Android OS
Moderator: Benq
- supercali
#15601 Re: Android OS
Citao sam negdje da trenutno najbolji gps ima z3 i z3c
Nisam imao priliku da ih cackam tako da ti ne mogu reci a od onih koje sam cacko z1c ima najbolji gps pa mi je i to bio jedan od razloga zasto sam uzeo bas taj mobitel
Nisam imao priliku da ih cackam tako da ti ne mogu reci a od onih koje sam cacko z1c ima najbolji gps pa mi je i to bio jedan od razloga zasto sam uzeo bas taj mobitel
-
d3xt3r
#15603 Re: Android OS
Lijep pozdrav,
prije svega zelimo Vas pozdraviti srdacno,
vidimo da je ovih dana u Sarajevu mnogo turista, pa bih vam voljeli nesto i predstaviti, te se nadamo da se necete ljutiti
Zeljeli bi vam predstaviti nasu cool i koliko toliko drugaciju aplikaciju za turiste ili ljude koji se bas najbolje i ne snalaze u gradu. Vazno je napomenuti, da je aplikacija za sada uradjena samo za Sarajevo ali da se radi na razvoju i za ostale vazne gradove.
Moje ime je Phogu za nogu i mozete me downloadovati na sljedecem linku u google play store radnji, naravno potpuno sam besplatna:
https://play.google.com/store/apps/deta ... lter.phogu
Ono sto me razlikuje od drugih:
-Radim totalno OFFLINE (potreban mi je samo GPS) i prvi download svega sto mi treba
-Turisticka sam navigacija u Sarajevu i provodim Vas kroz atrakcije, restorane, hotele, edukacione ustanove i jos mnogo toga sto vas sigurno zanima
-Imam bazu preko 150 objekata, medjutim ne morate mi downloadovati 150 objekata kako bi opteretili svoj mobitel tom "teskom" memorijom, downloadujte ono samo sto vi zelite kada ste prikljuceni na WIFI.
-Imam bazu od 150 x 4 slike od svakog objekta!!
Za sva pitanja u koliko ih imate,
slobodno se obratite na:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Te posjetite ukoliko zelite saznati vise informacija:
http://phogu-app.com/
http://thepigo.com/
http://it.walter.ba/
Izvinjavam se sto smo vam smetali, ali mislili smo da bi bilo korisno za nove ljude u Sarajevu, koji su uvijek dobrodosli.
Zelim vam,
lijep pozdrav,
vas Walter IT team
PS. Na putu prema Sarajevu, ako se vozite autobusom, vozom, avionom ili cime vec, mozete igrati i nasu ribicu-igricu, zove se Pigo:
https://play.google.com/store/apps/deta ... go.android
Screen Phogu:

Screen Pigo:

prije svega zelimo Vas pozdraviti srdacno,
vidimo da je ovih dana u Sarajevu mnogo turista, pa bih vam voljeli nesto i predstaviti, te se nadamo da se necete ljutiti
Zeljeli bi vam predstaviti nasu cool i koliko toliko drugaciju aplikaciju za turiste ili ljude koji se bas najbolje i ne snalaze u gradu. Vazno je napomenuti, da je aplikacija za sada uradjena samo za Sarajevo ali da se radi na razvoju i za ostale vazne gradove.
Moje ime je Phogu za nogu i mozete me downloadovati na sljedecem linku u google play store radnji, naravno potpuno sam besplatna:
https://play.google.com/store/apps/deta ... lter.phogu
Ono sto me razlikuje od drugih:
-Radim totalno OFFLINE (potreban mi je samo GPS) i prvi download svega sto mi treba
-Turisticka sam navigacija u Sarajevu i provodim Vas kroz atrakcije, restorane, hotele, edukacione ustanove i jos mnogo toga sto vas sigurno zanima
-Imam bazu preko 150 objekata, medjutim ne morate mi downloadovati 150 objekata kako bi opteretili svoj mobitel tom "teskom" memorijom, downloadujte ono samo sto vi zelite kada ste prikljuceni na WIFI.
-Imam bazu od 150 x 4 slike od svakog objekta!!
Za sva pitanja u koliko ih imate,
slobodno se obratite na:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Te posjetite ukoliko zelite saznati vise informacija:
http://phogu-app.com/
http://thepigo.com/
http://it.walter.ba/
Izvinjavam se sto smo vam smetali, ali mislili smo da bi bilo korisno za nove ljude u Sarajevu, koji su uvijek dobrodosli.
Zelim vam,
lijep pozdrav,
vas Walter IT team
PS. Na putu prema Sarajevu, ako se vozite autobusom, vozom, avionom ili cime vec, mozete igrati i nasu ribicu-igricu, zove se Pigo:
https://play.google.com/store/apps/deta ... go.android
Screen Phogu:

