Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#16201 Re: Android OS

Post by shalla »

Haj ba kuleru ne zajebaji, ko još koristi navigaciju da ga odvede od posla do kuće ili bilo gdje drugo u Sarajevu i pogotovo u manjim BH gradovima?
Meni navigacija treba kada vozim po Evropi, da nađem hotel, parking ili šta mi već treba. A taj što ide do Zenice lokalnim putem valjda zna put napamet, ne bi se inače kurčio sa zaobilaženjem autoputa :mrgreen: :mrgreen:
Qler

#16202 Re: Android OS

Post by Qler »

Ma dobro :) ali znas da ce te dovesti gdje treba, samo fakat je gore problem sigurno u unpaved roads.

Usput, ima i traffic info u zapadnim zemljama, pa i to uzima u obzir ako imas internet. U svakom slucaju, za beta aplikaciju, dobro radi :)
quarterback

#16203 Re: Android OS

Post by quarterback »

kako bi te telecom opalio po usima da upalis live traffic na navigaciji dok si negdje u svijetu :izet:
Qler

#16204 Re: Android OS

Post by Qler »

E to jeste ono malo :) problem :)

ali zato kupis neku karticu tamo gdje si za par ojrica i to je to :)
shalla

#16205 Re: Android OS

Post by shalla »

Imam ja traffic info i na iGo-u, provjerim prije polaska iz hotela ako krećem prema drugom gradu (hanuma i ja volimo putovanja gdje obiđemo i po nekoliko gradova/zemalja) i opletem. Prošle godine išao iz Graza prema jednom jestu u Sloveniji (Rimske toplice pored Celja), vidim na traffic info da su neki radovi na putu i odaberem alternativnu rutu, navečer čitam na netu kao čekalo se i po 45 minuta u koloni jer je puštana samo jedna traka naizmjenično...

Btw za ovo što QB govori, prije 2 godine išli za 1. maj u neki resort Solaris kod Šibenika i meni se nešto sjebala bila navigacija (upgradeovao iOS i nešto nije radila) i haj reko da samo 10 sekundi upalim data roaming da vidim na google maps gdje da skrenem sa autoputa... 18 sekundi korištenja data roaminga mi napravilo 40-ak KM računa, nakon toga sam rekao "nikad više" :mrgreen:
quarterback

#16206 Re: Android OS

Post by quarterback »

vidis ja nemam obicaj da upalim live traffic kako ne radi kod nas, a trebao bih definitivno probati, dobra ti je ta ideja da provjeris dok si na wi fi ju, meni ne bi naumpalo :)
shalla

#16207 Re: Android OS

Post by shalla »

quarterback wrote:vidis ja nemam obicaj da upalim live traffic kako ne radi kod nas, a trebao bih definitivno probati, dobra ti je ta ideja da provjeris dok si na wi fi ju, meni ne bi naumpalo :)
Ja koliko sam skužio samo kod nas ne radi :sad:
Za Hrvatsku nisam siguran, u Sloveniji regularno radi, da ne pominjem ove ostale evropske zemlje...
Nothing

#16208 Re: Android OS

Post by Nothing »

Sta mislite o ovom mobitelu?
Zanima me baterija,brzina itd..
Mislio sam njega kupiti.
Hvala
iSwagga

#16209 Re: Android OS

Post by iSwagga »

Nothing wrote:Sta mislite o ovom mobitelu?
Mislio sam njega kupiti.
Hvala
Kojem mobitelu??
quarterback

#16210 Re: Android OS

Post by quarterback »

Mislio sam njega kupiti.
Hvala
beton je, nema nista da mu fali :thumbup:
Nothing

#16211 Re: Android OS

Post by Nothing »

iSwagga wrote:
Mislio sam njega kupiti.
Hvala
Kojem mobitelu??
Nesto bb code zeznuo :D
http://www.pik.ba/artikal/15054586/sams ... crni-novo/
getriba

#16212 Re: Android OS

Post by getriba »

shalla wrote:Imam ja traffic info i na iGo-u, provjerim prije polaska iz hotela ako krećem prema drugom gradu (hanuma i ja volimo putovanja gdje obiđemo i po nekoliko gradova/zemalja) i opletem. Prošle godine išao iz Graza prema jednom jestu u Sloveniji (Rimske toplice pored Celja), vidim na traffic info da su neki radovi na putu i odaberem alternativnu rutu, navečer čitam na netu kao čekalo se i po 45 minuta u koloni jer je puštana samo jedna traka naizmjenično...

Btw za ovo što QB govori, prije 2 godine išli za 1. maj u neki resort Solaris kod Šibenika i meni se nešto sjebala bila navigacija (upgradeovao iOS i nešto nije radila) i haj reko da samo 10 sekundi upalim data roaming da vidim na google maps gdje da skrenem sa autoputa... 18 sekundi korištenja data roaminga mi napravilo 40-ak KM računa, nakon toga sam rekao "nikad više" :mrgreen:
Može li pomoć oko aktivacije/postavki da TMC proradi?
Svašta sam probao ubaciti u sys.txt ali ćorak. Kliknem na TMC i uvijek prazno :sad:
shalla

#16213 Re: Android OS

Post by shalla »

getriba wrote:
shalla wrote:Imam ja traffic info i na iGo-u, provjerim prije polaska iz hotela ako krećem prema drugom gradu (hanuma i ja volimo putovanja gdje obiđemo i po nekoliko gradova/zemalja) i opletem. Prošle godine išao iz Graza prema jednom jestu u Sloveniji (Rimske toplice pored Celja), vidim na traffic info da su neki radovi na putu i odaberem alternativnu rutu, navečer čitam na netu kao čekalo se i po 45 minuta u koloni jer je puštana samo jedna traka naizmjenično...

