Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
tabija

#15851 Re: Android OS

Post by tabija »

Gdje je ta "avoid poor internet conectionts" opcija na S3 neeeo?
agent_zero

#15853 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Ono lafo danas treba lolipop za nexus 5? :mrgreen:

E moj google... Što sam ti uzimao nexus, uzimao... :run:
DuckZz

#15854 Re: Android OS

Post by DuckZz »

Nabrojite 3 aplikacija koje bih trebao imati na androidu, nešta tipa clean & organize, ili neke savjete.
Nešto se sad sjetio :-)
Averus

#15855 Re: Android OS

Post by Averus »

DuckZz wrote:Nabrojite 3 aplikacija koje bih trebao imati na androidu, nešta tipa clean & organize, ili neke savjete.
Nešto se sad sjetio :-)

ES File Explorer

Blocker

Sleepbot

:)
Raigor Stonehoof

#15856 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

agent_zero wrote:Ono lafo danas treba lolipop za nexus 5? :mrgreen:

ako ce tebi nekoliko dana brzine updatea gore-dole uticati na odabir telefona vise nego cijena i kvalitet, onda :-) zreo si za iphone :D
agent_zero

#15857 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Raigor Stonehoof wrote:
agent_zero wrote:Ono lafo danas treba lolipop za nexus 5? :mrgreen:

ako ce tebi nekoliko dana brzine updatea gore-dole uticati na odabir telefona vise nego cijena i kvalitet, onda :-) zreo si za iphone :D
Zreo za neki brenidirani mob, jer više očigledno nema tolike razlike, a s brendiranim ipak dobijem više u cjelini gledano. Ne pazi google svoje nexuse kao nekad, niti se drži datuma koje su prvobitno navodili.

Smiješno je da će duplo jeftinija moto g (gledajući cijene kod nas) dobiti maltene u isto vrijeme lolipop kad i nexus od cca 550 KM.
Raigor Stonehoof

#15858 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

jebo moto g, i jebo koji dan gore dole, ako dobijes za 30% manju cijenu bolji i brzi telefon nego "brendirani" :)
Drvosjeca iz Dejcica

#15859 Re: Android OS

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Qler wrote:Ovaj P7 je kvalitetniji, fizicki, od svakog samsunga koji sam do sada vidio (Note 4 nisam vidio, a onaj Alpha ili kako li se vec zove, je isto pokusaj kvalitete..)

e sad ne bih ulazio u to koji je bolji i koliko, ali sumnjam da je S5 nesto puno bolji od ovog P7 da opravda razliku u cijeni... Na S5 me kamera razocarala, blago receno... slika je ocaj u dnevnoj sobi sa rasvjetom upaljenom, bas katastrofa...

P7 nema infrared port (meni treba zbog dosta stvari) i nema "ac" wireless standard što mene odbija recimo + dosta nekih zajebancija koje S5 ima a ovaj nema. Kamera k'o kamera, meni je to zadnje na mobitelu. Ako želim praviti kvalitetne fotke u mraku onda uzmem DSLR i završim priču. :wink:
Maharadza

#15860 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Qler wrote:Ovaj P7 je kvalitetniji, fizicki, od svakog samsunga koji sam do sada vidio (Note 4 nisam vidio, a onaj Alpha ili kako li se vec zove, je isto pokusaj kvalitete..)

e sad ne bih ulazio u to koji je bolji i koliko, ali sumnjam da je S5 nesto puno bolji od ovog P7 da opravda razliku u cijeni... Na S5 me kamera razocarala, blago receno... slika je ocaj u dnevnoj sobi sa rasvjetom upaljenom, bas katastrofa...

P7 nema infrared port (meni treba zbog dosta stvari) i nema "ac" wireless standard što mene odbija recimo + dosta nekih zajebancija koje S5 ima a ovaj nema. Kamera k'o kamera, meni je to zadnje na mobitelu. Ako želim praviti kvalitetne fotke u mraku onda uzmem DSLR i završim priču. :wink:
To za kameru je subjektivno mišljenje, dok npr. imaš review koji tvrdi da je S5 kamera odmah iza Lumie 1020 po kvaliteti (ali samo pri fotografiji) uz napomenu da je najbolji pri snimanju videa:
The Galaxy S5 is our video recording champ - it produced the best 2160p video outside and surprisingly did very well when shooting videos in the dark (unlike when shooting stills).
The Lumia 1020 doesn't do too hot for videos, largely limited by its hardware, which can't handle 60fps videos or 2160p.
(i onda kaže "šta će vam Quad CPU" itd. :roll: )

http://www.gsmarena.com/camera_shootout ... 1104p8.php
belami1111

#15861 Re: Android OS

Post by belami1111 »

