla
Prije par dana sam otkrio da kad mi baterija dodje do 12% pocne se u prosjeku svakih 6-7 sec. smanjivati za 1% sto znaci da mi se sa 12% isprazni za minutu i ugasi se. Ima li neko slicnih problema. Telefon je alcatel ot idol 2 4.2.2 android. Da li je do nekog njihovog update ili se radi o unutrasnjem kvaru. Svaka pomoc je dobrodosla
-
saxton
#16685 Re: Android OS
Idi na postavke i uđi na bateriju i pogledaj sta ti najviše trošifelix10 wrote:Molim vas treba mi pomoc.
- Maharadza
#16686 Re: Android OS
Settings -> battery -> "tap" na "xx% - discharging" -> pod "battery use details" šta je navedeno da najviše troši??felix10 wrote:Molim vas treba mi pomoc.
- dzemaludin007
#16687 Re: Android OS
Ima takvih aplikacija ali treba root ipak, ako nista sa Taskerom moze. Posto ima bag na Lollipopu da svlaci brzo bateriju kad je aktiviran WiFi/3G, ja koristim app LeanDroid koja gasi to 5 minuta posle gasenja ekrana, naravno uzneke uslove (ako je veza aktivna, ako je na punjacu i sl). Na sta spadoh, Sunce ti kalajisanoQler wrote:dzemaludin007 wrote:Sta ce ti app za to, po defaultu to radi. Kad je ulljucen WiFi nekaktivan je mobile data, kad nema WiFi aktivan je.Qler wrote:Ima li neka aplikacija, da ne trazi root, koja pali i gasi wifi i mobile data sama. Npr. ako imam wifi da ugasi mobile data i obrnutu, ako nema wifi da upali mobile data. Da ne trosi bateriju bezveze. Na symbianu je bila takva aplikacija, i to mi bas fali i na WP-u i na andoridu...
Nije bas tako jednostavno, wifi antena radi, mobilni internet opet trosi bateriju...
- Qler
#16688 Re: Android OS
Znas kako je to bilo na symbianu. Na osnovu GPS-a, ili mobilne stanice, on pali i gasi sta hoces. Npr. podesim kad dodjem kuci (prema GPS-u) on automatski gasi mobilni internet a pali wifi, i obratno, kad ugasi wifi, upali mobilni internet.. Prakticno pravo. I jos pokrene profil kad sam na poslu posao, neko diskretno zvono i jacina zvona manja, a kad izadjem, vrati na normalno... ma super bila stvar...
-
quarterback
#16689 Re: Android OS
ima i na androidu isto to samo ne koristim pa ne znam ime programa ali javice se neko od androidasaQler wrote:Znas kako je to bilo na symbianu. Na osnovu GPS-a, ili mobilne stanice, on pali i gasi sta hoces. Npr. podesim kad dodjem kuci (prema GPS-u) on automatski gasi mobilni internet a pali wifi, i obratno, kad ugasi wifi, upali mobilni internet.. Prakticno pravo. I jos pokrene profil kad sam na poslu posao, neko diskretno zvono i jacina zvona manja, a kad izadjem, vrati na normalno... ma super bila stvar...
- Maharadza
#16690 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... ellmanagerQler wrote:Znas kako je to bilo na symbianu. Na osnovu GPS-a, ili mobilne stanice, on pali i gasi sta hoces. Npr. podesim kad dodjem kuci (prema GPS-u) on automatski gasi mobilni internet a pali wifi, i obratno, kad ugasi wifi, upali mobilni internet.. Prakticno pravo. I jos pokrene profil kad sam na poslu posao, neko diskretno zvono i jacina zvona manja, a kad izadjem, vrati na normalno... ma super bila stvar...
https://play.google.com/store/apps/deta ... ifitoggler
Pa koji se bolje pokaže!
- dzemaludin007
#16691 Re: Android OS
Rootuj ga *ebo te telQler wrote:Znas kako je to bilo na symbianu. Na osnovu GPS-a, ili mobilne stanice, on pali i gasi sta hoces. Npr. podesim kad dodjem kuci (prema GPS-u) on automatski gasi mobilni internet a pali wifi, i obratno, kad ugasi wifi, upali mobilni internet.. Prakticno pravo. I jos pokrene profil kad sam na poslu posao, neko diskretno zvono i jacina zvona manja, a kad izadjem, vrati na normalno... ma super bila stvar...
EDIT:
Meni LeanDroid nece da gasi 3G, je l' i kod drugih tako. CyanogenMod 12 ROM. Mescin da je na stocku radio OK. SELinux sam postavio na Permissive jer sam mislio da je do toga problem, ali isto opet.
Imam osjecaj da je do ovog ugradjenog CMovog SUa unutar PrivacyGuarda, jer uopste i nema permisiju da izmjenjuje Mobile Data.
Upravo sam poslao email developeru, nadam se da ce ubrzo ispraviti...
- dzemaludin007
#16692 Re: Android OS
Mislim da ova slika zasluzuje novi post. Nadamo se da su ispravljene krucijalne stvari

http://www.androidpolice.com/2015/02/04 ... s-devices/
http://www.androidpolice.com/2015/02/04 ... s-devices/
-
player_
#16693 Re: Android OS
Da je dobiti 5.0.1 na s4 a lako cemo kasnije za 5.1 cekat... Btw. I9500 vec dobio u rusiji lollipop 
- NK33
#16694 Re: Android OS
Mislim da ti to non-stop provjeravanje lokacije preko GPS-a troši isto, ako ne i više, baterije kao i da ti je uvijek upaljen wireless i 3G. Ja sam to sve radio preko onih NFC tagova, jedan na poslu, drugi kući a treći u autu.Qler wrote:Znas kako je to bilo na symbianu. Na osnovu GPS-a, ili mobilne stanice, on pali i gasi sta hoces. Npr. podesim kad dodjem kuci (prema GPS-u) on automatski gasi mobilni internet a pali wifi, i obratno, kad ugasi wifi, upali mobilni internet.. Prakticno pravo. I jos pokrene profil kad sam na poslu posao, neko diskretno zvono i jacina zvona manja, a kad izadjem, vrati na normalno... ma super bila stvar...
- Qler
#16695 Re: Android OS
Na symbianu nije fakat trosilo bateriju. Eno mi 808PV u kutiji kuci, kad sve podesim, kako treba, moze i tri dana baterija. Ali u zadnje vrijeme je uzimam samo kad idem negdje pa treba slikati
tako da nije skoro nista podeseno. I opet preko dana moze, a sve je upaljeno...
- dustaban
#16696 Re: Android OS
Mozda ponavljam pitanje (ovaj klixov search je neupotrebljiv)
treba mi dobra (najbolja) navigacija za android sa kartama za ovo podrucje (SE EU). Ne mora biti besplatno, spreman sam i nesto platiti, ali naravno ne puno.
treba mi dobra (najbolja) navigacija za android sa kartama za ovo podrucje (SE EU). Ne mora biti besplatno, spreman sam i nesto platiti, ali naravno ne puno.
-
super_bayern
#16697 Re: Android OS
Ulmon nisu loši, dosta detalja imaju na mapama. Besplatno 5 mapa i onda plaćaš dalje.dustaban wrote:Mozda ponavljam pitanje (ovaj klixov search je neupotrebljiv)
-
missko
#16698 Re: Android OS
Probaj ovu meni je okdustaban wrote:Mozda ponavljam pitanje (ovaj klixov search je neupotrebljiv)
https://play.google.com/store/apps/deta ... revermapng
-
quarterback
#16700 Re: Android OS
Qler wrote:Here maps?