Troumim se izmedju xperie Z, htc desire 618, htc one mini i ove motorole g nove. Pa sta mislite koji da uzmem? ovoj Z ima 2 god, desire mi malo povelik, mini samo gigu rama i motorola isto. Bitno mi je samo da ne stopa kod regularnog koristenja I da fino izgleda, pa ako neko ima neki od ovih pohvalite ili kudite pa da vidimo
Android OS
Moderator: Benq
-
greyscale
#16526 Re: Android OS
Moram i ovdje da pitam jer je tema "gdje kupiti telefon u sa" umrla.
Troumim se izmedju xperie Z, htc desire 618, htc one mini i ove motorole g nove. Pa sta mislite koji da uzmem? ovoj Z ima 2 god, desire mi malo povelik, mini samo gigu rama i motorola isto. Bitno mi je samo da ne stopa kod regularnog koristenja I da fino izgleda, pa ako neko ima neki od ovih pohvalite ili kudite pa da vidimo
-
rundavi
#16527 Re: Android OS
Acer iconia B1 720 zadovoljan svakom bih preporučio da se okani raznoraznih aplikacija
- perfect_guy
#16528 Re: Android OS
u redu gdje su friend requests, poruke i notifikacije skroz desno su tri linije gdje se možeš prešaltati na svoj profil, grupe itd, i tu niže među opcijama ima i most recentbordo gandalf wrote:Kako na aplikaciji facebook-a staviti da mi pokazuje nanovije objave na news feedu trenutno mi pokazuje objave stare i 5-6 dana
- Maharadza
#16529 Re: Android OS
Pretpostavljam da misliš na desire 816 jer 618 ne postoji koliko znam!greyscale wrote:Moram i ovdje da pitam jer je tema "gdje kupiti telefon u sa" umrla.
Inače, od tih navedenih je svakako Xperia Z najbolja, ali ako je 2 god. stara onda ne znam...trebalo bi to doobro pregledati!
-
greyscale
#16530 Re: Android OS
ma ja 816, pomijesali mi se vise brojevi gledajuciMaharadza wrote:Pretpostavljam da misliš na desire 816 jer 618 ne postoji koliko znam!greyscale wrote:Moram i ovdje da pitam jer je tema "gdje kupiti telefon u sa" umrla.
Troumim se izmedju xperie Z, htc desire 618, htc one mini i ove motorole g nove. Pa sta mislite koji da uzmem? ovoj Z ima 2 god, desire mi malo povelik, mini samo gigu rama i motorola isto. Bitno mi je samo da ne stopa kod regularnog koristenja I da fino izgleda, pa ako neko ima neki od ovih pohvalite ili kudite pa da vidimo![]()
Inače, od tih navedenih je svakako Xperia Z najbolja, a šta misliš s tim "2 god"?! Garancije ili je toliko stara?!
a jeste, izasla pocetkom 2013 nekako mi glupo sad da je uzimam iako vidim da planiraju i lollipop za nju da izbace. A i imao sam xperia odsta dojadio mi dizajn sonija. Mada kad skontam Z ima najbolje specifikacije od ovih. Tacno ne znam sta da radim
edit: uzecu naravno nov telefon kako god, kod Z sam mislio cisto na vrijeme otkad je u proizvodnji da se razumijemo
-
Eborg
#16531 Re: Android OS
Ima li preporuka za Android servis u Sarajevu? Rekoše mi na ovoj temi Kimtec ali koliko vidim oni rade samo sa pravnim licima-partnerima.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#16532 Re: Android OS
Nije do prijateljamufa1 wrote:Onda imas jako pasivne prijatelje
Znam za taj nacin ali nema na pocetnoj, ovdje je objasnjeno da su to izbaciliperfect_guy wrote:u redu gdje su friend requests, poruke i notifikacije skroz desno su tri linije gdje se možeš prešaltati na svoj profil, grupe itd, i tu niže među opcijama ima i most recentbordo gandalf wrote:Kako na aplikaciji facebook-a staviti da mi pokazuje nanovije objave na news feedu trenutno mi pokazuje objave stare i 5-6 dana
Code: Select all
The newly-redesigned Facebook app now only shows the "Top Stories" view for your News Feed, which surfaces content that it thinks is most relevant to you, rather than what's been posted or interacted with most recently. In the old app you could simply change the setting from the default to show Most Recent in the main view, but now you'll have to do a little digging.-
greyscale
#16533 Re: Android OS
paragraf ispod toga pise: "To view the Most Recent feed, tap or swipe over to the far right tab (three horizontal lines, titled "More") of the Facebook app, and scroll down to the "Feeds" section, right under "Apps." Here, you'll see any different feeds you've created with friend or family groups, but you'll also see "Most Recent" as an option. Tap that entry and you'll be shown a completely interactive view of your News Feed based on time rather than some other algorithm. You can go back to the settings page by hitting the back button or tapping the "News Feed" button in the top left corner of the app."bordo gandalf wrote:Nije do prijateljamufa1 wrote:Onda imas jako pasivne prijatelje
Znam za taj nacin ali nema na pocetnoj, ovdje je objasnjeno da su to izbaciliperfect_guy wrote:u redu gdje su friend requests, poruke i notifikacije skroz desno su tri linije gdje se možeš prešaltati na svoj profil, grupe itd, i tu niže među opcijama ima i most recentbordo gandalf wrote:Kako na aplikaciji facebook-a staviti da mi pokazuje nanovije objave na news feedu trenutno mi pokazuje objave stare i 5-6 danahttp://www.androidcentral.com/how-view- ... cebook-appCode: Select all
The newly-redesigned Facebook app now only shows the "Top Stories" view for your News Feed, which surfaces content that it thinks is most relevant to you, rather than what's been posted or interacted with most recently. In the old app you could simply change the setting from the default to show Most Recent in the main view, but now you'll have to do a little digging.
