Android OS
Moderator: Benq
- madridist
#15202 Re: Android OS
Da li ce android L doci i do nas sa Lg G2 ?
Last edited by madridist on 02/10/2014 18:04, edited 1 time in total.
-
andr0id
#15203 Re: Android OS
Na pocetku videa 28% baterija, na kraju 35% hehe.
Dosta je pregledan i jednostavan za koristenje. Izdvojio bih par stvari koje mi se svidjaju a par koje ne..
Ne znam tacne specifikacije koliko je tezi/laksi od kitkata, jelly beana.. pa ne mogu nista reci.
Svidja mi se pregled pod Settings to vise nije u koloni.. i jos par sitnica.. recimo Ultra Power Saving je mocna opcija.. ili to posjeduje samo s5 ili je sastavni dio androida L..
Ne svidja mi se opcija Phone Contacts Pozivi.. bijela pozadina sa kombinacijom zelene boje.. nekako su mi brojevi mnogo ljepsi na kitkatu i ove tamne pozadine.. opet to ja preferiram jbg moj ukus..
Ostalo u sustini..nista posebno..ipak ovdje s5 ima svoje cari.. a ne android l
Malo ga hebe touch nikad da utrefi.
Dosta je pregledan i jednostavan za koristenje. Izdvojio bih par stvari koje mi se svidjaju a par koje ne..
Ne znam tacne specifikacije koliko je tezi/laksi od kitkata, jelly beana.. pa ne mogu nista reci.
Svidja mi se pregled pod Settings to vise nije u koloni.. i jos par sitnica.. recimo Ultra Power Saving je mocna opcija.. ili to posjeduje samo s5 ili je sastavni dio androida L..
Ne svidja mi se opcija Phone Contacts Pozivi.. bijela pozadina sa kombinacijom zelene boje.. nekako su mi brojevi mnogo ljepsi na kitkatu i ove tamne pozadine.. opet to ja preferiram jbg moj ukus..
-
Fauja Singh
#15204 Re: Android OS
Covjece Boziji, pa jedini koji ovdje suflira zasto neko kupuje aplikacije si ti...andr0id wrote:O cemu pricas ti? O cerberus ili svim aplikacijama? Mene ne interesuje kakve ti uzimas aplikacije covjece. Da li se placaju ili su free. A niti tebe treba da interesuje kakve ja imam aplikacije.Fauja Singh wrote:Dobro znam da ne bi kod tebe, ti si ipak pro![]()
A samo je sminka imati skoro pa apsolutnu kontrolu nad mobitelom? Znaci pozivi, sms-ovi, prisluskivanje i slikanje kamerom, a da korisnik nema pojma sta se desava s mobitelom niti moze vidjeti da je aplikacija instalirana? De ba prvo probaj aplikaciju prije nego joj das epitet "samo sminka"
Tebi ako je zao dati par $ na ovakvu aplikaciju to je druga stvar, ti onda koristi free verzije tipa Device Manager ili nemoj nikakvu, ha ja... Meni je gust kupiti neku korisnu aplikaciju, da ih je Bogdo vise takvih.
Ovdje je rijec o cerberusu. Ja uopste nenam nikakvu zastitu niti mi treba to. Izgubim ga izgubio.. ti ces postici nesto sa cerberusom?
Sta to ima gore u telefonu od HARD BRICKA? Ili SOFT BRICKA?
Kada se tu osposobi telefon, kamo li nakon cerberusa nekog..
Naravno ne zna svaki lopov sta kako. Ali zna lopov odnijeti onome ko zna. On kad ga upali, mozes samo broj znati. Lokaciju mu nikada neces kod nas saznati!
Jbt ovdje ti je nastup kao da smo mi obicni bekani sto kupujemo aplikacije i samo smo imali nesrecu sto nismo naletili na nekoga kao sto si ti pa da nas prosvijetli i uputi na neku free varijantu...I ne znam sto skidate svakakve aplikacije placate, kad to android ima u sebi.
Hajde nadji mi free Google-ovu aplikaciju koja radi sve ovo sto radi Cerberus pa onda mozemo diskutovati o tome zasto sam konkretno ja platio ovu aplikaciju pored te neke free.
