Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#14526 Re: Android OS

Post by Maharadza »

romeomoraprezivjeti wrote:Ne znam,al' otkad sam uradio update na kit kat za sony z,telefon je za neprepoznati. Usporio maksimalno,baterija se trosi k'o luda,ima dosta zastoja u radu,jednostavno ni blizu kad je bio na jellybean-u.
Evo konkretno priznao Sony da je do njih:

http://pocketnow.com/2014/06/05/sony-kitkat-issues
Fauja Singh

#14527 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Znam da je na ovoj temi bilo price o slusalicama pa da preporucim Xiaomi Piston 2, doduse nisu mi jos stigle pa ne mogu tvrditi iz prve ruke ali vidim po recenzijama da su jako hvaljene i porede ih sa mnogo skupljim slusalicama, pa eto ako je neko u potrazi za kvalitetnim slusalicama neka ih uzme u razmatranje.

http://www.head-fi.org/t/478568/multi-i ... 1-14-p-958
http://www.reddit.com/r/headphones/comm ... at_smells/

Evo teme i sa XDA-Developers
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2671888
Image
Image
febo_acm

#14528 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ja sam sebi isto naručio jedne, ali će doći tek za jedno 20 dana :D

Haver ih ima dobio uz Mi3 neki dan, mnogo su dobre. Ja sam ih platio 19$ na nekom sniženju, inače su bile po 29.99$.
Fauja Singh

#14529 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

ni ja ih ne ocekujem prije 1-og, tek ih danas narucio :(
trazio ih ovdje po PIK-u ali ih nigdje, bio sam spreman i vise platiti samo da ne cekam ali jbg nema mi druge nego cekati.
samo treba sa provjerenih stranica kupovati jer ima dosta kopija.
Urbana

#14530 Re: Android OS

Post by Urbana »

Zavladala pistonmanija :)
I ja sam ih narucila po recenzijama prije 2 sedmice. Jedva cekam da dodju da ih isprobam.
Fauja Singh

#14531 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Vidim nekima su stigle i za dvije sedmice, tako da se ti @Urbana mozes nadati i ove hefte da ti stignu, javi svakako ustiske ;)
romeomoraprezivjeti

#14532 Re: Android OS

Post by romeomoraprezivjeti »

Maharadza wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Ne znam,al' otkad sam uradio update na kit kat za sony z,telefon je za neprepoznati. Usporio maksimalno,baterija se trosi k'o luda,ima dosta zastoja u radu,jednostavno ni blizu kad je bio na jellybean-u.
Evo konkretno priznao Sony da je do njih:

http://pocketnow.com/2014/06/05/sony-kitkat-issues
Eto ga,znao sam da je neko sranje. Inace,Sony Z ima potencijala,al' je telefon, po meni nekako nedoradjen. Ima on dosta bubica,jedna od njih je i wifi. Slabije hvata signal,i ima problema da se zakaci na neku od slobodnih mreza. Dao sam puno love za njega,pa cu ga nositi jos neko vrijeme,al' me generalno razocarao. Sljedeca kupovina ABD,neki pravi Kinez.:-D
e-lla

#14533 Re: Android OS

Post by e-lla »

Maharadza wrote:
vatrogasac wrote:
Maharadza wrote:
Također, ali samo da snizi cijenu 3-ici pa da nju zaganjam! :izet:
Šta misliš kakve su šanse da Samsung da update Androida L na 3-icu? Preskočio bih 4-tvorku jer mi ne daje poboljšanja za ono što meni treba i čekao bih da vidim kakva će biti 5-tica, a ne bi me začudilo da se pojavi na proljeće/ljeto sljedeće godine.
Ne brini, S4 i Note 3 će dobiti Android L, a naravno i S5 i Note4! Evo kompletne liste svih telefona koji će dobiti L:

http://www.androidcentral.com/android-l ... get-update

http://au.ibtimes.com/articles/561974/2 ... AzNS_l_t8E

:thumbup:
Kakve su po vama šanse da bude update za GT-I9506 ? I koju verziju flash playera da instaliram za isti da bi ga mi ga Chrome otvarao?
Maharadza

