Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rangoj

#14551 Re: Android OS

Post by rangoj »

Maharadza wrote:
rangoj wrote:Jeli neko probao ovo:

https://play.google.com/store/apps/deta ... unny.freeq

Totalno drugačiji koncept igre?!
Ja je još nisam igrao... Planiram, kad budem sa vremenom da odvojim sat-dva samo za ovu igru...

Da napomenem: nema krekovane verzije, a ne kupuje mi se ako nije dobra, s obzirom da je $5. :)

Skinuta je ispod 1000 puta, a opet izgleda kao jako zanimljiva igra, čisto sumnjam da je neko do vas probao, s obzirom na broj skidanja...
Čuj nema...

APK:
http://fr.apkhere.com/app/com.psychicbunny.freeq

DATA:
http://uploaded.net/file/gquqx5ut

ANDROID FTW! :thumbup:
Hvala! :)
Maharadza

#14552 Re: Android OS

Post by Maharadza »

rangoj wrote:
getriba wrote:
Qler wrote:Moze li ista na nadoridu maharadza bez xda? I sta u svakom uputstvu za root pise u prvoj recenici "I am not responisbile...."

Covjek odahnuo, nexus masina, regularni update, nema laga, i nema sranja oko rootanja. I ima ljudi kojima nije cilj da skace po forumima trazeci najbolji rom na kojem skoro sve radi...
Sve je rečeno, tačno, nema se ovdje ništa dodati :thumbup:

Ogromna većina korisnika ni ne zna za xda, a tek da počne petljati sa bootloaderom, rootom, custom romovima, kernelom, baseband...
Kada kupuješ brand name osuđen si najčešće na jedan update u dvije godine i to obično pred izlazak nove verzije androida. Prosto više od toga nema šanse jer je cilj prodavati nove modele. Nexus linija je imala podršku od 18 mjeseci. Prvi put će to biti "prekršeno" sa Nexus 4 (22 mjeseca od izlaska) koji će dobiti novi Android L.
Podrška za Nexus je minimalno 18mjeseci, a maksimalno - koliko hardware dopusti. Nikad nije bila samo 18mj. :)
Kad smo već kod podrške;

Image

I tako ne moram uzimati G3 da bi dobio nove funkcije - ŽIVIO XDA! :cool:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
plagijator1975

#14553 Re: Odg: Android OS

Post by plagijator1975 »

Ja izdržao 3 dana da ne uradim root na LG G3 (nov iz BH Telecoma) , četvrti nisam izdržao, jebajiga :lol::lol::lol:
Maharadza

#14554 Re: Odg: Android OS

Post by Maharadza »

ernadr wrote:Ja izdržao 3 dana da ne uradim root na LG G3 (nov iz BH Telecoma) , četvrti nisam izdržao, jebajiga :lol::lol::lol:
Logično, kad' si kao i ja odavno "razmažen" mogućnostima Androida, gdje nikada nismo naletili na: "ne može, ne ide, možda nekad..." - SVE MOŽE, SVE IDE, ŠTA GOD ŽELIŠ, za sve ostalo tu je XDA community! :thumbup:
jahh

#14555 Re: Odg: Android OS

Post by jahh »

ernadr wrote:Ja izdržao 3 dana da ne uradim root na LG G3 (nov iz BH Telecoma) , četvrti nisam izdržao, jebajiga :lol::lol::lol:
Kod mene iz kutije spojen na racunar i rootan, tako isto i prosli s tim da sam na njemu odmah CM fleshno.
TheWatcher

#14556 Re: Android OS

Post by TheWatcher »

krenuo android 4.4.4

Galaxy S5 Android 4.4.4 KitKat update released by Verizon

ocekujem ga uskoro na sg4 :D
shalla

#14557 Re: Android OS

Post by shalla »

mufa1 wrote:Shalla druže, prvi kad sam naručivao, trajalo je 4 dana ja mislim dok su promijenili status da je poslano. Ja se bio iznerviro htio da otkazem narudžbu. Al kad posalju ide stvarno brzo. Sve ukupno je trajalo 8 dana. Dok drugi telefon kad sam naručio, za 4 dana, od momenta plaćanja, telefon bio na adresi. Sta je jos zanimljivo, za prvog platio 24 e Express pošiljku, a za drugog 13 eura, tj normalnu. I ovaj drugi duplo brže stigo.

Sent from my OnePlus One
Jebo mater vec me malo nerviraju, jos nije odradjen shipping, jedina promjena je sto vise ne stoji "pending shipment" vec "processing"...

Sent from my HTC One
Urbana

#14558 Re: Android OS

Post by Urbana »

Shalla evo pojasnjenja statusa mada se znalo desiti da posiljka dodje prije tracking broja :-D

1. Pending Shipment: We are preparing the paperwork and product for shipment by the logistics company.
2. Processing: The logistics company is processing the shipment.
3. Complete: The tracking number is sent. The package is already on its way.
rangoj

#14559 Re: Android OS

Post by rangoj »

Maharadza wrote:
Kad smo već kod podrške;

Image

Ma to je odlično, pod uslovom da imas vremena, volje i znanja da se sa tim zajebavaš. :)
Ja lično to volim, ali vjeruj mi 90% korisnika androida nema pojma sta je root niti žele da nauče... Sto je normalno, bilo bi bezveze očekivati da to svakog interesuje i da ima vremena da takve stvari ući, kao npr nas dvojica...