Ok, tebi ne treba zastita i super, ja smatram da nije zgoreg da je imam, cak sta vise jednom mi je vec valjala kad sam otisao na Jahorinu i skontam da mi nema telefona, a prije toga svracao i na benzinsku, uzimao i neku klopu... Kontam negdje je u autu i prozovem se sa zeninog telefona i ne cujem ga da zvoni, uzmem od zene telefon i konektujem se na www.cerberusapp.com te vidim da mi je telefon na adresi gdje zivim i da je konektovan na moj Wifi... Da nisam imao tu aplikaciju mogao sam citav dan biti na planini sjeban i razmisljajuci gdje mi je telefon, ili sjesti u auto i vratiti se kuci te upropastiti dan., kako god sranje.
Sad hoce li mi valjati u slucaju gubitka ili kradje, pa ja mislim da su vece sanse da hoce jer gledajuci ljude oko sebe, pola ih ne zna da Li-Ion baterije ne treba formatirati, ne znaju napraviti gmail akaunt i pristupiti play store-u dok im neko ne pokaze... jucer kolega "nesto" instalirao i kaze sjebao mu se telefon, kaze sve se promjenilo i sav u panici... ja odem do njega a on instalirao go launcher, pokusavam mu objasniti da ima raznih launchera i da slobodno proba neki drugi, kaze neka samo ti meni vrati kao sto je bilo... hajde pogledaj oko sebe koliko ljudi zna za custom , ROM i kolliko ih zna da ima aplikacija tipa Cerberus i da ako nadje telefon mora flashati novi ROM... Pogledaj dzankije oko sebe, mislis da ce nakon sto ukrade telefon nositi ga u servis na flashanje ROM-a ili ce ga prodati prvom ko naidje uz pricu da ga je dobio od tetke i sl.? Svaka cast raji na ovoj temi, zato i dolazim ovdje sto o nekim stvarima mozes pricati a da te ljudi razumiju, a sa ljudima oko sebe kad krenem pricati o custom ROM-ovima gledaju me kao nekog geek-a, a stvar je tako jednostavna.
-
andr0id
#15205 Re: Android OS
Ne govorim ti o placanju drugih aplikacija. Nego o aplikacijama vezanih zazastitu.
Ja uopce nisam ljubitelj silnih aplikacija. Mogu ti na prste nabrojati koje koristim, standardne aplikacije tipa viber, youtube gmail i to je to. Placale se ili ne ja ih ne skidam i zavrsimo pricu Ja ne placam Ti placas.
Telefon si pronasao taj dan zato sto je bio ukljucen. Da li ti je ugasen a ukraden, znas gdje bih bio? Svaki dan na drugoj lokaciji. Odnosno ne bih ga ni vidio dok se broj i lokacija ne aktiviraju. Ja cu kao (neznalac) upaliti tvoj tel, staviti sim karticu. Ti ces dobiti poruku da je tel aktiviran i na kojem je broju. Ti ces mene nazvati ja cu ga ugasiti. Od tog gasenja gubis svaki trag. Ili ces me mozda s policijom, operaterom vrebati? A to kod nas ne pali.. mozda u svicarskoj itd
Ljudi mercedesa najnovijeg ukradu sa gpsom i ostalim sistemima pa ga vlasnik nikad ne pronadje.. a kamo li telefone da ne prekucaju danas.. nisu vise lopovi kao nekada. Bazirali su se i oni na tehnologiju. Da je vjerovati takvin aplikacijama, i bmw bi imao android navigaciju u autu i takvu aplikaciju. 1$ je jasno.
Edit: Da zavrsim pricu. Nemam ja nista protiv tih aplikacija. Nek instalira kupuje placa ko god hoce. Samo sam dao svoje misljenje da nije od neke koristi kao 50% aplikacija.. to je sve
Ja uopce nisam ljubitelj silnih aplikacija. Mogu ti na prste nabrojati koje koristim, standardne aplikacije tipa viber, youtube gmail i to je to. Placale se ili ne ja ih ne skidam i zavrsimo pricu Ja ne placam Ti placas.
