Android OS
Moderator: Benq
-
romeomoraprezivjeti
#14476 Re: Android OS
Meni na Sony z,viber ne fercera najbolje. Mogu jedino preko speakerphone-a da pricam,ono standardno je nemoguce.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#14477 Re: Android OS
Ja ne znam kakve vi probleme imate sa viberom ja dok sam imao galaxy mini, lg p970 nikad nisam imao tih problema i evo sad na kinezu fercera sve
-
romeomoraprezivjeti
#14478 Re: Android OS
Ne znam druze,jednostavno nece. Evo vec godinu nosim ovaj telefon,i imam problem sa viberom.bordo gandalf wrote:Ja ne znam kakve vi probleme imate sa viberom ja dok sam imao galaxy mini, lg p970 nikad nisam imao tih problema i evo sad na kinezu fercera sve
-
febo_acm
#14479 Re: Android OS
Sve je individualno.
- mufa1
#14480 Re: Android OS
Kako je nemoguće, šta konkretno se dešava, možeš li malo opisati?romeomoraprezivjeti wrote:Meni na Sony z,viber ne fercera najbolje. Mogu jedino preko speakerphone-a da pricam,ono standardno je nemoguce.
Sent from my OnePlus One
-
Enticer
#14481 Re: Android OS
Imam Samsung os android 4.1.2, kad posaljem sms izvjestaj o dospjecu poruke dodje i odmah nestane i ako nisam cijelo vrijeme gledao u displej ne znam da li je poruka dostavljena. Ima li kakva opcija da izvjestaj dodje i da ostane i da ga ja brisem kad hocu?
Drugo, ne mogu neke stranice na netu da otvorim trazi mi flash player. Instalirao sam neke playere i za samsung i za android, ali nijedan nece da radi odnosno i dalje ne mogu otvarati neke stranice. Zna li neko sta mi je raditi?
Drugo, ne mogu neke stranice na netu da otvorim trazi mi flash player. Instalirao sam neke playere i za samsung i za android, ali nijedan nece da radi odnosno i dalje ne mogu otvarati neke stranice. Zna li neko sta mi je raditi?
-
febo_acm
#14482 Re: Android OS
Od flasha odustani...
-
romeomoraprezivjeti
#14483 Re: Android OS
Pa vec sam napisao,samo na speakerphone mogu pricati. Pokusavao sve i svasta,cak i deinstalacijom. Cak i vracanje na fabricke,kontam da nije sta do kit kat,al' jopet nista.mufa1 wrote:Kako je nemoguće, šta konkretno se dešava, možeš li malo opisati?romeomoraprezivjeti wrote:Meni na Sony z,viber ne fercera najbolje. Mogu jedino preko speakerphone-a da pricam,ono standardno je nemoguce.
Sent from my OnePlus One
-
FrozenCastle
-
Schlauf2
#14485 Re: Android OS
Iako proizvodjaci sve vise izbacuju flash iz upotrebe, ima i tu lijeka. Isprobaj ova 2 browsera, za flash se ne oslanjaju na Adobeov Flash Player. Iako u naslovu pise da je za KitKat, ovo radi i na drugim verzijama Androida.Enticer wrote: Drugo, ne mogu neke stranice na netu da otvorim trazi mi flash player. Instalirao sam neke playere i za samsung i za android, ali nijedan nece da radi odnosno i dalje ne mogu otvarati neke stranice. Zna li neko sta mi je raditi?
http://balkanandroid.com/flash-player-z ... id-kitkat/
-
Schlauf2
#14486 Re: Android OS
Koja ti je verzija Vibera? Potrazi neku stariju verziju.romeomoraprezivjeti wrote:Meni na Sony z,viber ne fercera najbolje. Mogu jedino preko speakerphone-a da pricam,ono standardno je nemoguce.
- Maharadza
#14487 Re: Android OS
Probaj otići pod settings->'apps'->u listi nađi viber - > clear data i probaj ponovo registrovati uređaj. Inače, koliko sam saznao na Google, ima dosta raje identičan problem na različitim uređajima, tako da je to do developera i morat ćeš najvjerovatnije čekati na update da se to u potpunosti riješi.romeomoraprezivjeti wrote:Pa vec sam napisao,samo na speakerphone mogu pricati. Pokusavao sve i svasta,cak i deinstalacijom. Cak i vracanje na fabricke,kontam da nije sta do kit kat,al' jopet nista.mufa1 wrote:Kako je nemoguće, šta konkretno se dešava, možeš li malo opisati?romeomoraprezivjeti wrote:Meni na Sony z,viber ne fercera najbolje. Mogu jedino preko speakerphone-a da pricam,ono standardno je nemoguce.
Sent from my OnePlus One
PS. Da se razumijemo : taj problem ti se javlja samo kod vibera, a ne kod regularnog poziva ili skype poziva?!
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
Pjanic15
#14488 Re: Android OS
Pokušaj ovako, bar je meni uspjelo, jest da malo štopa, ali radi.Enticer wrote: Drugo, ne mogu neke stranice na netu da otvorim trazi mi flash player. Instalirao sam neke playere i za samsung i za android, ali nijedan nece da radi odnosno i dalje ne mogu otvarati neke stranice. Zna li neko sta mi je raditi?