Kod mene ima most recent tu, a i kad u browseru otvorim fb.com ima ta opcija, nez sta je to kod tebe onda
- bordo gandalf
#16534 Re: Android OS
U ovome je stvargreyscale wrote:
paragraf ispod toga pise: "To view the Most Recent feed, tap or swipe over to the far right tab (three horizontal lines, titled "More") of the Facebook app, and scroll down to the "Feeds" section, right under "Apps." Here, you'll see any different feeds you've created with friend or family groups, but you'll also see "Most Recent" as an option. Tap that entry and you'll be shown a completely interactive view of your News Feed based on time rather than some other algorithm. You can go back to the settings page by hitting the back button or tapping the "News Feed" button in the top left corner of the app."
Kod mene ima most recent tu, a i kad u browseru otvorim fb.com ima ta opcija, nez sta je to kod tebe onda
Nađem ja tamo most recent ali nema na pocetnoj gdje pokazuje samo top storiesIn the old app you could simply change the setting from the default to show Most Recent in the main view, but now you'll have to do a little digging.
Last edited by bordo gandalf on 18/01/2015 21:30, edited 1 time in total.
- Maharadza
#16535 Re: Android OS
Pa ako ćeš nov ne vidim razlog zašto ne bi uzeo Z, pogotovu ako će eto dobiti i taj lolipop...kakve tu veze ima što je toliko u proizvodnji...štaviše po meni je to dokaz da se radi o super uređaju!greyscale wrote:ma ja 816, pomijesali mi se vise brojevi gledajuciMaharadza wrote:Pretpostavljam da misliš na desire 816 jer 618 ne postoji koliko znam!greyscale wrote:Moram i ovdje da pitam jer je tema "gdje kupiti telefon u sa" umrla.
Troumim se izmedju xperie Z, htc desire 618, htc one mini i ove motorole g nove. Pa sta mislite koji da uzmem? ovoj Z ima 2 god, desire mi malo povelik, mini samo gigu rama i motorola isto. Bitno mi je samo da ne stopa kod regularnog koristenja I da fino izgleda, pa ako neko ima neki od ovih pohvalite ili kudite pa da vidimo![]()
Inače, od tih navedenih je svakako Xperia Z najbolja, a šta misliš s tim "2 god"?! Garancije ili je toliko stara?!![]()
a jeste, izasla pocetkom 2013 nekako mi glupo sad da je uzimam iako vidim da planiraju i lollipop za nju da izbace. A i imao sam xperia odsta dojadio mi dizajn sonija. Mada kad skontam Z ima najbolje specifikacije od ovih. Tacno ne znam sta da radim
edit: uzecu naravno nov telefon kako god, kod Z sam mislio cisto na vrijeme otkad je u proizvodnji da se razumijemo
-
greyscale
#16536 Re: Android OS
Mozes li ovako mozda promijeniti?:bordo gandalf wrote: U ovome je stvarNađem ja tamo most recent ali nema na pocetnoj gdje pokazuje samo top storiesIn the old app you could simply change the setting from the default to show Most Recent in the main view, but now you'll have to do a little digging.
"Here is how to change to most recent feed on Facebook app for Android:
To be able to change this, you just need to slide to the tab on the right side.
Scroll down and select ''Edit favorites'' Scroll down to
''Feeds'' (which is quite a ways down) and choose ''Most Recent'', highlighting the star next to it.
From now on, the news you see which be most recent."