Screen Pigo:

Last edited by d3xt3r on 25/10/2014 12:26, edited 2 times in total.
-
d3xt3r
#15604 Re: Android OS
Postovani, oprostite na pogresnom link-u nesto nije bilo uredu prilikom copy/paste opcije. Vama se zahvljujem na dojavi. Link je ispravlje, te je sada validan.Smijeh2015 wrote:Ne valja ti link junače.Ja znam za onu Sarajevo360 ali ne znam ima li za tel.
I kakvo vam je to ime Phogu,nikakve veze sa Sarajevom nema.
*I nije kompatibilna sa mojim uređajem -.- GONI !....
PHOGU - je engleska skracenica od PHOTO and GO, kao sto sam napisao, aplikacija je prvenstveno namjenjena za turiste! A buduci, da klix forum nazalost nema subforum za turizam, morao sam ovdje objaviti. Kao sto sam napisao u postu objasnjenja PHOGU je trenutno namjenjen za Sarajevo, a planira se razvijat postepeno, sa Sarajeva na BiH, sa BiH na balkan, sa Balkana na Europu, sa Europe na Svijet
Aplikacija ce raditi na uredjajima 3.0 i vise Android verzije.
Zelim Vam lijep pozdrav
PS.
Sarajevo 360 je web aplikacija, odnosno web stranica i ne nemaju svoju android verziju ili verziju bilo koju na mobilno uredjaju.
- shalla
#15605 Re: Android OS
Kako Photo i Go daju Phogu, zar nije PhoGo 
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
-
d3xt3r
#15606 Re: Android OS
My mistake, nesto mi je sasvim drugo u glavi, skracenica PHOGU = PHOTO GUID. Radimo na razvijanju jos jedne aplikacije a sada znate i kako se zove heheshalla wrote:Kako Photo i Go daju Phogu, zar nije PhoGo
Sent from my OnePlus One
- friskyoreo
#15607 Re: Android OS
Smijeh2015 wrote:Bolan ne moraš tako kulturno ,školovano odgovarat ,naši smo
-
d3xt3r
#15608 Re: Android OS
Postovani,friskyoreo wrote:Smijeh2015 wrote:Bolan ne moraš tako kulturno ,školovano odgovarat ,naši smo![]()
![]()
![]()
![]()
ja Vas ne poznajem, te naprosto, kao dijete ovog grada nisam odgajan da nekome kazem "pajdo" ili "junace" i slicne izraze. A pogotovo necu nikoga "Goniti", jer ste vi ipak LJUDI, a ne ovce
A kada odemo na pivu, ili budemo cuvali ovce, onda cu Vas oslovljavati sa "burke", " sefe", "kralju" i slicnim terminima.
Do tada cu Vam se obraciti sa velikim postovanjem, ma ko god Vi bili, nasi, moji ili vasi !
Lijep pozdrav
Oprostite na smetnji jos jednom
- zateznistub
#15609 Re: Android OS
Momku, ili ekipi svaka cast na razvoju nove (DOMACE) aplikacije. Lijepo je vidjeti da ima i onih koji su stvarno pametni, a ne samo preko tastature...
Lijepo obracanje i konvezacija danas dođe kao grom iz vedra neba. Jerbo smo navikli na "uvezene" termine koji nemaju veze sa normalnom diskusijom i razgovorom.