Skini i instaliraj ovo:
http://download.macromedia.com/pub/flas ... er_ics.apk
Onda Firefox:
https://play.google.com/store/apps/deta ... refox_beta
Pa preko Firefoxa pokušaj pokrenuti neku igru na http://www.flashgames247.com, kod mene radi, samo klikni ako bude tražio "Tap here to activate plugin" i rade flash igre.
- mufa1
#14489 Re: Android OS
HardCore, jahh, jeste li uspjeli sta odradit...taj invite vazi samo jos 5 sati, samo da znate... poz
- mumi80
#14490 Re: Android OS
Al ovo je fakat smijesno. Da covjek 1000 KM za mob i onda obicni flash ne radi. Pa ako Google ima nekih problema sa Adobeom onda je trebao naci rješenje i da njihov predinstalirani browser moze pokrenuti flash a ne da se mi peglamo
-
febo_acm
#14491 Re: Android OS
Nije do Google vec ne radi ni na ostalim platformama
- Maharadza
#14492 Re: Android OS
Shvati da je flash ukinut "fabrički" još od izlaska Jelly Bean Androida i na isti se više ne računa u budućnosti kada je web u pitanju (iOS ga npr. nikada nije ni podržavao), između ostalog radi mnogih problema koje sa sobom vuče do danas!mumi80 wrote:Al ovo je fakat smijesno. Da covjek 1000 KM za mob i onda obicni flash ne radi. Pa ako Google ima nekih problema sa Adobeom onda je trebao naci rješenje i da njihov predinstalirani browser moze pokrenuti flash a ne da se mi peglamo
-
Enticer
#14494 Re: Android OS
Hvala i tebi i ostalima na pomoci. Rijesio sam ovo na drugi nacin. Instalirao sam flashfox for android i sada mi rade stranice na netu koje prije nisu radile.Pjanic15 wrote:Pokušaj ovako, bar je meni uspjelo, jest da malo štopa, ali radi.Enticer wrote: Drugo, ne mogu neke stranice na netu da otvorim trazi mi flash player. Instalirao sam neke playere i za samsung i za android, ali nijedan nece da radi odnosno i dalje ne mogu otvarati neke stranice. Zna li neko sta mi je raditi?
Skini i instaliraj ovo:
http://download.macromedia.com/pub/flas ... er_ics.apk
Onda Firefox:
https://play.google.com/store/apps/deta ... refox_beta
Pa preko Firefoxa pokušaj pokrenuti neku igru na http://www.flashgames247.com, kod mene radi, samo klikni ako bude tražio "Tap here to activate plugin" i rade flash igre.
Jos moram skontati ono oko slanja sms poruka da mi izvjestaj o prispjecu ostane na mobu, a ne da se odmah sam izbrise.
- vatrogasac
#14495 Re: Android OS
Šta misliš kakve su šanse da Samsung da update Androida L na 3-icu? Preskočio bih 4-tvorku jer mi ne daje poboljšanja za ono što meni treba i čekao bih da vidim kakva će biti 5-tica, a ne bi me začudilo da se pojavi na proljeće/ljeto sljedeće godine.Maharadza wrote:
Također, ali samo da snizi cijenu 3-ici pa da nju zaganjam!
-
febo_acm
#14496 Re: Android OS
Ma šanse su nikakve, nema ništa od toga. Nisu oni preskočili KitKat da bi radili na L za S3 sigurno.vatrogasac wrote:Šta misliš kakve su šanse da Samsung da update Androida L na 3-icu? Preskočio bih 4-tvorku jer mi ne daje poboljšanja za ono što meni treba i čekao bih da vidim kakva će biti 5-tica, a ne bi me začudilo da se pojavi na proljeće/ljeto sljedeće godine.Maharadza wrote:
- mumi80
#14497 Re: Android OS
Ne kasnis punovatrogasac wrote:Šta misliš kakve su šanse da Samsung da update Androida L na 3-icu? Preskočio bih 4-tvorku jer mi ne daje poboljšanja za ono što meni treba i čekao bih da vidim kakva će biti 5-tica, a ne bi me začudilo da se pojavi na proljeće/ljeto sljedeće godine.Maharadza wrote:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s5-6033.php
- mufa1
#14498 Re: Android OS
Čovjek misli na note... Ne trčite pred rudu..
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
- Maharadza
#14499 Re: Android OS
Ne brini, S4 i Note 3 će dobiti Android L, a naravno i S5 i Note4! Evo kompletne liste svih telefona koji će dobiti L:vatrogasac wrote:Šta misliš kakve su šanse da Samsung da update Androida L na 3-icu? Preskočio bih 4-tvorku jer mi ne daje poboljšanja za ono što meni treba i čekao bih da vidim kakva će biti 5-tica, a ne bi me začudilo da se pojavi na proljeće/ljeto sljedeće godine.Maharadza wrote:
http://www.androidcentral.com/android-l ... get-update
http://au.ibtimes.com/articles/561974/2 ... AzNS_l_t8E
Last edited by Maharadza on 07/09/2014 23:29, edited 1 time in total.
-
febo_acm
#14500 Re: Android OS
Note 3 će 99% dobiti Android L.