Telefon si pronasao taj dan zato sto je bio ukljucen. Da li ti je ugasen a ukraden, znas gdje bih bio? Svaki dan na drugoj lokaciji. Odnosno ne bih ga ni vidio dok se broj i lokacija ne aktiviraju. Ja cu kao (neznalac) upaliti tvoj tel, staviti sim karticu. Ti ces dobiti poruku da je tel aktiviran i na kojem je broju. Ti ces mene nazvati ja cu ga ugasiti. Od tog gasenja gubis svaki trag. Ili ces me mozda s policijom, operaterom vrebati? A to kod nas ne pali.. mozda u svicarskoj itd
Ljudi mercedesa najnovijeg ukradu sa gpsom i ostalim sistemima pa ga vlasnik nikad ne pronadje.. a kamo li telefone da ne prekucaju danas.. nisu vise lopovi kao nekada. Bazirali su se i oni na tehnologiju. Da je vjerovati takvin aplikacijama, i bmw bi imao android navigaciju u autu i takvu aplikaciju. 1$ je jasno.
Edit: Da zavrsim pricu. Nemam ja nista protiv tih aplikacija. Nek instalira kupuje placa ko god hoce. Samo sam dao svoje misljenje da nije od neke koristi kao 50% aplikacija.. to je sve
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#15206 Re: Android OS
bordo gandalf wrote:Neka aplikacija koja ce mi pobrisati sve nepotrebne foldere sa sd kartice???
- supercali
#15207 Re: Android OS
ja koliko vidim ta aplikacija je na playu besplatna
onda o cemu je prica?
onda o cemu je prica?
-
Fauja Singh
#15208 Re: Android OS
Joj i ti poredis lopove skupocjenih auta sa klosarcicima koji kradu telefone. Lopov kad ide u kradju auta ide sa Jamerom koji blokira sve signale (GSM/GPS...) i odveze auto u neku garazu, onda ga rastavljaju i moze razmontirati citav GPS sistem ako ga ima...
Kod kradje ili gubitka telefona, pvo da mi ga neko ukrade ili da ga izgubim, ne bi zvao broj koji je u njemu i tako se odao da nadgledam telefon, pokusao bi preko operatera dobiti informaciju ciji je broj, mozda je covjek na pretplati, ili ga lopov proda nekome ko je na pretplati.
Druga stvar, preko logova poziva (gdje se vide imena pozivaoca te njegov broj) i preko SMS-ova mogu vidjeti s kim komunicira, npr vidim 5 puta dnevno zove Ahmu Ahmica na broj 061xxxxxx
Pa valjda bi i to znacilo nesto u policiji.
Dalje, pratim njegove kretnje i mreze na koje se kaci, po tome mogu vidjeti i u koje lokale izlazi, a s obzirom da ga se moze slikati prednjom kamerom onda mogu znati o kome se radi.
Sad ti kazes "ja cu ugasiti telefon i sta sad?" Pa ni jedna aplikacija ti ne moze sigurno vratiti telefon i to isti dan, moze ga neko ukrasti i baciti u miljacku, razbiti ga...Boze moj. ali ako se telefon koristi, uz Cerberus mozes malo po malo prikupljati podatke s kojima ces lakse vratiti telefon nego da ih nemas nikako. O tome se radi.
@supercali
Jest besplatna par dana da probas, onda il kupi il je brisi
Kod kradje ili gubitka telefona, pvo da mi ga neko ukrade ili da ga izgubim, ne bi zvao broj koji je u njemu i tako se odao da nadgledam telefon, pokusao bi preko operatera dobiti informaciju ciji je broj, mozda je covjek na pretplati, ili ga lopov proda nekome ko je na pretplati.
Druga stvar, preko logova poziva (gdje se vide imena pozivaoca te njegov broj) i preko SMS-ova mogu vidjeti s kim komunicira, npr vidim 5 puta dnevno zove Ahmu Ahmica na broj 061xxxxxx
Pa valjda bi i to znacilo nesto u policiji.
Dalje, pratim njegove kretnje i mreze na koje se kaci, po tome mogu vidjeti i u koje lokale izlazi, a s obzirom da ga se moze slikati prednjom kamerom onda mogu znati o kome se radi.
Sad ti kazes "ja cu ugasiti telefon i sta sad?" Pa ni jedna aplikacija ti ne moze sigurno vratiti telefon i to isti dan, moze ga neko ukrasti i baciti u miljacku, razbiti ga...Boze moj. ali ako se telefon koristi, uz Cerberus mozes malo po malo prikupljati podatke s kojima ces lakse vratiti telefon nego da ih nemas nikako. O tome se radi.
