Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mufa1

#14776 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Hahahaha jel ovo fakat?

Sent from my OnePlus One
skafiskafsnjak

#14777 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

tabija wrote:
tabija wrote:Šta izabrati...? Posto su bas sitnice u pitanju nisam nacisto.

LG L90 ili Sony Xperia M2?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6146

? :)
Pa brate --- Ja bih Xperiu - Veci displej i glass 3 .

Na stranu LG ide samo baterija .. bar na papiru, svakako ne mora znaciti da je vise drzi baterija ako je veca na papiru
belami1111

#14778 Re: Android OS

Post by belami1111 »

skafiskafsnjak wrote:
tabija wrote:
tabija wrote:Šta izabrati...? Posto su bas sitnice u pitanju nisam nacisto.

LG L90 ili Sony Xperia M2?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6146

? :)
Pa brate --- Ja bih Xperiu - Veci displej i glass 3 .

Na stranu LG ide samo baterija .. bar na papiru, svakako ne mora znaciti da je vise drzi baterija ako je veca na papiru
E je plaho mi je veći displey 0,1 inč...
inače u odnosu na LG sony je ko cigla što bi rekli prekoviše mesa.
A da ti predložim jedan treći telefon za iste pare " Alcatel OneTouch Idol 2 ", odlično izgleda ima ima 5" ekran uz rezoluciju ko i na ova dva koje si ti predložio i npr za 4 mm je manj i za 1,5 mm tanji od sony M2 uz veči ekran . Ima jednoslojno staklo i dragontrail zaštitu kao na Iphone 5 itd..
Evo uporedi :
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6130
skafiskafsnjak

#14779 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

E pa kad ode u sirinu, osjeti se. Bar je meni tako bilo kada sam presao sa 4X HD na S3 .

A svakako da je taj alcatel bolja kupovina od ova dva .
belami1111

#14780 Re: Android OS

Post by belami1111 »

rangoj wrote:
febo_acm wrote:Dzaba im sve, to nije to... Ja sam sada bio u Njemackoj i napravio sam par giga slika i sigurno 10-tak hd giga vido snimaka. Dodaj tu muziku za auto koju sam nasnimao, navigaciju sa svim drzavama u kojim sam bio... Putujes i snimas i slikas... Nemas ti bas vremena da uploadujes slike online kada s u pokretu :D
Istina je to za GDrive, ali svakako mogu ubaciti microSD slot. Naravno, ja imam svu opremu u vidu otg, mini usb to microsd card reader itd i prezivio sam nekako, ali peglancija je :D

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Nemoj zezati, imaš mennova Otg uredjajcic koji ubaciš u MicroUsb utor, a u njemu može biti kartica od 128GB - ili čak hard disk, ako si bas zahtjevan, i prebacis sve fotografije. :D

Mennova Otg košta 15$ ali kinezi ih imaju nekoliko vrsta i svi su ispod 5$.

Ovo je vise do tebe, nisi se pripremio za put :P
Ima i bolje OTG USB s jedne strane normalni USB a s druge mini USB sa OTG funkcijom . Netrebaju ni kablovi ,uključi u tel može direktno snimati na USB ili prebaci sa telefona sasvim je malen ok 2cm ja kupio jedan za 13 km od 8 Gb
rangoj

#14781 Re: Android OS

Post by rangoj »

febo_acm wrote:Pa jesi li ti pročitao kraj mog posta? :D
Izvini, hebiga izgleda na nisam :/ :)

Meni često nedostaje prostor na mom 16GB nexusu, ali ne običan prostor kao što ga nudi SD kartica, već prostor za aplikacije i sadržaj koji aplikacije snimaju/proizvode.

Za aplikacije mi uvijek fali, ali ne i za muziku i fotografije.

Sve manje aplikacija na Kitkat podržava SD card jer je ona izbačena iz osnovnog koda androida. Samsung rješenja su polovicna jer jer nisu podržana od većine aplikacija, ne znam šta je sa Android L G da li će on ponovo uvesti podršku za SD card?
shalla

#14782 Re: Android OS

Post by shalla »

Pošto sam obećao mali review za Oneplus One evo da ispoštujem uz napomenu da ne generalizujem već govorim konkretno za svoj primjerak mobitela i svi plusevi i minusi su isključivo moje lično mišljenje.