Njima XDA ne pomaže! :/

P. S. Ja lično mislim da je najbolja stvar ikad izmišljena za Android upravo Xposed Framework koji je potekao sa XDA!
MAGICNA skripta, najviše zbog toga što se 90% modula "ugrađuje" u sistem, mijenjaju biblioteke androida, i ne rade u pozadini za razliku od aplikacija
Last edited by rangoj on 10/09/2014 15:25, edited 1 time in total.
rangoj

#14560 Re: Android OS

Post by rangoj »

Maharadza wrote:
Kad smo već kod podrške;

Image

Nadam se da će neko napraviti mod za slow motion sa 240 sličica po sekundi, što je sada uveo Iphone (jedna jedina nova stvar koju su predstavili ove godine, sve ostalo je već viđeno... )
Maharadza

#14561 Re: Android OS

Post by Maharadza »

rangoj wrote:
Maharadza wrote:
Kad smo već kod podrške;

Image

Nadam se da će neko napraviti mod za slow motion sa 240 sličica po sekundi, što je sada uveo Iphone (jedna jedina nova stvar koju su predstavili ove godine, sve ostalo je već viđeno... )
Pa i to je valjda samo obična softverska postavka, samo izbace update i eto ga. Toliko o 'revolucionarnom' balkonu. :lol:

shalla

#14562 Re: Android OS

Post by shalla »

Urbana wrote:Shalla evo pojasnjenja statusa mada se znalo desiti da posiljka dodje prije tracking broja :-D

1. Pending Shipment: We are preparing the paperwork and product for shipment by the logistics company.
Aha ok, super. Ma hajde ne znam ni ja sto sam nestrpljiv, samo nek nije "shipment cancelled" :)

Sent from my HTC One
mufa1

#14563 Re: Android OS

Post by mufa1 »

askeri wrote:
mufa1 wrote:Jos jedan invite na raspolaganju za oneplus one. 3 dana vazi još.

Sent from my OnePlus One
Moze?
Sorry ne vidjeh tvoj post ranije. Javi se na pp ako si jos zainteresovan.

Sent from my OnePlus One
tabija

#14564 Re: Android OS

Post by tabija »

Šta izabrati...? Posto su bas sitnice u pitanju nisam nacisto.

LG L90 ili Sony Xperia M2?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6146
shalla

#14565 Re: Android OS

Post by shalla »

shalla wrote:
Urbana wrote:Shalla evo pojasnjenja statusa mada se znalo desiti da posiljka dodje prije tracking broja :-D

Aha ok, super. Ma hajde ne znam ni ja sto sam nestrpljiv, samo nek nije "shipment cancelled" :)

Sent from my HTC One
Pazi sad sranja, ova drugarica iz Austrije kod koje ce mob doci u subotu krece za BiH i nece je biti 15 dana u Austriji a posto ovi hajvani ocigledno nece isporuciti mobitel do petka on ce se vratiti na postu da ga ona preuzme kad se vrati. Sad je kljucno pitanje koliko dugo u Austriji drze vraceni paket da se moze preuzeti, tacno bih se ranio kad bi se mob skroz vratio a toliko cekah invite :(

Sad cu ja njima poslati jedan protestni mail, jbg odabrah express delivery a gledaj sad, ispasce duze nego standard delivery...

Sent from my HTC One
Vidal89

#14566 Re: Android OS

Post by Vidal89 »

Kakav je ovaj Imamex servis Nedzarici??

Je li neko imao posla s njima?
mufa1

#14567 Re: Android OS

Post by mufa1 »

http://9gag.tv/p/aVEpxo/this-apple-watc ... t?ref=fbl9

Hahahhaha
If you have a windows phone...nothing, just kidin' :) :)

Sent from my OnePlus One
Maharadza

#14568 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Vidal89 wrote:Kakav je ovaj Imamex servis Nedzarici??

Je li neko imao posla s njima?
Image

Image

(Nadam se da si shvatio poruku! :D )
e-lla

#14569 Re: Android OS

Post by e-lla »

Zna li ko kako da na Tapatalk-u aktiviram sve smajlije dostupne kao na Desktop verziji foruma? Da li je to uopšte moguće?
shalla

#14570 Re: Android OS

Post by shalla »

Ovo će sada biti trka sa vremenom :mrgreen: :mrgreen: Al nešto sumnjam da će ga isporučiti u Beč do sutra popodne jebiga...

Image
mufa1

#14571 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Kad reče kreće drugarica?

Sent from my OnePlus One
shalla

#14572 Re: Android OS

Post by shalla »

mufa1 wrote:Kad reče kreće drugarica?

Sent from my OnePlus One
Subota prijepodne :(

Sent from my HTC One
mufa1

#14573 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Gutavo da ne moze bit gutavije.
shalla

#14574 Re: Android OS

Post by shalla »

mufa1 wrote:Gutavo da ne moze bit gutavije.
Znam :mrgreen:
Ma kažem ti, nije mi tolika hića, ona dolazi ponovo početkom Oktobra, veća mi je bojazan šta će oni uraditi sa paketom kada je ne nađu na adresi, vjerovatno vraćaju na poštu pa je samo pitanje koliko može stajati nepreuzeto?
mufa1

#14575 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Sad sam zvao dhl Beč. Ovako to kod njih funkcioniše. Oni ce dolazit 3 puta na vrata, i ako sva tri puta ne nadju nikog, paket ce ležati neko vrijeme kod njih na skladištu, ali nikako nisam mogo dobit informaciju koliko dugo prije nego se vrati pošiljaocu. Sta je jos bitno, ako drugarica zna da neće sigurno bit kod kuće, nazove njih i onda se sve može dogovoriti sta da se uradi sa paketom, a jedna od mogucnosti je recimo da ostave kod komšije, ili da ona po povratku sama preuzme paket. Uglavnom sve se može rijesiti na broj 0820 55 05 05
Samo im onaj tracking broj kaze i sve udure...

Sent from my OnePlus One
Post Reply