@supercali
Jest besplatna par dana da probas, onda il kupi il je brisi
-
Fauja Singh
#15209 Re: Android OS
Vidis nisam znao za ovaj problem, doduse mozda je u medjuvremenu i rijesen ali opet dobra stvar je sto ce se telefon kad tad restartovati i vratiti postavke Cerberusa. Neka to bude za 10 dana opet je dobro.MeanMachine wrote:Na stranu činjenica da je Cerberus odlična aplikacija, ali ni metoda direktnog flasha .zip file-a kroz recovery nije dovoljna da se zaštitiš kod factory reseta. Tačno je da se tom metodom onemogućuje uklanjanje Cerberusa kroz reset (tu jedino funkcioniše flash novog ROM-a, kao što si već i naveo), međutim ima problem da se nakon factory reseta postavke Cerberusa ne vrate na ranije podešene vrijednosti pa je u tom slučaju Cerberus beskoristan iako je i dalje instaliran. Rješenje je da se nakon reseta uradi reboot što ponovo vrati postavke na stare vrijednosti, a to opet podrazumijeva da onaj ko je uradio factory reset nekad nakon toga uradi i reboot, jer sve do tada Cerberus ostaje praktično neaktivan. To je odranije poznat problem koji je u međuvremenu možda i riješen, to ipak nisam toliko detaljno pratio. Ipak, i pored navedenog "problema" od mene za aplikaciju CerberusFauja Singh wrote: A mozda placamo zato sto placena aplikacija ipak nudi vise od ove free Google-ove, jesi li mozda o tome razmislio?
Sa placenom Cerberus aplikacijom kad je telefon na internetu mozes u svakom momentu aktivirati mikrofon i prisluskivati onoga kod koga je telefon, mozes nastimati da ga telefon prednjom kamerom uslika cim ga otkljuca i da dobijes sliku na mail, mozes snimati video sa njim a da korisnik i ne zna... vidjeti sve poruke i listu poziva, na kojoj je Wifi mrezu, koja je SIM kartica u telefonu i njezin broj... ma jos mnogo toga... a ono sto je najbitnije u svemu tome sa root-anim telefonom flashujes Cerberus.zip i aplikaciju integrises u rom, znaci aplikacija radi svoj posao cak i kad telefon vratis na fabricke postavke, jedino novi rom da flashujes i mozes joj dohakati.
Eto zato platimo aplikaciju par $, ja je licno platio 0.99$ (mogu imati instaliranu aplikaciju na 5 uredjaja istovremeno) na snizenju i da Bog da mi nikad ne trebala, ali ako zatreba sigurno ce bolji posao uraditi nego ta free aplikacija.
- mufa1
#15210 Re: Android OS
Fauja druže, raspravljati se sa andr0idom je isto ko da se raspravljas sa dijetom od 6 godina ko je bolji, messi ili ronaldo...
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
-
Fauja Singh
#15211 Re: Android OS
A znam druze mufa, zajebah se pa udjoh u raspravu 
-
quarterback
#15212 Re: Android OS
ovu mogucnost imas i preko https://www.google.com/android/devicemanagerFauja Singh wrote: Ok, tebi ne treba zastita i super, ja smatram da nije zgoreg da je imam, cak sta vise jednom mi je vec valjala kad sam otisao na Jahorinu i skontam da mi nema telefona, a prije toga svracao i na benzinsku, uzimao i neku klopu... Kontam negdje je u autu i prozovem se sa zeninog telefona i ne cujem ga da zvoni, uzmem od zene telefon i konektujem se na http://www.cerberusapp.com te vidim da mi je telefon na adresi gdje zivim i da je konektovan na moj Wifi... Da nisam imao tu aplikaciju mogao sam citav dan biti na planini sjeban i razmisljajuci gdje mi je telefon, ili sjesti u auto i vratiti se kuci te upropastiti dan., kako god sranje.
- Maharadza
#15213 Re: Android OS
Valjda hoće :madridist wrote:Da li ce android L doci i do nas sa Lg G2 ?
http://www.phonearena.com/news/The-LG-G ... te_id59682
Samo nećemo dobiti onaj G3 UI koliko sam skontao.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
quarterback
#15214 Re: Android OS
stigao na BHT update za note 2
-
rangoj
#15215 Re: Android OS
Većina stvari su isključivo TouchWiz, i neće ih biti na android L. Ultra saving mod je Samsung 100% - android nema opcije uštede...andr0id wrote:Na pocetku videa 28% baterija, na kraju 35% hehe.