Ne znam fkt sudeci po googleu ukinuli su tu opciju skroz, al evo kod mene i dalje ima
-
greyscale
#16537 Re: Android OS
A i to sto kazes vala. Sutra cu ja do radnje pa da pazarimMaharadza wrote:
Pa ako ćeš nov ne vidim razlog zašto ne bi uzeo Z, pogotovu ako će eto dobiti i taj lolipop...kakve tu veze ima što je toliko u proizvodnji...štaviše po meni je to dokaz da se radi o super uređaju!
- bordo gandalf
#16538 Re: Android OS
Ne moze, kod tebe vjerovatno starija aplikacija, sigurno nisi uradio updategreyscale wrote:Mozes li ovako mozda promijeniti?:bordo gandalf wrote: U ovome je stvarNađem ja tamo most recent ali nema na pocetnoj gdje pokazuje samo top storiesIn the old app you could simply change the setting from the default to show Most Recent in the main view, but now you'll have to do a little digging.
"Here is how to change to most recent feed on Facebook app for Android:
To be able to change this, you just need to slide to the tab on the right side.
Scroll down and select ''Edit favorites'' Scroll down to
''Feeds'' (which is quite a ways down) and choose ''Most Recent'', highlighting the star next to it.
From now on, the news you see which be most recent."
Ne znam fkt sudeci po googleu ukinuli su tu opciju skroz, al evo kod mene i dalje ima
-
quarterback
#16539 Re: Android OS
nije to istina, ja sam ih pitao da li inace popravljaju samsunge ako se sta desi i rekli popravljamo (posto u ovlasteni za samsung)Eborg wrote:Ima li preporuka za Android servis u Sarajevu? Rekoše mi na ovoj temi Kimtec ali koliko vidim oni rade samo sa pravnim licima-partnerima.
-
Eborg
#16540 Re: Android OS
Odlično, pokušat ću. Hvala!
- Maharadza
#16541 Re: Android OS
Ne samo samsunge, par puta lično nosio raznu periferiju kod njih na opravku (npr LG monitor) i naravno popravili uz garanciju od 3 mjeseca na ugrađene dijelove.quarterback wrote:nije to istina, ja sam ih pitao da li inace popravljaju samsunge ako se sta desi i rekli popravljamo (posto u ovlasteni za samsung)Eborg wrote:Ima li preporuka za Android servis u Sarajevu? Rekoše mi na ovoj temi Kimtec ali koliko vidim oni rade samo sa pravnim licima-partnerima.
- agent_zero
#16542 Re: Android OS
Koliko košta svaki od tih?greyscale wrote:Moram i ovdje da pitam jer je tema "gdje kupiti telefon u sa" umrla.
Ja bih odmah prekrižio desire 816, ogroman je bespotrebno.
Mislim da je moto g 2014 najpovoljnija od ta preostala tri, i možda ti je ona najbolji izbor ako voliš čisti android. Samo teško da ćeš je naći u sa, ja kad sam gledao nedavno nije bilo.
- dzemaludin007
#16543 Re: Android OS
Koliko Vam baterija traje na Lollipopu sa stalno aktivnim 3G-om u pozadini? Meni ne more ni 2.5-3h SoT-a izgurati uz 10-15h korisenja, ma i jos manje. Ekran mi najmanje trosi po statistici sto nije bas logicno. Postoji neki bug "Mobile Radio Active" koji cucla bateriju u pozadini na svim aplikacijama koje ostvaruju vezu sa netom. Statistika sa BBS-a i WD-a kaze da telefon uredno spava i nema wakelock-a. Sa WiFi je sve OK, baterija i SoT. Na pocetku sam bio u tripu da mi baterija crkava, ali izgleda da Lollipop crkava.
Da li je kod ostalih tako. Google Nexus 4. 
- Maharadza
#16544 Re: Android OS
http://forum.xda-developers.com/moto-x- ... g-t2952483dzemaludin007 wrote:Koliko Vam baterija traje na Lollipopu sa stalno aktivnim 3G-om u pozadini? Meni ne more ni 2.5-3h SoT-a izgurati uz 10-15h korisenja, ma i jos manje. Ekran mi najmanje trosi po statistici sto nije bas logicno. Postoji neki bug "Mobile Radio Active" koji cucla bateriju u pozadini na svim aplikacijama koje ostvaruju vezu sa netom. Statistika sa BBS-a i WD-a kaze da telefon uredno spava i nema wakelock-a. Sa WiFi je sve OK, baterija i SoT. Na pocetku sam bio u tripu da mi baterija crkava, ali izgleda da Lollipop crkava.Da li je kod ostalih tako. Google Nexus 4.
Nema izgleda još fix-a!
