Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alcatel idol..
Nije mi ni prvi ni zadnji sa androidom, ali mi ide na zice postavka u gornjem desnom uglu, kada kliknes na nju, spusti se meni sa kamarom nacrtanih ikonica sa skracenicama, za blutooth, wifi , taj nfc...izvanmrezno i kamara nekih skracenica za koje nemam pojma sta im je poenta.
Ekran znam rascistiti ))
I posebno me nervira sto ne znam gdje da iskljucim opciju koja snima ekran svaki put kada tipkom sa strane iskljucujem ili ukljucujem mobitel...ili kada mi slike koje zelim izbrisati zauvijek, spremi na neko drugo mjesto, i kao i na pc-ju sprema u galeriju sve moguce ikonice po sajtovima.
realna do boli wrote:Alcatel idol..
Nije mi ni prvi ni zadnji sa androidom, ali mi ide na zice postavka u gornjem desnom uglu, kada kliknes na nju, spusti se meni sa kamarom nacrtanih ikonica sa skracenicama, za blutooth, wifi , taj nfc...izvanmrezno i kamara nekih skracenica za koje nemam pojma sta im je poenta.
Ekran znam rascistiti ))
I posebno me nervira sto ne znam gdje da iskljucim opciju koja snima ekran svaki put kada tipkom sa strane iskljucujem ili ukljucujem mobitel...ili kada mi slike koje zelim izbrisati zauvijek, spremi na neko drugo mjesto, i kao i na pc-ju sprema u galeriju sve moguce ikonice po sajtovima.
Pa to su ti skracenice za laksi pristup, za ukljuciti/iskljuciti to i vecina korisnika smatra to korisnom opcijom. Te shortcute mozes uredjivati i birati koje zelis tu da imas.
Za screenshot svaki puta kad otkljucavas/zakljucavas telefon nije mi bas jasno kako se to desava. Koji je tacno alcatel model u pitanju?
Evo Nokia Z launcher. Dobra stvar, samo meni laga, tj. nekako je sav spor na P7... inace nije losa ideja nikako.
Neznam kako da ti laga na P7 . Ja imam P7 i gotovo da nama laga nikako probao aam i Z laznčer na P7 i nema laga. Koji tu je sw na telefonu. Ja imam zadnji oficijekni B136.. Inače P7 gotovi da nema laga a ja ga baš ono ntrpo svim i uvijek ima barem 700 mb rama slobidnog od 2 gbajta.
Restartovao sam ga i launcher se dozvao. Ali laga najvise kad se otvara notifikacijski centar kad se apusta odozgo, i ova stock tastatura kasni brate dobro. Losija je nego wp deset puta. I nervira me kod nje sto nema zareza nego moram drzati tacku...
Qler wrote:Restartovao sam ga i launcher se dozvao. Ali laga najvise kad se otvara notifikacijski centar kad se apusta odozgo, i ova stock tastatura kasni brate dobro. Losija je nego wp deset puta. I nervira me kod nje sto nema zareza nego moram drzati tacku...
Ti si nešto pobrkao stock tastatura ima zarez lijevo tačku desno. Sad mi je Zero launcher i spušta notifikacije bez problema i bez trzanja. Pišem sa P7 otvoren klix u CM brouseru.
Novi update swiftkey-a rastura, daleko brže se pojavljuje i nestaje, također i tipkanje se čini bolje i brže reaguje generalno tastatura ali meni ništa ne znači jer sam odavno swype addict (ili "flow" kako se zove opcija kod swype tastature)!
Maharadza wrote:ali meni ništa ne znači jer sam odavno swype addict (ili "flow" kako se zove opcija kod swype tastature)!
Ja već nekih mjesec dana samo pucam swype na stock tastaturi, rijetko kada imam potrebu da "otkucam" riječ (najčešće je to kada u SMS-u hoću da izbjegnem slova sa kvačicama)...
Dobio lollipop na tabletu najnormalnije, i to zamisli, tablet koji je izašao 2012. godine. Nema nikakvih bugova, sve fercera savršeno.
Nego ne reče ti koji je telefon kod tebe?
Probaj na podešavanjima nađi apps, pa na sve aplikacije, pa nađeš google services framework, obrises data, pa ponovo klikni da vidis ima li update. Ili restartuj jednostavno telefon, pa opet probaj...