Lijepo obracanje i konvezacija danas dođe kao grom iz vedra neba. Jerbo smo navikli na "uvezene" termine koji nemaju veze sa normalnom diskusijom i razgovorom.
- zateznistub
#15610 Re: Android OS
Malo sarkazma ne utice na zdravlje! Zar ne, @eurosmijeh?Smijeh2015 wrote:jerbo
- Dr Kova
#15611 Re: Android OS
Nema na čemu momci, samo uživajte. Sad nam još ostaje da čekamo ofišl LollipopMaharadza wrote:Zahvaljujem!Buckethead wrote:quarter, evo ti link s mog Dropboxa pa bujrum![]()
https://www.dropbox.com/sh/xsohw4xv7j7o ... BdcMa?dl=0![]()
Nego, đasvi mi se ovaj lollipop već sada ako će ovakve animacije biti, a o brzini da ne pričam, morao sam "usporiti" ovu folder animaciju da je uopšte primjetim!(nova settings - look and feel - animation speed)
- friskyoreo
#15612 Re: Android OS
Postovani,d3xt3r wrote:Postovani,friskyoreo wrote:Smijeh2015 wrote:Bolan ne moraš tako kulturno ,školovano odgovarat ,naši smo![]()
![]()
![]()
![]()
ja Vas ne poznajem, te naprosto, kao dijete ovog grada nisam odgajan da nekome kazem "pajdo" ili "junace" i slicne izraze. A pogotovo necu nikoga "Goniti", jer ste vi ipak LJUDI, a ne ovce![]()
A kada odemo na pivu, ili budemo cuvali ovce, onda cu Vas oslovljavati sa "burke", " sefe", "kralju" i slicnim terminima.
Do tada cu Vam se obraciti sa velikim postovanjem, ma ko god Vi bili, nasi, moji ili vasi !
Lijep pozdrav
Oprostite na smetnji jos jednom
Zaista ne razumijem zasto imate tako negativan stav prema nekome ko je postavio saljivu opasku na Vas post.
Ipak je ovo forum na kojem vlada neformalna i opustena atmosfera, barem na ovoj temi. Ja nigdje nisam vidio da vas je neko nazvao "pajdo", "junace" itd... Ni to "goniti" ne znam odakle Vam.
To sto implicirate da ste gradsko dijete i da ste odgojeni da ne koristite gore pomenute izraze, osim u situaciji kada bi s nekim "cuvali ovce", nije odlika nekoga ko je zaista odgojen u tom "gradskom duhu".
Razumijem Vasu potrebu da nastupite profesionalno i da bi firma koju predstavljate ostavila takav dojam medju potencijalnim korisnicima, ali ovakav post je sve ali samo ne profesionalan. Da sam maliciozan, kao sto nisam, mogao bih reci da je to tipicni primitivni balkanski "profesionalizam" , od kojeg tako silno zelite da se ogradite.
S postovanjem,
FriskyOreo
- BlackSteel
#15614 Re: Android OS
Skinuh duolingo, haos kako je dobar programcic. Podjoh ucit francuski. Zhskspa zhibone zhblj keskesetuoi i tako to. 
- MeanMachine
#15615 Re: Android OS

Inbox by Gmail - odlična aplikacija
- Maharadza
#15616 Re: Android OS
Malo off, ovi is google-a prekucali u svakom pogledu:
http://www.klix.ba/scitech/nauka/sef-go ... /141025014