1) Da krenem od početka, vidim da su se mnogi žalili na neka manja oštećenja, ogrebotine kao i to famozno žutilo u dnu ekrana.
PLUS: Ja sam svoj primjerak dobio full očuvan, bez ijedne packice kako na pakovanju tako i na mobitelu a žutilo na ekranu zaista ne vidim. Sad, da li sam hvala Bogu imao sreće pa sam dobio primjerak koji nema taj problem ili ove moje zelene oči to ne primjećuju ne bih vam znao reći, znam samo da ja to ne vidim...
MINUS: nema

2) Dimenzije, handling, dizajn, kvalitet izrade i sl?
PLUS: Ja sam se iskreno malo pribojavao 5,5“, gledao sam čak prije kupovine kod prijateljice Note 2 da uporedim i onda sam skontao da i HTC One svakako mahom koristim sa obje ruke (svako čačkanje, pisanje, surfanje po njemu radim tako što držim mobitel u lijevoj ruci a kucam desnom) tako da mi nije strašna ta veličina. Za pohvalu je položaj power i volume tipki koji su na kažiprstu i palcu kada držim mobitel u jednoj ruci tako da i to olakšava korištenje. Što se tiče dizajna dosad sam bio veliki fan bijele boje (i iPhone i HTC One su mi bili bijeli tj One je srebrnkasti) ali ovaj sandstorm fazon me je oduševio, mobitel tako lijepo prijanja u ruku da stvarno nema nikakvih bojazni da će mi ispasti ili sl... Kvalitet izrade je po meni vrhunski, kada sam pokazao telefon prijateljima reakcija je bila ono baš wow. Iako ne volim pljuvati druge modele da ne ispadam paćenik jer znam da svaki mobitel ima pluseve i minuse moram reći da badžin S5 pored 1+ izgleda kao plastična igračka što je i sam priznao...
MINUS: Preosjetljivost na otiske prstiju naprijed i bojazan da će mi se ovaj materijal nazad ogrebati ili sl pa sam odmah naručio zadnju masku (providnu).

3) Software, performanse...
PLUS: Šta reći za software, iako sam pravi geek (ko neko dijete) za „customizacijama“ ja sam na HTC-u koristio sve vrijeme stock ROM jer nisam htio da se zajebajem sa rootanjima i sl. međutim Cyanogen je stvarno prelud, mogućnosti prilagodbe mobitela su skoro pa beskonačne, mogu se kombinovati različite teme, ikone, fontovi i ikone tako da svako može imati haman pa vlastitu temu. Meni je trebalo 2-3 dana da poskidam teme, fontove i sl. od kojih sam „sklepao“ nešto što meni izgleda haos dobro. Brzina rada mobitela je hvala Bogu nevjerovatna, ne stignem kliknuti kako treba već je ta aplikacija otvorena i ono što mi je super da 7-8 podignutih aplikacija uopšte ne usporava mobitel. Možda će se neki smijati mojim opservacijama ali ja zaista nisam ni zahtjevan user a ni neki developer tako da je možda ta jednaka brzina pri multitaskingu nešto što je normalno. Kamera je odlična, ima nekoliko modova slikanja koji zaista pomažu da se uslika kvalitetna slika (ja izdvajam Clear Image i HDR mode)... Također, editovanje slika po defaultu ide preko aplikacije koju sam koristio na HTC-u (Snapseed) tako da mi ona sad nije potrebna tj ne moram editovati slike sa zasebnom aplikacijom već unutar same galerije...
MINUS: Ja nemam zamjerki što se tiče softwarea i samog rada mobitela. Ono što mi smeta je sljedeće: na HTC-u sam imao super opciju unutar galerije slika a to je „move“ slika unutar albuma što je zaista bilo super jer sam u sekundi mogao određene slike iz albuma „camera“ prebaciti u neki drugi album. Ovdje to nije izvodljivo unutar same galerije već se mora ići preko File Managera što i nije toliki problem jer File Manager radi super ali je pegla tražiti naziv slike koju trebaš prebaciti. Dakle nije nemoguće ali je peglativnije to odraditi. Također, meni se na HTC-u sviđala opcija gdje sam sa „long press“ na album isti mogao preimenovati kao i izbrisati što ovdje također ne mogu nego moram ući u album, izbrisati sve slike iz njega da bi se on automatski izbrisao ili i to mogu odraditi preko File Managera. Dakle i ovdje važi isto, nije neizvodljivo ali zahtjeva više koraka... I da, prilikom pregleda slika prikazuju se u 4:3 formatu što mi je fakat čudno ali eto, ne može se nazvati nekom aman zamjerkom...

4) Baterija
Što se tiče baterije ne mogu još uvijek donijeti pravi zaključak što se tiče normalnog korištenja jer ga ja polomih od jutra do mraka sa raznim instalacijama, surfanjem, slikanjem ma ono, ko dijete kada dobije igračku pa je par dana ne popušta iz ruke hahaha. U ponedjeljak sam kada sam se vratio sa posla imao 59% baterije (punim je preko noći i ugasim oko cca 4-5h ujutru, zavisi kada beba jede), jučer sam instalirao svašta nešto na njega pa je više bio korišten wifi pa sam pri povratku sa posla imao 44%...
Dakle što se tiče baterije primjetno je da je dosta izdržljivija nego ona na HTC One ali eto, ipak bih konkretan zaključak oko baterije donio nakon što ga prestanem svakodnevno drndati...