#14534 Re: Android OS

Post by Maharadza »

e-lla wrote:
Maharadza wrote:
vatrogasac wrote: Šta misliš kakve su šanse da Samsung da update Androida L na 3-icu? Preskočio bih 4-tvorku jer mi ne daje poboljšanja za ono što meni treba i čekao bih da vidim kakva će biti 5-tica, a ne bi me začudilo da se pojavi na proljeće/ljeto sljedeće godine.
Ne brini, S4 i Note 3 će dobiti Android L, a naravno i S5 i Note4! Evo kompletne liste svih telefona koji će dobiti L:

http://www.androidcentral.com/android-l ... get-update

http://au.ibtimes.com/articles/561974/2 ... AzNS_l_t8E

:thumbup:
Kakve su po vama šanse da bude update za GT-I9506 ? I koju verziju flash playera da instaliram za isti da bi ga mi ga Chrome otvarao?
Flash player:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1774336

A chrome nema podršku za flash, zato skini neki drugi browser npr. Dolphin browser.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
e-lla

#14535 Re: Android OS

Post by e-lla »

Maharadza wrote:
Flash player:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1774336

A chrome nema podršku za flash, zato skini neki drugi browser npr. Dolphin browser.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Imam i CM Browser koji najviše koristim. Probaću instalirati flash sa linka pa ako ne bude radilo na ovom onda ću tog delfina. Hvala u svakom slučaju.

Edit: sve funkcioniše OK na oba browsera. Delfin je simpatičan. Hvala još jednom.
Nuken

#14536 Re: Odg: Android OS

Post by Nuken »

Nuken wrote:Ima li iko od vas problem sa MTELovim mobilnim interneto(imam onaj Frend internet paket).Do prije par dana sve radilo kako treba i odjednom počelo kočiti.Ni yt nmg otvoriti,mislim video.Prije video mogo pokrenuti i pri onoj smanjenoj brzini od 128 Kb/s.Bilo kakav savjet je dobro došao :D
dzemaludin007

#14537 Re: Android OS

Post by dzemaludin007 »

Meni ne radi nikako danas Mtel internet :)

Sent from my Nexus⁴ using Tapatalk
friskyoreo

#14538 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Danas je izasao 4.4.4 update za xperiu Z, govore da ima puno poboljsanja, vise ne laga itd... Izasao je firmware za francuskog operatera, tako da uskoro ocekuj i za nas... Vjerovatno ce izbaciti neki custom danas ili sutra... :)
getriba

#14539 Re: Android OS

Post by getriba »

Joj kada se sjetim čekanja na update :lol: :lol:
Uvijek ista pitanja, hoće li biti za ovaj ili onaj telefon, kada će pustiti update itd.

Sent from my Nexus 5 waiting for official Android L :run:
Maharadza

#14540 Re: Android OS

Post by Maharadza »

getriba wrote:Joj kada se sjetim čekanja na update :lol: :lol:
Uvijek ista pitanja, hoće li biti za ovaj ili onaj telefon, kada će pustiti update itd.

Sent from my Nexus 5 waiting for official Android L :run:
Boldirano je suvišno pitanje ko zna za XDA i ima 5-10 min. vremena da izabere ROM i instalira ga! :mrgreen:
Qler

#14541 Re: Android OS

Post by Qler »

Moze li ista na nadoridu maharadza bez xda? I sta u svakom uputstvu za root pise u prvoj recenici "I am not responisbile...."

Covjek odahnuo, nexus masina, regularni update, nema laga, i nema sranja oko rootanja. I ima ljudi kojima nije cilj da skace po forumima trazeci najbolji rom na kojem skoro sve radi...
mumi80

#14542 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Qler wrote:Moze li ista na nadoridu maharadza bez xda? I sta u svakom uputstvu za root pise u prvoj recenici "I am not responisbile...."

Covjek odahnuo, nexus masina, regularni update, nema laga, i nema sranja oko rootanja. I ima ljudi kojima nije cilj da skace po forumima trazeci najbolji rom na kojem skoro sve radi...
Izgleda da si opet zaboravio terapiju
Qler

#14543 Re: Android OS

Post by Qler »

Evo uzeo WP da se smirim :)
Maharadza

#14544 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Qler wrote:Moze li ista na nadoridu maharadza bez xda? I sta u svakom uputstvu za root pise u prvoj recenici "I am not responisbile...."