Samsung ima amoled ekran pa se može igrati sa tamnim ekranom i tim bojama sa kojima može izvući još koji procenat.
Ovakve fore ne pale na IPS LED ekranima koji troše jednako kad prikazuju crnu ili šarenu sliku...
-
Fauja Singh
#15216 Re: Android OS
Znam druze, imam i njega instaliranog za svaki slucaj, ne isce hljebaquarterback wrote:ovu mogucnost imas i preko https://www.google.com/android/devicemanagerFauja Singh wrote: Ok, tebi ne treba zastita i super, ja smatram da nije zgoreg da je imam, cak sta vise jednom mi je vec valjala kad sam otisao na Jahorinu i skontam da mi nema telefona, a prije toga svracao i na benzinsku, uzimao i neku klopu... Kontam negdje je u autu i prozovem se sa zeninog telefona i ne cujem ga da zvoni, uzmem od zene telefon i konektujem se na http://www.cerberusapp.com te vidim da mi je telefon na adresi gdje zivim i da je konektovan na moj Wifi... Da nisam imao tu aplikaciju mogao sam citav dan biti na planini sjeban i razmisljajuci gdje mi je telefon, ili sjesti u auto i vratiti se kuci te upropastiti dan., kako god sranje.
-
quarterback
#15217 Re: Android OS
ti bas pazis drug 

-
Fauja Singh
#15218 Re: Android OS
Ma nekako sam je vise instalirao zato sto je Google-ova, volim njihove proizvode... Kontam mozda vremenom bude nekih nadogradnji i novih opcija.
-
sizifinho
#15219 Re: Android OS
meni ne funkcionira to...quarterback wrote:ti bas pazis drug
-
quarterback
#15220 Re: Android OS
trebas u settings-location omoguciti da mobitel bude pronadjensizifinho wrote:meni ne funkcionira to...quarterback wrote:ti bas pazis drug
-
andr0id
#15221 Re: Android OS
Moras skinuti avast i avg.. i oni imaji anti theft.. da budes jos sigurnijiFauja Singh wrote:Znam druze, imam i njega instaliranog za svaki slucaj, ne isce hljebaquarterback wrote:ovu mogucnost imas i preko https://www.google.com/android/devicemanagerFauja Singh wrote: Ok, tebi ne treba zastita i super, ja smatram da nije zgoreg da je imam, cak sta vise jednom mi je vec valjala kad sam otisao na Jahorinu i skontam da mi nema telefona, a prije toga svracao i na benzinsku, uzimao i neku klopu... Kontam negdje je u autu i prozovem se sa zeninog telefona i ne cujem ga da zvoni, uzmem od zene telefon i konektujem se na http://www.cerberusapp.com te vidim da mi je telefon na adresi gdje zivim i da je konektovan na moj Wifi... Da nisam imao tu aplikaciju mogao sam citav dan biti na planini sjeban i razmisljajuci gdje mi je telefon, ili sjesti u auto i vratiti se kuci te upropastiti dan., kako god sranje.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- Curve
#15222 Re: Android OS
imal kakva aplikacija da prati free apps koji se pojave, tipa "appzapp" appzapp na iOS ma bruka free top aplikacija svki dan, dok je appzapp za android samo neke wallpaperi free nudi
Last edited by Curve on 03/10/2014 08:31, edited 1 time in total.
-
andr0id
#15223 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... ppzapp.app
https://play.google.com/store/apps/deta ... androsales
https://play.google.com/store/apps/deta ... androsales
- Urbana
#15224 Re: Android OS
Appsales https://play.google.com/store/apps/deta ... s.appsales
Amazon app store - svaki dan jedna besplatna aplikacija a cesto imaju i neke akcije http://www.amazon.com/gp/mas/get/android
Amazon app store - svaki dan jedna besplatna aplikacija a cesto imaju i neke akcije http://www.amazon.com/gp/mas/get/android
-
Fauja Singh
#15225 Re: Android OS
Evo sad ću, vidiš ti da mi ne reče ja ne bi ni znao.andr0id wrote:Moras skinuti avast i avg.. i oni imaji anti theft.. da budes jos sigurniji
Hvala ti mudri čovječe.
Sent from my Nexus 4