Ima li još nešto što nekoga interesuje, slobodno pitajte, nadam se da će vam ovaj moj osvrt barem malo pomoći ukoliko se odlučite na kupovinu ove zvijeri...
shalla

#14783 Re: Android OS

Post by shalla »

Primjeri "customizacije" o kojoj sam pricao (primjenjena 3 razlicita formata, style, icons i fonts):

Image

Image

Primjer fotografije (HDR mode):

Image

Sent from my 1+ One
mufa1

#14784 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Dobar review druže, svaka cast. Vjeruj i meni je lahnulo kad vidim da si zadovoljan generalno s telefonom :D
A evo mog home screena, ništa pretjerano...

Image

Sent from my OnePlus One
febo_acm

#14785 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Mufa kakav ti imaš paket dole(pretplatu)? Zanima me, ako nije problem, šta nude za toliko i toliko €? Ili neko koga poznaješ?
mufa1

#14786 Re: Android OS

Post by mufa1 »

24 eura plaćam, tu spadaju 2000 min za sve mreže, 2000 sms takodje za sve mreže, 4 gb interneta i premium nalog na deezeru, koji inače košta 10 e mjesečno.
A neki normala paket za prosjecnog korisnika je 14-15 eura, 1000 min, 1000 sms, 1 gb

Sent from my OnePlus One
febo_acm

#14787 Re: Android OS

Post by febo_acm »

mufa1 wrote:24 eura plaćam, tu spadaju 2000 min za sve mreže, 2000 sms takodje za sve mreže, 4 gb interneta i premium nalog na deezeru, koji inače košta 10 e mjesečno.
A neki normala paket za prosjecnog korisnika je 14-15 eura, 1000 min, 1000 sms, 1 gb

Sent from my OnePlus One

:zid:

Hvala :D
shalla

#14788 Re: Android OS

Post by shalla »

Eh da, zaboravio sam napisati da je kvalitet zvuka i prilikom razgovora i prilikom reprodukcije losiji nego na Htc One al jbg, tesko je porediti sa Htc One koji je najjaci mobitel po pitanju zvuka...

Sent from my 1+ One
djigibau

#14789 Re: Android OS

Post by djigibau »

Ima li iko problema sa youtube na kitkat-u?
Kod mene na dva uredjaja ponekad nece da otvori klip.
djigibau

#14790 Re: Android OS

Post by djigibau »

febo_acm wrote:
mufa1 wrote:24 eura plaćam, tu spadaju 2000 min za sve mreže, 2000 sms takodje za sve mreže, 4 gb interneta i premium nalog na deezeru, koji inače košta 10 e mjesečno.

Sent from my OnePlus One

:zid:

Hvala :D
Jace :-D
plagijator1975

#14791 Re: Odg: Android OS

Post by plagijator1975 »

Evo i moj LG G3 home screen

Image

G3
Pjanic15

#14792 Re: Android OS

Post by Pjanic15 »

Ukini samo taj analogni sat (šta će ti dva sata) na sredini i grmi. :thumbup:
Maharadza

#14793 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Pjanic15 wrote:Ukini samo taj analogni sat (šta će ti dva sata) na sredini i grmi. :thumbup:
Image

:cool:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
skafiskafsnjak

#14794 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Meni stavljanje tih auta nekako djetinjasto :D nikad nisam to volio .

PS: Maharazda, koliko ti je godina ? :lol:
plagijator1975

#14795 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Pjanic15 wrote:Ukini samo taj analogni sat (šta će ti dva sata) na sredini i grmi. :thumbup:
Ukino, hvala na sugestiji :)

Image

G3
inSighT
Vozim: na guranje

#14796 Re: Android OS

Post by inSighT »

Preporuka za dobar app za rezanje mp3 pjesama?
skafiskafsnjak

#14797 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

ja sam ovaj koristio nedavno, meni ok

https://play.google.com/store/apps/deta ... tter&hl=en
Maharadza

#14798 Re: Android OS

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:Meni stavljanje tih auta nekako djetinjasto :D nikad nisam to volio .

PS: Maharazda, koliko ti je godina ? :lol:
Kaže mi lik s tim avatarom i ostade živ ... :lol: :lol:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
skafiskafsnjak

#14799 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Pa fino te pitam :D

Zbog tebe moram avatar mijenjati :lol:
Maharadza

#14800 Re: Android OS

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:Pa fino te pitam :D