Uz dužno poštovanje infracrveni port je ok može se iskoristiti ali ac standard u odnosu na n standard trenutno nevidim neki nedostatak barem u BiH
Ac standard nosi 1300 Mb/s brzinu a n 450 Mb/s , a za ac je potreban 5 GhZ ac ruter a kod naših javnih otvoreni mreža ( kafić ,hotel ...) neznam da itko koristi 5 GhZ ac ruter 99,9% slučajeva su 2,4 GhZ...na kraju krajeva imaš internet na javnoj mreži od recimo 10Mb/s netreba ti čak ni n standard da to pokriješ , jedino možda u nekoj internoj mreži gdje imaš u kući ac ruter i sve ostale uređaje sa ac standardom pa vršiš transfer između uređaja..
E sad da li je opravdano da SGS 5 košta 1000 km a P7 550 km , a sgs 5 jer i dalje plastikaner ima nešto jači procesor što se neda primjetiti u običnom radu i ima točviz koji napati i tako moćan uređaj pitanje je sad....
Drvosjeca iz Dejcica

#15862 Re: Android OS

belami1111 wrote:

Uz dužno poštovanje infracrveni port je ok može se iskoristiti ali ac standard u odnosu na n standard trenutno nevidim neki nedostatak barem u BiH
Ac standard nosi 1300 Mb/s brzinu a n 450 Mb/s , a za ac je potreban 5 GhZ ac ruter a kod naših javnih otvoreni mreža ( kafić ,hotel ...) neznam da itko koristi 5 GhZ ac ruter 99,9% slučajeva su 2,4 GhZ...na kraju krajeva imaš internet na javnoj mreži od recimo 10Mb/s netreba ti čak ni n standard da to pokriješ , jedino možda u nekoj internoj mreži gdje imaš u kući ac ruter i sve ostale uređaje sa ac standardom pa vršiš transfer između uređaja..
E sad da li je opravdano da SGS 5 košta 1000 km a P7 550 km , a sgs 5 jer i dalje plastikaner ima nešto jači procesor što se neda primjetiti u običnom radu i ima točviz koji napati i tako moćan uređaj pitanje je sad....
Router sa 5GHz ac ti je sada cca. 100-150KM i da se fino iskoristiti, pogotovo ako router ima USB 3.0 pa na njega staviš disk 3.0 onda to sve fino fercera. Da ne kažem da je svaki takav router gigabitni tako da sve to dobiva smisla. Onaj kome nije bitan AC standard njemu ne treba S5 ni P7 jer i Nokia 1100 zadovolji potrebe zvanja i slanja SMS poruka. Btw. S5 je duboko ispod 1000KM, ja platio 830KM nov i neotpakovan.
belami1111

#15863 Re: Android OS

Post by belami1111 »

Pa šta sam ja napisao gore ac ima samo smisla ako imaš 5 GhZ ruter i za interni prenos podataka u kućnoj mreži...nema nikakvog smisla standard koji nemožeš iskoristiti u svijet a kamoli kod nas .
Imaš internet od eto nek je 50 Mb/s koja je jedva desetina koju nudi n standard......i šta ćeš sa svojih 1.3 Gb štoće ti to na telefonu kad si limitiran brzinom interneta , i tvoja tvrdnja da je ac standard neophodan samo zato što ga ima Samsun/Golf je bezvezna..
Nema veze u Bosni nek je Golf/Samsung pa makar u njemu imao 5 litara dizel/2 km na računu.
I ti misliš da je plastikaner SGS 5 ( ružan, bezličan,telefon od kog se smuči, nepričam bez veze radio sam s njim u živo ) bolji za 350 km od P7 ili nekog drugog jakog koneza npr OPO ili Šaomi..... :D
Maharadza

#15864 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Nemojte i ovdje o autima tako vam Allaha Svemogućeg! :shock: :run:
Drvosjeca iz Dejcica