Može li pomoć oko aktivacije/postavki da TMC proradi?
Svašta sam probao ubaciti u sys.txt ali ćorak. Kliknem na TMC i uvijek prazno :sad:
Nisam drug ništa ubacivao sam vjeruj mi :-?
Imam ovu verziju iGo Primo i tamo negdje među opcijama imam live traffic, kliknem na njega i on učita da li na toj ruti ima nekih prepreka i za koliko eventualno produžavaju vrijeme dolaska...
Qler

#16214 Re: Android OS

Post by Qler »

Evo malo cackam Note 4 :) dobra igracka :) i primjetno je bolji od Note 3, a meni boga mi puuuuno bolji od S5...
agent_zero

#16215 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Jutros zorile i meni stigao 5.0.1 update. Ne piše šta tačno ispravlja, ali hajde de...
iSwagga

#16216 Re: Android OS

Post by iSwagga »

Qler wrote:Evo malo cackam Note 4 :) dobra igracka :) i primjetno je bolji od Note 3, a meni boga mi puuuuno bolji od S5...
N4 je zvijer od mobitela!
quarterback

#16217 Re: Android OS

Post by quarterback »

kupicu N4 kad izadje N8 :lol: (isto kao i golfa 7)
clio_dci120

#16218 Re: Android OS

Post by clio_dci120 »

Schlauf2 wrote:@clio_dci120

ovo što si upravo opisao je klasično ponašanje HTC telefona kad mu ode baterija. Ukratko, šanse da je do baterije su 90%. Kod HTC-a je glavni simptom dotrajalosti baterije upravo duže punjenje. Pretpostavljam da procente isprva nabija koliko-toliko dobro (kad je negdje na 20%), da bi kasnije kad pređe 40, 50 ili 60% maksimalno usporio i razvukao po nekoliko sati.

Ovo je, koliko sam vidio iz prakse, svojstveno HTC telefonima i svaki HTC kojem dotraje baterija to obavezno mora doživjeti. Što je baterija više dotrajala, to pokazivač više laže.
Nekako mi se cini da vise ne raspoznaje kolikim kapacitetom baterije raspolaze, ne znam kao da se izrazim, kao da je taj neki njegov limitator baterije prestao sa radom, kasno me upozri da je bat prazna.
Upravo tako. Za razliku od drugih telefona, HTC telefoni, koliko sam mogao uočiti, uopšte ne vrše periodičnu rekalibraciju baterije, tj. postavljanje odgovarajuće skale bateriji koja odgovara nivou njene potrošenosti. Kako sada stvari stoje, HTC-ovi telefoni primjenjuju skalu baterije iz perioda kad je ista bila nova, a ta skala ne može ni blizu biti mjerodavna kad baterija dotraje, što naravno za posljedicu ima pogrešan prikaz nivoa.
Hvala na pomoci i odgovoru! ;)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16220 Re: Android OS

Post by Velkoski »

Best buy mobitel do nekih 400 KM?

U Univerzalnom recimo, ili čak i Telecomu.
Officer Crabtree

#16221 Re: Android OS

Post by Officer Crabtree »

Jel neko zna na kojem principu Google Fit bilježi korake?

S obzirom da sam imao iscrpljenu bateriju par puta, ugasio sam i wireless i paketni i GPS i opet nakon hodanja kad dođem kući i popalim to sve, on sinhronizuje podatke i pokaže mi tačno koliko sam prešao čak i vremena kada sam krenuo hodati (što po svom sadržaju znam)...

Pa me zanima, kako zna, 'ebo mater svo ju? :D
supercali

#16222 Re: Android OS

Post by supercali »

Pomocu akcelerometra jer sam taj senzor biljezi brzinu i predjeni put
Mnozi dijeli i izracuna koliko je koraka jer otprilike racuna mozda 0,7 metara da je korak
Officer Crabtree

#16223 Re: Android OS

Post by Officer Crabtree »

aha... a znači ne treba mu ništa od ovoga što sam napisao da je aktivno (gps, paketni, wireless)?
malwarebyte

#16224 Re: Android OS

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 23:25, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16225 Re: Android OS

Post by Velkoski »

malwarebyte wrote:
Velkoski wrote:Best buy mobitel do nekih 400 KM?

U Univerzalnom recimo, ili čak i Telecomu.
http://www.univerzalno.com/proizvod/mot ... eneracija)

Moto G2, izbrisi ovaj space prije zagrade dribla klix linkove
Kakav je S3 Neo u odnosu na ovaj?
Post Reply