http://www.klix.ba/scitech/nauka/sef-go ... /141025014
-
d3xt3r
#15617 Re: Android OS
Ocito niste procitali postove ranije, pa pricate napamet. Opci bonton u cijelo svijetu je ne govoriti nekom da se goni! To sto je danas prihvaceno tako je sasvim neka druga stvar!friskyoreo wrote:
FriskyOreo
Ja, posto sam kao sto vidis tek registrovan, te mi je profil napravljen iz cisto toga kako bih vas obavjestio o aplikaciji, nasoj aplikaciji, sarajevskoj, ne mogu znati kakvu vi atmosferu imate, te cu naravno nastupiti potpuno profesionalno!
A o tom primitivnom profesionalizmu ili kako si vec nazvao, apsolutno se ne slazem, te mislim da su to predrasude! Isto tako, o gradskom djetetu, sarajevskoj raji, ne bih da raspravljam, jer cete me povuci za jezik, pa cu morati koristiti i Sarajevski zargon!
Zivi, vi meni bili !
@Zateznistub (hvala mnogo na prepoznavanju)
- friskyoreo
#15618 Re: Android OS
I tu je profesionalizam i opci bonton pokopan.d3xt3r wrote:Ocito niste procitali postove ranije, pa pricate napamet. Opci bonton u cijelo svijetu je ne govoriti nekom da se goni! To sto je danas prihvaceno tako je sasvim neka druga stvar!friskyoreo wrote:
FriskyOreo
Ja, posto sam kao sto vidis tek registrovan, te mi je profil napravljen iz cisto toga kako bih vas obavjestio o aplikaciji, nasoj aplikaciji, sarajevskoj, ne mogu znati kakvu vi atmosferu imate, te cu naravno nastupiti potpuno profesionalno!
A o tom primitivnom profesionalizmu ili kako si vec nazvao, apsolutno se ne slazem, te mislim da su to predrasude! Isto tako, o gradskom djetetu, sarajevskoj raji, ne bih da raspravljam, jer cete me povuci za jezik, pa cu morati koristiti i Sarajevski zargon!
Zivi, vi meni bili !
@Zateznistub (hvala mnogo na prepoznavanju)
Ostanite bar dosljedni sebi, pa persirajte do kraja.
Ja sam rekao da nisam vidio da Vas je neko nazvao onim imenima i rekao Vam da se gonite, nikada nisam rekao da se to nije desilo. To su dvije potpuno razlicite stvari. Ali slazem se da niko ne bi trebao a niti smjeo da se tako nekome obraca. I nadam se da ce moderacija obaviti svoj posao.
I ja sam mislio na odgoj u pravom gradskom duhu, ne ovaj novokomponovani sarajevski, kojim zracite. I postedite me tog "sarajevskog zargona", mislim da nam je svima muka od toga, a i ne bi bilo lijepo da se spustate na nivo onog ko Vas je nazvao tako kako Vas je nazvao.
Prijateljski savjet, poradite malo na odnosu s klijentima, s takvim nastupom tesko da cete ostvariti uspjeh bilo gdje vani, iako imate prilicno dobar proizvod.
I da ne idemo vise u off, konverzacija na ovu temu je za mene zavrsena. Isprike moderaciji.
Lijep pozdrav.
-
d3xt3r
#15620 Re: Android OS
Nikada se ne treba govoriti nesto u sto nisi upucen! Kako god, sve je ovo otislo malo dalje, a pojedincima se ne mogu ocito objasniti mnoge stvari. Ti prijatelju, pajdo, sefe, kako god Vi hocete, popit cemo kafu pa cemo vidjeti ko ima kakav bonton ako je do bontona,
nego da li ste culi kada izlazi 5.0 version android ?
friskyoreo - hvala na pohvali
ali isto tako, ne znam sta zelite, od mene, prvo hocete opustenu atmosferu, pa hocete ovakvu itd.. Uglavnom zivjeli kako god!
ali isto tako, ne znam sta zelite, od mene, prvo hocete opustenu atmosferu, pa hocete ovakvu itd.. Uglavnom zivjeli kako god!
- semirsar
#15621 Re: Android OS
Ma opusti se "bolan"... budi onakav kak'i si i u zbilji, ha ja.d3xt3r wrote:Nikada se ne treba govoriti nesto u sto nisi upucen! Kako god, sve je ovo otislo malo dalje, a pojedincima se ne mogu ocito objasniti mnoge stvari. Ti prijatelju, pajdo, sefe, kako god Vi hocete, popit cemo kafu pa cemo vidjeti ko ima kakav bonton ako je do bontona,
- Drvosjeca iz Dejcica
#15622 Re: Android OS
E haj' da probamo taj Phogu (PHobogu). 
Update: Po meni ovo je nedovršena aplikacija sa mnogo potencijala. Pod atrakcijama ima samo 8 mjesta, gotovo identično je sa Food/drink i ostalim stvarima. Shoping stavljena recimo Skenderija koja nije shoping centar (nekad bila), sada je samo ruglo grada pa bih je recimo izbacio a ubacio bih recimo bivši Mercator u Ložioničkoj. Mapa bi trebala biti malo detaljnija. Odlična stvar je Quick call menu.
Aplikacija se srušila tri puta za nekih 15 minuta testiranja ali to se sigurno da ispeglati.
Update: Po meni ovo je nedovršena aplikacija sa mnogo potencijala. Pod atrakcijama ima samo 8 mjesta, gotovo identično je sa Food/drink i ostalim stvarima. Shoping stavljena recimo Skenderija koja nije shoping centar (nekad bila), sada je samo ruglo grada pa bih je recimo izbacio a ubacio bih recimo bivši Mercator u Ložioničkoj. Mapa bi trebala biti malo detaljnija. Odlična stvar je Quick call menu.
- Qler
#15623 Re: Android OS
Ima li neka aplikacija, ili predlozite neku igru, koja ce ono bas opteretiti telefon? Treba mi nesto da ga dobro napati da CPU radi punom parom.
- Dr Kova
#15624 Re: Android OS
@Qler, instaliraj Real Racing 3