1. Evo i ja sam tako furao haman pola godine "stock" (ni root nisam nabacio) BEZ IJEDNOG PROBLEMA na LG G2 (do večeras jer mi je stock dosadio), buraz opet NIKADA nije ni root uradio i SVAKI ga je uređaj slušao, HTC Desire HD, S2, Note 2, sada Note 3...zato ne rise svega ti...samo ne znam koliko puta ti se mora ponoviti: AKO JE SAMSUNG ZASRAO SA TOUCHWIZ-om, NE MORA ZNAČITI DA SU I DRUGI, A IMA IH MAŠALA! :thumbup:

2. Logično da će se ljudi unaprijed ograditi od svakog problema koji će MOŽDA njihov app, ROM, mod uzrokovati! Inače bi bilo tužbi i XDA ne bi ni postojao! :mrgreen:
rangoj

#14545 Re: Android OS

Post by rangoj »

mumi80 wrote:

Izgleda da si opet zaboravio terapiju
Upravu je @Qler - Zašto bi moja stara (ili djevojka) morala znati kako da odradi root i kako da održava root Android - čemu smije dati root pristup, čemu ne smije, pa kada ce ROM update?!

Moto G je 10x jednostavniji za korištenje, ima super brz odziv ekrana i super je fluidan, što se je može reći za mnoge Samsung i druge uredjaje... Sve aplikacije rade na Moto G, nikad nema problema sa force close i sl.

Nije sve u specifikacijama, jednostavno OS mora biti optimizovan, i hardware prilagođen uredjaju.

Zar nije bolje imati optimizovan i fluidan uredjaj, nego neke dodatke koje ćeš možda nekad koristiti?!

Baš bi volio da google pokrene silver program] i da natjera proizvođače da instaliraju čist Android, posebno sad kada dodje Android Lion i dizajn će biti prelijep, pa stvarno nema opravdanja da ga se izbjegava...

Nexus 5 neću ni da spominjem...
mumi80

#14546 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Ma pustite ovog trola. To sto je stalno na ovoj temi a koristi WM valjda dovoljno govori o njemu :wink:
rangoj

#14547 Re: Android OS

Post by rangoj »

Jeli neko probao ovo:

https://play.google.com/store/apps/deta ... unny.freeq

Totalno drugačiji koncept igre?!
Ja je još nisam igrao... Planiram, kad budem sa vremenom da odvojim sat-dva samo za ovu igru...

Da napomenem: nema krekovane verzije, a ne kupuje mi se ako nije dobra, s obzirom da je $5. :)

Skinuta je ispod 1000 puta, a opet izgleda kao jako zanimljiva igra, čisto sumnjam da je neko do vas probao, s obzirom na broj skidanja...
Last edited by rangoj on 09/09/2014 22:04, edited 1 time in total.
Qler

#14548 Re: Android OS

Post by Qler »

mumi80 wrote:Ma pustite ovog trola. To sto je stalno na ovoj temi a koristi WM valjda dovoljno govori o njemu :wink:

Jeste, WM koristim, zadnji update....
getriba

#14549 Re: Android OS

Post by getriba »

Sve je rečeno, tačno, nema se ovdje ništa dodati :thumbup:

Ogromna većina korisnika ni ne zna za xda, a tek da počne petljati sa bootloaderom, rootom, custom romovima, kernelom, baseband...
Kada kupuješ brand name osuđen si najčešće na jedan update u dvije godine i to obično pred izlazak nove verzije androida. Prosto više od toga nema šanse jer je cilj prodavati nove modele. Nexus linija je imala podršku od 18 mjeseci. Prvi put će to biti "prekršeno" sa Nexus 4 (22 mjeseca od izlaska) koji će dobiti novi Android L.
rangoj

#14550 Re: Android OS

Post by rangoj »

getriba wrote:

Sve je rečeno, tačno, nema se ovdje ništa dodati :thumbup:

Ogromna većina korisnika ni ne zna za xda, a tek da počne petljati sa bootloaderom, rootom, custom romovima, kernelom, baseband...
Kada kupuješ brand name osuđen si najčešće na jedan update u dvije godine i to obično pred izlazak nove verzije androida. Prosto više od toga nema šanse jer je cilj prodavati nove modele. Nexus linija je imala podršku od 18 mjeseci. Prvi put će to biti "prekršeno" sa Nexus 4 (22 mjeseca od izlaska) koji će dobiti novi Android L.
Podrška za Nexus je minimalno 18mjeseci, a maksimalno - koliko hardware dopusti. Nikad nije bila samo 18mj. :)
Post Reply