-
saxton
#16545 Re: Android OS
Pozdrav raja, kupio sam ima par mjeseci S5 i u nekoliko posljednjih dana pocelo mi je nesto strasno da jede bateriju, nisam puno pratio jer koristim mobach cesto, ali jucer i danas sam primjetio da se tel poceo da grije i kad sam pogledao sta mi jede bateriju naisao sam na zanimljiv podatak zove se mm-qcamera-daemon za sat vremena uspio je da pojede skoro pola baterije i ako sam je noc prije nadopunio na 100%.
Interesuje me da li je jos neko od forumasha imao slican problem?
LP
LP
- Dr Kova
#16546 Re: Android OS
saxton wrote:Pozdrav raja, kupio sam ima par mjeseci S5 i u nekoliko posljednjih dana pocelo mi je nesto strasno da jede bateriju, nisam puno pratio jer koristim mobach cesto, ali jucer i danas sam primjetio da se tel poceo da grije i kad sam pogledao sta mi jede bateriju naisao sam na zanimljiv podatak zove se mm-qcamera-daemon za sat vremena uspio je da pojede skoro pola baterije i ako sam je noc prije nadopunio na 100%.
LP
Imao sam isti problem, i koliko sam pratio, nema pravog fix-a. Velik je to bug. Privremeno rješenje ti je da kad primjetiš da se ugrijao, odradi soft reset, znaći samo restartuj telefon i proći će. Onda možeš odraditi wipe cache partition (ugasiš tel, držiš volume up, home tipku i tipku za paljenje - spustiš do wipe cache partition i izbrišeš). Također možeš probati otići na settings - apps - camera - clear cache. I hard reset pomogne, ali ponavljam, to su sve samo privremena rješenja. Meni se isto dešavalo, ne stalno, ali sam primjećivao, znalo se desiti i kada ne koristim tel, pa sam se baš peglao s tim. Od subote imam instaliran 5.0 lollipop, za sada je ok, pa vidjećemo kako će se ponašati.
-
saxton
#16547 Re: Android OS
Buckethead wrote:saxton wrote:Pozdrav raja, kupio sam ima par mjeseci S5 i u nekoliko posljednjih dana pocelo mi je nesto strasno da jede bateriju, nisam puno pratio jer koristim mobach cesto, ali jucer i danas sam primjetio da se tel poceo da grije i kad sam pogledao sta mi jede bateriju naisao sam na zanimljiv podatak zove se mm-qcamera-daemon za sat vremena uspio je da pojede skoro pola baterije i ako sam je noc prije nadopunio na 100%.
LP
Imao sam isti problem, i koliko sam pratio, nema pravog fix-a. Velik je to bug. Privremeno rješenje ti je da kad primjetiš da se ugrijao, odradi soft reset, znaći samo restartuj telefon i proći će. Onda možeš odraditi wipe cache partition (ugasiš tel, držiš volume up, home tipku i tipku za paljenje - spustiš do wipe cache partition i izbrišeš). Također možeš probati otići na settings - apps - camera - clear cache. I hard reset pomogne, ali ponavljam, to su sve samo privremena rješenja. Meni se isto dešavalo, ne stalno, ali sam primjećivao, znalo se desiti i kada ne koristim tel, pa sam se baš peglao s tim. Od subote imam instaliran 5.0 lollipop, za sada je ok, pa vidjećemo kako će se ponašati.
Ne znam, koliko sam citao po stranim forumima nisam nista nasao da je neko rekao evo ovo treba da se uradi da se zaustavi taj bug. Uradio sam kao sto si ti vec pisao, startao sam ponovo tel par puta ali kako god opet se to isto vrati nakon par minuta i nastavlja dalje gdje je stao prije gasenja. Gledao sam apps koje koriste bateriju pri svom radu i njih sam takodje stavio inaktivne ali opet to nije uspjelo da sacuva bateriju. Mislim da je jedino rjesenje Lollipop da mi dodje i da update tel, jer ako ovako nastavi necu moci koristiti tel kako treba.
Hvala na brzom odogovoru
- Dr Kova
#16548 Re: Android OS
Nema na čemu, ako ti je 4.4.2 Kitkat nebrendirani, update ti je dostupan preko Samsung kiesa. Sretnosaxton wrote: Hvala na brzom odogovoru![]()
- Neil Robertson
#16549 Re: Android OS
Zna li neko gdje se moze odnijeti mob da se manuelno apdejtuje na 4.4? 
- Dr Kova
#16550 Re: Android OS
svaki mobitel servis će ti to odraditiNeil Robertson wrote:Zna li neko gdje se moze odnijeti mob da se manuelno apdejtuje na 4.4?