#15865 Re: Android OS

belami1111 wrote:Pa šta sam ja napisao gore ac ima samo smisla ako imaš 5 GhZ ruter i za interni prenos podataka u kućnoj mreži...nema nikakvog smisla standard koji nemožeš iskoristiti u svijet a kamoli kod nas .
Imaš internet od eto nek je 50 Mb/s koja je jedva desetina koju nudi n standard......i šta ćeš sa svojih 1.3 Gb štoće ti to na telefonu kad si limitiran brzinom interneta , i tvoja tvrdnja da je ac standard neophodan samo zato što ga ima Samsun/Golf je bezvezna..
Nema veze u Bosni nek je Golf/Samsung pa makar u njemu imao 5 litara dizel/2 km na računu.
I ti misliš da je plastikaner SGS 5 ( ružan, bezličan,telefon od kog se smuči, nepričam bez veze radio sam s njim u živo ) bolji za 350 km od P7 ili nekog drugog jakog koneza npr OPO ili Šaomi..... :D
Internet link nema veze sa prenosom podataka na bežičnim mrežama. Šta će onda gigabitna ethernet mreža ili 10 gigabitna mreža? Ja sam ti dao primjer koji ja koristim jer mi je potreban, naravno mogu i na N standardu sasvim OK raditi ali ako imam mogućnost AC zašto da ne iskoristim? :? Irelevantno je to sada Bosna ovo, ono, jer Samsung ne pravi telefone po mjeri Bosne i tržišta u Bosni jel' tako. :wink: Drugo, ne podržava samo Samsung ac standrad već gotovo svi proizvođači telefona i novijih uređaja (routera) Linksys, Asus, D-Link, Belkin, Netgear...itd. Ono ako ti već ne treba smartphone i njegove mogućnosti onda brate Nokia XXXX za 50KM i miran si. Ja S5 upravo držim u rukama i to ružan, bezličan, ovo, ono je stvar individualnog ukusa a ne njegove stvarne vrijednosti ili ljepote. Zadnje što gledam na telefonu je subjektivna ljepota. Ako hoće nek naprave okrugli telefon ali ako ispunjava neke moje potrebe koje mi trebaju pa skoro svaki dan onda u 99% slučajeva je to uređaj za mene. S3 mi je bio super, S4 sam preskočio jer je bio preskup a male razlike u odnosu na S3, S5 je pun pogodak, pogotovo ono kada ga zaliješ vodom ili sokom i ne brineš za telefon. E samo to druže vrijedi 1000KM ne 350KM.
mufa1

#15866 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Od samsunga s5 trenutno je jedino bolji telefon note 4 a i to samo do izlaska s6, a posto je note druga kategorija, tj oba su nedokucivi vladari u svojim kategorijama...

A ovog malog hejtera je najbolje ignorisati dok nije počeo i Hyundaija spominjat kao relevantne argumente...
mufa1

#15867 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Nego, google izbacio messenger, sms app, ima material design, meni se sviđa, jer inače čovjek se vrlo navikne na bilo koju aplikaciju sa material designom, stvarno im je to pun pogodak.

https://play.google.com/store/apps/deta ... .messaging
Dr Kova

#15868 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: S5 je pun pogodak, pogotovo ono kada ga zaliješ vodom ili sokom i ne brineš za telefon. E samo to druže vrijedi 1000KM ne 350KM.
Moram se složiti s tobom, imam i ja S5 i samo riječi hvale za isti. Ispeglali su touchwiz pravo, a čak sam provjerio u ovlaštenom servisu da garancija pokriva oštećenja od vode, pa sam gla hladno testirao ispod česme. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#15869 Re: Android OS

Buckethead wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: S5 je pun pogodak, pogotovo ono kada ga zaliješ vodom ili sokom i ne brineš za telefon. E samo to druže vrijedi 1000KM ne 350KM.
Moram se složiti s tobom, imam i ja S5 i samo riječi hvale za isti. Ispeglali su touchwiz pravo, a čak sam provjerio u ovlaštenom servisu da garancija pokriva oštećenja od vode, pa sam gla hladno testirao ispod česme. :mrgreen:
Nemoj ga samo gurati preko 1m i držati peko 30 min.:D
getriba

#15870 Re: Android OS

Post by getriba »

Dr Kova

#15871 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nemoj ga samo gurati preko 1m i držati peko 30 min.:D
Nipošto druže, i btw nek je sretan i da te služi :thumbup:
Pandapp

#15873 Re: Android OS

Post by Pandapp »

I think this post write very good!
:D
agent_zero

#15874 Re: Android OS

Post by agent_zero »

getriba

#15875 Re: Android OS

Post by getriba »